icon

Mali ste na svadbe malé deti?

xlucia
23. máj 2012

dostali sme pozvanie na svadbu, avsak nevesta nechce aby tam boli deti. nikoho ani ine ani moje. proste tam nechce male deti.
moje maju 3 a 5.5 roka. rozpravali sme sa mm a ja zastavam nazor, ze kde nie su vitane moje deti, nejdem ani ja. cize tam nechcem ist. plus si to ani neviem predstavit, ked min. mladsi este cez obed spi a oni maju obrad bud o 13 alebo o 14 hodine.
ak ho nedam spat, tak na obed vydrzi, ale zaspi o piatej vecer aj keby tanky padali.
este taky detail, ak cca o 22. zaspia na hotely ich samych v izbe nenecham, cize bud ja alebo manzel musi byt pri nich.
ako by ste sa zariadili vy? podotykam ze odmietam verziu, ze dat deti starym rodicom a ist bez nich. neprichadza do uvahy. nemam ich kde nechat.

jabadaba
24. máj 2012

@lenka110611 leni, ak niekto zahlasi bud vsetci alebo nikto, je to podmienovanie si niecoho. 🙂

jabadaba
24. máj 2012

@najjulinka a neurazili sa dospeli hostia, ze sa nemohli cvachtat? 😀

lenka110611
24. máj 2012

@jabadaba súhlasím, ale tu nejde o sestru, brata, manžela... ale o malé deti. Každý sa na to pozerá inak. Som toho názoru že nevesta mala vysvetliť prečo deti nie, lebo je to trošku aj drzé len tak povedať že deti nechajte doma... ale akože už neriešim... ja by som nešla a hotovo. svet by sa predsa nezrútil.

najjulinka
24. máj 2012

@jabadaba nie a ked videli kolko blata vedia do bazenu navlačiť deti, tak im to ani nechýbalo.. po svadbe sa bazen musel vypustiť, lebo to bolo čiste kakao z toho 😖 😒 ale mala som spätnú odozvu, že deti povedali, že to bola naj svadba... 😀 😵

najjulinka
24. máj 2012

@lenka110611 v živote som na žiadnej pozvanke nevidela vysvetlenie prečo iných nie... na to su pozvania, že sa tým pozvu konkretni ludia... videla som dokonca svadby kde ešte aj koho pozvali, tak musel prisť v čierno-bielom oblečku... je to vec tých dvoch čo svadbu maju... koho a za akých podmienok pozvu...

jabadaba
24. máj 2012

@lenka110611 presne, svet sa nezruti, ak sa ma to nejako dotkne, mam problem s varovanim alebo inak mi to nevyhovuje, kaslem na celu svadbu. Nejde o zivot. A preco to tak nevesta spravila, no to sa mozme len domnievat. Zrejme sucho zahlasila ako informaciu bez deti a finito, viac na vysvetlovanie mozno nevysiel cas, sposoby ci ine prekazky.Kazdopadne si to organizuje ona a jej muz, je to v jej rezii a kompetencii.

Inak mi napadlo, ze tieto obmedzenia mozu pramenit aj z moznosti nevesty co sa miesta konania svadby tyka. Mozno boli upozorneni, ze fajn, ale zodpovednost za pripadne skody, hluk ci ine nesu oni. Tak ako my sme boli hotelom upozorneni, ze steniatko? V ziadnom pripade a to sme potrebovali mat len zicher, ze ak by nahodou bol problem s nim doma tak ho na par hodin vezmem na hostinu. No ale hotel si postavil hlavu. Kludne to takto mohlo byt aj tu, ze si kladli podmienky ti, co poskytuju priestory. A tak ked zakaz hluku, behania, nehody v podobe rozbiteho tak jednoduchsie je stopnut pripadne problemy hned v zarodku.

jabadaba
24. máj 2012

@najjulinka viem si zivo predstavit to kakavko. 😀 No ale pokial boli mini hostia spokojni na plnej ciare, niet co riesit. Ste to dobre vymysleli.

bodka13
24. máj 2012

neviem,ale myslím že nevesta sa bojí aby jej okolo 20 hodiny nepoodchádzali hostia,lebo musia ísť uspať deti ....proste chce mať veselú svadbu s príjemnými ľuďmi ...nehľadala by som za tým priestorové či finančné možnosti a nenávisť k deťom už vôbec nie 😉

andrejecka
24. máj 2012

@jabadaba neviem prečo si taká zaujatá, keď tu má niekto iný názor, v mojom prvom príspevku som napísala že by som bez detí nešla a to preto že sú mojou súčasťou a to neznamená že má nevesta spraviť inú svadbu, to znamená že nejdem

zuzkat1
24. máj 2012

@xlucia ja by som nesla...nemam co dodat... to co je ze nechce tam mat deti? tak nech ich nema,ale nejdem teda ani ja.... myslim ze o nic neprides ked nepojdes na taku svadbu kde nie su vitane tvoje deti

amouramour
24. máj 2012

no ja idem na svadbu ku kamoske s malou, vie, ze je malinka a bez nej by som nesla takze mala jej nevadi a sama ma na to ukecala...a to myslim, ze spravi kazdy kto tam chce toho dotycneho mat🙂

zuzkat1
24. máj 2012

@xlucia este PS...my sme mali na svadbe deti..sice to bola svadba len s rodinou...cca 40 ludi ale boli tam deti ...najmladsie malo 2 mesiace a ostatne priemer 6 rokov....

amouramour
24. máj 2012

@zuzkat1 zuzi a mimo temu...ako to zvladlo to dvojmesacne?

zuzkat1
24. máj 2012

@amouramour vies co dobre... uz sa nepamatam kedy odisli,ale nebolo to nejak skoro a malinka spala v kociku...

jabadaba
24. máj 2012

@andrejecka aka zaujata? Reagovala som na tvoj priklad s rukou. Nezda sa mi adekvatny. V com je problem?
Nejdes, nejdes, ani ja by som nesla a tym je to poriesene.

jabadaba
24. máj 2012

a zasa tu citam my my my....my sme mali deti, my sme mali hento, my sme mali tamto...my a my a my. A vy ste vsetci statom nariadeny, vsepoplatny vzor ako maju byt organizovane svadby vsetkych naokolo lebo vy ste to tak mali? Sorry, ale nedalo sa nereagovat. Stale nechapete, ze ta svadba co sa tu pretriasa nie je o vas. Ziadne "my sme to mali tak" tu neplati. Asi to chce len respekt.

jasminet
24. máj 2012

boze baby - ved ked nechcete ist na svadbu kde nie su vase deti pozvane + je to daleko, tak co riesite, nechodte. len poslite blahozelanie a hotovo.

svadbu si organizuje nevesta so zenichom, je ich vec ake podmienky a poziadavky si daju a preco to robia tak ci inak je ich vec, nie vasa. nie su povinni cokolvek hostom zdovodnovat.

mna ako matku by mozno zamrzelo, keby som bola na svadbu pozvana bez malej, ale keby mi na neveste a zenichovi zalezalo a chcela by som naozaj na svadbu ist, tak si to samozrejme zariadim a uzijem si jeden spolocny vecer s manzelom bez malej, kedze sa vacsinou chodime bavit oddelene. a tesila by som sa, ze nemusim vecne riesit ci sa mala naje, ci niekde nelieta ked nema, ci nezhodi casnika s tanierom a podobne 😉

jabadaba
24. máj 2012

@jasminet jaj, no konecne to niekto zhrnul, tiez nerozumiem co sa riesi.

ritusuk
24. máj 2012

@lenka110611 Ja mam dvojcata. Keby som nemyslela obcas na seba, zblaznila by som sa a nemohla by som byt takou mamou, ako som teraz. Pri nich som pochopila, ze ak raz za cas nevypnem, znicim nielen samu seba, ale hlavne moj vztah k nim. Ale to je uz otazka vychovy a sposobov, samozrejme, kazda mamicka si rada oddychne inak, pre mna kocikovanie napr. oddych nie je a nikdy nebol 🙂 Ale k tej svadbe, nepozname ziadne okolnosti, iba, ze tam nechcu deti. To je na vecnost. Vies kedy by to urazilo aj mna? Pokial by islo o rodinu alebo naj.priatelku. Tam je to naozaj zvlastne. Ale to tie dve zrejme nie su 🙂

anavila
24. máj 2012

@xlucia nešla by som na tú svadbu...to bude len o strese ked tam pojdete...ani si ju neužiješ....veĎ to oželieš taku snobsku svadbu nie???

amandamath
24. máj 2012

Aj my sme pozvani na svadbu o mesiac. Na obrad dieta v pohode, ale bolo nam doporucene nech na hostinu dieta neberieme, aby sme sa aj my mohli zabavit. Dieta chodi spat o 20:00 a planujeme ist na zabavu na 21:00, stari rodicia postrazia. Je to, ale v meste, kde byvame, takze mala bude spat vo svojej posteli a ani nebude vediet. 😉
@xlucia v celku suhlasim, ze na nocne zabavy deti nepatria a rodicia si to potom vobec neuziju. Mame tyzden na to pozvanie na svadbu blizkej rodine. Treba cestovat 250km tam a naspat. Tam nepojdeme a netrapi ma to. Dieta by nespalo vo svojej posteli a neviem ako by som to aj ja zvladla.

zuzkat1
24. máj 2012

@jabadaba no ale tema sa zacina otazkou ci by sme sli a ci sme boli na takej svadbe... tak len reagujeme... zda sa mi ze skor ty si zaujata voci nazorom ludi ktorym sa takato "diskriminacia" nepaci.... neviem kto je dotycna nevesta zakladatelke temy... teda v akom su vztahu,ale z mojej strany by to mohla byt ajk moja naj naj kamoska nesla by som... a presne to som napisala ... no a to ze tu spominam ze na mojej svadbe deti boli to je reakcia na druhu cast otazky....

zuzana581
24. máj 2012

@xlucia na svadbu by som nešla.

dajanak
24. máj 2012

Ahoj na mojej svadbe som mala 7 detí a bolo to veeelmi zle, nemohla som sa s ich rodičmi porozprávať, zatancovať, lebo vkuse po nich behali a keby ste videli naše dvd video tie deti boli všade ked nas chcel natočiť ako tancujeme vkuse tam behali pred kamerou skackajuce hlavy,..... Najmenšie malo 4 mesiace a pri našej odobierke plakalo všetko to je vidieť aj počuť Naše dvd radšej ani nepozerám nieje to naša pamiatka ale ich, takže nevestu úúúplne chápem. Ja ti odporúčam pre spokojnosť oboch strán vezmi ich ko kostola aj to bud niekde na kraji v prípade bitky, kriku budeš mocť rýchlo vybehnúť von, vezmi ich aj na hostinu na ten začiatok a potom ich daj niekomu postrážiť a takto bude aj ovca cela aj vlk sýty, ved ty s manželom potrebuješ tiež určite vypnúť a zabaviť sa

jaaty
24. máj 2012

@xlucia, poďakovala by som za pozvanie a vysvetlila, že bez detí ísť nechcem. .... ale že sa veľmi rada prídem pozrieť na savdobný obrad (hoci so spiacim dieťaťom v kočíku)

jabadaba
24. máj 2012

@zuzkat1 a ja som podla teba co napisala v prvej reakcii na uvodny prispevok? Len si zrejme nepostrehla, ze tema sa rozvinula. Nejak mate v oblube pouzivat slovko "zaujata". Citim tu zaujatost skor ja.

xlucia
autor
24. máj 2012

@dajanak citas co pisem??? je to 400 km, a my nemame auto. na hostine sa s nimi nerata, ako ich tam mam asi vziat?a pisala som ze ich nemam komu dat strazit.

jaaty
24. máj 2012

@xlucia nešla by som

minewka
24. máj 2012

@xlucia pokiaľ je to 400km, nemáš auto, na svadbu deti nemôžu a nemáš/nechceš ich nikomu dať strážiť...tak veľa možností, ako neísť - nie je 😅 Jediná možnosť (ak chceš ísť) - je striedať sa s mužom pri strážení - čo je podľa mňa úplne naprd. (to sú spoloční známi? Či len tvoji? Zabavila by si sa na svadbe bez muža?Ak si to písala - sorry, nechce sa mi čítať 7 strán)

dajanak
24. máj 2012

@xlucia tých 400 som si nevšimla, tak to ostan doma, deťom bude lepšie a na takú dialku od detí, všeličo sa môže stať