Partner sa opil na krste, sme pred 2. IUI a mňa to rozhodilo
Ahojte dievčatá obraciam sa na vás s prosbou boli sme s partnerom na krste jeho neterky mal byť krsny ale zvrtlo sa to.on sa tam opil jak doga že som ho musela niesť domov celú noc pobehovať strážiť ho asi niektoré poznáte... A to rano staval do práce na 5 hodinu .problém je v tom že my sa snažíme dlho o bábo nedarí sa boli sme už aj na 1 iui caka nás druhé prave sa stymulujem...Neviem či som taká precitlivena proste strašne sa hnevam že ma nechal celý krst sedieť samu a to myslím doslova nikto si ma tam vôbec nevšímal ako keby som cudzia a bolo my to dost neprijemne skupinka právo skupinka vľavo a ja v strede jak dočká. Do toho som mala migrenu s liekov a nemohla som si nič dať od bolesti...Neviem či sa s ním mám porozprávať či ostať ticho a čakať neviem čo my poradíte ako mu vysvetliť jemné že sa cítim ako cudzia keď som mu to vravela povedal my len že nech si nenamyslam a že sa my to zdá.
@lubik87 To by si mala, obzvlast, ak tu chces davat hodiny gramatiky a pravopisu.
@dskjhfdlkdjhl áno pre teba to spravím aby si nemala zlé sny 🙂
Haha, tak už viem, prečo je toľko rozvodov a prečo ženy tak často plačú, že si nikoho nemôžu nájsť. Keby aj zrovna bol alkoholik (čo vy z pár viet vedieť naozaj nemôžete), nie je to dôvod na rozchod, ale na pomoc a ťažký boj, pokiaľ za to ten človek stojí. A či za to stojí, tak to tiež vedieť nemôžete, ťažko sa totiž celý človek dá opísať v jednom príspevku.
@lubik87 chyba Ti ciarka pred aby😉 A neboj, ja mam dobre sny. Len mi pripada zvlastne, ze niekto, kto sam przni texty, tu bude poucovat druhych. A diakritiku v internetovych debatach nepouzivam, lebo sa mi nechce prepinat z anglickej, na slovensku klavesnicu, keby si ma nahodou potrebovala poucit😉
@mircalla necitala som jej príspevok prepáč mam iné na práci idem sem nakuknúť raz za čas aby som sa zrelaxovala keď sedím... ako som sem rada chodila nakoľko zjavne tu kedysi boli baby ktoré neriešili každú kravinu a diskusie boli akési milšie viac normálnych rád... teraz sem uz chodím sporadicky... chvala bohu nájde sa tu ešte stále pár žien ktoré majú normálne názory... každá mame samozrejme svoj názor a ja to beriem ale niekedy by sa niektoré mali naozaj zamyslieť... btw ja som s manželom 12 rokov a nebijem sa do hrude ze sa neozere... niekoľko krát sme šli vonku spolu a domov sme sa pridržiavali 😉A nie niesme alkoholici len normálni zdraví ľudia ktorí mali aj zábavu nakoľko sme sa na tom aj nasmiali a na druhý deň sme si pomáhali z opice navzájom...jasne ze ma neraz naštval keď to prehnal ale nerobila som z toho vedu... proste keby som mala riešiť takéto kraviny ze "ozral sa po uhorskom roku ako doga" tak to by som sa uz zbláznila...a ver mi ze môj muž nieje alkoholik športuje, turistikujeme venujeme sa jeden druhému stará sa o nás príklade takze keď ide až za čas s chalanmi von nemám sa prečo na neho hnevať aj keď príde opitý... týmto ukončuje svoje prispievanie do tejto diskusie nakoľko to nemá zmysel... dajte si ženy vínko s chlapmi a hneď Vám bude príjemnejšie 😉
@0silvia0
no ja osobne "bol ožratý ako doga" beriem s rezervou. Nevideli sme ho.
Môj v živote tak nebol. Nie som s ním rok ani 10 rokov, ale keby sa mi ožral, tak ako čo teraz? Sa mám rozviesť? kvôli jednému prešlapu? A nie, nepije môj, aby sa tu zasa nerozvírilo, že mám doma alkoholika.
Mne to tu už fakt príde, že tí chlapi už nemôžu nič, lebo pri každom probléme, ktorý sa ti vyskytne, každý radí rozchod, rozvod.
Keby bol taky ozraty, ako tvrdi, tak ho domov neodnesie sama. Skusali ste takeho chlapa drzat same? 😂😂😂 to za prve a kedze vypisuje a lutuje sa tu, ako sedela v strede a nikto nic a potom im este aj sofera robila, tak to tak tragicky neberiem. A kedze sa ozral aj krsny, aj otec, aj stryko, tak to beriem tak, ze jeden zacal a ostatni sa pridali a uz sa nevedeli zaatavit. Co vy viete, ci vlastne otec dietata zapil dieta, ked sa narodilo 😉 prve dieta po rokoch snazenia, to chlap velmi rad oslavi. A neviem, co je tragicke na tom, ze sa niekto na rodinnej akcii opije. Krst svadba, 50-tka, hlavne ked sa robia vo velkom, tak takto casto koncia.
A nir, nemala som ani stryka, ani otca za vzor ozratosti, len nerobim halo a nerozvadzam sa kvoli jednemu razu, ktory je pravdepodobne dost prikrasleny
@bejusicek suhlasim a dodam, ze tiez tu chodim sporadicky. A pre tie zeny, ktore beru svadbu ako dokaz lasky - Tak sa zobudme, ano - to nie je dokaz lasky. A rovanko ma nepresvedcil ani argument: ze ak nemate na svadbu, nemate ani na dieta🙂 Ja som sa brala s muzom po 12 rokoch zivota, mame syna a rozhodli sme sa teraz... a teda bol a je mojou laskou a nebolo to o tom, ze on SI MA nechel vziat. Sme na vsetko DVAJA. A pre tie, co tu pisu, ze s alkoholikom by neboli - by som len tak chcela vidiet zivoty inych a mozno by sme tam nasli kadeco 🙂 🙂 Autorka sa pride poradit, ako jemne povedat muzovi, ako sa citi a je jej to neprijmne - a dostane tu hromadu hejtov!Nie kazda ma skusenosti, ale povahove crty k tomu, aby vedeli napr. argumentovat... chcela len radu skusenejsich.
@dskjhfdlkdjhl myslím , že by si sa mala ozvať hlavne na tú , ktorá sa zhrozila nad gramatikou autorky a nehoniť si ego na mojich čiarách. Nemám potrebu poučovať , ale keď niečo neviem ako tuto hore spomínaná čo nevie , aký je rozdiel medzi diakritikou a interpunkciou neozývam sa. A už môžme aj ukončiť túto debatu ktorá nikam nevedie 🙂
@lmaca mozno sa ozaj len potreboval resetnut, tak to skusil cez chlast... ani jedna z nas tam nebola, takze tazko posudime, ako sa k tebe spraval. Je mozne, ze aj on tam bol nesvoj a snazil sa vyhybat tomu, aby zacal niekto s vami riesit, kedy budete mat deti. Je to v prvom rade otazka nanho. Mali by ste byt schopni spolu komunikovat, lebo potom vznikaju nedorozumenia a castokrat na kravinach troskotaju aj vztahy. Maloktory muz si vie tak povylievat srdce ako zena, preto ty pises sem a on sa ozral, ale v prvom rade ste tu vy dvaja ako par, ktory bude musiet riesit casto aj zasadnejsie veci ako opicu a nevsimanie.
@0silvia0 hlavne sa zeny porovnavajte s pitím alkoholu s muzmi. Ale tak pravda je, ze sa doba zmenila. No boze, tak nevie pit! Nie kazdy to vie a ano, nema mieru .... ale aj to sa da naucit. Moj muz pije tak, ze si dava pozor - lebo ked bol mladsi, nemal mieru. Mam troch bratov a ujov, otca, ktori mozu pit tri dni vkuse a nic im nie je - a ti mi povedali - ze je to len o tom vediet pit. Su dokonca taki chlapi, ktori piju a su agresivni, alebo maju sproste reci... A to ich maju zeny za to podrobit psychoanalyze (sice neopravnenej a needukovanej) a coskoro sa s nim rozist?
@mircalla uplne ma vytaca,ze hocijako to autorke polopatisticky vysvetlujes, ona ta NEPOCHOPI. Vela ludi ma tolerantny nazor k pitiu,prilezitostnemu pitiu,pivku dve tri,alebo ako ona sama pise ze si vecer otvoria flasu vina a je to podla nich v poriadku. Stale zijeme na SVK a pitie ci opitie sa muza patri dokonca k beznym zvyklostiam. Jej netreba radu. Lebo to ani neni na nej. Ci mu vycisti zaludok al.nie,on to urobi znovu. To je nam uplne jasne.
Vy si fakt myslite,ze on sa na krstinach opil,pretoze ho rozcitlivel pohlad na bratovo dieta ????? To vazne ??? Muzi nie su tak komplikovani !! On tam nezapijal svoj zial a frustraciu nad zatial ani len nesplodenym dietatom !!! On si sadol s bratom a dalsim chlapom k flasi palenky a proste ju uplne jednoducho a obycajne vypili !!!
@lubik87 gramatika autorky je priserna, tam bola kritika na mieste. S tou diakritikou, to uz bolo trapne, obzvlast ak sama prznis text. A uz mi neodpisuj, ak Ta debata so mnou nebavi, ja o to nestojim😉
@babikadaska tiez si myslim, ze sa len tak obycajne ozral (ako prasa) a dovod si tu zienky nasli, aby ho obhajili, lebo sa im na tom nezda nic strasne. Otazne je, co si v tejto chvili mysli zakladatelka, kedze sa uz dlho neozvala.
@bejusicek mas pravdu. Lenze rozdiel je v tom,ze ty s tym obcasnym opitim manzela problem nemas. A autorka problem ma. Kazdy mame inu toleranciu na to co a kedy je pripustne. Pre mna a moju rodinu by bolo nepripustne,keby sa moj manzel opil na (asi) nedelnom a dennom krste dietata. To nie je vecerne neformalne posedenie s kolegami ani chata ani spolocna diskoteka.
@simcika Prave naopak - pit vie a velmi dobre. Inak by smu stacilo podstatne menej.
Su hladinkovi alkoholici - su vkuse pod parou (ale skus im to zobrat na par dni aky abstacik budu mat), potom su taki, co sa daju na par dni do nemoty. Medzi prilezitostnym pitim a alkoholizmom je velmi velmi tenka ciara. Tiez je to velmi individualne.
Pises, ze da sa to naucit. No ak uz to musim brat takto - nie kazdy sa to vie naucit, pretoze nie kazdy vie urcit tu hranicu. Vychadzam zo situacie v rodine, viem o com hovorim. Mozeme sa to dohadovat, nazor mam v tomto jasny
Ahojte dievčence neozvala som sa lebo sme diskutovali, a našťastie vydiskutovali, ja som to už zo seba konečne všetko dostala povedala mu čo ma trápi a on sa zveril mne...A baby bolo to koli babatku a koli tomu ze on si všimol že ma jeho rodina odstrkuje a on nevie čo robiť veľa sa koli tomu vadil s rodinou a predo mnou hral že nič. Ďakujem všetkým za rady
@mircalla za mňa je zas iné vyzut fľašu na posedenie v krčme a vyzut fľašu na akcii kde sa veľa je. Poznám chlapov, ktori brblu z dvoch piv a na akcii ako svadba, okruhliny vypijú tvrdé a spokojní odkráčajú domov nadránom.
Samozrejme poznám aj socky co musia udržovať tu hladinu a to už je otras.
@6mia6 Pozri sa, niekto moze pit aj pomerne dost a alkoholikom sa nestane. Niekto pije aj menej a je nim. Pointa je ta, ze jeden ma nad tym tu kontrolu, iny nie. Pokial sa opakovane opijam pri roznych prilezitostiach a nemam kontrolu nad svojim konanim a nad pitim - som alkoholik. Pokial musim udrziavat hladinku, ale nevypadam viditelne opity, tak tiez.
Ze "je tak nauceny" tu padlo - len eufemizmus pre je zavisly. Par dni mu to zober a bude nervozny jak pes.
@lmaca presne to som si aj myslela...som rada,ze ste si to vyrozpravali....ja sama dobre viem ake je to stresujuce,ked rodina nechce prijat tvojho partnera.Na zaciatku som sa s nimi hadala,kedze u nas je to tak,ze moja rodina a mojom priatelovi nechce ani pocut...a teraz to uz neriesim a vobec sa to nesnazim nejako dat do poriadku...je to velmi,ale velmi stresujuce a vycerpavajuce...cize viem ako sa tvoj partner musel citit.
od istého času (podobného faux paus) máme dohodu, že sa nepije pod obraz boží na takýchto akciách, na to môže využiť ktorýkoľvek iný deň s kamošmi. Našťastie už je na takéto srandy dosť starý. Neriešili sme žiaden rozchod, ani zdúvanie sa, komunikovali sme, budovali vzťah rozhovorom.
@lmaca a nebolo by lepsie,aby si na taketo rodinne akcie nechodila ? Neberu ta medzi seba (ale ako taxikar si im dobra),priatel sa hada s nimi,lebo ta odstrkuju,ty tam trpis,citis sa neprijemne,prekonavas sa. Vykasli sa na nich a strav ten cas nejako prijemnejsie,tak,aby ti to robilo radost. Presli sme si umelym oplodnenim tiez. Stres tuzba hormony atd,tak si nepridavaj este negativne emocie s tou jeho rodinou . Prip.sa stretni obcas iba so svokrovcami,ak su v pohode,ako si pisala.
@lubik87 mas pravdu, hanba mi. Ale to, ze jej text je tazko citatelny, je stale pravda.
@stanulienkat Hanba preveliká :D 🙂 áno to máš pravdu 🙂

@dskjhfdlkdjhl medzeru mi dáva sám telefón ale pokarhám ho 🙂 :*