Poraďte v dobrom - krst
Ide o to,ze sme nesli jednym krstnym rodicom na svadbu nasho dietata a druhi krstni nas teraz pozyvaju..len nevieme co urobit,lebo jednym sme neboli,tak aby to bolo ferove..tak ani druhym? nechceme aby sa jedna strana citila nefer,ale asi obe budu cas na nas nahnevane,urazene🥺..
Tak asi ste mali nejaký dôvod, slušne ste sa ospravedlnili a aspoň dodatočne mladomanželom zablahoželali. Ak dôvod pretrváva, tak sa znova ospravedlňte a mladomanželom dodatočne zagratulujte. Ak ísť chcete, tak choďte. Nevidím dôvod, aby bol niekto urazený - ak bude, tak asi ešte nedospel…
Nefér by bolo, ak by ste jedno krstňa odignorovali a druhému sa venovali na 150%. Ale úprimne - ak ste dali každému do obálky rovnako, tak určite nikto urazený nebude.
Jedným ste neboli lebo oni si vas nepozvali alebo ste nešli z väzných dôvodov (zdrav.problemy, služobná cesta/praca, zle vztahy)? Pokiaľ ste nešli napriek pozvatiu bez dôvodu tak by to bolo divne teraz isť ale pokiaľ ani ste neboli pozvaní alebo nešli z väzných dôvodov tak podla mňa moste isť kľudne.
@mamina0078 pozvani sme boli aj 1x aj teraz
@sissy27 obe svadby(minuly rok i teraz)su krstni rodicia nasim detom(2deti a ini krstni)..
A preco ste nesli na svadbu tym prvym krstnym ?
Pointa rovnaká - ak dáte obom do obálky rovnako, tak nikto urazený nebude.
Prečo ste neboli tým predtým?nejaký konflikt,nedorozumenie?
A s tými druhými vzťah ok?
Neviem,ale ja osobne by som išla na svadbu svojho krstniatka,najmä,keď ma pozývajú.
Nech je vzťah aký chce. Keď ma raz pozvú,išla by som.
Aspoň na obrad,aspoň na chvíľu ma hostinu.
Tak pri prvých ste asi mali dôvod....teraz by som išla, keď mi nič nebrani
normálni ľudia sa neurážajú na takéto debility, ale všímam si, že tých normálnych akosi ubúda... neriadila by som sa tým, či je fér alebo nefér, keď týmto druhým pôjdete, ale či môžete alebo nemôžete. Koniec. Lebo podľa tejto logiky už asi nikdy nikomu nepôjdete nikdy na svadbu, lebo ich nebudete môcť zavolať na oplátku vy na svoju (keďže už ste ju mali), alebo preto, že keď ste neboli krstným, tak predsa nepôjdete cudzím, alebo ja neviem čo ešte. To sú vyslovene detinské doťahovačky. Ak môžete ísť, normálne choďte. Ak nie, tak sa normálne ospravedlňte.

My sme neboli na dvoch svadbách .No my sme sa brali prvý a dva týždne po nás ďalší a o dva týždne zase ďalšia svadba..pracovali sme v Anglicku takže nebolo možné aby sme boli doma tak dlho a tak isto by nás stalo veľa lietať každé 2 týždne hore dole..je mi jasné že ich to mrzelo ale niekedy si človek nenavyberá.