Mali ste na svadbe malé deti?
dostali sme pozvanie na svadbu, avsak nevesta nechce aby tam boli deti. nikoho ani ine ani moje. proste tam nechce male deti.
moje maju 3 a 5.5 roka. rozpravali sme sa mm a ja zastavam nazor, ze kde nie su vitane moje deti, nejdem ani ja. cize tam nechcem ist. plus si to ani neviem predstavit, ked min. mladsi este cez obed spi a oni maju obrad bud o 13 alebo o 14 hodine.
ak ho nedam spat, tak na obed vydrzi, ale zaspi o piatej vecer aj keby tanky padali.
este taky detail, ak cca o 22. zaspia na hotely ich samych v izbe nenecham, cize bud ja alebo manzel musi byt pri nich.
ako by ste sa zariadili vy? podotykam ze odmietam verziu, ze dat deti starym rodicom a ist bez nich. neprichadza do uvahy. nemam ich kde nechat.
@xlucia ahoj, nečítala som čo ti poradili, ale v podstate to máš vyriešené. Ak deti nie sú pozvané, čiže tam nemôžu ísť lebo nevesta si to neželá a Ty ich nemáš kde nechať, tak jediné čo Ti ostáva je ostať doma. A máš po probléme. Pekne si napísala, keď nie sú pozvané deti, že nejdeš ani Ty! Ja by som tiež nešla, nech si zavolajú niekoho bez detí.
Ja osobne by som bez našej malej nešla, pokiaľ by som nedostala rozumné vysvetlenie že prečo tam deti nechce, brala by som to ako urážku, dieťa nie je vec ktorú odložím keď si niekto zmyslí. Ozaj neviem ako môžu deti neveste na svadbe prekážať, ani si ich tam nevšimne.
@ritusuk MATKA nemôže myslieť LEN na seba. Nikdy!!!
na nasej svadbe boli dve deti 6 mesacny chlapcek a 2rocne dievcatko a vsetko bolo ok, ja by somi tiez nesla, ked moje dieta nie je vitane
uprimne ja to tiez nepochopim, ze ako mozu niekomu vadit deti...ale tak niektore zeny su tak s prepacenim dosrate z vlastnej svadby a tuzia po dokonalosti, ze im to asi pride normalne...ale pokial by som deti nemala kde dat, asi by som krasne podakovala, ze ked deti nemozu ani ja nejdem....
@lenka110611 preco by nemohla? 😨 😨 😨
@lenka110211 ak mama raz za cas nemysli na seba, tak tym padom nemysli ani na dieta..
ja osobne som bola na svadbe s pol ročnou dcérkou a 3,5ročným synom 😉
kazda mama ma pravo na oddych aby mohla dalej vychovavat svoje dieta, venovat sa mu naplno, nemyslis?
@jabadaba ale veď tu nikto nehodnotí organizačné schopnosti nevesty, výzdobu, alkohol... otázka smerovala priamo k deťom, ktoré by starostlivá matka proste len tak kvôli výmyslu nevesty neodložila!!
@ivanka85 tak ja mám ročné dieťa a ako by som mohla myslieť len sama na seba keď ona ma potrebuje? s materstvom prichádzajú aj povinnosti, akože baby je to vec názoru ale určite by som nešla od malej len kvôli tomu že myslím sama na seba. Ešte nie.
Ja som to takto urcite neriesila my sme na svadbe deti chceli ale chceli sme aj rodicov aby ostali az do kedy budu vladat a mohi sa aj oni zabavit takze sme to spravili tak ze sme objednali detsku animatorku a potom este aj babysiterku a deti mali program snami aj same hned vo vedlajsej miesnosti a ked dosiel cas spania z hotelom sme sa dohodli na family room tam je viac miesta a deti spali tam a strazili ich a rodicia si ich tam chodili kontrolovt vsetci si to uzili.
Nechapem taketo nevesty keby mi niekto povedal ze nemozem z dietatom na svadbu tak by som tam nesla a ak sa boji ze by sa nudili ci vymyslali tak asi ta svadba za nic nebude stat 😉 moj nazor
@ivanka85 a svadba, alkohol a byť hore do skorých ranných hodín je oddych? podľa mňa nie... keď si ja potrebujem oddýchnuť, manžel zoberie malú von na hodinku kočíkovať a ja oddychujem. Oddychujem aj pri varení... alebo keď malá spí, som unavená tak si ľahnem s ňou. Ale veď každá matka je iná.
@110611lenka nechapeme sa mam pocit,aj mna moje dieta potrebuje, ja by som tiez nesla bez maleho..ale ked si reagovala na @ritusuk, ze mama nema mysliet len na seba, niekedy musi aj mama nacerpat sily, nie je stroj a musi mysliet na seba prave kvoli malemu, ktore ju potrebuje..
ja sama som sa vydávala keď malý mal 3 a pol mesiaca a dcera 7 rokov a mali sme na svadbe asi 15 detí a mne keby povedali že moje deti nemôžu, tak určite nejdem a počkala by som si keď sa narodia im a potom by som spravila nejakú velkú oslavu na ktorú by som ich zavolala a povedala by som im že nech prídu len oni bez detí
o svadbe som ja nepovedala ani slovo..
@lenka110611 ak niekto organizuje svadbu bez deti, tak je to otazka formy celej slavnosti. Cize organizacna. 😉 A pokial sa niekto vyjadruje, ze je to neslychane, nepatricne, nevhodne a kladie si podmienky bud vsetci alebo nikto, je to hodnotenie organizacie svadby. 🙂
Takto som to myslela.
@jabadaba ale veď v pohode, len ja na mieste nevesty, keby to bolo ozaj z organizačných dôvodov, by som sa rodičov najprv spýtala či im to nebude vadiť keď prídu bez detí, či ich majú kam dať... a nie surovo povedať že len rodičia. Ale myslím že väčšina matiek by tam deti zobrať chcela.
@lu2112 no vidis, uz hodnotis, ze asi ta svadba za nic nebude stat. Kolko ludi tolko chuti. Zrejme bude stat za to tej neveste. A o nu ide. Ci sa budu nudit hostia, no to je vec nazoru. Niekto sa nudi ked si nemoze zaslopat a zryt sa pod obraz bozi, niekto sa nudi ak nepretancuje celu noc na tac tac tony, niekomu nevyhovuje zas jedlo a nudi sa ak je chodov privela/ primalo, ak tam nie su trapne scenky, dedinske riutaly a podobne tradicie....atd. Ako sa da vyhoviet kazdemu? Byt pozvany je istym sposobom cest a asi neprislucha hostovi kritizovat. Skoda do takeho potom investovat.
@lenka110611 ale ved nemusi to byt len taky vymysel, moze to byt nedostatok miesta v sale,ako sme to mali my. a je tiez rozdiel vek dietata ci rocne alebo 7rocne.
ja idem o 2tyzdne na svadbu do HE. dcerku neberiem lebo by som ju umucila tou dlhou cestou. bude u nasich s mojimi sestrami, prva noc bezo mna, ale v noci ju uz nekojim ani sa nebudi.
a inak to pozvanie na svadbu mi príde ako by niekto povedal že nech príde len tvoja pravá ruka a tú lavú si nechaj doma
jedna vec je, že nevesta na svadbe nechce deti..je to jej vec....sice pre nas cudna, ale je to jej den...co ked napr. pred mesiacom potratila a nechce si pripominat deti???? 😕 😕
ale ja by som 400 km od domova na svadbu s detmi nesla /jedine ak by to bol surodenec/...
ist 400 km tam, 400 km naspat, ..prezit s detmi 2 take cesty, ved to rodicia musia byt už na svadbe uplne hotoví, deti urcite vycerpane z cesty, nove miesto, ludia, a vecer ist o desiatej spat....dakujem, neprosim...to, že sme rodina, viem prejavit aj inak.....
na toto by ma už len z ucty k samej sebe a mojim detom nikto nenahovoril......
@azarijka Môže to byť z organizačných dôvodov, z nedostatku miesta alebo naozaj aj z toho že neveste deti prekážajú. Nie je tu uvedené vysvetlenie že prečo ich nechce a ako som už hovorila, keby to ani mne vysvetlené nebolo, domýšľať by som si mohla čokoľvek ale bez detí by som nešla. Keď pozývala hostí, vedela že majú deti tak si to mala tak zariadiť, pretože nie každý by bez toho dieťaťa šiel. Aj na to mala myslieť.
@lenka110611 no vida, ved prave, ze Ty na mieste tej nevesty nie si. 🙂
Verim, ze by tam nejedna mamicka rada deti doviedla. Ale ked sa neda tak sa neda a ak nemam tie deti kde nechat tak sa podakujem a na svadbu nepridem. O co ide? Silou mocou ist a klast si podmienky?
je to obyčajne pozvanie... ak nemožeš alebo nechceš isť, tak nechod.. pripadne ak by si velmi rada šla ,a deti su problem, tak fakt len zablahoželať... take rodinne roztržky vedia z toho byť... ak ma niekto niekam pozve, tak podakujem a pozvanie prijmem alebo nie... nič na tom nie je.. . neurazim sa, že pozval len mna a nie moje deti... som z tých čo bez detí ani na krok, ale neuraža ma to... proste slušne pozvanie odmietnuť a hotovo... je to ich svadba a ich vec koho tam chcu a koho nie...... neriešiť...
ja som na našej svadbe deti mala - boli pozvané a dokonca zvayhodnene.. mali si doniesť plavky do bazenu.. bazen bol maly, tak som obmedzenie mala opačne - kupu sa len deti 😀 do bazena dospelaci neboli pozvaní 😀
@lenka110611 mozno s tym rata dopredu, pozvem bez deti -asopon viem ze nepridu 😀 😀 😀
ale tak neodsudzujem kazdy ma na to svoj dovod 😉
@jabadaba ale veď tu si nikto nekladie podmienky, dieťa nie je podmienka, prečítaj si väčšinu názorov v tejto diskusii, mamičky by bez detí nešli, deti sú súčasť rodiny, no ja proste nevestu nechápem. Ani vy neviete prečo tam deti nechce tak ju neobhajujte.
@andrejecka myslim, ze od veci prirovnanie. To akoby si tvrdila, ze niekto po tebe chce, aby si tie deti supla do decaku. Aj ruku si preda mozes utat, nie? A stoji Ti ta svadba za to? Uz som sa pytala vyssie, o co ide? O nieco kde nevyhnutne nemozeme chybat inak sa prestane tocit Zem?

Jaaaaj zeny, zeny 🙂 Beriete to prilis osobne. Ja tu nevestu uplne chapem. Proste si chce tu svadbu uzit po svojom. Ano, je to vase dieta, ale stale je to len dieta. Dieta nema co hladat na svadobnej hostine, kde sa pije alkohol a zuruje. Stat sa moze cokolvek, spadne, strati sa, zabehne mu, cokolvek 🙂 Mna rodicia ako malu zobrali na svadbu a mamina mi (uz v dospelosti) povedala, ze to vtedy hrozne lutovala, pretoze cez to vsetko, ze som bola dobre dieta, som sa rozsantila, neustale som lozila pod stolami, spadla som na parkete a potom som uz fnukala, ze chcem ist domov. JEDNODUCHO DIETA 🙂 Pokial to nie je vyslovene taka svadba, kde je vela deti a ti dospeli su ochotni sa prisposobit, nevidim na tom nic zle a uz vonkoncom by som si to nebrala tak k srdcu. Treba raz za cas mysliet LEN na seba a ak je to mozne, dietka odlozit a ist sa zabavit tak ako sa bavia dospeli. Bez stresov, bez plienok a poriadne nahlas 😉