icon

Máte nakúpené darčeky na Vianoce?

vanda323
17. nov 2021

Ahojky dievčatá,

Keďže je tu každá druhá téma o očkovaní, čo mne už dosť ide na nervy, tak som sa rozhodla založiť novú tému . Vianoce.
Moja otázka znie, máte už nakúpené darčeky? Čo kupujete rodičom? A hlavne moja nočná mora je čo kúpiť svokre 😄
Aké menu podávate na Štedrý večer?
Ja odpoviem: Ja mám nakúpené darčeky tak zbežne. Ešte nemam všetko čo som chcela.

Moje Vianočné menu bude vyzerať takto: Navarim kapustnicu, ja ju ale papať nebudem keďže mám tie kamienky....
Ďalej my rybu nepapame takže šalát a reznik, ja si spravím varené kuracie a zemiaky.

Koláčiky každý rok obiednavam, keďže niesom veľmi zdatná pekarka. Koláčik upečiem ale len hrnčekový múčnik v nedeľu.
Ďalej spravím chlebíčky ...plnené croasanty...a iné mňamky ....
Nerobím toho veľa. Keďže sme veľká Rómska rodina. Chodíme k svokre k mojej mamke každá z nich nás nabaľuje a ja potom doma Bohužiaľ vyhadzujem.

petamich
17. nov 2021

darceky este nemam ale pomaly zacinam spisovat komu co 🙂 zatial mam dve hracky pre drobca

svokrovcom vzdy kupujeme, co spomenu, ze potrebuju a oni si najviac cenia zazitok - napr. minuly rok sme sa im zlozili so svagrom na telku a dostali wellness den a tento rok dostanu nejake somariny typu vianocne ponozky, zaramovanu fotku svokrovcov a nasho maleho (nove vnuca), kalendar s fotkami rodiny a vikendovy pobyt na chate kam pojdeme vsetci

na Vianoce ideme k svokrovcom, lebo oni su prestastni a ja matka leniva s dojcatom - no nechce sa mi varit 😂
menu: oblatky, kapustnica, ryba a salat, kolace a u nasich to iste ale nemame kapustnicu ale sosovicu

dusankomoj
17. nov 2021

A ešte trošku pridám: máme doma v celku štandardné menu,zato môj synátot mal na vianoce 1rok prso,2rok hranolky a posledné vianoce si namáčal slané tyčinky do vaječného koňaku🤣 tak som zvedavá,čo zje tento rok.

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
hennyinnsbruck
17. nov 2021

Darceky nakupene len dcere (3) a chlapovi(mestsky trip na 2noci) ine starosti s darcekmi nemam🙏🏻🤣

Vecera on hovado gulas s polentou🥴 ja kura rezne a salat☺️
Nepecem vela ,kokosove pusy a vanilka rozky jemu ja mam rada orechove rozky 😊a metrove rezy tie mame radi obaja takze no stress🤣🤣🤣

Vy musite mat krasne vianoce ked ste velka rodina😊 ja moju neuvidim -skoda no ale uz som si zvykla za tie roky v rakusku.mam vlastnu malu rodinku😊

abbey1
17. nov 2021

Darčeky už väčšinou mám, začala som už piecť, umyla okná, nachystala výzdobu. Viac zatiaľ neplánujem, keďže nie je isté, kde budeme Vianoce tento rok tráviť. Ale doma či v zahraničí, menu bude v podstate rovnaké ako vždy. Šošovicová polievka, kapustnica, šalát, zemiakové pyré, rezne, vysmazany syr, oblátky s medom a kopa koláčikov a dobrého vínka.
Rodičom už len kytičku na hrob. :(

vanda323
autor
17. nov 2021

@nwnw Aha, ďakujem za odpoveď

vanda323
autor
17. nov 2021

@abbey1 Ooo je mi ľúto že rodičom už len kytičku na hrob.
Ja ockovi tiež 😪

vanda323
autor
17. nov 2021

@hennyinnsbruck Metrove sú ozaj mnaaamka....super že iné starosti nemáš s darčekom. Mne treba hrozne veľa ......už neviem kde.mi hlava stojiii hádam to zvládneme nakúpiť všetko 😄

vanda323
autor
17. nov 2021

@nikolka1986 Jeej veď to sú v celku kľudne Vianoce u nás je stále rušno, ja by som náhodou chcela kľudne Vianoce ako máš ty

vanda323
autor
17. nov 2021

@dusankomoj Zlatyyy. Detičky si stále čosi vymyslia ja som zabudla dodať že deťom pečiem krokety šalát nepapaju

vanda323
autor
17. nov 2021

@petamich Tu šošovicu veľa dievčat píše, tak ma to zaujalo že ja ju asi tiež navarim.

raja95
Odpoveď bola odstránená
vanda323
autor
17. nov 2021

@angela85 Poznám, môj syn sleduje youtubera Fiziho, mne ide pekne na nervy. Ale na náridky dostal mikinu od neho ...a na Vianoce opäť obiednam nejaký merch

hennyinnsbruck
17. nov 2021

@vanda323neboj to das casu mas dost este☺️

vanda323
autor
17. nov 2021

@fadama Však je to jednoduchšie obiednat? Moja mamka sa na mňa trošku hnevá že aspon tie medovníčky som mohla....a ja že jaaajjj maminka ja určite aj to pokazim 😄

vanda323
autor
17. nov 2021

@sssss123 Waw, krásne Vianoce. Páči sa mi tak hádzanie orechov aj tie stieracie losy ako darček 👍

vanda323
autor
17. nov 2021

@295anicka Supeee prvé Vianoce, verím že budú krásne 😘 Ja si pamätám tiež na naše prvé s manželom najkrajšie 👍

sasitimi17
17. nov 2021

Pomaly mi darčeky chodia každý deň kuriérom 😅 rodičom som kúpila kvalitne termo oblečenie pretože sú športovo založení takze na bežkovanie a turistiku sa im to zíde. Viem že nemajú radi blbosti ako hrnčeky, rodinne fotky, kadejaké sošky a zbytočne lapače prachov…

Jeme kapustnicu, ryba/rezeň so šalátom, koláče peciem kvôli dcére a to linecké a medovníky. Ja koláče celkovo nemusím nemám rada sladké a dcére chutia len tieto dva druhy. Občas skúšam nejakú špecialitu minuly rok som robila crinkles a škoricové keksiky podarilo sa ale aj tak vraj linecké jej viac chutili 😅 a milujem Vianoce a celu vianočnú atmosféru už sa teším ako budeme spolu pod dekou pozerať sam doma 😀

vanda323
autor
17. nov 2021

@sapetka A lososa ako pripravujes? Ja síce rybku nelubim ani nikto od nás ale toho lososaa by som možno skúsila

mooonika1975
17. nov 2021

ja na Vianociach milujem, ten čas predtým. Nemám rada stres z nakupovania, zväčša čakám na peniaze a nakupujem tak, že všetko objednám a potom čakám na finančnú injekciu a to všetko na poslednú chvíľu vyplatím. Toto jediné mi komplikuje tu radosť.
Milujem to chystanie, to pripravovanie, zdobenie, tie večery pred .... potom tie sviatočné dni po Vianociach nemusím, to ma nebaví, to ležanie pred telkou, alebo len tak ... milujem tu cestu ku Vianociam 😍

vanda323
autor
17. nov 2021

@tumira Áno aj Bosch som pozerala , a je dobrý? Daj recenziu 😄

vanda323
autor
17. nov 2021

@aaao Vieš čo nejaké extra špeciálne nič. Jasné že pred večerou modlidba, ale to asi väčšina ľudí ...
No a potom oslavujeme ako pravá rómska rodina. Zábava , pesničky tanec...jedlo , smiech. Svokra býva v rodinnom dome tak trošku na samote takže susedia sa nesťažujú 😄
U mojej mamky je to iné . Ona býva v paneláku na sídlisku. Takže tam netancujeme, dáme si darčeky a tak. 😄😄😄

kleopatra114
17. nov 2021

Darčeky už mám nakúpené , ešte nie zabalené 🙂 peciem tak 4 druhý , všetky jednoduché , čo mozem robiť aj s mojimi mini slečnami . Hoci sme 4 členna rodina bývajúca sama , ešte sme spolu Vianoce sami v našom byte netravili. Každý rok chodíme tam , kto nas viac “ potrebuje “ a kto je sam . A menu klasika , oblatky, kapustnica bez masa, ryba so salatom, bobalky, a ešte kúsok ovocia . U svokrovcov je namiesto kapustnica hribova omáčka.

tatiana1329
17. nov 2021

Vdaka ti za tuto temu ❤😍
Darceky ideme detom s muzom poriesit dnes ak sa k tomu dostaneme, inak nekupujeme nikomu nic. Len nasim detom ale aj to cca vieme co. Svokre ti neviem poradit zalezi co ma rada atd.
A co sa tyka menu: sosovicova polievka, losos a majonezovy salat to musi byt. To miluju aj deti. Dalsie dni potom rezne namiesto ryby. A zbysok ten isty. Kolace len par druhov moc mi nejde piect a pomoze mi s tym mamina. 🙂

jablkovastrudla
17. nov 2021

@nikolka1986 myslis panettone? 😁 Ja to milujem, moj ocino to nosil v talianska ked tam robil 🙂

loginexistuje
17. nov 2021

stedra vecera robili sme sosovicovu bielu so zemiakom (sosovica ma priniest bohatstvo davame surovu aj na stol a pod tanier z kapra supinu ) tento rok urobim vyvar (kvoli muzovi) s celestinskymi rezancami a velkou pecenovou gulou (riadny zlty vyvar aj s drobkami tak muz lubi)
druhe kapor vyprazany a moj legendarny zemiakovy salat (musim viacerym chystat) pred jedlom koleda citanie z biblie a modlitba oblatka s medom cesnak jablcko krojene na hviezdicku poobede ideme nanhrob ocinovi zverom nesieme vysluzku nasim sliepkam a stromom aby dobre rodili a este ideme v dedine odniest iednemu chlapovi co je sam jedlo (ale to nosime mu bezne)
sladkeho nepeciem vela robime par druhov dcera nieco veganske ja si dam file a salat a dcere robim losos s grilovanou zeleninou
dezert urobim gastanove pyre a slahacku nie zo spreja
darceky nejake uz mam mame sme teraz k narodkam kupili dolce gusto tam je dobry vyber kapsul kupili sme jej vela krabic tak skusa a po veceri a darcekoch ideme vinsovat mame take hrkalky spievame a ideme k priatelom tu v dedine povinsovat alebo oni k nam

jablkovastrudla
17. nov 2021

U nas sa vari vianocna kapusnica, potom ryba so salatom a samozrejme jeme oblatly s medom a cesnakom. Darceky mam kupene iba malemu, a ziadne napady co kupit ani muzovi, segre ani svokrovcom 🙆‍♀️

jany149
17. nov 2021

U nás asi tak že darčeky sú vo fáze riešenia, niečo už mám, niečo je na ceste (cez net) a niečo sa ešte chystám objednať. Zákusky som si dala napiecť. Nie som zdatná pekarka. Menu -bude kapustnica, zemiakový šalát a filé. 25teho alebo 26teho keď sa dojem filé robíme rezne...ja už žiaľ tiez nemám rodičov a pred pár dňami sme pochovali svokru,takže budú trochu smutné Vianoce.Svokor to ťažko nesie ,boli 46r manželia, samozrejme bude s nami..

vanda323
autor
17. nov 2021

@tatiana1329 Jeej no super, ta šošovicová polievka sa tu objavuje často. Tak ja teda menom svoje menu. Aj ja chcem šošovicovu 😄 Inak zdá sa mi že raz mi niekto rozprával aj nejaký tradíciu že prečo sa vlastne varianta šošovicová...nevieš náhodou?

fadama
17. nov 2021

@vanda323 jasne ze je to jednoduchšie 🙊
Mam dobrú cukrarku tak zákusky budú zas skvelé. Nejdem piecť vôbec nič. 😆😘