Nevhodné správanie švagrinej na oslave
Dievčatá čo si myslíte o tomto. Som nahnevaná a neviem čo si myslieť. Mali sme menšiu oslavu,bolo to v týždni. Prišli švagrovc, rodičia, prišli deťom gratulovať, pretože cez víkend také pracujeme
Neponúkala som alkohol. Švagriná, že či mám nejaký aperitiv. Ja ako úplný abstinent preto sa v alkohole neorientujem, som si myslela, že pýta niečo ako vodka,alebo gin alebo nejaký tmavý alkohol, vravím že to nemám.
Fľaše vína čo sme podostávali a tak, máme uložené na najvyššej polici v kúpeľni.
Švagriná to potom zbadala a prišla aj s fľašou do obývačky že aha a že nemáte! Že či si to môže otvoriť...no samozrejme môžu si to otvoriť.. akože drzosť si to tak zobrať a priniesť.
Vôbec mi nenapadlo núkať celú veľkú fľašu vína,keď skoro nikto nepil alkohol keďže boli autami. Samozrejme sa ani nedopila celá fľaša a viac ako polovica zbytočne zostala.....
Akože baby,potom že či mám niečo k tomu vínu že syr alebo tak niečo. Samozrejme som nemala nachystané syry k vínu, keďže som ho neplánovala ponúkať. Vytiahla som čipsy,nech si aj deti dajú a začala so mnou hľadať misku 🙈 ....pritom na stole mali toľko pochystané, nesedeli len u kávy.
Keď sme boli u švagrinej na posedení,tak som si nikdy nedovolila skrinky v kuchyni otvárať ani niečo navyše pýtať....
@domkakvet ak by vypila celj flasu zas by bol problem. Ze sa nehanbila vypit celu flasu...
Ty nemáš rada švagrinú tak načo a prečo ju pozývaš k vám? Veď keď niekoho nemám rada tak ho nevolám na oslavu. A čo ti je ľúto vína keď ho nepiješ? Ja som dostala v robote víno od šéfa na Vianoce a keď som odchádzala, takže som mala doma dve fľaše kvalitného vína a muž to daroval. Načo by nám to bolo keď nepijeme?
@domkakvet lebo je asi rozdiel poprosiť o pomoc a rozdiel,ak ju otvorí bez dovolenia? Akože vám to príde ok?
Čiže čo? Nabudúce keď budem u nej na káve a ponúkne mi len čistú vodu a ja uvidím na chodbe zabalenú Kofolu,tak ju prinesiem,nech mi naleje?
@slavomira236 presne tak, autorka ma problem so svagrinou a nie s vinom.
@domkakvet presnejšie s jej správaním
Ved neotvorila to vino, doniesla ho a navrhla aby si ho otvorila a ano ak budes u nej na navsteve, tak kludne si tu kofolu pytaj. A teraz by si nam uz mohla napisat co mas proti svagrinej, aby sme to mohli riesit a nie blbosti s vinom ako male deti.
Žasnem koľkým z vás to príde normálne.
@domkakvet otvorila skrinku v kuchyni a hľadala misku. Už som to písala.
Radosť ku vám ísť na oslavu 😅 Šak teba nikto nenúti piť. Ja napríklad nepijem tie hnusné sladké vody a colu a návšteve to kúpim. Tak isto aj alkohol 🤷
Ale na oslave by mala byť nejaká fľaša na prípitok, môže byť aj kvalitnejšie víno, lebo nie všetci nemohli piť. A keď si aj zobrala fľašu sama, to nie je nič hrozného. A potom ste jej ju mali dať po oslave domov, keď vám nie je potrebná. Ja by som sa za takéto drobnosti neurážala, v blízkej rodine je to normálne, že si aj sám zoberie.
Ja mam naopak, velmi rada navstevu ktora sa u nas sprava ako doma. Lepsie ako sediet ticho ako puk a potom sa stazovat ze nedostali to co chceli 😀
@biba_18 podostavali sme…to su flase aj 20 r stare. Mame ich dokonca pooznacovane, od koho sme ktoru dostali. Neponukame z principu. U nas sa proste nepije. Darujeme dalej, len to ide pomalsie, ako nosia ludia k nam. Nerespektuju, ze nepijeme, aj tak donesu muzovi flasu🤷🏼♀️. Napr rodicia su uz starsi (70+) a nepamataju si, ze muz nemoze pit vino kvoli HIT. Oni kedysi pili prilezitostne vino radi, tak donesu vino. Teraz uz ale nemozu pit kvoli liekom🤷🏼♀️
No co ti ja viem mna by to nenahnevalo a obzvlast ak si abstinent tak naco ti tie flase budu. Asi ich tam zbadala tak sa ponukla. Ide o to ake mate vztahy. Tiez mam blizkych ktori si u mna sami aj z chladnicky zoberu a potom takych co si to nedovolia lebo nemame take nepretrzite kontakty...
svagrina rovnako ako ja u nej my moze ist aj do chladnicky si zobrat naco ma chut, pustit kavovar...vybrat misku tanier lyzicku z kuchynskel linky
@petronelag kvalitné víno nech si sama kúpi domov. Tiež sme boli na oslave,kde nemali tortu,ale to neznamená, že teraz budem pýtať nadrzovku zákusky
Ty ju jednoducho nemáš rada. To je celé
Pises ze flase boli na policke...čo je na tom, zd sa opýtala ci jej z nej nalejes
Podľa mňa si dosť upata a príliš ju riešiš.Preco si myslíš, že celej svojej rodine rozpráva, že máš bordel v skrinke a nepodala si víno?Ak to tak je tak ste klebetni malomestiaci čo nemáte iné na robote.Este, že sme mala rodina a nemusím robiť oslavy na silu.Asi, keď vidí aká si z toho vystresovaná, tak ešte provokuje.Nasla čo jej na stole chýbalo a vypýtala si...
Ked ku mne pride blizka rodina a naj kamoska, vsetkym rovno hovorim, citte sa ako doma, berte si co chcete. Ano, mala som stavy ako ty,ze som chcela vyzerat "usporiadane" ,aby si niekto nieco nepomyslel,ked uvidi nejaky neporiadok. A potom som si uvedomila, ze viac mi skodi ten stres a napatie z toho mat vsetko v poriadku ako to, ci si nahodou niekto po navsteve nepomysli, ze som mala slabe pohostenie alebo kudol prachu pod sedackou.Sme ludia, nie sme dokonali, len treba zostupit z toho piedestalu, na ktory sme sa cely zivot skriabali a uznat to.
Švagriná sa správala nevhodne. Nie je slušné si pýtať veci ktoré hostiteľ neponúkol a ak si niekto takto vynucuje alkohol tak to už je fakt správanie hodné ožrana.
Viaceré tu písali že alkohol sa má ponúkať automaticky - tak milé dámy, toto je názor čo patrí do predminulého storočia, je to krajne nevhodné lebo to priamo podporuje alkoholizmus a vnucuje aj nealkoholikom predstavu že ku návštevám patrí alkohol, aj deťom to dáva otrasný príklad. Tomuto sa treba vyvarovať.
To že ťa švagriná ohovorí, verím že ťa to mrzí ale ohováranie je sedlácka zábava ktorá akurát ukazuje jej morálnu hodnotu a nehovorí vôbec nič o tebe. Keby sa ku mne donieslo že ma takáto osoba ohovarala tak vysmiata odpoviem - to vravela tá, čo ledva prišla ku nám a už pýtala chlast??? Vôbec by ma toto netrápilo, potrebuješ trochu popracovať na sebavedomí, také hlúposti môžeš mať spokojne na háku. Keby si aj mala v každej skrinke bordel, čo je koho do toho.
@luccija povedala mi to druhá švagriná,aby si na túto dávala pozor,lebo že vtedy ohrňala nosom nad muffinami a nad hlavných chodom,na našich krstinách
Švagriná je sestra tvojho manžela? Moja sestra si kľudne u nás otvorí skrinku a vytiahne tanier, rovnako mňa na návšteve u nich pošle vziať veci do skrinky, chladničky.
Že vsa opýtala na alkohol mi zvláštne nepríde. Z napísaného som zmätená, kde vlastne to víno bolo. V skrinke, za závesom na poličke,....
Švagor, švagriná sú u nás blízka rodina a máme teda i také vzťahy i počas návštev. Nie je to vlastne návšteva v pravom slova zmysle. Vôbec by som to neriešila a už vôbec nie, že čo s nedopitou fľašou vína.
@tululu chápem ako to myslíš
No to je skandal!!!! Jej nechutilo jedlo na vasich krstinach?!!! 😲 🫣
Varila si vsetko sama ze ta to tak uraza?
@abbey1 je to žena môjho brata. Víno máme na poličke v kúpelni. Skrinku otvárala v kuchyni
@inaemre zamrzelo ako urazilo
Čiže ona bola na návšteve u brata. Jeho sestra. Víno hľadať nemusela, víno na poličke uvidela. A skrinku si dovolila otvoriť v kuchyni svojho brata. Rovnako sa u svojho brata opýtala na syr. Z čoho robíš drámu?
Ja neeozumiem co tu ludia maju za vztahy v rodinach...
My ked sa ako rodina stretneme, tak sa vsetci spravaju ako doma. Chceme aby bol kazdy spokojni. Snazime sa vyberat jedlo ktore kazdemu chuti...ked sa niekomu nieco nepaci, povieme si to hned a narovinu. Slusne, ale narovinu.
Neviem si predstavit zut v rodine kde si musim davat pozor na vsetko co poviem a kontrolovat sa ci sa spravam tak ako si to ini predstavuju a potom na este niekto bude aj na internete ohovarat.
Ked citam taketo diskusie tak som neskutocne vdacna za ludi okolo mna 🙏
Mne je normálne že zle z niektorých komentárov... nakoniec sa to všetko obráti proti tebe... že kde máš víno a podobne.... A pritom je to podľa mňa úplne jednoduché že návšteva nemá chodiť do skriniek...
a čo si taká lakomá...
Mne na tom vsetkom pride strasne vtipne umiestnenie toho vina 🙂 neviem si predstavit skladovat vino v kupelni 🙂
A k svagrovej - ze hladala misku v skrinke, za to ju tu mame ukrizovat?? No neviem, u nas je normalne, si nieco vziat, ked hladam... 🤷 Keby sa ti hrabala v spalni v skriniach, nepoviem. Ale ked vyslovene hladala misku. Tak za mna OK.

@rachel36a jáj,ale že niekto lezie do skrinky to nie je trápne, však.