icon

Meno Marína pre dievča

bielavila
19. máj 2014

ahojte paci sa vam meno pre dievcatko marína? 🙂

dendy1
20. máj 2014

S nami chodilo na baby plávanie dievčatko Marína Mia, také zlaté dievcatko. A meno si každý hneď zapamätal. Nezachytila som prečo tá nezvyčajná kombinácia, ale meno sa mi páči. A ak sa skĺbi s vhodným priezviskom, ešte ho to vyzdvihne.

andrea.m
20. máj 2014

@nika2212 hihihi ani natália eeee ale adama máš vybratého dobre 😀 😀 😀 ale jasne každému sa páči niečo iné. aspoň je to na svete pestré aj ked niektoré mená by som akože ja nedala ale nad niektorými sa mi vie až rozum zastaviť 😝 ta čo už každy sme nejaký. hlavne že zdravý a hned je ten svet krajší. 😉

luvika
20. máj 2014

@bielavila no ako pisali uz, dolezite je, aby sa meno tebe pacilo. Mne osobne sa nepaci, prve co mi napadlo, su Marina keksy, vcera som ich akurat bastila 😝 . Ale je to naozaj individualne, maminky vyssie ti pisali, ze je to meno krasne. Kazdemu sa paci nieco uplne ine, takze ber ohlad na to, co chces ty a nie, co si myslia ostatni 🙂

skarediacka
20. máj 2014

krásne meno..bohužiaľ s numerologického hľadiska karmické..veľa šťastia pri správnom výbere mena..odprúčam super knižku MENO JE VÁŠ OSUD pre tie mamičky ktoré chcú správne odštartovať život svojho dieťatka..

chikita0000
20. máj 2014

Mi mame Margaretku a tiez sa viacerym nepozdavalo aje pekna ako ten kvietok a podla karmy je dobre.nakolko sa narodila v marci je to nas jarny kvietok.mwno sme malu vybrate este ani tehotna som nebola

horana
20. máj 2014

@skarediacka S prepacenim ale co to znamena "s numerologického hľadiska karmické" ? - mne to totiz prijde ako total blabol. 😅 Karma je karma, vseobecne platny princip zachovania energie inak obkecany, ako zasejes to zoznes, resp. vsetko co spravis sa ti vrati. Nic nie je nad ani mimo tohto zakona, ktory plati na vsetkych rovnako. Mohol by sa tak isto naformulovat: Bozie mlyny niekedy melu pomaly ale isto.
K numerologii som pricuchla, ale v tej naozajstnej by som podobne schaosene vyhlasenia nenasla, kazde meno moze nositela mierne (zdoraznujem mierne, uz len to ze niekto priklada menu prilisny vyznam o niecom svedci, meno neurcuje nas ale my pomahame naplnat jeho vyznam, len skutocne slabe charaktery si nechavaju urcovat zivot menom) ovplyvnit a to aj do harmonickeho ale aj nehamonickeho smeru, kazde ma klady aj zapory. Zalezi ako sadne konkrentej osobnosti nositela, ktory si nieco nesie geneticky,charakterovo, nieco podla datumu narodenia...s tymtito ostatnymi atributmi moze byt meno viac alebo menej v harmonii.
Marina znamena "morska" a nase deti ju maju mmch velmi oblubenu na zaklade tejto rozpravky : http://www.csfd.cz/film/43171-sindibad-legenda-... je tam pekne ukazany charakter, ako o nej sa hovori ze sa dokaze preniest cez vsetko negativne

ichbinich
20. máj 2014

Na Slovensku hrozi, ze si niekto kvoli keksom Marina bude z nej robit srandu. Ale zase, ludia si najdu na hocijakom mene dovod na srandu a posmech, takze na tom nic nezmenis.

Inak, poznam jednu anglicanku menom Marina, a to nema slovanskych predkov, aspon o tom neviem.

Mne osobne sa to meno paci 🙂

izabelkas
20. máj 2014

Mne sa toto meno paci. Dokonca mi napadlo, ze ja som Katarína muž Marián, tak by to bol taký mix nás dvoch. 🙂 Akurat mam pocit, ze by sa mi to tazko vyslovovalo pre dceru to R. Marinka ju volať? Marka? Marinka sa mi velmi paci, urcite nie Maja, Marina, Marka... Ale Marinka je dlhe na stale oslovovanie nie? Hm, ale normalne sa mi to zacina lubit. Este ma inspirujes. 😀

izabelkas
20. máj 2014

@ichbinich To je blbost tymi keksami. To kazdeho bude bavit mozno raz poznamenat. No a co nech si posluzi. 🙂 A co Petra a cigarety? To je lepsie? A nikto nema problem, lebo je to caste meno...

optimistka
20. máj 2014

Marína je môj favorit už niekoľko rokov. Mám syna Maxima, ale dcérka by bola určite Marína. A veľmi záleží na priezvisku.

fra
20. máj 2014

Marína je skvelé meno.

...a dokonca s prekvapením zisťujem, že si prvú slohu aj po desiatkach rokov pamätám, jedna z najkrajších 🙂

Ja sladké túžby, túžby po kráse spievam peknotou nadšený,
a v tomto duše mojej ohlase svet môj je celý zavrený.
Z výsosti Tatier ona mi svieti, ona mi z ohňov nebeských letí,
ona mi svety pohýna, ona mi kýva zo sto životov
No centrom, živlom, nebom, jednotou krás mojich
moja Marína.

ichbinich
20. máj 2014

@izabelkas: No ved som napisala, ze ludia si vymyslia hocico 😉
Kto bude chciet, bude sa posmievat z hociakeho mena. A ti normalni to budu brat ako normalne meno 😉

@fra:
To si dobra... Ja som ucenie basniciek naspamat nenavidela, tak viem iba jednu, co som sa dobrovolne naucila 😉 😀 Daniel Hevier: Sliepkac a kohutica
😀

marse
20. máj 2014

nepáči

zuzka38
20. máj 2014

@bielavila mne sa paci 🙂

adeala
20. máj 2014

@izabelkas kamoške sa presne kvôli tým cigaretám posmievali 😉 a to bolo v dobe, kedy to meno bolo ešte naozaj časté.. ale snáď na každé meno nájdeš nejaký výrobok, postavu z filmu, seriálu, hry atď. to už by človek musel vymyslieť niečo fakt neexistujúce a to ani na Slovensku nejde, takže smola 😀

jonki
20. máj 2014

jednu malu Marinu poznam a neuveritelne jej to meno ide. Mne sa velmi meno Marína paci. Ak sa hodi k priezvisku tak preco nie?

peliroja
20. máj 2014

Mame doma Marinu. Hned ako som na to meno narazila bola to laska 🙂 Akurat je to Marina s kratkym i. Mala ma spanielske priezvisko bez ova takze sa jej velmi hodi a aj spanielsky preklad ,,prichádza od mora,, u nas sedi. Pre mna je to stale kradne meno paci sa mi ako znie. Volame ju Marina, Marinka, Marinec, teraz uz ked je starsia takj aj Mari 🙂

iwesska
20. máj 2014

@satanka1 Vies co, ja som mala take obdobia v tehotenstve kedy sa mi pacilo raz viac, raz menej, este sme zvazovali Simonu, ale nakoniec sme si povedali, ze predsalen tych Sabiniek je menej a bude taka trosku vynimocna. Len sme sa potom nevedeli rozhodnut ci ju dame s kratkym, alebo dlhym "i" a nakoniec sme nechali tak ako je v slovenskom kalendari. Ale mojej babke sa to nepaci, ze to znie moc tvrdo...nuz, jej smola 🙂

izabelkas
20. máj 2014

@peliroja No ja som sa dnes asi zalubila do tohto mena. 😀 Niekedy su tieto diskuse na konikovi fakt uzitocne. 😀 A pritom mam kolegynu co ma 3 dcery - Marina, Lesana a tretia neviem ako, ale take nezvycajne mena. Zdalo sa mi to aj predtym zaujimave, chcem dat take menej pouzivane meno babatku, ale slovenske... Chcela som Izabelku, predtym Sabinku, Alžbetku, teraz Marinku 😀 No uvidime co este pride. 🙂 Moje kriteria su take, ze malo pouzivane, krasne, slovenske a ze nikoho s takym menom nepoznam, lebo ma to dost ovplyvnuje a musim vzdy mysliet na tu osobu, nad ktorym menom uvazujem... Viem si tu Marinu naozaj predstavit ako som uz pisala vyssie - ja Katarina, chlap Marian = Marína... 😀 Už len aby sme mali dievcatko. 🙂 Pre chlapca uz vobec neviem meno. ☹ A predtym som to mala zase opacne. Kopec chlapcenskych a dievcenske ani jedno. Najlepsie vyberat uz ked budem vediet co to je. 🙂

satanka1
20. máj 2014

@iwesska nie je pravda..a ked povieš Sabínka tak je to veľmi pekné a vždy mi príde ešte krajšie,ked nejaká iná mama povie to meno svpojej dcerke.Moja už má 11 a veľakrát si píše Saba..to sme mne zas nepáči...a Simonu sme mali pri druhom napísanú

satanka1
20. máj 2014

@izabelkas inak super,ako to vyplýva z vašich mien..to je veľmi pekné 🙂 už len to dievčatko 😉

izabelkas
20. máj 2014

@peliroja Inak zacinam mat pocit, ze to meno zazije boom, vsak hned tu na diskusii sa vyskytuju prispevky, ze mam doma dcerku... 🙂 A ked ich bude moc ma potom slak trafi. 😀

ivanka.7
20. máj 2014

@iwesska
@satanka1 Sabina je krasne meno, ma ho moja posledna sestra (14r) a bolo to super kricat na nu na ihrisku a vediet, ze sa otoci len jedno dieta 😀 (a vseobecne je pekne, my sme s druhou sestrou boli uz dost velke, ked sa narodila a vyberali sme ho cela rodina spolu a toto bola vzajomna zhoda).

A k teme - Marina je krasne meno 🙂

satanka1
20. máj 2014

@izabelkas môže byť...ked som chodila pred 100 rokmi na tanečnú,bolsa tam jedna Ema..všetci sme čumeli čo to má za meno...teraz je polovica triedy Ema.

izabelkas
20. máj 2014

@satanka1 Hej hej vsetko sa recykluje. 🙂 Ja som zase pred par rokmi asi 5 sa cudovala, ze Sofia . ze co to je za meno, ked ho znama dala a teraz mam pocit, ze kazda druha je Sofia. 🙂 Ale Izabelka sa mi tiez paci. Hm mala by som mat dvojicky aj meniny by mali vedla seba. 🙂

iwesska
20. máj 2014

@ivanka.7 Fiha, to je pekne, ze ste sa takto zhodli. A sestra je s vasim vyberom spokojna? Ja teda zatial ziadnu Sabinu osobne nepoznam a ani tu u nas neviem o ziadnej aspon co sa deti tyka. Ale podla mna su taketo "zabudnute" mena len otazkou casu kedy zase pridu do mody. Tak ako kedysi ked som ja mala 13r. a na sidlisku som poznala jedneho jedineho Samuela. Vtedy som si povedala ze sa tak bude raz volat aj moj syn. Co cert nechcel, ked som otehotnela, tak Samuel bol asi tak kazdy 5 chlapec. Tak sme dali Daniela. Vtedy ich bolo celkom malo, ale zase sa rozmnozili 😀

satanka1
20. máj 2014

@izabelkas moja Sabínka by chcela teraz sestru Izabelku,alre no čo ja viem..asi ee

satanka1
20. máj 2014

@iwesska teraz je už Sabíniek viac...a mňa vždy poteší,ked nejakú vidím 😉

peliroja
20. máj 2014

@izabelkas je to fakt mozne, ale v tom case ked som bola tehotna, tak sa mi najskor pacila Hanka. Muz sa velmi nestotznil tak som hladala dalej. Potom som pozerala jeden spanielsky serial a bola tam postava Marina (fakt zaujimavy charakter) a velmi sa mi pacilo ako znelo, aj ked teda so spanielskym prizvukom je krajsie. 🙂 A tak som si to nechala ulezat v hlave, ze ci ma to neprejde a nepreslo. Jednoducho sme sa nasli a ine si na mojej malej neviem predstavit. Viem este o jednej Marinke ale to je zatial vsetko 🙂

iwesska
20. máj 2014

@satanka1 To fakt si hovori Saba? To zas tohto sa ja obavam, ze ju tak budu volat, tiez sa mi tato prezyvka nepaci. Paci sa mi este ked jej hovoria Sabi, Sabca, alebo normalne ako je - Sabina. Ale zas z kazdeho mena sa da urobit nejaka skomolenina. Mala som spoluziacku, Veroniku, doma jej hovorili pekne Nika, ale moj spoluziak jej vymyslel ze bude Vera a odvtedy jej nikto inak nepovedal a to sa mi nepacilo.