icon

Nechceme byť krstní rodičia

karabashka
10. mar 2017

Poradte ako slušne dať dopredu najavo že nechceme byť krstní rodičia,keďže vieme ze nas chcu zavolat za krstnych a ze ked uz zavolaju,tak sa to neodmieta?

Strana
z4
silvia2013
11. mar 2017

@robodracica
prečo by rozvedení nemali byt príkladom? Kolki ziju v manzelstvách a podvádzaju sa, biju sa , hania, nadavaju si , tí si príkladom? Mas nazory ako stara žena.

mijo53
11. mar 2017

@bykaterina no ak rozvedený manžel bol predtým sobášený v kostole, tak druhý krát už nemôže mať sobáš cirkevný a to je tá prekážka, pri ktorej dieťa pokrstia, lebo túto prekážku on nemôže šmahom ruky odstrániť

robodracica
11. mar 2017

@silvia2013 Vidim že si tu pridala dva príspevky a oba uštipačne.... . A ked je niekto rozvedený nieje kresťanským príkladom. Ja som kresťanske zakony a pravidla neuzakonila, a do mňa sa tu nenavážaj, chod si to vydiskutovať do Ríma. Ja len píšem tak ako to je...

robodracica
11. mar 2017

No vidím že do debaty sa tu zapojilo aj dosť rozumných žien, ale aj nejakých mudrlantiek čo si idú svoje ... a nemajú vo veciach prehľad. Asi najvyšší čas z tejto témy zdrhať, kedže sa už odbočilo aj od témy a preberali sa už aj iné veci ohľadom kňazov. Ale to je tak často, že sa odbočí od témy a tu nastane vojna, 🙄 😀 Inak pekný víkend dámy... Peace 🙂

mamulibabuli
11. mar 2017

Slabo si odhadla @silvia2013 ..je to ,,tradicia,, od veku vekov

maykaaa1122
11. mar 2017

Na rovinu povedzte ze sa nato necitite (zodpovednost a tak)..je to normalna vec.

lenocka5685
11. mar 2017

@mijo53 no mi žijeme ako druh a družka moja sestra rovnako a žiadny krst nám neodkladali nikto ma nemôže nútiť do svadby keď chce dať dieťa pokrstiť a vychovávať ho vo viere

sardinka336
11. mar 2017

,,Nikto ma nemoze nutit do svadby,,
sak nemoze ale krestania skratka veria tomu, ze zivot dvoch ludi sa ma uskutočnovat len v manzelstve. Tak v akej viere kto chce koho vychovavat ked sam je mizerným prikladom predpokaldam ze o nejaky aktivny zivot viery ani nema zaujem, sak ok ale potom slubovat niečo pred oltarom no grc...farizejstvo. ...ano zijete pekne a bla, bla, bla....iny su sobašeny a piju, biju sa a bla, bla...sak henten je horší ako ja - no to mi je utecha.
Ja furt hovorim, ze jednak oddelit cirkev od štatu a jednak udelovat sviatosti tým, ktorí o to maju vazny zaujem a nie ze ,,babka by to neprezila,, a ked svokra povedala, ze dá aj peniaze a všetko zaplatí tak prečo nie? pokrstime..

mijo53
11. mar 2017

@lenocka5685 v akej viere

Strana
z4