icon

Odmietnutie pozvania na svadbu

10. sep 2022

Ako by ste reagovali na moju situáciu? Sme s priateľom pozvaní na svadbu z mojej blízkej rodiny. Priateľ mi pár dní pred svadbou oznámil, že tam ísť nechce a pravdepodobne ani nepôjde. On je taký konzervatívnejší typ, nerád sa zabáva, netancuje, nevypije si, sedí ako za trest.. No a moja rodina - presný opak. Neviem, ako sa mám k tomu teraz postaviť, mám tam ísť sama? Alebo neísť vôbec? Nútiť ho nechcem. Je mi to trápne ísť tam sama, keďže s priateľom sme spolu už zopár rokov a každý očakáva, že sa tam ukážeme spolu. Nechcem sa s ním hádať pre také "banality", ale príde mi to, ako keby si nevážil moju rodinu. Na jednej svadbe sme už spolu boli, no bolo to také ako za trest a nedokázala som sa tam uvoľniť, pretože on celý čas len sedel ako na ihlách a každú pol hodinu sa ma pýtal, kedy už konečne vypadneme. Bolo mi ho ľúto, lebo som videla, že sa absolútne nebaví a tým pádom som sa kvôli nemu nebavila ani ja. Miestami som mala pocit, ako keby som bola na svadbe s malým dieťaťom, s ktorým treba utekať domov.

Strana
z4
jaskolka
10. sep 2022

Nuž mne sa zdá, že vo vzťahu by mala byť vzájomná akceptácia a snaha vyjsť v ústrety. Nie ze jeden sa bude prispôsobovať a druhy bude len vyžadovať prispôsobovanie.
Autorka podľa mnohých "ma chápať, že on nechce spoločnosť a ma sa mu v tom prispôsobiť". Ma ísť na svadbu, aj na všetky akcie sama, lebo jej partner nechce a ona to musí akceptovať, lebo on je chudáčik úbohý nepochopený 🙈🙈🙈
A nemá to byť tak trochu aj z oboch strán? Prečo by sa nemal napríklad tetaz on prispôsobiť jej?
Nemyslím, že chodia na svadby každý víkend, navyše keď je to tak, že on spoločnosť má rád, ale len" tu svoju"tak nie je introvert, ani netrpí sociálnou fóbiou.
Jednoducho mi pripadá ako veľké sebecké dieťa. Ja sa necítim pri tvojej rodine dobre, mňa to nebaví, kedy už pôjdeme preč, mňa to nezaujíma, ja nechcem toto a nepáči sa mi hento.. .
Ja, ja, ja.... Co ma 5 rokov? Je x situácii, v ktorých sa dospelý inteligentny človek vie prispôsobiť, ak mu trochu záleží na partnerovi.
A opakujem, má to byť obojstranne.

lalala94
10. sep 2022

@autorka nechcem ťa na nič navádzať, ale všimni si, že všetky ženy, ktoré mali doma podobné exempláre ako ty, píšu o tých mužoch v tejto diskusii ako o bývalých. To len taká poznámka. 😀

kozova87
10. sep 2022

Choď sama,keď sa niekto bude vypytovať na priateľa tak povedz,že niečo neodkladné má a hotovo,nikomu nič nemusíš vysvetlovať,kto bude ako pozerať a očakávať,to je ich problém-nie tvoj....

autor
11. sep 2022

@jaskolka ďakujem za váš komentár. Snažila som sa to tu vysvetliť, len sa tu nahromadilo dosť útočiacich komentárov práve na moju osobu. Rozpísať sa tu o našom vzťahu a o situáciách, v ktorých som sa musela len ja prispôsobiť by bolo na dlho. Každopádne sama dobre viem, ako to celé je a naozaj je to tak, že veľa krát som sa musela prispôsobiť ja jemu a akceptovať ho. Na svadby naozaj nechodíme každý víkend , je to jediná za rok. Sme spolu naozaj už nejaky čas (vyše 7 rokov) a z toho som napríklad 3 roky s prestávkami čakala naňho, lebo sa rozhodol odcestovať do zahraničia a ani sa má nespýtal, či s tým súhlasím (išiel za prácou, nechal tu všetko vrátane mňa a to z dna na deň) . Bez váhania som sa na to dala, pretože ho milujem a čakala by som naňho aj 10 rokov. No zaráža má, že on nedokáže obetovať jeden sobotňajší večer kvôli mne a kvôli mojej rodine, lebo sa mu nechce. Neviem, či sú komentáre na moju osobu typu, že som "sliepka", ktorá nevie pochopiť jeho "sociálnu fóbiu'' oprávnené.

autor
11. sep 2022

@lalala94 dobrý postreh 🙂 snáď to nebude aj môj prípad aj keď asi to v konečnom dôsledku vyzerá s nami biedne

autor
11. sep 2022

@kozova87 bude mi to veľmi ľúto ale asi nemám na výber a tak bude naozaj lepšie ísť sama a aspoň na chvíľu vypnúť a neriešiť. Nebudem nikoho nútiť, keď viem, že je mu to nepríjemné. Ale budem sa tam cítiť osamelo. Ďakujem za váš komentár.

opica_skorica
11. sep 2022

Kludne chod ty a zabav sa. A mozno aj dojdes na to, ci je ten tvoj tym spravnym chlapom pre teba.

evkamotka
12. sep 2022

Kompromis
Ked je za neho zaplatene, nech s tebou ide na obrad a nasledne oficiality-veceru a tieto veci. Ked otvoria volnu zabavu, nech odide, ze sa neciti dobre. Bude aj vlk syty aj koza cela. Aspon ako tak

klarolinne
12. sep 2022

Súhlasím, nech ide pekne na oficiálnu časť, je to dlhodobý partner a skrátka bez ohľadu na to, čo tu niektoré tolerantné ženy píšu, občas sa treba vedieť "obetovať" vyjsť zo svojej komfortnej zóny. Obhajovať ho chudáka, že je introvert, má sociálnu fobiu a neviem čo, nie skrátka je nevychovaný a sebecký. Ja som tiež skôr introvert, nie som rada stredobodom pozornosti, ale medzi rodinou, kamarátmi mi to nikdy nevadí, plus teda ideálne spoznať aj tvoju širšiu rodinu, ak by teda o to stál. Každopádne ak fešák nie je ochotný prísť ani na tie oficiálne časti, tak by som mu to rozhodne oplatila, keď bude nejaká akcia v jeho rodine. Náhradného partnera by som ale nebrala. Keby ideš kamoške tak áno, ale tu bude tvoja rodina, budeš sa mať s kým baviť.

lavinis
12. sep 2022

Nenutila by som.ho a šla by som.sama.
Bože to je zas dráma kvôli prkotine

kiki234
12. sep 2022

Drzala by som zo svojim muzom. A bud teda nechod a ostante doma alebo chod ale urcute nevrav svojej rodine pravy dovod, teda ak by si sla on nenohol koli praci. V kazdom pripade s nim drzim

veronicka88
12. sep 2022

Vieš čo mi prvé napadlo🙈vziať nejakého kamaráta🤪🤪🤪(dobre blbý vtip ale možno by sa uvedomil)nemôže ísť aspoň na večeru keď už je to celé zorganizované...
Celý život sa človek aspoň kúsok musí prispôsobovať,učíme to naše deti,neviem či je pre dospelého toto také ťažké rozhodnutie🙈úprimne do budúcna sa buď nastav že to tak už bude...nezmení sa

kukuk29
12. sep 2022

Len nechapem.preco pises ze tebe by ho bolo luto 🤔preco ? On sebec si robi co chce oduto sedi a tebe kazi naladu a zabavu a ty ho este aj lutuj 🤣Nech lofí doma na ty sa poriadne zabav...a priprav sa na to ako sa bude tvarit na vasej svadbe - to bude podivana pre celu rodinu ...to by som radsej ani svadbu nerobila..

aurorastone
15. sep 2022

Chod bez neho, viem aké je to trápenie pre neho, ja som všetky svadby presedela, nenávidím tancovanie a ani to neviem a hovadiť sa nemienim 😅...raz sa mi stalo keďže som tam bola jediná slobodná ze som musela mať závoj od nevesty počas nejakého "rituálu" ci tradície nejakej ci co to bolo niečo jak keď nevestu odcepcuju ja sa v tom nevyznám 🤣, no skoro som umrela odpadla zle mi bolo a už som chcela nech to skončí, nakoniec som to tam nejak prestala kvôli nim ale bolo mi úplne nepríjemne, keby som vedela co sa tam chystá tak to odmietnem alebo ani neprídem na svadbu...

hlubik
15. sep 2022

choď samA

dvanastka
17. sep 2022

Dobrý večer. Nečítala som všetko, ale čo ma prvé napadlo je, že by som mu dala na výber. Buď pôjdeš so mnou na svadbu, alebo sa rozídeme. Jednou vetou by som vyriešila vlastne všetko podľa jeho reakcie. Zistila by som, či si ma vlastne váži, aký má naozajstný dôvod neísť tam a v najhoršom prípade by ste sa naozaj rozišli čo by bolo pre teba možno aj lepšie, pretože podľa môjho názoru s ním na takýchto udalostiach už počítať nemôžeš. A či ti život s takýmto človekom stojí za to, to vieš len ty.

Strana
z4