Mikulášske balíčky pre deti súrodencov

28. nov 2021

Ahojte kupujete Mikulášske balíčky aj pre deti súrodencov? Nestojí to veľa, ale nebaví ma každý rok kupovať sladkosti, ovocie pre viacero detí, baliť to a potom roznášať.Obzvlášť ma sklamalo ako sme jeden rok boli na návšteve. Bola tam veľká kopa sladkostí (nepreháňam). Sladkosti sa váľali po zemi. Zásoba minimálne na pol roka a mamička zahlásila, že škoda že tam nie sú nejaké keksy.
Keď sme boli malé, tak nám rodičia dali menší balík sladkosti, ovocia, uhlia a boli sme spokojné. Neviem prečo posledné roky začali nakupovať aj hračky. Už mi to príde ako menšia Vianoce. Samozrejme každému dieťaťu kupujem niečo na Vianoce.
Tento rok mám aj ja malé dieťa a určite nechcem, aby neskôr dostávalo takéto kvantum sladkostí a aby si nevážilo čo dostalo.

mrnoname
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kitycat
28. nov 2021

V dnesnej dobe extremneho vyberu mikulasky tematickych cokolad od vsetkych moznych vyrobcov sveta by som tym pribuznym detom kupila jedneho coko Mikuláša a jedno jablcko, prisypala par arasidov a snajvacsou pompou rozdala (ty si balicek namixuj podla svojhu uvadenia, ak das male kindercokolady len tak do ruky tak co ti kto moze?). Ak chce nejaka mama darovat decku keskik, nech sa paci ona je Mikulas

margaretka_
28. nov 2021

Ja davam na mikulasa iba nasim detom. Popravde mne pride cudne, ze kde decko dojde, dostane balicek. Jeden pekne do topanky a mikulas vybaveny

thereisabear
28. nov 2021

Kupujem iba nášmu dieťaťu.

diewcatqoo
28. nov 2021

Nie, detom surodencov na mikulasa balicky nekupujem - byvam od nich daleko. Ak by som byvala blizsie a mala k nim prave vtedy cestu, tak by som kupila. Ale aby som k nim cielene isla s napeckovanym balickom, tak to nie.
Doma na mikulasa nekupujem vela sladkosti, u nas ide skor ovocie. Do balicka tento rok davam: banan, 2 mandarinky, jablko, hrusku, kivi, hurmikaku, kinder vajicko, lentilky, 2 bonbonky schokobons, figurku tlapkovej patroly, mini zubnu pasu a novu single kefku. Mame tradiciu, ze kazdy rok mikulas prinesie aj nieco na cistenie zubkov. Vlani bol syn strasne sklamany, lebo chcel aj uhorku 😳 tak tento rok vaham, ci tam nepribalit aj uhorku :D

ella_price
28. nov 2021

U nás to vždy fungovalo len tak, že sa na Mikuláša dávalo len našim deckám a to je všetko.
Maximálne teraz čo mám krstných rodičov nakazených a sú v karanténe aj s deťmi, tak som im bola odniesť nejaké lieky plus som im chcela urobiť radosť malým Mikulášom, tak som vzala nejaké malé čokoládky každému.
Určite si to zariaď podľa seba. Veď to už kde žijeme, že niektoré matky sa budú rozčuľovať aké čokolády alebo keksy ich decko nedostalo? To čaro sa vytráca. Kde sú tie časy, keď som ako malá šmarila cibuľu o zem, že veď ja som bola dobrá 😆😆

margaretka_
28. nov 2021

@diewcatqoo 😂 uhorku 😂 to je zlate. A paci sa mi, ze k tym sladkostiam aj na zuby nieco 😊

gelifil
28. nov 2021

@diewcatqoo 😍😍🥕🥑

luci_ba
28. nov 2021

aj u nás sa to vždy veľmi prehnalo. Celé tašky sladkosti, často nekvalitne poľské čokolády 😏 veľa krat som navrhovala, aby sme kupovali Mikuláša len pre deti a dospeli sa zaobideme bez baličkov, ale bez úspechu. 🙄

markaterka
28. nov 2021

Nie. My sme sa dohodli ani na Mikuláša ani na Vianoce nekupujeme. Boli to už neúnosné a deti aj tak mali potom veľa sladkostí,a aj hračiek. Každý kupujeme len svojim. Priznávam ja som bola tá, čo to navrhla a veru nikto s tým nemal problém.

elizabet173
28. nov 2021

kým boli malí, tak som kupovala, pár sladkostí, ovocie, oriešky zase nestoja tak veľa, hračky sme nikdy nekupovali, je to o tom, ako sa dohodnete. Samozrejme je rozdiel, ak je tých detí v rodine 11 a ak sú 2. No ak to máte zaužívané, tak by asi bolo divné, keby tvoje dieťa dostali a oni nie. Alebo urobiť dohodu práve teraz, keď už aj ty máš dieťa, aby ste na Milukáša s tým skončili.

janinah
28. nov 2021

Neskutočna sa to darčekovane preháňa,deti sú doslova obsypané sladkosťami,darčekami a nevedia si nič vážiť.Menej je v tomto prípade určite viac.Nikdy som nedávala darčeky nikomu okrem mojich detí a rodičov/myslím Vianoce/.

autor
28. nov 2021

Ďakujem vám za všetky názory. Zrejme navrhnem, aby si každý riešil vlastné dieťa na Mikuláša. Keď nezabudnem, tak vám dám vedieť ako to dopadlo. Deti je už 8. Takže si myslím, že úplne stačí ak dostanú niečo len na Vianoce. Keď boli len 2 deti tak bola radosť im niečo vyberať. Teraz je to pre mňa trápenie.

karmen118
28. nov 2021

Na Mikuláša kupujeme iba svojim deťom, jedine starkí, kupujú všetkým vnúčatám lebo chcú. A máme dohodu s nimi, presne preto, aby nemali zbytočne veľa sladkostí, aby radšej kúpili knižku alebo maľovanku, príp. inú drobnosť, ktorú dieťa poteší a k tomu nejakú čokoládku, keksík, lízatko po jednom kuse + ovocie. Na Vianoce kupujeme po jednom darčeku aj sestriným deťom a ona našim, dohodneme sa vždy dopredu, čo sa kúpi v akej hodnote.

elizabet173
28. nov 2021

Fúúú, to je veľa, to by som sa možno snažila dohodnúť, že aj Vianoce každý len vo svojej rodine, keby som mala vyberať darčeky pre 8 detí mimo mojich najbližších, tak by ma šľahlo a je aj veľká pravdepodobnosť, že kúpia viacerí to isté.

dejna_
28. nov 2021

@margaretka_ presne ja to stále hovorím ...že len svojím... aj babkám zakazujem kupovať ..šak nie je možné pochodit celú rodinu a všade dostať niečo...to dieťa potom nechápe prečo je Mikuláš všade ..šak stačí že do škôlky príde aj ...potom je toho veľa a deti si to nevážia ... My dáme malému ovocie, pár sladkosti a malú knihu k peru Albi.

loginexistuje
28. nov 2021

mikulasa zrus uplne len svojim a vianoce obmedz len na drobnost

annm81
28. nov 2021

My dávame aj neterke a synovcom. Ale nie vyslovene sladkosti. Zvyčajne nejaké sušené ovocie a orechy a jednu drobnú hračku, ak sa to tak dá nazvať - omaľovánka, bomba do kúpeľa a pod. Ale keby sme mali v rodine osem detí, asi by som to stopla.

nika_m
28. nov 2021

Ja kupujem len nasmu malemu...iba ak by sme vyslovene 6.decembra boli niekde aj s bratom a jeho dcerou, tak by som.aj jej nejaky maly balicek pripravila ale inak necestujeme kvoli mikulasskemu balicku ,50km...aj tak sa to na moj vkus prehana so sladkostami

saxana000
28. nov 2021

Ano robim balicky aj pre krsniatka-deti muzovej sestry.moji surodenci ziju v zahranici tak ich detom nie dostanu nieco ked pridu raz za.rok na navstevu ale tychto mame za humnami.tak s rozumom.gumacov lentilky kinderko lizatko dzusik dosypem orechami a cukrikmi.ved to je fakt par eur.su len dvaja nezatazi ma to.dostavaju darcek aj na vianoce.takisto nasa mala dostava aj mikulasske aj sibackove aj vianocne.keby bolo tych deti 12 asi by sme to stopli..

kamatopo
29. nov 2021

Ja kupujem aj švagrovim detom. Tento rok som dala do taštičky aj šálku z pepca s Mikulasom. Veľmi sa mi páčila tak nech majú na kakaoko a pravdaže čokoládový Mikuláš a pár sladkosti . Deti tak rýchlo vyrastú tak nech majú radosť pokiaľ tomu veria a ja som rada, že sa tešia. Pravdaže s manželom okolo toho spravíme divadlo tak sa zabavíme celá rodina😂😂😂