icon

Máme hosťom preplatiť ubytovanie na svadbe v zahraničí?

28. máj 2024

Ahojte, plánujeme svadbu v zahraničí cca 130 km od nás z domu. Rozmýšľala som nad tým či máme hosťom preplácať ubytovanie alebo ho majú platiť oni. Som v rozpakoch. Mali ste niekto takto svadbu a ako ste postupovali?

ms_green
28. máj 2024

Autorka tak ak im to necháš zaplatiť ver tomu, že ťa budú ohovárať aj tak.

autor
28. máj 2024

@really8 ano predsav si že je nás súrodencov viacej. 30 ľudí je dosť osekaný počet. Holt niekto má veľkú rodinu a niekto nie.

autor
28. máj 2024

@ms_green je to možné. Skúsime to nejak premyslieť ešte.

ms_green
28. máj 2024

A keby ste pozvali iba súrodencov a fakt najbližšiu rodinu (nie tety a neviem koho) a skúsili by ste im vysvetliť, že z finančných dôvodov "sa nedá"? Alebo že keď silou mocou chcú prísť tak len na obrad? Kamarátka tak mala, že na obrad pozvali viac ľudí a na zábavu potom len menej?

lubina
28. máj 2024

mali sme svadbu v zahranici, mali sme malu svadbu a ano preplatili sme hostom ubytovanie

really8
28. máj 2024

Jasne ze mas velku rodinu ked tam pozyvas tetky len preto lebo sa patri.

sense
28. máj 2024

Tak pozvite len rodičov a súrodencov, je to tvoja strana rodiny alebo partmerova ktorej treba platiť ubytovanie? Kto vám. Platí svadbu

autor
28. máj 2024

@really8 nie, mám ďalších troch súrodencov 🙂

bluka2
28. máj 2024

Ja som už bola pozvaná na svadby aj s tým, že mi platili ubytovanie a aj s tým, že som si platila sama. Vôbec ma to neurazilo, sú bohatší a chudobnejší ľudia, myslím, že je v pohode aj takto.

autor
28. máj 2024

@sense je to moja strana

anjelicek26
28. máj 2024

1. 130km sa da vecer odsoferovat domov, ked nemaju na prespanie €
2. hotel si beriete vy, vas byt ostane prazdny - uz tam vies niekoho ulozit
3. mate tam teda lokalne novu rodinu, skus co najviac pribuznych poukladat u nich na prespatie
4. otvorene komunikuj, ze mate okresany rozpocet, kto si vie zaplatit ubytko, nech si ho zaplati sam a radsej da menej mladomanzelsky dar do obalky
5. kto nema na ubytko, tomu zaplatte, bez nejakeho spekulovania nad tym

autor
28. máj 2024

@sense svadbu platíme výhradne len ja so snúbencom.

autor
28. máj 2024

@bluka2 tu práve ani nejde o to či je niekto bohatší alebo chudobnejší, na svadbu je ale jasne stanovený rozpočet.

princezpuss
28. máj 2024

My s manzelom sme kazdy z ineho kraja SK a platili sme hostom ubytko. Pripada mi to ako samozrejmost, ved MY sme ich pozvali na NAŠU svadbu, neprisli predsa na vylet ktory si vybrali sami. No neviem, ale mne by to bolo strasne trapne hovorit im aby si to zaplatili sami. Chapem, ze vsetko vela stoji ale takisto budu mat vydavky aj pozvani hostia (dar, saty, kadernicka, benzin, ...) Ako to uz tu bolo viac krat spominane, treba s tym ratat pri planovani svadby.

sense
28. máj 2024

Tak pozvi len tých najbližších, rodicia sl, súrodenci a dosť... Tety a ujovia to budú musieť prežiť, hovoria ta tak ci tak...A je jedno ci za to ze si ich nepozvala alebo zato ze si museli zaplatiť noclah

fairyy
28. máj 2024

u nas sa v rodine riesia svadby tak, ze sa plati rodine ubytovanie, pripadne snazime sa ich ubytovat u tej rodiny, ktora je tam doma.... a kamarati si platia samy...s tym ze sa im snazime vybavit zlavu a objednavat to ubytko hromadne

malaopicka
28. máj 2024

Mali sme svadbu 10km od bydliska a zaplatili sme ubytovanie všetkým. Ani by mi nenapadlo pozývať ľudí niekam do prdele a nezaplatiť ubytovanie. Ja by som na takú svadbu nešla z princípu. Slušne by som sa poďakovala za pozvanie a vybavené. Keď na to nemám, tak to nerobím.

janinah
28. máj 2024

Platili sme si sami.Nevidim v tom problém.Ale min.jedna rodina z rodiny tam nebola kvôli financiám.

titla
28. máj 2024

My sme sice nerobili svadbu v zahranici, ale zijeme v BA a svadba bola v KE. Takze kazdemu, kto pricestoval a nemal v KE zazemie sme ubytovanie zaplatili. Prakticky cela manzelova strana, par mojich kamaratiek s manzelmi. Asi 2 pary sa rozhodli, ze sa chcu ubytovat inde, to si potom hradili uz oni.
Az na jednu svadbu na ktorej som bola, zenich s nevestou vzdy zabezpecili a zaplatili ubytovanie, ak to bolo mimo bydliska. A v tom jednom pripade som si pomyslela svoje... pretoze to bolo este tak odprezentovane, ze "zabezpecili sme Vam ubytovanie" a rano pri odchode nam na recepcii vystavili ucet...

letfenixa
28. máj 2024

Brat sa zenil v Zakopanom, svagrina je z Varšavy, takmer všetci hostia boli cezpolni, platili ubytovanie všetkým. Mali niečo cez 100 hostí.

smajliica
28. máj 2024

Ja som bola na veľa svadbách v zahraničí a vždy sme si platili ubytovanie sami 🤷🏻‍♀️ iba raz nám nevesta a ženích ponúkli ubytovanie na 2 noci. A ani to vo všeobecnosti neočakávam.
Ale nebývame na Slovensku ani nevesty a ženíchovia neboli Slováci.

ivik4
28. máj 2024

Platili sme im
S tym mate pocitat

michelle567
28. máj 2024

Druhá možnosť je zaplatiť autobus z hostiny domov

januska12323
28. máj 2024

Ideál zaplatiť ale keď na to nemáte aspoň vybavte zľavu a hosťom rovno povedzte, že musia platiť oni.

buberova
28. máj 2024

Verím že veľa z toho sa vám vráti na daroch

jovka
28. máj 2024

Mama furt hovorila, prikrivaj sa perinou na akú mas:D my ideme na svadbu , ubytko na noc hradene a ostanemé este 2 noci, to si platíme samozrejme.

brrunetkaa
28. máj 2024

My sme boli kamarátom na svadbe vyše 150km ďaleko a všetko vybavili oni. My sme si platili cestu, svadobný dar a samozrejme nejaké náklady sme mali aj na naše oblečenie, keďže bol farebne určený drescode. Keby mame platiť aj ubytko, tak by sme to asi odmietli lebo by nás celá svadba vyšla viac ako keby si spravíme pekný predĺžený víkend niekde sami dvaja. Keby mám svadbu, na ktorú mi majú hostia dochádzať, tak určite platim ubytovanie ja.

petamich
28. máj 2024

doteraz som nebola na svadbe, kde by mi nehradili minimalne 1 noc ubytovanie ak bola mimo SK alebo na druhom konci Slovenska, ak bola svadba v rozumnej vzdialenosti bolo na nas ci soferujeme domov alebo si zaplatime ubytovanie

pises ze je to drahe - no ale aj pre svadobcanov, cize ak si niekto vymysli svadbu na Maldivach alebo v Dubaji a mam hradit oblecenie, dar, cestu a ubytovanie velmi pravdepodobne slusne odmietnem 🤷‍♀️

alexandra383
28. máj 2024

Ano mali sme svadbu v zahranici, na Mauriciu. Ubytko sme platili my, 13 ludom. Na 9dni.

autor
28. máj 2024

@petamich Píšem snáď že to je v Dubaji alebo na Maldivách? Je to 130 km.