icon

Mužov brat dal deťom malý dar na krst

lucia_089
18. okt 2025

Chcela by som sa opýtať, ako by ste to videli vy? Mužov brat robí 10 rokov v Nemecku, stále sa chváli koľko tam zarobí, a že za tieto platy tu sa na SK nevráti. Krstili sme dvojčatá, urobili sme pre rodinu oslavu v reštaurácii. Pritom s deťmi a ja na rodičáku si tiež nemôžeme moc vyskakovať ale mama povedala, že oslava sa patrí. Mužov brat dal deťom 50 eur dokopy dar. 25 na dieťa a nič navyše, žiadnu hračku ani pod. Ešte sa manželovi chválil, že dostal nejaké odmeny a ostal mu liter voľný tento mesiac. Na oslave spotreboval doslova najviac. Stále si objednával poldecáky pomedzi to pivá. Veď ja som ho nijak neobmedzobala ale dotklo sa ma to. Keď mal v apríli sviatok tak oslavu zaplatila ich mama (bola to väčšia oslava ako náš krst)a dali sme mu do obálky dar 250 euro. Manžel vravel, že stačí aj 100 ale mal jubileum tak som mala pocit, že sa patrí viac. Teraz som prekvapená , že sa dá dať vlastný ujo deťom ani 30 euro ku krstu. Švagor nemá žiadnu nehnuteľnosť ani deti. Ešte aj na auto mu požičali rodičia. Asi mi napíšete, že je to moja chyba, že som veľa dala a veľa čakala. Lenže sa tvári ako veľa zarába a v ich rodine dávali na svadbe väčšie dary ale to asi len tety a ujovia od svokry.

lucia_089
autor
Autor odpoveď zmazal
lucia_089
autor
Autor odpoveď zmazal
zmrzlinka2021
19. okt 2025
@anonym_f728ed

@zmrzlinka2021 neviem, my takéto problémy v rodine nemáme, asi to bude všetko o komunikácii, lenže keď sa vm sume rozchádza aj muž so ženou, tak je to ťažké.

@anonym_f728ed my tiež nič také neriešime. Pre mňa a môjho muža je najkrajším darom, pre nás, obyčajný ľudský záujem. Ak niekoho niekam na niečo pozveme, nečakáme nič na oplátku. Neprepocitavame.

aurora33
19. okt 2025
@lucia_089
Odpoveď bola zmazaná

@lucia_089 pozri sa, ty si nechavas od všetkých s prepáčením vieš čo na hlavu. Pozbieraj sa. Potom ta nebudú štvať opití ľudia. A ináč je to vaša chyba že ste mali na krstinách alkohol.

minenkaa
19. okt 2025
@lucia_089
Odpoveď bola zmazaná

@lucia_089 takže ty si mala očakávanie ,dotyčný ich nesplnil ,ale on je zly

zmrzlinka2021
19. okt 2025
@lucia_089
Odpoveď bola zmazaná

@lucia_089 potešili by ťa dve pakle plienok?

petronelag
19. okt 2025

Ale to v rodinách tak nebýva, že ja dám darček 250€ niekomu a on mi to pri prvej príležitosti vráti, lebo inak moju rodinu zneužíva. On môže dať darček vo výške akej uzná za vhodné a môže vašej rodine aj inak pomôcť niekedy (a keď niekto takto viac pije, tak od takého sa nedá očakávať, že bude dávať nejaké veľké darčeky o pomoci sa nedá vedieť, čo ovláda). Ale to je neslušné písať, že vypil veľa, na oslave niekto nepije vôbec a niekto viac a tolerujú sa. Ja som nikdy po oslave toto nerozoberala.
Videli ste skutočnosť, poučíte sa do budúcnosti.

lucia_089
autor
Autor odpoveď zmazal
lucia_089
autor
Autor odpoveď zmazal
kremlicka250
19. okt 2025
@lucia_089
Odpoveď bola zmazaná

@lucia_089 tak proste ked ti to vadi , tak to ber ako ponaucne do buducna... ziaden open bar !.zabezpec tolko, kolko financne zvladnete a bude po probleme. My sme vsetci dohodnuti, ze na kazdu party niekto nieco donesie ( pod zub) aby nebola cela zataz len na hostitelivi.( nie len ta financna ale hlavne casova). Kazde meniny ,narodky sa stretneme cez 20 ludi, uzijeme si oslavu a nikto nikoho po party nema dovod riesit🙂

minenkaa
19. okt 2025
@lucia_089
Odpoveď bola zmazaná

@lucia_089 veď ty robis to iste

lucia_089
autor
19. okt 2025
@minenkaa

@lucia_089 veď ty robis to iste

@minenkaa lenže je to moja téma. Môj problém.

minenkaa
19. okt 2025
@lucia_089

@lucia_089 tak ale nepíš na iných ,že to robia,fakt ak chces zastať samej seba a stat si za svojim nápis niečo rozumne a nie takéto veci
Si na diskusnom fóre ,aj ini mozu pisat kedy chcu,naozaj si seres do huby a od začiatku

mam1na
19. okt 2025

@lucia_089 niektorí ľudia v sebe nemajú základy slušnosti, bontónu. Také typy sa nezahanbia, že čosi prehnali. Ešte by si mala byť aj rada a vďačná, lebo si našiel čas,,... a vôbec niečo dostali.
Keď človek čaká to lepšie, chápem to sklamanie.

lucia_089
autor
19. okt 2025
@mam1na

@lucia_089 niektorí ľudia v sebe nemajú základy slušnosti, bontónu. Také typy sa nezahanbia, že čosi prehnali. Ešte by si mala byť aj rada a vďačná, lebo si našiel čas,,... a vôbec niečo dostali.
Keď človek čaká to lepšie, chápem to sklamanie.

@mam1na žiaľ. Presne takto to je.

zmrzlinka2021
19. okt 2025
@lucia_089

@lucia_089

Čiže problémom je to, že sa opil?

Alebo že si nezaplatil vstupné na chľastu v podobe daru?

anonym_8c9af4
19. okt 2025
@zmrzlinka2021

@anonym_8c9af4 opakujem sa, nikde nepíšem ako to majú druhí robiť. Kladiem otázku. Už chápeš, či?

@zmrzlinka2021 ale prestan, si priehladna ako celofan. Darceky su akoze fajn, ale davanie penazi je podla teba vymienanie bankoviek. Ty to robis tak a tak. Podsuvas svoju variantu ako tu lepsiu a naoko sa tvaris, ze to nerobis. Dost manipulativne spravanie. Ale dobre, tvarime sa, ze to nevidime a iba pises, ako to robite vy. Ok, dobre.

tom_i
19. okt 2025
@lucia_089

@lucia_089 mňa zaujalo jedno 😁😁😁 vážne tvoj švagor vypil 10 štamperlíkov a 10 pív a do toho jedlo? Kks daj ešte tú o červenej čiapočke

zmrzlinka2021
19. okt 2025
@anonym_8c9af4

@zmrzlinka2021 ale prestan, si priehladna ako celofan. Darceky su akoze fajn, ale davanie penazi je podla teba vymienanie bankoviek. Ty to robis tak a tak. Podsuvas svoju variantu ako tu lepsiu a naoko sa tvaris, ze to nerobis. Dost manipulativne spravanie. Ale dobre, tvarime sa, ze to nevidime a iba pises, ako to robite vy. Ok, dobre.

@anonym_8c9af4

Ešte raz, vysvetlím. Buď pochopíš alebo potrebuješ sa hádať, a tu. Hru ja nehrám. Ak sa ľudia skriepia kvôli suma, riešenie je uviesť minimálnu sumu finančného daru. A takto si budú vzájomne vymieňať peniaze. Alebo je riešením napísať zoznam veci, ktoré je možné im kúpiť a určiť preto zodpovednú osobu ktorá to bude manazovat. Alebo zrušiť nákladné sumy a povedať si limit, napr 30 eur, a ty rozhodni, či peniaze alebo niečo večne. Už chápeš kontextu? Lebo ak tvojim cieľom je len FICOVAT, musíš hľadať sebe podobnú osobu.

anonym_8c9af4
19. okt 2025
@zmrzlinka2021

@anonym_8c9af4

Ešte raz, vysvetlím. Buď pochopíš alebo potrebuješ sa hádať, a tu. Hru ja nehrám. Ak sa ľudia skriepia kvôli suma, riešenie je uviesť minimálnu sumu finančného daru. A takto si budú vzájomne vymieňať peniaze. Alebo je riešením napísať zoznam veci, ktoré je možné im kúpiť a určiť preto zodpovednú osobu ktorá to bude manazovat. Alebo zrušiť nákladné sumy a povedať si limit, napr 30 eur, a ty rozhodni, či peniaze alebo niečo večne. Už chápeš kontextu? Lebo ak tvojim cieľom je len FICOVAT, musíš hľadať sebe podobnú osobu.

@zmrzlinka2021 tuto hru zasa nehram ja, zbytocne s tebou nieco preberat, ides si svoje, cau😉

zmrzlinka2021
19. okt 2025
@anonym_8c9af4

@zmrzlinka2021 tuto hru zasa nehram ja, zbytocne s tebou nieco preberat, ides si svoje, cau😉

@anonym_8c9af4 dobre, vidím že nerozumieš. Je to pravdaže v poriadku.

anonym_8c9af4
19. okt 2025
@zmrzlinka2021

@anonym_8c9af4 dobre, vidím že nerozumieš. Je to pravdaže v poriadku.

@zmrzlinka2021 ty nerozumies mne, absolutne 0 bodov.

minenkaa
19. okt 2025

@lucia_089 Slovo dar má niekoľko významov: vec, ktorá sa niekomu odovzdáva bezplatne, ako prejav úcty či priateľstva. V druhom význame sa vzťahuje na prirodzenú schopnosť alebo talent, napríklad "dar reči"

Takže dar sa dáva bez očakávania kompenzácie ,musíš potom ku každej pozvánke pridať aj to čo od konkrétneho pozvaného očakávaš

0silvia0
19. okt 2025
@lucia_089

@lucia_089 ale ved ty uz za tie roky v rodine tvojho muza musis poznat ich spravanie, uz si mala tu cest zazit oslavy. Typek nema chochmes, ale to, ze my ti to odsuhlasime, ti nepomoze. Uz sa nic spatne vyriesit neda, len sa na tom vsetkom poucit. Niekto je proste od prirody buran, nevie co sa patri.

aurora33
19. okt 2025
@lucia_089

@lucia_089 aha takže tu ide o to, aby sme ti pritakali. Ano je to strašný švagor, keď zaplatil malo a veľa zjedol a vypil. Strašne niečo.

katarinka963
19. okt 2025
@lucia_089

@lucia_089 mažeme mažeme👏👏

anonym_106970
19. okt 2025

Autorka prečo mažeš komentáre? Prišla som sa pozrieť ako reaguješ a všetko zmazané. Asi reaguješ odveci. No tak kde je pravda? Keď mažeš, nevyzeráš veru dôveryhodne.

lenka0089
19. okt 2025
@anonym_106970

Autorka prečo mažeš komentáre? Prišla som sa pozrieť ako reaguješ a všetko zmazané. Asi reaguješ odveci. No tak kde je pravda? Keď mažeš, nevyzeráš veru dôveryhodne.

@anonym_106970 Keď toto napíše anonym tak to je goooól!

lenka0089
Autor odpoveď zmazal
katarinka963
19. okt 2025
@lenka0089

@anonym_106970 Keď toto napíše anonym tak to je goooól!

@lenka0089 😂😂 maž len maž