icon

Lacná svadba pre 30 až 40 ľudí

8domcatko888
14. mar 2014

Ahojte s priatelom chceme svadbu vzdy som chcela velku svadbu ale kedze nam to financne nevychadza tak bude mensia. Okolo 30-40 ludi. Mali ste niektora tolko ludi? Kolko vas to vyslo? Chcela by som sa stat do rozpoctu 1500e ale asi nemozne ze? Samozrejme myslim bez satov, obruciek a pod. Bola by som velmi vdacna ak by ste mi napisali nieco o vasej svadbe rozpocte a podobne. Samozrejme za kazdu radu kde a ako usetrit budem velmi vdacna. Nechcem drahu svadbu ale zase nechcem ani aby to vyzeralo nejak chudobne.., 😵 dakujem

Strana
z2
zuzanockamt
15. mar 2014

@8domcatko888 ja som mala 13 ludi a vyslo ma to este vtedy na koruny 25 000 Sk ... obrucky v tom niesu, kedze sme ich kupovali omnoho skor ako bola svadba ... boli v tom saty, kadernicka, kytica, pohostenie ... pre mna je hlupost minat kopec penazi na taku vec ako je svadba ... ak by som sa vydavala este raz, tak dvaja svedkovia a dovi - dopo, ziadna ceremonia

miriama11
15. mar 2014

@janinah prepac zle som sa vyjadrila. Na hudbe sa da usetrit hlavne ked mas nejakeho znameho Dj ktory ti pride zahrat .viem o svadbe kde Dj v lete hral vianocne pesnicky a dalsi neuviedol ani novomanzelsky tanec koli tomu lebo sa hambil rozpravat do mikrofonu 🙂aj tak hudba nie je najvecsia polozka na svadbe taze urcite sa na tom neoplati setrit za kazdu cenu.

maria1989
6. apr 2014

@sugarfree999 a kto natáčal, ak nie je nutný kameraman? či nejaký šikovný kamoš?

sugarfree999
6. apr 2014

@maria1989 vela ludi neciti nutnost mat kameramana... je to cisto o osobnom nazore... ja som kameramana najskor nechcela, ale potom si to svokra vydupala, ze ona chce nejaky zaznam aspon z obradu, tak nakoniec nam svadbu natocil bratranec na kvalitnu kameru a moj oco to perfektne zostrihal, dal peknu hudbu do pozadia a nakoniec mame sice amaterske, ale velmi vydarene video.

ukec
2. júl 2014

@elise super-nás taká svadba čaká teraz 19teho-len svedkovia a rodičia a doma na záhrade guláš a obložené misy-tiež som toho názoru že investované peniaze do svatby radšej dám na niečo iné-čokolvek to je jedno a bude to rozumnejšie :D

marianna9630
22. aug 2014

naša stála so všetkým. a to myslím fakt so všetkým 2200 a mali sme asi 70 hostí, stým že po 21:00 prišli ďalší. a vôbec to nebolo "chudobné" len treba vedieť kde zainvestovať a kde pošetriť.
Strava- 1000 ečka + - (17e za strav. jednotku) jeden riadny chod (polievka, druhé) a kopec švédskych stolov. úplne stačilo, čistý luxus, každý spokojný.
Šaty - z netu za 150 ečka, tuším z bazoša. luxus, dovezené z USA šité na mieru
Oblek pre mm - 150 ečka, aj topánky, košeľa, ale 50 e šlo za vestu a kravatu ešte.
Obrúčky - 300 ečiek, kombinácia biele a žlté zlato, fakt také neobyčajné, a pekné.a vôbec nie tenké.
Hudba - 250 origo DJ z firmy all for event. fakt dobre hral, taký mlaďas, žiadny gadžo z valala.
atď atď. 🙂 dá sa srpaviť aj lacná a dobrá svadba. 70 ľudí a každý si pochvaľoval že to bolo akurát. Miesto konania Prešov.

katuliacik
22. aug 2014

nas to vyslo okolo 3500 eur so vsetkym - a tym myslim aj s kvetami, satami, oblekom sitym na mieru, kadernikom atd, hosti sme mali cca 60. mali sme to v hotelovej akademii v samorine, mozem len odporucit, jedlo sme mali na misiach, takze si kazdy dal kolko si prosil a vsetci nas chvalili aky super napad - bolo to vynikajuce a spravili aj zakusky - po tych sa zaprasilo, dokonca ich sami nabalili, hostia mali kde prespat, pretoze je tam internat 🙂

kamaratka to mala v studenom a vsetci co bolo na oboch svadbach hovorili ze nasa bola ovela lepsia, ze bezkonkurencne lepsie jedlo, my sme na jej svadbe boli hladni....a ju svadba vysla 15000 EUR (to su len naklady na hostinu)

obrucky platili svokrovci - davali sme robit v zlatokove na prevadzke v auparku, ochotny a mily personal, len odporucam 🙂

ak by si chcela kontakty na kvety, a miesto rada odporucim, len neviem ci by si to nemala od ruky z malaciek 🙂

bosoriak
22. aug 2014

@8domcatko888 Ahoj, nas komplet svadba vysla asi 15.000 korun (vtedy este, bolo to v 2008), bolo nas spolu asi 20. Obrad bol v Zichiho palaci, hostina na husacine v Chorvatskom Grobe. Obrucky sme kupili v Storme z chirurgickej ocele, saty som mala z maleho salonu (dnes uz viem, ze by som kupila na ebay a predala dalej, vyslo by to menej). Neviem, ci to vyzeralo chudobne, ale to mi bolo uplne jedno, boli sme a sme spolu stastni, co je pre mna najdolezitejsie.

Kazdopadne odporucam robit to tak, ako sa paci vam a len vam, na nikom inom nezalezi. Robit velku svadbu preto, lebo to chce rodina je rozhodnutie, ktore neskor aj tak olutujete. Najneskor vtedy, ked zistite, kolko vas to vyslo cele, nehovoriac o stresoch.

A ak chcete skutocne peknu svadbu, tak za 1500 pre 30 ludi je podla mna malo. V lepsej restauracii za to nemas ani jedlo s pripitkom pre 30 ludi. Ale to je cisto moj odhad, kazdy mame ine predstavy a skutocne, je to vas den a len vy rozhodnete, ako to bude prebiehat.
Vela stastia 🙂

ceresnicka1990
22. aug 2014

My sme sa brali v marci tohto roku a svadba pre 31ludi so vsetkym vysla do 1500eur ... A to sme mali haldu jedla (2 vecere a po polnoci svedske stoly) aj dj bol,fotografa sme mali len na obrade a na svadbe 3 fotaky,cize mam aj video...

jankastubka
22. aug 2014

My sme mali 46 ludi a so vsetkym aj satami, obruckami, vestou a koselou pre mm, kvetmi, pozvankami a pod nas to vyslo do 3000 eur. Co sa tyka stravy mali sme menu za 20 eur na osobu, predjedlo, polievka, hlavne, pripitok, a o polnoci svedske stoly, bolo to veeelmi bohate a ani sa to nepojedlo. Cena zavisi aj od toho odkial si. My sme v to mali aj vyzdobu. Alko aj nealko sme si mohli doniest, takisto kolace. Alko a nealko sme kupovali vo velkosklade, nekupovali sme zbytocne vela a aj tak mame este z toho doma (a to je 3 roky po svadbe). Takisto kolacov sme nemali zbytocne, presne sme si vypocitali kolko dame do vysluziek a kolko na stoly. Tortu sme mali len 1, 5kilovu za 50 eur a bola krasna aj super chutila. Vela veci som si robila sama ako menovky, pierka. A este v k etinarstve nepovedz ze chces svadobnu kyticu, lebo ti cenu navysia len tak. Mali sme aj fotografa a dj, na tom sa tiez da usetrit, kamoska nemala dj, spravila si vyber piesni a tie si pustali.
A co sa tyka darov, vyslovne sme si pytali peniazky a ndch neutracaju hostia peniaze ani na torty ani na kytice, a tak sa nam vratilo dokonca viac ako sme dali, ale to aj vdaka velkym darom od rodicov.
Skus si spravit rozpocet v exceli, myslim, ze sa to za tu sumu da.

jankastubka
22. aug 2014

Myslela som 5 kilovu tortu za 50 eur, aby nedoslo k omylu.

blahowoman
22. aug 2014

Ahoj. Ja sa vydavala 2r dozadu. Mali sme cca 35 ĺudi a svadba nas vysla 3500€. Ale obrucky stali 700€ a saty 250€. Takze 2500€ cca. Vyzdobu som si robila sama jedine. Svadobne auto sme mali firemne od manzela. Fotograf a dj nas stal tiez dost .tazko je niekde,ze fakt usetrit,ked to chces mat ani nie luxusne a ani fadne.

catherinenail
29. apr 2015

Ahoj ak chces podarit je to iba malickost ale je to efektne a lacne ja som to mala na svadbe a malo to uspech mozes dat na svadobnu hostinu kolaciky stastia ktore ukryvaju v sebe posolstvo alebo citat, a mozes ich davat aj hostom ako vysluzku vyborne sa zabavali a pritom si natom kolaciku pochutnali pri kavicke ja som ich nasla na stranke www.najkolaciky.sk tak sa mozes inspirovat

zofiac
29. apr 2015

Ahoj, nečítala som všetky príspevky, ale napíšem ti, akú svadbu mali moji známi a takú chystá aj moja neter. Obrad budú mať v kostole so svedkami a rodičmi. Po obrade išli na večeru do reštaurácie, dali si zákusok, prošku popili a išli domov. na druhý deň mali grilparty, kde pozvali celú rodinu a kamarátov. Spolu nás bolu do 50 ľudí a to aj preháňam. Varil sa guláš, pieklo prasiatko, grilovalo sa viac druhov mäska, narazl sa sud s pivom, bolo vínko, klasické kysnuté koláče a čerešňová bublanina, ale aj jedna klasická svadobná torta. Na stomoch mala stužky a tie stromy boli pospájané špagátikmi, na ktorých boli lampióny. Všetko to bolo krásne jednoduché, milé a také domáce, uvoľnené.

natalushka
29. apr 2015

@katuliacik ahoj..nas svadba vysla rovnako ako vas,mali sme 80 hosti..a bolo tam vsetko..naozaj,nic nechybalo..a nie som s tych,ktorym je jedno ako co vyzera..vela veci som si robila sama,hlavne co sa vyzdoby v sale tyka..ale musis zasa povedat,ze sme mali vela dobrych znamych,na com sme usetrili asi vela penazi..obsluhovali deti od znamych(18-20rocni,tak nie uplne deti-vsetky studuju casnikov alebo hotelovky,tak to mali v ramci praxe🙂 ),fotograf bol znamy,obrucky nemame zlate,bo mne nedovoluje zamestnanie ich nosit a manzel by sice mohol,ale stale sa v niecom rype,opravuje,takze by to nedopadlo dobre a nie je na tozvyknuty,aj tak by skoncila boh vie kde..je pravda ako pisu baby,ze je rozhodujuce aj kde robis svadbu..ale myslim,ze sa da aj za malo peniazkov urobit vela.muziky:-)

michaela0301
2. máj 2018

Da sa zohnat dj na malu svadbu do 250e?ak ano kontakt proaim

akynka
2. máj 2018

@michaela0301 posielam kontakt do ss

jamika27
2. máj 2018

@8domcatko888 ludia navyše veľa nestoja. Každý si večeru ,,zaplatí,, vo venčekovom tanci (veľakrát aj viac). A všetko ostatné si musíš kupovať a platiť či máš 40 ľudí, alebo 150 ľudí (dj, sála, výzdoba, oblečenie, ....) takže nie je pravda, že malá svadba menej stojí ... Ak chceš ušetriť, pozri si výzdoby po bazároch z druhej ruky, sálu vyzdob sama s kamoškami (dá sa to veľmi krásne teraz). Sálu pozri aj nejaký dedinský kulturák ak nie si náročná (najlepšie zábavy bývajú tam). A dajú sa veľmi krásne vyzdobiť bielymi látkami, balónikmi ... Myslím, že do 1500 by sa to malo dať (závisí od lokality). A večeru si každý ,,zaplatí,, vo venčekovom 🙂

katka17787
2. máj 2018

Dôležité je čo ocakavas... Každopádne myslím si, že 1500 e stačí ak sa peniažky nebudú vyhadzovať na zbytočnosti. Hostinu si vieš obehnúť kdevti dajú naj ceny...obrúčky podľa mna zlaté byť nemusia, my máme strieborné. Šaty vieš nájsť krásne aj tu do 250e, oblek do 200 aj so všetkým. Kameraman sa dá zohnať do 400 s tým, že bude aj fotiť.... V konečnom dôsledku je najdôležitejšia zábava a ak si vymyslite super program pre hostí tak svadba bude super 🙂 aj tak je to váš deň a najdôležitejší ste vy dvaja a pre vás to bude jeden z najkrajších dní v živote či už to bude stáť 1000 alebo 10000. Láska sa nemeria peniazmi, ale šťastným životom 🙂

kotatko201
2. máj 2018

@8domcatko888 treba sa do toho pustit a nebat sa.... vyzdobu si vies urobit doma... kvety kupit najlepsie vo velkosklade... hudbu poriesit s dj... i ked my sme maly zivu a vyslo nas to okolo 300 eur aj s hranim pred domom a bol to aj starejsi... jedlo sralo cca 20 eur ( hlavne jedlo, svedske stoly a potom este kapusnica) alkohol sme tiez kupovali vo velkosklade takze cena fajn a vino u vinara... treba si podit.... saty radsej kupit bo pozicanie je dooooost drahe... a obrucky sa daju riesit aj chirurgicou ocelou a potom ta stoja ozaj malicko..... inak nasa svadba bola ccca 55 ludi.... a to si vsetci chvalili... program sme mali strasne nabyti a na zaver bola tombola na ktorej sa kazdy zabaval...

8domcatko888
autor
2. máj 2018

@kotatko201
@jamika27 dakujem ale svadbu sme mali uz davno tri roky dozadu🤣nakoniec cez 60ludi a myslim ze cez 5tis.. 🤣🤣

krasnyzivot9
8. júl 2021

@masinka ahoj a kde ste mali?

masinka
8. júl 2021

@krasnyzivot9 jej, to kde si vyhrabala diskusiu spred 7 rokov ? svadbu sme mali v hoteli Echo v Bratislave, ale uz je to tak davno ktovie ci este stoji....

Strana
z2