Oslava
Baby toto je skôr na odreagovanie 😄 podotýkam nie som ani nahnevaná,ani dotknutá 😅 len môj muž sa smeje na Tom doteraz 😄
Mám sestru , obe rozdielne , robila oslavu, akoze bolo to avizované mesiac dopredu 🤷
Som vegetariánka ,dlhé roky, bolo mäso ako pohostenie , nejaké bravčové , a mne povedala že nič mi nepripravila , že mi spraví maslový chleba 😅😅😅 môj muž hovorí že kukal som ako k k t...šak aspoň syr na gril ti mohla robiť keď už na Tom robila to mäso😄 akoze vždy naozaj vždy mi každý pripraví vegiee verziu a to aj v prípade každého z mužovej strany , ešte sa mi nestalo toto a ešte od vlastnej sestry 😄 čo by ste si pomysleli , akoze chápem povinne to nie je , ale šak zavolá má 🤷😅
Môj muž spomína stále sa smeje na Tom...že veď maslo možno bolo niečím špeciálne 😅
@elysiacik nezabudla , ona to nepokladala za dôležité
Neviem si predstaviť robiť oslavu alebo aj keď len grilovačku a dať mäso s chlebom 🙄 VŽDY sa robí aj zeleninový šalát, alebo len zelenina na tanier zvlásť, príp. ovocie. To ozaj nič viac neponúkla?
@sashabb nie nie , neponúkla nič iné ,žiadnu zeleninu nič ...ale tak ok ostatný si dali
Ešte horšie,skôr by som brala,že zabudla🤣
Ale bez srandy, normálne jej povedať,že si ostala bez slov,ako mizerne sa zachovala k tebe,že si to proste nečakala a dotklo sa ťa to
Vieš koľko krát si zo mňa prdel robia,že "veď kríkov máme dosť", ale každý jeden kto ma pozval si trochu námahy dal..
no ja by som bola nahnevaná, to priznávam s rukou na srdci. ak by som ju prepadla a nemala by mi čo ponúknuť, neriešila by som. ale ak ide o avizovanú oslavu mesiac dopredu a dobre vie, že by som bola vegetariánka, tak by ma to ozaj štvalo 🙂
@nini1978 áno rozmýšľam že aspoň podotknem že mohli niečo pripraviť
@danulicek mne to bolo veľmi trápne , vies ako nie je to povinnosť , pripraviť mi zvlášť ale slušnosť káže aspoň niečo ...
Žiadne podotknem,veď ti je sestra .
Normálne na rovinu,veď nebudeš jej nadávať predpokladám 🤣
Tak ano, nie vzdy napadne cloveku pohotovo zareagovat...
Ono este doplnim. Zalezi to aj od cloveka. Ja aj ked som jedla maso a mala som oslavu/navstevu tak som chystala aj 5 roznych obcerstveni lebo jeden neje maso, druhy zas lepok, treti je vega, stvrty frutarian atd. Moj otec je prave naopak. Nulova tolerancia voci druhym ludom. Maximalne pripravi rybu namiesto masa ( a to si ani nenecha vysvetlit ze ja napriklad ani rybu nejem ) a este prida prednasku jak nasi predkovia jedli maso a dozili sa aj 100vky. Nie lazdy ma dar pohostit druhych.
To je teda podarená sestra!!! Ja by som sa Ťa rovno spýtala, čo by si si rada dala a urobila to pre Teba.
No... Ja budem za zlú ale ja som tiež prestala pripravovať extra chody, pre tých, ktorí niečo nejedia. Jeden nejedáva to, druhú to, tretí to... Keď robím oslavu (do 20 ľudí), tak by ma asi vystrelo. Pravda ale je, že u nás je vždy príloha aj zelenina, nejaká klasická príloha (ryža, zemiaky... Podľa toho čo varím) a teda nejaké mäso, keďže to býva štandardom slávnostného obeda. Keď niekto neje mäso, dá si viac prílohy, keď niekto neje klasické prílohy, dá si mäso a zeleninu. Ale teda špeciálne vegetariánsky, vegánsky, bezlepkový a momentálne už aj bezlaktózový chod nerobím. By som to varila tri dni a to mám k dispozícii dve plnohodnotné kuchyne.
@jankalukasova ja som nechcela a naozaj si nazakladam na svojom menu...zvlášť , ale grilovali ,k tomu mäsu je nič hodiť trebars syr na 3minuty ...alebo šalát spraviť ...ale tam bolo vyslovene iba mäso a chleba...nič viac , žiadna zelenina a iná príloha ..to je zas trošku odveci keď niekoho pozves a nemá si naozaj nemá si čo dať , a ty o Tom vieš
Neviem, mne to príde, že to urobila schválne. Ak sa konala oslava u nej doma, neverím, že nemala doma žiadnu zeleninu/ovocie, ktorú by mohla ponúknuť. Ešte syr a rybu by som pochopila, že niekto nejedáva vôbec, tak nebude kupovať zvlášť, ale že ani kúsok zeleniny nemala, tak to už je dosť od veci.
Zavist sa prejavuje roznorodymi priznakmi a syndromami. No.
Ja by som si k nej na drzovku objednala pizzu vege, alebo nieco podobne. Nech sa citi trapne pre zmenu ona. A na kazdu dalsiu navstevu by som prisla so sirokym usmevom na tvari a obedarom v ruke
Autorke...
Jasné, ak je tam chlieb a mäso, tak je to o ničom, podľa mňa aj pre hostí, ktorí nie sú vegetariáni... Aspoň nejaké čalamády, paradajky, papriky, uhorky... To zas ja by som sa hanbila takto "pohostiť" ľudí.
@elizabet173 toto sme s muzom hovorili že si donesiem vlastné 😅
@sashabb ja som sa jej nepozerala do chladničky , na stole nebolo nič ,ale vôbec nič ďalšie...k tomu chlebu mi ponúkla maslo 🤷 😅😄
@maulena tak zas načo nás volali veď to nebolo povinné , ja som sa tam netlačila sama ..vieš ako to je
Jasne, ze to urobila schvalne, este som nebola na grilovacke, kde by nebol k masu salat, alebo grilovana zelenina, zampinony a pod. Prave preto by som to riesila donaskou
@jankalukasova ak by tam bola nejaká zelenina ani neriešim a ani by táto téma nevznikla 😅 ja sa dokážem najesť aj z toho , nepotrebujem neviem čo , nie som niečo viac...ale aspoň niečo keby tam bolo
Ja som vegetarianka a teda toto sa mi este nikde na ziadnej oslave nestalo. To vyzera naschval.
@simsalabim ale veď nás nemusela volať vôbec , my sme sa tam nedovolili sami od seba , normálne nás pozvali
nehnevaj sa, niekomu to jednoducho nedôjde... tiež sme robili v rešt. oslavu a až na oslave mi došlo že som sa neopýtala hostí či nie sú veget. - našťastie všetci zjedli mäso....
@deti95060810 samozrejme že to môže byť , môže sa stať ale oni vedeli , oni vedome nič nepripravili , oni mi chceli ponúknuť mala som na výber...suchý chleba alebo s maslom ....tak mi to aj bolo prezentované
A to ostatným nebolo divné že jedli mäso a suchý chlieb? 🤣🤣 Odhliadnuc od toho že na teba sa vybodla, čo mi príde akoby urobila naschvál,(nemali ste nejaký konflikt?) tak mi ešte trapnejsie pride pohostiť ľudí tak, že dostanú mäso a chlieb bez zeleniny.. a to sa nepokladám za nejakú zbehlu hostitelku, ale keď už robím grilovačku, tak urobím aspoň šalát..
@jana_eyre_2 vieš čo ona dosť ťažko prežíva môj život , môj dom, moje auta ale konflikt otvorený sme nemali ...viem že ju škrie môj život ale to ma nemusela pozývať ,veď ja sa k nej netlačiim...
@jana_eyre_2 presne toto som napísala aj ja. Že to je proste hanba hostiteľky... Len mäso a chlieb. Strašne nudné a jednotvárne aj pre hosťa, ktorý konzumuje všetko. Fakt si neviem predstaviť, že by som takto hostila ľudí na oslave.

Tak to by si sa jej mala opýtať, či ozaj zabudla alebo čo. Neviem si predstaviť žeby sestra moja sa takto zachovala. Zakaždým aj ja pripravujem tak aby som proste vyhovela každému kto k nám má prísť.