Kto povedal nie pri oltári, alebo ušiel?
Len tak ma napadla taka blbost 😅 poznate niekto niekoho ci uz muza alebo ženu, kto az pred oltarom miesto ano povedal nie, pripadne usiel? Alebo neprišiel k oltaru? Ak ano ake to malo pozadie? Alebo sa to deje len vo filmoch? 😁
@klip0 to ja neviem ci vsetci, myslim ze to nemoze vediet nikto co sa deje vo vnutri kazdeho z povedzme 60 ludi...ale osobne mi to nepride ako rovnocenne vratenie...nevera je hnusna, ale toto este viac. podla mojej mierky samozrejme kazdy ju mame inu....osobne neverim ze sa clovek po takomto niecom moze citit lepsie, takze este to bolo aj zbytocne.
Babka mojej spolužiačky. Ženích z ďaleka, nejaky čech, uz isiel svadobný sprievod hore kopcom ku kostolu, ked sa tu zrazu milý ženích zvrtol na päte a rozbehol sa von z dediny. Len sa vraj za nim prasilo.
https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/456635-e...
U nás pred štyrmi rokmi...deň pred svadbou..
Kamoška išla gratulovať a pred radnicou sa dozvedeli, že nevesta zmizla... potom sa ženích priznal...
Moja mamina mala spolužiačku, ktorá (pred cca 40 rokmi) prišla domov večer pred svadbou a povedala všetkým že svadba sa ruší.
Všetky tetky ju presviedčali, že je všetko nachystané, napečené, nech neblázni, že je to len stres.
Len jej mamina povedal, že bude tak ako "nevesta" povedala.
Deň pred svadbou jej dal jej takmer budúci manžel facku. Žiadny vážny dôvod, obyčajná hádka. Ona mala našťastie toľko rozumu, že pochopila, že facka je len začiatok. Ostatné tetky, to prehlásili za normálnu vec ☹
Dnes je šťastné vydatá za iného muža. A jej bývali takmer budúci manžel je strašný pijan a bije aj svoju terajšiu ženu.
V tej dobe to bola riadna odvaha. Ale aj jej mamina sa zachovala skvele 🙂
moj brat - dedinska svadba sa chystala, kysnute kolace a korpusy nachystane, maso pripravene na rezne...vo stvrtok vecer prisiel od nej, polozil na stol obrucky a bez slova odisiel...na druhy den povedal, ze ju nasiel s druhym (mala potom tusim 5 deti - kezde s inym)...po dedine sme roznasali kolace, porobili rezne a aj tie sme poroznasali po rodine. Brat sa neskor ozenil, ale rozviedli sa
Ja som mala hrozne nutkanie v piatok pred svadbou to celé zrušiť. Ale nikomu som to nepovedala a sama som sa presviedčala,že to je len panika pred svadbou. A odrádzalo ma aj to,že som si myslela,že to bude hrozna hanba a že čo na to rodičia. Tak som sa vydala. Manželstvo bolo hrozné, aké také to bolo polroka, potom už veľmi ťažký život s ním. Vydržala som sedem rokov a rozviedla som sa. Nedávno som sa pýtala mamy,čo by spravila,keby som zrušila svadbu,povedala,že nič by nepovedali. No ale myslím,že to vraví teraz, vtedy by nadšená určite nebola. Ešte otec možno,ten mi vravel,nech sa za neho nevydavam.Po tejto mojej skúsenosti som povedala synovi,že keď bude cítiť,že sa ženiť nechce,aj keď bude všetko vybavené,má mi to povedať a svadba sa zruší. Vôbec ma nebude zaujímať,čo na to ľudia. Každý nech sa stará o seba. Keby som svadbu zrušila ja,ušetrila by som si kopec trápenia. Ale zasa, syna mám veľmi dobrého,takže vlastne to ani ľutovať nemôžem,že som sa vydala 😊
Nie nepoznam a po prvde, ani by som nechcela na takej svabe byt. Musi to byt pre toho druheho nieco strasne a osobne neviem poveat, ci by som sa z takeho sklamania niekedy vedela spamatat
@sisulia no strasne je podla mna to a osobne poznam babu, ktorej vo stvrtok pred svadbou zomrel snubenec pri autonehode. Bolo to uz davno a aj sa potom vydala a ma det.
Pred oltarom sice nie, ale dievca vo stvrtok povedalo, ze svadba nebude, mala ineho. Asi dva roky dozadu to bolo. Chudak chlapec, chodili spolu mozno aj 10rokov,ona u nich prakticky byvala, nepoznala som taky parik ako boli oni. No a aha... On ma teraz ine zaluby inu priatelku
Syn známych má ĽH, ktorá chodí hrávať na svadby. Raz v lete sme akurát boli celá partia vrátane jeho rodičov a súrodencov na guláši, jeho mamina vysvetľovala, že neprišiel, lebo hrá na svadbe. Vtom jej zazvonil telefón, a on volal, že ide autom za nami, lebo obrad zahrali, ale zvyšok už nie, lebo nevesta povedala pri obrade nie...
@erickatt ony debil😅
@maminkasisa uf,....😭😭😭 To musela byt ina rana.😔
My sme sa až po "obrad" tiež ani nedostali. Ešte s predchádzajúcim partnerom som si toho užila ohľadom "svadby" až až.... roky sa nechcel ženiť, síce ma požiadal o ruku na 5 výročie, ale so slovami, že viac nech nečakám a ani som nečakala, lebo som vedela, že sa ženiť nechce, aj keď ja som chcela kvôli dcére. No keď sme boli spolu cca 8 rokov tak povedal, že sa "teda" môžeme vziať ak chcem. Tak sme sa dohodli, teda že áno. Zajednali sme termín na radnici, oznámili rodine a kamarátom. Asi týždeň na to mi poslal SMS, že si to rozmyslel a vraj to bolo pod nátlakom. Tak sme zase všetko rušili..... Ale dobre..... asi to tak malo byť. Partnermi už nie sme tohto času....
@vroni v pripade ze uzavries svadbu v kostole a nedoslo este k pohlavnemu styku ktory je specatenim obradu, da sa este anulovat. Z pohladu cirkevneho prava je manzelstvo plne platne az ked dojde k styku. To je aj dovod preco rkc trvalych impotentov nezosobasi.
@danielinaa, cirkevné právo je pre štát zbierka nezáväzných predpisov nejakého záujmového spolku. Pre štát je manželstvo neodvolateľne právoplatne uzavreté verejne vyjadreným súhlasom manželov za účasti dvoch svedkov. Anulacia neexistuje. Ani sekundu po povedani áno, ani keď je žena aj po roku preukázateľne panna a chlap impotent. Co o tom tvrdí cirkevné právo je pre štát rovnako záväzné ako názor zväzu záhradkárov.
@danielinaa, nie. Úplne fuk, kde uzavries svadbu. To, že saskuje s anulaciou rkc, je čisto ich vnútropodnikový predpis, ktorý štát úprimne a hlboko nezaujíma. Právne uzavreté manželstvo sa nedá anulovat. Môžeš si nechať anulovat cirkevný zväzok, ale pre štát budeš len vydatá alebo rozvedená.
@danielinaa, nezobrazuju sa odpovede....
@zuzkalujza inak, toto poznam viacero prípadov, kedy muž povie, že zasnúbenie, ale nič viac. :D Nechápem to. V tých pároch, čo poznám, sú aj ženy s tým v pohode, asi na oko. Ale nerozumiem, aký to má zmysel. :D Že sa môžu volať snúbenec/snúbenica?

@chocolatte1 nam sa stalo, ze manzel pred obradom zabudol vziat prstene a nachystat ich na oltár, nechal ich na izbe :D uvedomil si to asi 3 minuty pred prichodom k oltaru, tak poslal svedkynu este hore, ze "bez po obrucky" 🤣 🤣 🤣 ze vraj mali riadne nervy, uz pol minuty hrala hudba na prichod a svedkovia so zenichom a rodicmi stale nikde. Potom dobehla upotena svedkyna a nenapadne manzelovi obrucky strcila a on ich po prichode nenapadne dal do misky na oltar :D ja som pri tom nebola, lebo ja som prichadzala z inej strany a az 3 minuty po nich, ked ich nástup dohral. Takze som nastastie nebola v strese ze nemame obrúčky. A potom som si po príchode všimla, ze manzel nema pierko:D nechal ho na stole vedla mojej kytice :D ja ako som schadzala z izby po schodoch, tak som vzala kyticu a jeho pierko tam ostalo, len to som si nevsimla :D ale to su banality. Potom si ho pripol na fotenie