icon

Nevhodné správanie švagrinej na oslave

25. mar 2025

Dievčatá čo si myslíte o tomto. Som nahnevaná a neviem čo si myslieť. Mali sme menšiu oslavu,bolo to v týždni. Prišli švagrovc, rodičia, prišli deťom gratulovať, pretože cez víkend také pracujeme
Neponúkala som alkohol. Švagriná, že či mám nejaký aperitiv. Ja ako úplný abstinent preto sa v alkohole neorientujem, som si myslela, že pýta niečo ako vodka,alebo gin alebo nejaký tmavý alkohol, vravím že to nemám.
Fľaše vína čo sme podostávali a tak, máme uložené na najvyššej polici v kúpeľni.
Švagriná to potom zbadala a prišla aj s fľašou do obývačky že aha a že nemáte! Že či si to môže otvoriť...no samozrejme môžu si to otvoriť.. akože drzosť si to tak zobrať a priniesť.
Vôbec mi nenapadlo núkať celú veľkú fľašu vína,keď skoro nikto nepil alkohol keďže boli autami. Samozrejme sa ani nedopila celá fľaša a viac ako polovica zbytočne zostala.....
Akože baby,potom že či mám niečo k tomu vínu že syr alebo tak niečo. Samozrejme som nemala nachystané syry k vínu, keďže som ho neplánovala ponúkať. Vytiahla som čipsy,nech si aj deti dajú a začala so mnou hľadať misku 🙈 ....pritom na stole mali toľko pochystané, nesedeli len u kávy.
Keď sme boli u švagrinej na posedení,tak som si nikdy nedovolila skrinky v kuchyni otvárať ani niečo navyše pýtať....

Strana
z10
autor
27. mar 2025

@lienka.7 uuuuf, kam sa ja na teba hrabem 🙏🤣

alexanderkovacs
27. mar 2025

@stellarstar ved co ostane bud da do chladnicky, alebo jej mala dat na cestu 😅

natalka13
27. mar 2025

@terezkaarthuramax ak autorka je vyliecena alkoholicka tak snad nema doma flase vina v kupelni ci inde.

0silvia0
27. mar 2025

Necitam 10 stran, urcite ste sa tu uz vsetky pohadali. Ale odhliadnuc od toho, ze sa svagrina sama ponukla, by som jej to vino zabalila domov, nech nevyjde nazmar ked vy nepijete.

aurora33
27. mar 2025

@natalka13 😃😃😂😂

melonik7
27. mar 2025

"mame ulozene na najvyssej polici v kupelni" ... to mi staci 🤣

mariaa79
28. mar 2025

Nepríde mi to divné ,pokiaľ máte dobrý vzťah nerobila by som z toho tragédiu .

priscilla07
29. mar 2025

Pokiaľ nie si dobrým hostiteľom, radšej návštevu ani nevolaj. Ušetríš si nervy, čipsy aj vínko. Tiež ma zarazilo miesto skladovania vína.

priscilla07
29. mar 2025

@abbey1 áno, aj keď som také relácie nezvykla pozerať, stalo sa, a mám z toho do dnes traumu 🤮

fineta
29. mar 2025

Čo doma na jedenie a pitie mám, to návšteve zo srdca dám. Ešte obed, keď mám uvarený sa opýtam, či nemajú naň chuť. Toto naozaj nechápem.
S alkom aj nealkom je to rovnako. Nemusí byť každý abstinent. Sú ludia, ktorí si radi príležitostne to vinko daju hoci aj v utorok. Len sa obávam, že švagrinej aj rychlo odpadlo od chuti, keď videla tvoje reakcie. Vidíš, ona ta komentuje po rodine, ty ju na koni. 🤷‍♀️
PS: Uvar nejaké mäso na víne, nech ho teda zbytočne nevyleješ.

ricaroo
29. mar 2025

@fineta presne co mam to dam.Ja tiez nepijem alkoho,l ale uz sa stalo,že keď bola taka prijemna atmosfera na oslave dala som si pohárik aj dva toho vínka. Ty co tak zaryto sú proti alkoholu majú zlu skúsenosť v rodine.Niekto sa nevie správať,alebo je tyran.A určite alebo použiť víno do jedla alebo vyliať.Neviem si predstaviť ako by si švagriná vzala tu nedopitu polovicu domov.Do ruky po meste alebo do auta keď pila?A víno určite ako píšu radsej niekde v spálni na spodnej polici alebo v obývačke nemáš nejakú skrinku na to?Neverim.Co to za bývanie ani spajz ani pivnica

lienka.7
29. mar 2025

@autorka pokial robíš nejakú oslavu, tak je uplne irelevantné, co mas/nemáš rada ty, chapes to? Lebo ju robíš pre tých druhých, ktorí to radi maju. Bodka.
To je ako by som povedala, že za to, ze ja nejem mäso, teraz ho nebudete jest ani vy. A namiesto kuracích krídelok tu mate vynikajúce tofu. Sa fakt nad sebou trosku zamysli. Inak čakám ze tu este zo švagriny spravis normalne alkoholicku.
Alkohol je uplne normalny, to, ze niekto je proste alkoholik a zotne sa pod obraz boží je iba jeho problem/vec. To, ze si dam na oslave 2/3 poháre a co? Aj keď je to decka oslava. A? Deti majú svoje, my dospelý mame svoje.

autor
29. mar 2025

@lienka.7 no,keď si niekto sám ulieva,tak má problém.

petulda333
29. mar 2025

Vobec nemusi mat problem. Komentare idu proti tebe,tak zvelicujes. Ja nemam problem naliat si aj sama,samozrejme viem u koho si to dovolit mozem. A problem nemam. Pijem mozno 5x za rok 1-2pohare vina ci miesany drink

autor
29. mar 2025

@petulda333 no a čo že idú. Alkohol núkať nebudem ani nikoho v tom podporovať

petulda333
29. mar 2025

Tak si tam nikoho ani nevolaj. Zrejme vsetci vedia aka si. Nik ta ohovarat ani nemusi

autor
29. mar 2025

@petulda333 problém nemám ako na seba píšeš, to tvrdí o sebe každý alkoholik. Veď to je normálne. Nie nebudem nikoho volať skrz to, že sa nebude ulievať, ahá 😆😆😆

petulda333
29. mar 2025

Ano dat si 5x za rok na oslave je znak alkoholika 🫣😁😁 kiezby vsetci len tolko pili
Nie radsej nevolaj. Dobry hostitel ponukne,ty nim nie si

autor
29. mar 2025

@petulda333 nebudem tu s tebou polemizovať o dobrom a menej dobrom hostiteľovi. A nie, alkohol nemusí byť na každej oslave.

aurora33
29. mar 2025

Nie, alkohol nemusí byť na každej oslave. Stačí, keď je na poličke v kúpeľni 😂

autor
29. mar 2025

@aurora33 a načo sa stále opakuješ ako papagáj, každý už tady vie, že je na poličke 🤷

minenkaa
29. mar 2025

Autorka ty to ešte riešiš ,po toľkých dňoch

autor
29. mar 2025

@minenkaa nie, ale chcela by som poďakovať dievčatám, ktoré prispeli do tejto diskusie aj po toľkých dňoch, ďakujem, že ste venovali takú pozornosť tejto diskusii - i keď sa podaktoré snažili vyvršovať🙏😃
Pekný podvečerník a non alkoholic 😛😚

bielasovicka
29. mar 2025

No keď si takáto hostiteľka ako píšeš komentáre, tak sa svagrinej nečudujem ze si sama doniesla von tu fľašu.

lucylaw
29. mar 2025

Akože zase som trochu mimo,keď tu čítam tie komentáre (priznávam,že som nečítala celých 10 strán,ale asi len 2)..Áno,dejú sa na svete aj horšie veci,ale úprimne,švagriná musí byť z tých jednoduchších,pretože mne osobne by ani vo sne nenapadlo si na návšteve pýtať niečo,čo nie je vyložené na stole,resp.čo mi vyslovene neponúknu..Napríklad keď ku mne niekto príde,tak ľuďom rovno vymenujem,čo mám v ponuke a čo si kto prosí..Nedávno som bola na oslave u svokrovcov a z nealka vyložili vodu,džús, sódu,tak sa nebudem pýtať,či nemajú colu..Takže už toto bolo za mňa mimo,že švagriná pýtala sama od seba alkohol,ako keby bez neho nevydržala..A to,že sa sama obslúžila,tak to už považujem za drzosť,okrem toho,neviem,odkedy sa víno považuje za aperitiv,keď už tu niektoré útočíte na autorku,že to víno pomaly zatajovala..Švagriná sa zachovala ako také teľa a pomyslela by som si o nej svoje,tému na MK by som kvôli tomu nezakladala,ale akože ak vám to švagrinino správanie prišlo ok,tak mne teda nie..

petulda333
29. mar 2025

@lucylaw no a my nemame problem sa opytat. My sa vsetci bereme ako rodina,ako doma...ale hlavne,u mna by ani pytat nemuseli. Nukam to,co viem,ze navsteva ma rada a nejde len o alkohol

aurora33
29. mar 2025

Lebo tomu stále nemôžem uveriť 😂😂

aurora33
29. mar 2025

@lucylaw mne nepríde ok ani jedna. Ale je to vtipná téma 😃😃

ema22270
30. mar 2025

Ja ta aj chapem, ze si ostala zaskocena, ked priniesla vino z kupelne.. nemala by si to dovolit, zaroven, ak pytala predtym vino, a neponukla si ho, tak by som jej urcite naliala a ponukla.. vsak ked chce nech si teda da, pokial nema nejaky problem s alkoholom, ze by bola potom agresivna.. my ked mame navstevu, tak sa ponukne aj vino, pivo, ale niekedy aj nealko, tiez ked je oslava v tyzdni... alebo navsteva cestuje domov.. preco nie. To s tym, ze ti isla do skriniek hladat misku.. u dobrej kamosky by mi to nevadilo, lebo mame dobry vztah.. u zvedavej svagrinej by mi to asi vadilo, ked by vyslovene vsetko obzerala a hladala chyby..kedze podla opisu si gruntovala vsetko pred ich prichodom. Zalezi to vsetko od vztahu.. ktory asi u Vas nie ke dobry.

Strana
z10