icon

Nela alebo Nella?

silvid
30. jan 2012

Ahojte maminky, pomaly sa blizi termin a my stale nie sme rozhodnuti...ak vas mozem poprosit, dali ste /resp.dali by ste/ meno Nela s jednym "l" alebo s dvomi??? dakujem vopred za vase odpovede

radlinka
30. jan 2012

Nella 😉

maminka142
30. jan 2012

Ja som tiež za Nelu s jednym l a je to krásne meno a ak budem mať ešte dievča, tak sa bude určite volať Nela 😉
A v kalendari už je tiež, ale nie ako tu už bolo napísane na 31.5, ale je napísane 3.1 na Danielu 😉 Už aj minuly rok tam bolo napísane, hned vedla Daniely 😀
A naschvál si kupujem od minuleho roka kalendar, taký kde je napísana, aj Nela 3.1 😉

dulcinea
30. jan 2012

My mame Nelu a Stelu, obe s jednym L, obe su tak v kalendari (resp. Nela sa tam konecne dostala) 🙂

raffaella
30. jan 2012

a nezvazujete ine meno ako toto? Je urcite pekne, akurat ich uz je vela v okoli. Tak ako Emma, Laura, Viktoria. Vsetko su to krasne mena, akurat mam pocit, ze je to taky boom (ako kedysi same Katky a Zuzky 😀 ).
Ale teda ak si rozhodnuta, zvol s ohladom na priezvisko. Poznam Nelly (co mi pride prirodzenejsie ako Nella), alebo potom Nela (co mi pride zase prirodzenejsie ako Nelly aj Nella). Ale je to na tebe, je to tvoje dieta, takze len tvoja volba 😉

abbie
30. jan 2012

Nela 😉

lucka1987
31. jan 2012

mne sa paci jendoduche NELA . tiez sme si ho chceli dat, ale narodil sa chlapcek.... no uz by som ho nedavala.. meno nela bolo jedno z naoblubenejsich na sk... cize po zakricani : " nela pod domov" mas doma pol ihriska 😀

zajaciq
31. jan 2012

hlavne nech ich je tolko tych Neeeeeel(lllll) kolko bolo Janiek Zuziek a Luciek v 80tych rokoch 😀 😀 😀

tatiana1985
31. jan 2012

ja som tiez dala Nelu(sice len okrajovo,ako druhe meno)... Nella je sice pekne, ale to "amerikazovanie" tu na slovensku je smiesne 🙄 inak, suhlasim s babami, co to do vas voslo ze vsade sama Nela? 😅 😀

cat
31. jan 2012

Ak máte slovenské priezvisko, tak preboha s jedným L, inak to pôsobí trapne, čo ja viem Nella Halušková- čistá katastrofa 😝

elise
31. jan 2012

bože take hluposti riešiť či dieťaťu dať dve rovnake písmenka alebo nie 🙂 dajte čo vám bude krajšie znieť a vyzerať na papiery napísene spolu s prizviskom🙂

ikke
31. jan 2012

Nellla (s tromi l)
lebo si mozes byt ista, ze v skole bude mat spoluziacku Nelu aj spoluziacku Nellu...

jaruska74
31. jan 2012

ja si myslim ze je krasne meno aj jedno aj druhe,ale v jednoduchosti je krasa. kazdemu potom bude muset hovorit ze s dvoma l, a komu to nepovie napise aj tak s jednym L.podla mna zbytocna komplikacia. 🙂 takze NELA 🙂

petkave
31. jan 2012

Ja sa tiež nestíham čudovať, koľko dievčatiek s menom Nela (Nella, Nelly) sa rodí... Už by sa patrilo prestať s tým... Keď mi raz prídu do školy, ako ich budem rozoznávať? A verte, že kričať v plnej triede Nelááááá a neotočí sa ani jedna, hoci je ich tam minimálne 5, je blbé...

exupery
31. jan 2012

Jedno ,dve- nie je to jedno?My mame jednu s jednym a uuuplne to staci 😉

apoloma
31. jan 2012

Nela 😉

daniela1974
31. jan 2012

ja debil som v oxytocinovom opojeni vymenila prekrasne meno Magdalena za Emmu s dvoma M.
Som zo seba v soku este aj po 8 mesiacoch.
Uz som uvazovala, ze to meno pojdem zmenit aspon na Emmu s jednym M.
Takze ja hlasujem za NELU s jednym L

gretka2
1. feb 2012

My mame tiez Nelu, s jednym L ( v priezvisku uz ma jedno zdvojene pismenko, bolo by toho uz moc 🙂 Pripada mi to smiesne, davat na SK meno, ktore je "akoze ine, zaujimavejsie". A okrem toho, usetris, napr. pri napise na detsku izbicku, staci kupit o jedno pismenko menej 🙂))))

nelinkapk
1. feb 2012

My máme tiež Nelu :O)

sakura
1. feb 2012

My máme Ellu 🙂 Je to na tebe čo sa ti páči 🙂 Tiež sme sa za to L trošku hádali ale nakoniec je to tak ako to je 🙂

zuzana17
1. feb 2012

Nela 🙂

tini33
1. feb 2012

aj my mame Nelu a meniny by mala mat 31.5. podla slovenskeho rozsireneho kalendara 🙂

nelinqua
1. feb 2012

Nela🙂

mailinka
1. feb 2012

Nela 🙂 tak,ci tak jej povies Nelka alebo Nelinka nie Nellka.Aj my mame Nelinku s jednym L 😵

lienockaa
1. feb 2012

aj my mame Nelu s jednym L..ma slovenske priezvisko, nehodilo sa zdvojene pismeno..a ze je caste?a co?pre vas bude urcite jedinecna..😉niekedy boli zeny anny, marie, heleny a zuzany a vsetci sme to v zdravi prezili.. 😀 my sme dali taketo meno, lebo sa nam pacilo, hlavne jej malemu bracekovi, ten chcel iba sestricku Nelku a nijaku inu..no a u nas s manzelom bola jasna uz ked sme ju videli na 3D, strasne sa jej to meno hodilo a stale sa jej hodi, neviem si predstavit, ze by sa volala inak.. 🙂

miksavk
5. sep 2013

chcela by som sa opýtať ak chcem dať meno NELLA - máte to tak aj v rodnom liste ? mne to na matrike tak uznať nechceli - viete mi poradiť ?

nelinka1212
4. sep 2014

NELA 🙂

martina1309
23. sep 2014

Keď som ja v roku 2004!!!!! dala dcére meno Nella, tak na mňa v pôrodnici pozerali ako na mimozemšťana 😀
To, že má "ll" je úplna náhoda... plánovali sme ju len s jedným "l", ale náš známi sa dva dni pred pôrodom spýtal: "a chcete jedno "l" alebo dve "ll"??? No a tak sme si to potom napísali na papier, dva dni sa na to pozerali a nakoniec vybrali variantu s dvomi "ll".. 😉
Reakcie okolia nebudem ani komentovať... Vety typu: "a kedy bude mať to chúďa 😲 meniny??" boli na dennom poriadku.. Susedia len neveriacky krútili hlavami keď sa pristavili pri kočíku a spýtali sa na meno.. A teraz??? Trom z nich behajú po dvore vnúčatá Nellinky 😝 😝
U nás to bola prvá Nella široko-ďaleko!!! Teraz ich už je neúrekom... 😒

nikusssik
23. sep 2014

ja neviem, čo je smiešne na menách s dvomi L....my máme ELLU, lebo sa nám to viac páčilo a aj keď je to stále ELA, ELLA je naša a páči sa nám s dvomi L...tiež to meno akosi chytá vlnu úspechu, potom som si povedala, že predsa len mala byť Mária, ale je ot naša ELLuška a meno má pekné 🙂 možno sa raz vydá za američana a bude cool :D :D :D

mariankas
23. sep 2014

Ak už teraz riešiš, či s tým budú niekedy problémy, a to si myslím, že budú, tak vyber nejaké iné meno. Ja si myslím, že výber mena je na rodičoch, každé meno je pekné, keď sa pekne a s láskou povie. Je viac mien, pri ktorých sa budú ľudia pozastavovať a to z rôznych dôvodov, niekedy len tak.
Ja som Mariana, s jedným n. Pamätám si, že na zš na dolnom stupni sa ma pýtali, či mám jedno n, alebo 2, no mne sa vtedy páčili 2, tak som povedala 2 a mám vysvedčenia aj s dvomi n, pokiaľ si nepýtali rodný list. Neviem, ako to bolo v kalendári vtedy, teraz je s dvomi, no viem, že niekedy bývalo aj s jedným. Asi to vtedy bývalo inak, sestra je v rodnom liste Janka, nie Jana ako je v kalendári, možno záležalo, kto mal službu... 😉
@petkave Môj syn je Patrik, nevyberala som podľa módnych trendov, ale preto, lebo sa mi to meno odjakživa páčilo a s mm sme sa zhodli a teraz sú v triede na strednej piati. Však má aj priezvisko. No pri mladšom synovi - Martin - som vyberala tiež podľa toho, aké sa mi páči, no a teraz sú dvaja aj s rovnakým priezviskom, s otcom toho druhého traja, ja nie som rodáčka odtiaľto, nevedela som, že tu už také meno a priezvisko je. Čo narobím, vybrala som obľúbené mená. Hlavné je, že sú aj oni so svojimi menami spokojní, ako ja 😉 🙂

jamabe
23. sep 2014

Súhlasím - načo dve L? S tým upozorňovaním na úradoch... ja mám dcérku Emu. Ale často sa ma automaticky pýtajú: S jedným či s dvoma "M"? 🙄
Dajte si ako sa vám páči 😉