icon

Mali ste na svadbe malé deti?

xlucia
23. máj 2012

dostali sme pozvanie na svadbu, avsak nevesta nechce aby tam boli deti. nikoho ani ine ani moje. proste tam nechce male deti.
moje maju 3 a 5.5 roka. rozpravali sme sa mm a ja zastavam nazor, ze kde nie su vitane moje deti, nejdem ani ja. cize tam nechcem ist. plus si to ani neviem predstavit, ked min. mladsi este cez obed spi a oni maju obrad bud o 13 alebo o 14 hodine.
ak ho nedam spat, tak na obed vydrzi, ale zaspi o piatej vecer aj keby tanky padali.
este taky detail, ak cca o 22. zaspia na hotely ich samych v izbe nenecham, cize bud ja alebo manzel musi byt pri nich.
ako by ste sa zariadili vy? podotykam ze odmietam verziu, ze dat deti starym rodicom a ist bez nich. neprichadza do uvahy. nemam ich kde nechat.

ludka77
23. máj 2012

@xlucia moje dieťa je mojou súčasťou a ked ho tam nevesta nechce nešla by som ani ja. Nikdy som malú nikde neodlozila. Dokonca este nikdy ani u starých rodičov nespala (bude mať 3) a ani kvôli niekoho svadbe by som to nespravila. Išla by som jej na obrad podať ruku (ak je to blízko) a to by bolo všetko. MÔJ NÁZOR (ja sama som na svadbe deti mala)

cecil36
23. máj 2012

@bodka13 Inak by ma zaujimal nazor, i ked trocha od temy. My sme s mm pozvani najeden koncert (je to na par hodin). Starsie dieta bude u svojho biootca. Ale nema nam kto postrazit to mensie dieta- pätmesacne. Svokrus byva 300 km od nas. Moj oco si nan netrufa (ved jasne chlap). Kamosky maju svoje male deti a nas krpec zaspi väcsinou len v kociku, takze kocikovanie dvoch kocikov jednou osobou nehorzi 😅 Mm sestry jedna v Irsku, druha robi na smeny a tretia ma dve malinke deti a tiez byva daleko. Nuz, asi mi nic ine nezostava, len to odmietnut 😖

bodka13
23. máj 2012

@cecil36 ...treba hľadať riešenie,však je to len na pár hodín ako sama píšeš...v akom čase je ten koncert? popoludní,večer?...ono všetko sa dá,keď sa chce 😉 ...nemôže ho zobrať biotato toho staršieho dieťaťa? koľko majú rokov tie malinké deti tvojej švagrinej a kamošiek ?
...ja som strážila kamoške malého dva dni keď maľovali-priniesli ho ráno okolo 7:30,vyniesli mi kočík na 4.poschodie(lebo sa uspával v ňom) a večer okolo 19 prišli pre neho ...vtedy mal mladší syn asi 1,5roka a starší 4roky a ten kamoškin mal 7 mesiacov-zvládli sme to(spali na striedačku),všetci prežili hoci musím priznať,že to bola fuška 😉
...no a rozdiel medzi svadbou a koncertom je ten,že tam ti nikto nepovedal,že dieťa nemôže ísť s tebou - pokus o odľahčenie 😉

cecil36
23. máj 2012

@bodka13 jasne nepovedal 😀 Inak ja nie som mama co nevie bez dietata spravit krok. Ja by som si aj rada oddychla, ale akosi nik nechce strazit 😀 Teraz vazne, koncert ma byt podvecer. Kamosky byvaju vsetky cca 30 km od mojho bydliska a deticky maju vo veku od 6m do 1r a tri mesiace. Dalsia kamoska, co je v nasom meste je v 8 mesiaci tehu- rizikove, takze to tiez nehorzi. A pravdupovediac ani sa nik do strazenia nehrnie 😀 Biotato, preboha nie, jemu sa bojim zverit aj to starsie 13 rocne, ale sud rozhodol 😝 Svagrinka byva tiez 300 km od nas a deti maju vek 3 a 5 rokov 😉 Stale rozmyslam, kto postrazi, ale nejako mi nik nenapada.

alexis617
23. máj 2012

@xlucia aj mi ideme na svadbu tiež neviem ako to moja mama zvládne ale deti tam nejdem brať na malého má 2,6 by to bol stres a hluk nechcem ho nervovať má zaužívaný kolobeh a neobsedel by na mieste ako ho poznám pri hurhaji by plakal a starší ma12,6 a pre puberťaka je to otrava

jabadaba
23. máj 2012

baby, ja si nepomozem, ale par mesacne dieta na svadbu nepatri a hotovo. Chuda male. Vsade humbuk z muziky, ludi, zbytocny virvar a prebytok podnetov. Verim, ze take dieta je nasledne rozhodene este par dni. Vidim to na svojom batolati ako je mimo po par hodinach len u svokry. A to ideme len na otocku. Ale, cesta tam dve hodky, cesta na zad dve hodky, medzi tym nema svojho pokoja, svoje prostredie, ini ludia, ktori sa za nim cele hodiny natahuju ako za macatom. A tak to aj vyzera vecer po prichode domov - decko neschopne zaspat, uplakane, nervne aj na dalsi den! A my na nervy s nim.

bodka13
23. máj 2012

@cecil36 prines k nám do Nitry 🙂

cecil36
23. máj 2012

@bodka13 no skoda, ze nie si blizsie 🙂

malapepka
23. máj 2012

@xlucia Nejde o to, či tvoje deti vydržia, skôr tu ide o to, že nevesta deti nechce. Ale tým pádom si neváži pozvaných hostí, lebo ich súčasťou ich partneri a deti. Aj my sme boli pozvaní na takú svadbu, sestra má štyri dievky, a odmietla to. Nevesta/ženích to prehodnotili a že môžu ísť aj deti. Nakoniec boli radi, že tam boli aj deti, lebo nielen sestrine, ale aj iné deti (nakoniec dovolili všetkým hosťom prísť aj s deťmi) tancovali o život a robili zábavu. O pár rokov boli mne na svadbe, aj so synom a bola to super svadba, kde si to užili aj detičky - všetky.
Ani ja by som neišla na svadbu bez mojich detí. Sú (budú) mojou súčasťou a nenechám sa žiadnou nevestou obmedzovať.
Verím, že sa rozhodneš správne a nebudeš to ľutovať. Ver, že raz tá nevesta bude mať svoje a už sa na to bude pozerať inak!

elephant
23. máj 2012

@xlucia My sme mali tiež svadbu v rodine, mojde deti boli tesne po ovčích kiahňach, nevesta povedala, že na svadbu nemajú ísť. (Mali vtedy 5m, 3r, a skoro 5 rokov). Samozrejme ma to v prvej chvíli naštvalo, veď lekár povedal, že už nie sú nákazliví, ale na svadbu mali prísť i tehotné, tak mi nezostalo, než sa prispôsobiť, ak som chcela prísť. Ja som ešte kojila, tak sme to vyriešili tak, že boli blízko, na hoteli v reštaurácii, kde bola svadba, a my sme si k nim zaplatili pani na stráženie, ja som odbiehala kojiť. A hoci som pôvodne kôli tomu mala obavy, svadbu bez detí sma si naopak úžasne užili! Ty máš deti veľké, tak by si to so strážením mal ešte jednoduchšie... Chápem tvoju prvú reakciu, ale skús sa podľa nej neriadiť, a skús si naprv predstaviť, ako by to bolo, než účasť odmietneš...

cat
23. máj 2012

xlucia ja mám podobne staré deti, minulý rok sme boli na svadbe, deti boli celé happy,.. no keby mi niekto povedal,že ich mám nechať doma, ja by som dotyčným poslala gratuláciu a nech si trhnú nohou a užijú svoju perfektnú svadbu bez detí.

xlucia
autor
23. máj 2012

@bodka13 vobec sa nehnevam, neodsuzdujem ani nevestu, ale neverim ze svokra zvladne oboch mojich synov naraz, spava tam len starsi, mladsi este nie a inde ich nemam komu nechat. cize ja mam len dve moznosti, bud zobrat alebo neist. resp. este ich mozem nechat doma s muzom a pojdem sama, ale pride mi to take divne

xlucia
autor
23. máj 2012

@elephant plati co som napisala bodke, ja ich nemam kde nechat.

nela82
23. máj 2012

@xlucia hmm,zaujimave-ja by som sa hanbila nieco take povedat-zakazat vstup detom 😅 😠
Jasne,deti vystrajaju-neposedia...behaju..no aj tak-mala to nechat na vas-rodicoch sa rozhodnut..A celkovo-nie je vobec slusne nieco take zakazovat..
Ja by som na vasom mieste nesla vobec-dovod?Ak by nam rovno povedali takymto sposobom,ze deti nie...tak by som aj hned odmietla pozvanie..
No preco nechces nechat deti starym rodicom?My aj ked sme boli len na 1.sv.prijimani sme tam deti nemali 😅 Osobne sa lepsie citim a viem,ze z toho aj nieco mam a nie stale len davat pozor a nemat z toho nic 😉 Pokial doverujemstarym rodicom-nie je co riesit 😉
No na svadbu s detmi nechodime 🙂

maca_p
23. máj 2012

@bubbles sqele si to vystihla.

xlucia
autor
23. máj 2012

@nela82 viem ako to svokra zvlada ked ma jedneho. nechat oboch naraz proste nehrozi

maca_p
23. máj 2012

@xlucia viem, ze nechces bez deti, ale nerozmyslala si, ze trebars jedno nechas svokre a jedno ku kamoske? ja by som isla asi tymto smerom. starsi u kamosa to by bola predsa riadna prca. teda ak taku kamosku mas.

lovesista
23. máj 2012

@xlucia preboha moja, neuraz sa, toto mi pride uplne sialene. ako vas mozu pozvat na svadbu bez deti? Ved to slusneho cloveka ani nenapadne. vazne som zaskocena, podla mna je to uplna hlupost a netaktne zo strany nevesty. asi je prefikana = nechce vas tam a rata s tym ze ked vam zakaze deti tak nepojdete ani vy. ja by som na svadbu v ziadnom pripade nesla. moj nazor 🙂

tami_tami
23. máj 2012

tiez ma caka tento rok svadba kamaratky, ktora byva momentalne 80km od nas... pytala sa ma sama, ci pridem aj s malym, aby sa vedeli zariadit, no ja ho brat z vlastneho rozhodnutia nebudem... podla mna by sa mala pozyvat rodina a je uz na uvazeni rodiny ako sa zariadi, ci deti vezme a bude ich strazit, ci ich niekto postrazi doma a zabavia sa dospeli... rodicia su zodpovedni za deti a kazdy rodic by mal vediet zhodnotit situaciu - teda vediet, ci to dieta zvladne a ako si to zorganizuju... ved nevesta tie deti strazit nebude a nepozna ich na tolko, aby vedela, ako sa budu spravat, takze ak rodiaica uznaju za vhodne vziat dieta s tym, ze to zvladnu bez problemov, tak ja nevidim dovod na take obmedzovanie hosti... 😉

a k otazke ci ist - no kedze nemas kde nechat deti a ona ich tam nechce tak ani nemas na vyber...

katkapapacova
23. máj 2012

@xlucia no taka kamaratka podla by u mna skoncila, pretoze bud ideme vsetci alebo nikto, mozno by som sla na obrad ale aj s detmi a ked si nezela deti na hostine tak tam by som uz nesla, pre pana ved deticky na svadbe su rozkosne vtedy je svadba naozaj krasna, na mojej bolui 4 +2 v bruskach a bolo to krasne, my sme boli nedavno aj s malou a vsetci boli nadseny, ze sme aj napriek tomu ze mame babo prisli a ze mala bola ako princezna

katkapapacova
23. máj 2012

a este jedna situacia svagrina ma 2deti jedno zobrala a druhe nechala doma a zo svadby nemala nic bo stale myslela ako to druhe, no ja neviem zda sa mi neslusne a nevhodne od niekoho ziadat aby prisiel bez deti, to je na vasom uvazeni ci zoberiete det, ved ak sa jej jedna o stravu tak deti sa pokojne najedia aj z vasich porcii, nepytala si sa jej preco?

xlucia
autor
23. máj 2012

@maca_p nemam taku kamosku. a celkovo ja odmietam deti odkladat

sirinka
23. máj 2012

@xlucia no...pokial bez deti nechces ist a ani ich nemas kam dat a z detmi tam ist nemozes, ostava ti sa len slusne ospravedlnit a neriesit.
nevesta ma pravo zariadit si svadbu aku chce a pozvani maju rovnake pravo rozhodnut sa, ci tam ist chcu alebo nechcu za danych podmienok...

mne osobne deti na mojej svadbe vonkoncom neprekazali, popravde ani som velmi nemala cas ich vnimat.
deti na svadbe su ozivenim a vacsina z nich je tak maximalne do desiatej - jedenastej vecer.
na strane druhej, boli sme na svadbe s nasimi troma princeznami, najmensia mala 3 mesiace...bolo to narocne, problem bol pre mna sa aj v klude najest, keby som si mohla vybrat, sla by som radsej bez nich. a nie som ziadna krkavcia mater, ale tych par hodin by mi padlo dobre a nikto ma nepresvedci, zeby za ten cas moje deti utrpeli nejaku traumu z odlucenia...

mojkamirka
23. máj 2012

@xlucia necítala som celu diskusiu, ale neda sa mi nenapísat svoj nazor, My sme na svadbe deti mali v pocte asi 10 ks od 1 roka do 13, nikomu nevadili, bavili sa ako ostatní. Pred dvomi rokmi sme boli na svadbe znamemu to som uz mala syna ktorý mal vtedy necele dva roky, obrad ho nebavil, na svadbe sa moc nezabavil, a ked bolo vecer 21. hodin isla som ho uspat do hotela, kde s ním cez noc ostala svokra a ja som sa vrátila na svadbu. Podotýkam, ze sme tiez kvôli svadbe cestovali 400 km, ale jednak tam mame rodinu tak jednodnova navsteva to nebola.
a nepaci sa mi prístup nevesty, ze nechce deti na svadbe. Mna by sa to dotklo, ked ju nechces urazit tak jej vysvetli, ze mas dve malé deti a nemas ich komu nechat na tak dlhu dobu. Ja osobne by som bola celu dobu nesvoja ako sa moji drobci maju a kvôli blahozelaniu by som 400 km nemerala. Ked ste rodina tak vas predsa nema delit na ciastky, ze vas chcem ale deti nie. môj nazor

anna1980
23. máj 2012

ja ked som sa vydávala tak som mala veeeeľa deti a tak som to vyriešila tak že som hladala salu v hoteli.... aby rodičia kt. si chcu zobrať detičky mohli ich tam dať spinkať. Sestra mala malinke deti tak jej som objednala aj pestunku (vlastne 2 kamošky) ktore som dobre poznala ..... a tie ich postrážili (boli vo vedlajšej izbe na notebooku aby sa nenudili..... 🙂 ) a ked sa niektore prebudilo zavolala nas..... 🙂

prasiatko30
23. máj 2012

U nas v okoli je zauzivane takze ak ides na svatbu z blizkej rodiny brat sestra tak si beries aj deti ak ides znamym/ kamaratom deti nechavas dOma. To musi byt fakt nejaky padny dovod aby si sa opytal novomanzelov ci si mozes doviest dieta na ich svatbu. Na nasej svatbe sme mali presne tak isto j2 deti pod6 r co boli deti surodencov a dva dni pred svatbou nas poprosil jeden nas kamarat ci si moze doniest svoje deti - cerstvo rozvedeny a zena mu v poslednOm momente zmenila vikend s detmi - takze sme to chapali. Ale v podstate ja kebYze mam ist na taku svadbu tak ide. Radsej bez deti v klude sa najest vytancovat pokecat s ludmi bez toho ze by som musela na stekloch obhanat deti

sisaka
23. máj 2012

k povodnej otazke, ako by som sa zariadila ja: v prvom rade ani by ma nenapadlo tahat deti na svadbu i ked by ma neviem ako nevesta presviedcala, ze ich mam priniest. Posledne po com tuzim je na svadbe sa venovat svojim detom - krotit ich, neustale upozornovat, riesit ich problemy: cikanie, kakanie, papanie, spanie ...... zoznam je nekonecny a potom sa o 10 zbalit a odist spat, no tak to je uz len krasna zabava .... Snazila by som sa zabezpecit baby sittovanie - najprv najlblizsia rodina (u nas neprichadza do uvahy - nie 100ky ale 1000ky km), potom kamaratky a nakoniec plateny baby sitter. Ak by sa mi nic nepodarilo zabezpecit, jednoducho by som sa ospravedlnila a na svadbu neprisla.
Myslim si, ze @bubbles to uplne krasne vysvetlila, nevidim dovod sa hned urazat a zacat si neviem co namyslat. Myslim si,ze je to uplne normalne, ked si nieco take nevesta nezela, asi ma na to svoje dovody a treba to respektovat.
dost ma tu zarazilo, ake ste vztahovacne, bud cela rodina alebo nikdo a podobne. To ste fakt este neboli na ziadnej akcii, kde deti maju vstup zakazany??? 😨 A na margo zien, ktore tu vyhlasili,ze deti povazuju za svoju sucast ... len mala pripomienka, deti nie su vasou sucastou od kedy sa narodili, su to samostatne "jednotky", ktore to bez vas v pohode par hodin vydrzia a viete co? pridu dni, ked zacnu chodit do skolky, skoly a vy pri nich nebudete 24/7 a budete sa musiet podla toho zariadit (dufam,ze som vas touto info prilis nesokovala)

luy
24. máj 2012

Nevesta sa tak rozhodla je to jej deň.Ja by som poslala poďakovanie za pozvanie,a nešla tam.

mamavera
24. máj 2012

@xlucia pošli telegram, poďakuj za pozvanie a napíš, že nakoľko máš malé deti, ktoré nemáš kde nechať, tak sa svadby nezúčastníš.

veonka
24. máj 2012

podľa mňa ak nevesta vyslovene nechce mať na svojej svadbe akékoľvek deti má na to svoj dôvod a právo. Nemôžeš vedieť s čím sa v živote stretla, možno bola tiež tehu a prišli o mimi, možno má zdravotné problémy okolo tehotenstva a už čo to podstúpila, alebo sa im prosto dlho nedarí otehu a odnáša si to psychika a pri pohľade na malé dieťa jej nie je zrovna najlepšie a tak sa radšej nedíva... a vo svadobný deň sa chce tešiť a nie depkovať... Je to prirodzená obrana a ja to tiež tak robím, v poslednej dobe proste rodiny s deťmi nenavštevujem. 🙂 A je jedno koho, ani sestru (ktorú mám rada), ani švagrinú (ktorú neznášam)... a je mi jedno čo si o tom kto myslí a koľko ľudí ma presviedča... (moja mama si myslí, že "nie som normálna"- čo je možno pravda, ale prečo by som si mala ubližovať ??? keď viem že to nezvládam...). 😔
Zaželaj neveste pekným blahoželaním písomne. 😉.
Ja som to tiež tak urobila nedávno keď sa ženil bratranec.
Nemáš kam dať deti, je to ďaleko, deti sú malé potrebujú stálu opateru... máš viac negatív ako pozitív a už teraz si nahnevaná že toto všetko "musíš" riešiť, čo ti na nálade nepridá. Ale dobrá správa- pozvanie nie je rozkaz, takže nemusíš nič riešiť a nemusíš sa ani trápiť nad svojim rozhodnutím. Máš právo jej povedať nie. A nehnevaj sa na ňu, nezazlievaj jej to, veď je to jej svadba a keby vás tam naozaj nechcela, nepozve vás. 🙂