Odmietnutie pozvania na svadbu
Ako by ste reagovali na moju situáciu? Sme s priateľom pozvaní na svadbu z mojej blízkej rodiny. Priateľ mi pár dní pred svadbou oznámil, že tam ísť nechce a pravdepodobne ani nepôjde. On je taký konzervatívnejší typ, nerád sa zabáva, netancuje, nevypije si, sedí ako za trest.. No a moja rodina - presný opak. Neviem, ako sa mám k tomu teraz postaviť, mám tam ísť sama? Alebo neísť vôbec? Nútiť ho nechcem. Je mi to trápne ísť tam sama, keďže s priateľom sme spolu už zopár rokov a každý očakáva, že sa tam ukážeme spolu. Nechcem sa s ním hádať pre také "banality", ale príde mi to, ako keby si nevážil moju rodinu. Na jednej svadbe sme už spolu boli, no bolo to také ako za trest a nedokázala som sa tam uvoľniť, pretože on celý čas len sedel ako na ihlách a každú pol hodinu sa ma pýtal, kedy už konečne vypadneme. Bolo mi ho ľúto, lebo som videla, že sa absolútne nebaví a tým pádom som sa kvôli nemu nebavila ani ja. Miestami som mala pocit, ako keby som bola na svadbe s malým dieťaťom, s ktorým treba utekať domov.
Ja som tak bola, pozvani sme boli spolu (zenil sa mi bratranec), on odmietol. Pocas svadby mi pisal, ako bol na huby, siel za kamoskou....😢 Ja som bola na zaciatku tehotenstva, hrozne mi bolo.
Sama si povedala v úvodnom príspevku aký je…. A ku manimulatívnym rečiam ako to že si zoženieš iný doprovod sa ani nevyadrujem:D Myslím si že by si si mala nájsť iného partnera. Ale nie preto že nechce chodiť na rodinné udalosti a je to neslušné. Ale preto že TY svôjho parnera absolútne nerešpektuješ a chceš aby bolo len po tvojom. Pretože podla teba sa to patrí. Takže bude lepšie nájsť parnera s ktorým si vo všetkom na rovnakej vlne aby si nemusela riešiť takéto situácie keď ti partner povie na niečo nie 🙂
@autorka nemám pocit, že som na teba reagovala a už vôbec si nemyslím, že som urazila tvoju rodinu a ak sa ťa niečo dotklo tak preto, lebo s tým kus súhlasíš. Ja už vôbec neriešim kto aký je, ty sa na situáciu pozeráš jednostranne a to mne stačí na to, aby som si urobila obraz o tvojom premýšľaní a pohľade na situáciu. Rovnako tie fakty o tvojej rodine, ktoré si sem napísala mi urobili "krásny" obraz o jej úrovni a preto by som sa nečudovala ak by mu nebolo príjemné stretávať sa vyslovene s nimi a byť v ich spoločnosti ak kvôli bežným situáciám robíte cirkus a ľuďom kážete čo je hanba.
@bilberryday určite, v tom súhlasím. Predtým som aj písala, že toto skôr pôsobí tak, že nejde konkrétne o svadbu ale o ľudí, ktorí tam majú byť a preto to zamlčal tak dlho. A ak sa musí hanbiť za svojho chlapa pred jej rodinou, tak nech s ním nie je. 🤷♀️ Chlap jej povie nie a ona sa hodí o zem, preto si myslím, že jej to ani nechcel povedať a niekde chyba asi naozaj bude, keď nechce chodiť na rodinné udalosti práve jej rodiny.
A ešte by som dodala že oslava kamarátov kde poznáš väčšinu ludí je rozhodne iná ako rodinná udalosť kde drvivú väčšinu nepoznáš a už vôbec nie si s nimi na kamarátskej vlne aby si sa s nimi bavila. Takže len za to že ide na kamarátovu oslavu neznamená že nie je introvert. Je rozdiel byt obklopený kamošmi . Či on je s každým z tvojej rodiny velký kamoš?
@bilberryday prišla som sem vyjadriť svoj názor, ktorý môže robiť závery a nemusí. Vy ste ho tu všetky odsúdili, väčšina tu na neho útočila a to je v poriadku za to, že práve on nezaložil túto diskusiu? a pritom autorka nám poskytla najviac info o nej samej a o jej rodine 😀🤦♀️ Asertivita nula bodov u týchto ľudí.
@miroslava2710 keby som chcela, aby bolo po mojom, neprispôsobila by som sa mu, napr. s účasťou na pohreboch v jeho rodine, ktoré som spomínala vyššie, že mi to bolo Max nepríjemné ale ani som o tom necekla a spravila som to preňho a išla som. To isté očakávam od neho, že sa s ním bude dať dohodnúť a nie že on si povie že nejde a bodka. Skôr mi to príde, že ja sa prispôsobujem jemu.
@cocolino234 prosím vás, už nekomentujte. Ste maximálne nepríjemná a drza. Komentáre vo vašom podaní si urážlivé a áno, urazili ste mňa aj moju rodinu. Útočíte za to, že s vami niekto nesúhlasí. Aj tak vám ďakujem ale na vaše komentáre už nemienim ani reagovať. Dovidenia
To naozaj porovnávaš pohreb so svadbou?
za pokus to stojí, nie? Držím palce
@miroslava2710 ľuďom asi príde, že na svadbe potrebuješ rovnakú psychickú podporu ako na pohrebe. 😆🤦♀️ A ešte aby sa niekto opieral o to, že bol s človekom na pohrebe, veľmi smutné. Chudák chlap.
@miroslava2710 áno, v konečnom dôsledku tam bol rovnaký počet ľudí ako bude na svadbe, boli sme aj na kare.
Rovnaká situácia ako teraz so svadbou - mne bolo nepríjemné tam ísť, nechcela som ale išla som bez zbytočných poznámok, kvôli nemu. Jemu je nepríjemné ísť na svadbu ale nevie sa premôcť a spraviť kompromis, nevie sa dohodnúť, dupne si, že nejde a hotovo.
Ak sa bavíme o fobiach, ja mám fóbiu z pohrebov, prekonala som ju kvôli nemu. Ak ma on fóbiu z ľudí a osláv mohol by ju tiež skúsiť prekonať kvôli mne.
@miroslava2710 ešte dodám, že neporovnavam zámerne ale berte to ako príklad toho, že ja som sa vedela prispôsobiť a prekusnuť a on nie. Narážam aj na vás predošlý komentár, v ktorom ste spomínali, že stále musí byť po mojom, čo nie je vôbec pravda. 🙂
@venusa85 to je mi ľúto 😥
No pre mna osobne je pohreb neporovnatelný so svadbou.
Hlavne kvôli tomu že na pohrebe sa nemusím pretvarovať do rána že sa zabávam keď chuť na zábavu nemám alebo sa s ludmi na určitej udalosti zabaviť neviem.
Napriek tomu by som ale pochopila aj to keby mi partner povie že nechce ísť na pohreb. Pretože pre mna dôvod nechce sa mi, nechcem je adekvátny na to aby som ho rešpektovala. Tak isto ako to očakávam aj ja od iných. A veci ako patrí sa, je to slušné u mna neobstoja. Je to môj život, môj čas a o tom ako ho strávim rozhodujem iba. Len dnes ludia myslia viac na to alo sa na nich bude pozerať niekto iný čo je smutné. No ale v tvojom prípade urob ako uznáš za vhodné. Ak toto je jediná vec čo ti na parnerovi vadí a inak Vám všetko klape tak by som sa naozaj cez to preniesla a išla sa zabaviť sama. Je to tvoja rodina ty sa s nimk vieš zabaviť, on nie. Budeš sa viac zabávať ak tam nebude. A Ak je problém že sa pri nom nudíš všeobecne pretože on sa nechce nikdy baviť (nie len na rodinnych udalostiach) tak naozaj treba prehodnotit parnera. Bude lepšie i tebe i jemu 🙂
@miroslava2710 ďakujem, máte vlastne pravdu... Verím, že sa ešte nejako dohodneme. 🙂
Držím palce 🙂
Necitala som vsetky komenty, ale mala som presne takeho byvaleho frajera... isla by som na svadbu bez neho... len hanbu robieval v spolocnosti. Otravoval sa, pozeral na hodinky, zival, pytal sa, kedy uz pojdeme...
Môj ex mi takto oznámil, že sa nezúčastní na svadbe mojej najlepšej kamarátky. Oslovila som známeho,šiel so mnou,svadbu som si užila, a on sedel doma. A bolo mi to fakt jedno. Lebo raz nešiel tam,potom zas inam. Stále výhovorka. Donekonečna sa to ale tolerovať nedá.
@1ryba nikdy sa o tom nezmienil, každopádne môže to byť pravda, čo ma mrzí. Skúsim sa ho na to opýtať, či mu nevadí niekto kontretny z rodiny.
@paulinadreamy presne tak, donekonecna sa to nedá. Vyššie som spomínala, že sa to nestalo prvý krát, čo takto odmietol účasť.
@cocolino234 podľa mňa tu chýba hlavne komunikácia, úprimne sa porozprávať prečo na takéto veci nechce chodiť, co je za tým... Lebo z toho co tu čítam, tak sa aj autorka len dohaduje, co je za tým 🤷
Pretože ty si hneď písala o svojej polovičke aj ze na tom pracujete, spolu, čiže ty o tom vieš, co sa deje a chápeš to, u nich mi to skôr príde, ze to poriadne neprebrali 🤷
Môj frajer vie, ze nerada chodím medzi ludi a už len s pravidelného mesačného stretka s kamoškou mam nervy a rozmýšľam do poslednej chvíle ako ho zrušiť, ale viem sa prekonať, ale toto všetko je podľa mňa individuálne u každého.
Napríklad som mala aj ex, ktorý nechcel chodiť skoro nikde a mne až po rozchode došlo, ze síce nechcel chodiť nikde ale iba SO Mnou! Lebo sa za mňa hanbil, ze nie som vychudnutá modelka 🤦 bezo mňa nemal problém ísť s kamošmi von alebo na koncert, ale so mnou vždy 🤷
S ďalším som sa rozišla, lebo mi napríklad vadilo aj to ako sa choval na spoločenských akciách, opil sa a robil hanbu 🤦
Takže za mňa, viac komunikovať 🙃 prísť na to, kde je problém a snažiť sa to vyriešiť
Priatel je velky sebec.. Mozno sa nerad bavi, ale oficialne oslavy ako su narodeniny, o jubileach ani nehovorim, svadby, krstiny a ine co ma nenapadne ale urcite uz boli spomenute by mal javit nie zaujem, ale taktne ich akceptovat. Aspon tu oficialnu cast a potom nech si ide..
Uprimne premyslam, ci je taky aj voci jeho rodine, ak ano tak ok.. Ale ty taka nie si.
Ozaj premyslam ako vy kvalitativne travite vas cas, ked je on taky odlud. To nechodite ani na stretka s kamaratmi, s dalsimi parmi?
@kitycat nechodíme. On veľmi nechce. Ak sa stretne so svojimi známymi tak len sám. Ja mám väčšinu kamarátok nezadaných, tým pádom, ak si ideme niekam sadnúť na kávu, idem tiež sama len s kamarátkami aby sa tam necítil blbo pri toľkých ženách 🙂 spoločný čas trávime len my dvaja a občas s rodinou ak sa dá.
@nerya je mi ľúto, že sa ku vám ex takto správali. Súhlasím s vami, treba viac komunikovať a budem sa o to snažiť.
Ak by to bola svadba niekoho pre mna doleziteho, skusila by som sa s nim pobavit a vysvetlit mu, ze je to pre mna dolezite. Ak len nejaka kamoska, pripadne uz tretia svadba za sezonu, tak by som kludne isla sama, nic na tom nie je.

@cocolino234 a tie urážky na moju rodinu si vyprosim 😉