Nevhodné správanie švagrinej na oslave
Dievčatá čo si myslíte o tomto. Som nahnevaná a neviem čo si myslieť. Mali sme menšiu oslavu,bolo to v týždni. Prišli švagrovc, rodičia, prišli deťom gratulovať, pretože cez víkend také pracujeme
Neponúkala som alkohol. Švagriná, že či mám nejaký aperitiv. Ja ako úplný abstinent preto sa v alkohole neorientujem, som si myslela, že pýta niečo ako vodka,alebo gin alebo nejaký tmavý alkohol, vravím že to nemám.
Fľaše vína čo sme podostávali a tak, máme uložené na najvyššej polici v kúpeľni.
Švagriná to potom zbadala a prišla aj s fľašou do obývačky že aha a že nemáte! Že či si to môže otvoriť...no samozrejme môžu si to otvoriť.. akože drzosť si to tak zobrať a priniesť.
Vôbec mi nenapadlo núkať celú veľkú fľašu vína,keď skoro nikto nepil alkohol keďže boli autami. Samozrejme sa ani nedopila celá fľaša a viac ako polovica zbytočne zostala.....
Akože baby,potom že či mám niečo k tomu vínu že syr alebo tak niečo. Samozrejme som nemala nachystané syry k vínu, keďže som ho neplánovala ponúkať. Vytiahla som čipsy,nech si aj deti dajú a začala so mnou hľadať misku 🙈 ....pritom na stole mali toľko pochystané, nesedeli len u kávy.
Keď sme boli u švagrinej na posedení,tak som si nikdy nedovolila skrinky v kuchyni otvárať ani niečo navyše pýtať....
Utrpelo trosku tvoje ego, kedze si pozabudla ponuknut alkohol ak oni piju a ak este objavila nejaky neporiadok, je to trochu neprijemne. Na druhej strane mi nepride celkom ok zo strany svagrinej sama akoze objavit vino a este pytat syr, ked si mala nachystane obcerstvenie. Ale, hod to za hlavu, nabuduce jej rovno na stol nachystaj flasu, nech je aj ona kludna😁
Víno máš skladovať v najchladnejšej časti bytu. Teda určite nie v kúpelni, kde je práveže veľmi teplo.
@guudy nepočítala som s pitím počas týždňa,keď sa chodí do práce. Jedla mali na stole viac než dosť slané sladké
Teba skor stve to, ze si nezozala ovaciu, ze aku super oslavu a pohostenie si pripravila, objednala chlebicky a neviem co este...ale hold detom je to na prd, tie chcu tycinky, chipsy, churmky...hoc ake ocackane chlebicky a kolaciky maju v prdelke...a na ten alkohol, tak si mala povedat, ze neratala som s alkoholom...to je tak vsetko...zenska jesitnost urazena, boli to hovadsky co?
Keď robíš oslavu počas týždňa tak treba rátať aj s alkoholom...veď ľudia si kľudne dajú pohár vína aj uprostred týždňa.
brát si na návštěvě pití a jídlo, které není nachystané pro návštěvu, je neuvěřitelná drzost. a ještě si poroučet co má hostitelka donést na stůl... švagrová má chování řeznického psa.
Autorka, mne to nemusis vysvetlovat, ja som na tvojej strane😁
@elviku11 je mi jedno či skladujem víno v dobrých podmienkach. A tiež, rozhodne nebudem mať tri fľaše alkoholu v chladničke. Kto chce piť,nech ide do šenku. Nebudem rozlievat alkohol na detskej oslave.
Zbytočne riešiš. Švagriná to asi zbadala tak sa spýtala či si môže dať, nevzala si bez dovolenia, opýtala sa, chystala si pohostenie tak sa normálne opýtala či nemáš syr, kvôli takejto somarine riešiť na koňovi. Ale tuším ide o to že ti švagriná leží v žalúdku a nechcela si jej dávať nič. Súhlasím s tým čo písali iné,este by som jej víno pribalila domov. U nás je normálne zobrať si vodu, vypýtať si na čo má rodina chuť, sme u seba jak doma. Absolútne by mi to neprišlo divné
Tak asi nemusis byt raketovy inzinier aby si vedela, ze biele vino by sa malo skladovat v chladnicke a cervene niekde na tmavom mieste - napriklad v policke v kuchyni. Nie vedla odpakoveho kosa alebo sepratovaneho odpadu (lebo u teba clovek nikdy nevie 😂) Tym, ze ho nechavas v kupelke kde sa meni teplota, je tam vlhko tak to vino iba znehodnotis. Pokial vino nepijes tak ho posun dalej - napriklad svagrinej na oslave a nie ze ho budes prznit za zavesom v kupelke.
To, ze nepijes a hras sa na nejaku lepsiu entitu je trapne. Ja tiez nepijem, flase roky posuvam a nebudem sa tu koli tomu, ze rocne otocim 3 pohare vina hrat na Hrabenku z Delulákova.
Nabuduce vychlad biele vino, kup kvalitny syr a budes za hostitelku roku. Nechapem co vyvadzas.
@evaachesa nuž,tak to majú smolu
Takze si sa vlastne hanbila za neporiadok a nemáš rada švagrinu.Alkohol rozdaj keď nepijete a máš pokoj
@heminepa správne si pochopila, víno na poličke v kúpelni a skrinku otvorila tiež ale v kuchyni, teda zrovna skrinku v ktorej som nemala popratané vrrrrr
Koľko tých fliaš je? Určite máte potravinovú skrinku kde máš aj čipsy, keksíky a iné pochutiny, daj to tam a porozdavaj návštevam nazad a povedz, že vy nepijete nech nenosia. Nemám problém vyrobím problém.
A daj si z tej skrinky rovno niečo na nervy 😁
flase si odloz tam, kde ti ludia nechodia (napr spalna a sup do skrine) u nas je kazda oslava bez alkoholu, a kazdy jeden je vopred na to upozorneny-ze to bude bez alkoholu. a to mam doma skrinu plnu alkoholu-muz neustale nejaku vyfasuje. ze z muzovej strany by pili jedna basen je mi šumák. z mojej strany je dlhorocny abstinent. a ja mu nebudem pod nos klast kadejake flasky len kvoli inym.
mozno zacat nepozyvat danu svagrinu na oslavy alebo pri jej nasledujucej prekutravacej akcii, ju hned na zaciatku RAZNE STOPNUT, ze je maximalne nevhodne ak vam chodi do skriniek. ked je u inych a toleruju jej to, tak nech to robi ale tu si doma ty a ty si nezelas aby to u vas robila.
chapem ze ti to vsetko bolo neprijemne, musis jej nastavit hranice a drzat ich- potom nebudes musiet riesit ze sa ti hrabe v skrinkach a bude pytat nieco co doma nemas, nema ti byt preco trapne kvoli tym syrom. ty si vino nechystala na oslavu, tak preco by si mala mat syry doma
@januska12323 jej dám nejaký lexaurin nech tu nebehá ako splašená koza
Tak u nás sa alkohol nepije ani nekupuje, ale vždy mám nejakú tú zásobu (ako aj vy - dostali sme, odložili sme) a keď príde návšteva (a hlavne ak ide o oslavu, či nejakú udalosť) tak zo slušnosti ponúknem. Teraz sa už zbytočne rozčuľuješ, ty ako hostiteľka si to víno mohla aj sama ponúknuť....veď nie sa opiť do nemoty, len ako prípitok pre dospelých, či nemá niekto chuť 🙂 Na druhej strane, ja by som si nikdy na návšteve nič "navyše" nepýtala a pohostila sa z toho, čo by bolo k dispozícii. Takže za mňa trošku "trápna" situácia z oboch strán.
Podľa mňa je drzá.Ked si neprichystala alkohol snáď to mohla oželieť.O to, že zostalo víno nejde, ale keď chce víno a syry nech to robí na svojej oslave.
Naco to riesis. Ked pytala alkohol a doma nepijete, tak nemas. Povies, ze vies, ze doma nepijeme. Ked si vedela, ze mas vino, tak si mala rovno ponuknut, ze mam iba vino. Hotovo. Svagrina asi vedela, ze mas to vino v kupelni, mozno si vsimla inokedy. Tak isla na istotu. Ked vies, ze scanuje domacnost, tak za záves v kupelni sa isto pozrie vzdy, ked tam je 🤣🤣🤣. Teraz je to jedno. Ty bud rada, ze si sa zbavila flase a ak ti ostalo, daj do chladnicky a použi na varenie alebo vylej. Ved to je jedno. Tiez nemam rada zvedavých ludi ale tak svagrina mala asi chut na pohar vínka.
ja sa uprimne cudujem komentarom. akoze na jednej strane, ano, mna by to nerozhodilo, mne je vo vseobecnosti dost jedno, co si o mne kto mysli, uz som "stara" na to, aby som sa tym trapila (mam 35+) 🙂 ale na druhej strane, podla mna je svagrina nevychovana a pomyslela by som si o nej svoje. na detskej oslave uprostred tyzdna ak niekto nepodava alkohol, tak by som si ho nikdy sama nepytala a uz vobec by som neliezla do skriniek.
autorka, odporucam asertivnost - v tejto situacii by som povedala, ze mam vino, ak ho chce, tak jej otvorim, a na syry by som povedala, ze nemam a ze na stole ma jedlo, tak nech sa ponukne. a bodka. nabuduce bude situacia zas ina, ale ty musis byt pripravena - musis byt nastavena, ze sa nenechas zaskocit a nebudes z toho potom takato nestastna.
Pockaj a preco mas v kupelni alkohol ? 😀
Normalne sa pytam, nikdy som take nieco nepocula, to ako keby si ja dam maslo na zem vedla postele . Tiez nepochopitelne
Ku mne pride svagrina a robi si tu tousty ponukne sa s cim chce aj ceralie si da.aj varene vino na vianoce chysta.... Popyta si jest 😃 taka je ked je u brata na navsteve citi sa tu ako doma...ja ked som.bola u nich tak ja si dam to co je nic tam nechystam a nic nepytam ale to som zase ja.... tvoja.svagrina sa proste nehanbi tak co...nie je to zle ..u nas ponukneme aj vina zo zbierky ak nemame ine...
@kittykat22 prečo mi píšeš, že mám kúpiť kvalitný syr. Nestačí nejaký blok z coop, však. Hlavne kvôli nej to treba mať pochystané,akoby mali prísť nejakí špešl ľudia zo slavína.
@ivik4 😃 neviem prečo som to strčila tam, nemám nejak veľa úložného priestoru. To s tým maslom, hah 😃 vďaka za tip
Zasmiala som sa 😆
Nevidim dovod sa hnevať, skor by som sa cítila trápne, se som nič také navsteve neponukla
@shawlin veď nech, ale ona vie dobre ohovárať po rodine a porovnávať. Pri nej si musím dávať pozor
Riesis uplnu somarinu, ked bola v kupelni a nahodne to uvidela, tak co je na tom, ze to doniesla a to mala potom vypit celu flasu, alebo co podla teba. Hladala s tebou misku a akoze co je na tom podla teba? Uplne vsetko v pohode, az na teba, ze toto riesis.

@biba_18 presne aj mne prišiel najväčší problém to žeby ma nastvalo načo mi otvára skrinky 😂