Nápady na občerstvenie na domácu oslavu pre rodinu
Ahojte. Chcem sa opýtať, poradiť. Čo ponúkate, servírujte doma hosťom(cca 10 + -), zväčša rodina, priateľa ak robíte oslavu?(moja dnešná 40ka 😭😁). Bude to skôr posedenie,žiadne bujaré oslavovačky).Počasie je na figu,chlap chcel grilovať, či variť guláš,tak mi počasie trošku zmenilo plány. Napadli mi chlebíčky, obložené misy,ale väčšiu skupinu budú tvoriť chlapi,"mäsožravci", čiže nejaké jednohubky mi veľmi neprejdu 🤭 (tak aby sa aj najedli). Či urobiť rezne a majonezový šalát? Som trošku rozhádzaná,neviem odkiaľ začať 😁. Ďakujem ☺️
@zuzanita1609 my robievame obložené misy kde dáme rôzne šunky salámy, klobásky, syry.... Môžeš spraviť šalát a také mensie rezniky v mise, jednohubky môžu byť so slaninkou alebou klobaskou alebo nejaká nátierka, koláč nejaký alebo ešte ja pečiem ak sa návšteva zdrzi pizzu
@zuzanita1609 všetko najlepšie 🥳💐
@zuzanita1609 Rezen vzdy potesi, aj mna ako zenu 😁
Rezne by sa mi robiť veru nechcelo. Upiekla by som klobásu, k tomu horčicu, uhorky..... chlieb. A možno nejaké sladké z lístkového cesta. Obložené misy.
@zuzanita1609 Rezen vzdy potesi, aj mna ako zenu 😁
@beata_k tiež si myslím,že rezne 😁,tá pizza mi vôbec nenapadla. Akože mám nakúpené len neviem odkiaľ začať 😆. Tak urobim aj tie chlebíčky, rezne určite a k nim ten šalát,koláče mi priniesla suseda (vypeká doma jedna radosť). Tak ďakujem všetkým 🤗, sú to najbližší,aj keby im dám chleba so šmalcom, potešia sa 😅,len zasa,patrilo by sa trošku pohostiť o trošku ináč.
Akože toto by som nerobila. Budeš dorobená a všade bordel. Ak sa nedá variť guláš/grilovat, objednala by som jedlo z nejakej reštaurácie. Normálne rezne, koleno 2 kilové, šaláty, plus hodím na tanier nite a koláče. Vybavené.
@halford89... pivo som zabudla 🙄, víno,aj tvrdý alkohol mám. Ešte odbehnem. Dík 😉
@zuzanita1609 ražniči a pečené plnené zemiaky boli u nás naposledy.
A ak by boli korbáčiky 🤭
Korbáčiky,oštiepky,nite mám,to zasa nosí brácho z domoviny (Liptov) . A kačka je už moc,rodina-nerodina 😆.
ja som robila pre cca 12 ludi lososa s opekanymi zemiakmi na muzovu 40tku, uz ani neviem co este okrem toho, ci som urobila nejake salaty, asi hej a tortu som dala upiect, svoju som neoslavovala nemala som energiu, potom som uz oslavy nechala tak
Navarím normálny obed. Vývar, rezne, ešte k tomu napríklad pečenú krkovičku alebo niečo minútkové na panvici, ryžu, opekané zemiaky, kľudne aj šalát ak to máte radi. Nech sa každý normálne naje. Potom torta, zákusky, ovocie, oriešky, syry.
Uvarený obed zaberie menej času a stojí podstatne menej ako robenie studeného občerstvenia.
varila/piekla by som z toho, co mate nakupene na povodny plan - ak ste chceli grilovat, asi mate maso/klobasy, to sa da upiect. gulas sa da uvarit aj doma tiez.
ražniči, živanka a ja napríklad robím pravidelne enchiladky https://dobruchut.aktuality.sk/recept/5764/foto...
@zuzanita1609 Nám raz takto prekazilo počasie oslavu aj s plánovaným gulášom.
Navarili sme ho doma na sporáku a všetci boli spokojní.
Pomedzi to už len nejaký koláčik, káva slané...
Rozmýšľaj tak, aby si mala čo najmenej roboty, pripravila čo sa dá dopredu a skôr sa potom venovala hosťom.
@zuzanita1609 vôbec by som sa s tým v deň mojich okrúhlych narodenín necrcala, objednala by som nejaké pecene rebrá, k tomu chlieb, kyslú prílohu a finito
ja som robila pre cca 12 ludi lososa s opekanymi zemiakmi na muzovu 40tku, uz ani neviem co este okrem toho, ci som urobila nejake salaty, asi hej a tortu som dala upiect, svoju som neoslavovala nemala som energiu, potom som uz oslavy nechala tak
@anonym_f2a738 rybu všetci nemusia, ani keď ide o losoda
Oslava, teeda posedenie nebol môj nápad. Ja by kľudne len poďakovala cez mobil,že si spomenuli a vypadla niekde ho hory s chlapom. Ale moja mamina,partnerova mamina,sú "riešiteľky", iniciátorky 🤭. Mali sme v pláne tak,že sa von na dvore bude grilovať,od mäsa po zeleninu a budú sa striedať chlapi pri grile,no nevydalo. Ale budem rada tak či tak, vzťahy máme v rodinách fajn a potešia ma všetci, ktorí prídu ☺️. Na oslavách si nepotrpím,hlavne nech sa rodiny zídu.
Oslava, teeda posedenie nebol môj nápad. Ja by kľudne len poďakovala cez mobil,že si spomenuli a vypadla niekde ho hory s chlapom. Ale moja mamina,partnerova mamina,sú "riešiteľky", iniciátorky 🤭. Mali sme v pláne tak,že sa von na dvore bude grilovať,od mäsa po zeleninu a budú sa striedať chlapi pri grile,no nevydalo. Ale budem rada tak či tak, vzťahy máme v rodinách fajn a potešia ma všetci, ktorí prídu ☺️. Na oslavách si nepotrpím,hlavne nech sa rodiny zídu.
@zuzanita1609 ja by som išla kúpiť pečené kolená a grilované kurence. U nás ( okolie TN) sa také dajú kúpiť v mäsiarstve Hôrka. Tie potom ešte vždy cca na hodinu prigrilujem na plechu v trube a všetci spokojní. K tomu kyslé uhorky, baranie rohy, horčicu, kečup, chlieb...čokoľvek vám chutí. Všetko najlepšie k narodeninám 🥰
@anonym_f2a738 rybu všetci nemusia, ani keď ide o losoda
@anonym_8ab8b0 chapem, ale ja si rodinu poznam u nas maju vsetci radi, zjedlo sa vsetko, nechcela som robit kuracinu, ktora sa je casto
Upiekla by som krkovicku - na platky, napacovat (cesnak+olej+kecup+horcica+grilovacie/ine korenie), poukladat do pekaca, podliat pivom, zakryt a upiect. Uzasna, stavnata, u nas to ma vzdy uspech. A k tomu bud opekane zemiaky, alebo len nakrajaj bagetu, kysle uhorky, pripadne ina nakladana zelenina. S masom takto budes mat ovela menej roboty ako s reznami. A este by som objednala pizzu.
@zuzanita1609 ja by som išla kúpiť pečené kolená a grilované kurence. U nás ( okolie TN) sa také dajú kúpiť v mäsiarstve Hôrka. Tie potom ešte vždy cca na hodinu prigrilujem na plechu v trube a všetci spokojní. K tomu kyslé uhorky, baranie rohy, horčicu, kečup, chlieb...čokoľvek vám chutí. Všetko najlepšie k narodeninám 🥰
@jaja1979 &a prečo nemôžeš rovno surové kurence ugrilovať, ale kupuješ predgrilované?
@zuzanita1609 rezne nie...dala by som nejaké mäso do rúry krkovičku, karé, morčacie, cibuľu, slaninku, pečené zemiaky všetko na jeden plech.S reznami sa narobis pre 10 ľudí.Alebo kura pečené, nejaký dip k tomu, barbecue omáčku od hellmans, niečo kyslé, dobrý chlieb...
A vy nikto nepracujete, že máte oslavu v pracovný deň?
A vy nikto nepracujete, že máte oslavu v pracovný deň?
@anonym_8e7a5b čakala som aj reči tohto typu..áno pracujeme,väčšina z rodiny je buď sám sebe šéf,alebo už dôchodcovia 😁. A susedia si vybavili dovolenku a odvoz som riešila ako prvé,teda tým, ktorí neprespia u nás(majú kde) 😊. Ale zlatá si,že sa zaujimaš o prosperitu štátu 😁
@jaja1979 &a prečo nemôžeš rovno surové kurence ugrilovať, ale kupuješ predgrilované?
@belllinka pretože koleno len tak ľahko neugrilujes, to trvá niekoľko hodín a kurence napichavaju nejako slaným roztokom a to doma neurobíš, aj chuťovo sú úplne ine...Ak chces rýchle pohostenie, tak toto ja používam ako dobre a rýchle riešenie

Objednala by som pizzu a pripravila pitie a kupila kolace, ked je to dnes fakt este obiehat obchody a makat cely den?? Uzi si narodeniny...