icon

Pozvaní na svadbu bez detí: Ísť či odmietnuť?

23. sep 2024

Ahojte. Išli by ste? Kamoška organizuje svadbu pozvala mňa aj priateľa ale bez detí. Popravde sa mi to nepáči veď tie deti patria ku mne. Či vidíte to inak? Rozmýšľam že ani nepôjdem a slušne to odmietnem. Bola som už na x svadbách a bolo samozrejme že detičky boli pozvané tiež

mandzula
26. sep 2024

@yosi a otoc si to opacne - tato tema mohla tebe ukazat, ze trvat na svojom a hodnotit ludi podla velkosti svadby nie je spravne. Moze ti to pomoct aj v zivote pozerat sa na svet ocami inych ludi a nie tvrdohlavo trvat na svojej pravde.

earlgrey
26. sep 2024

@yosi Ja som nikde neútočila. Ty kde vidíš útoky. Ja som len napísala, že ty nie si ten správny človek, ktorý by mal o niečom moralizovať. A vlastne pointa celého bola, že sa tu povyšuješ nad druhých, vysmievaš sa z iného štýlu svadby, nazývaš ľuďí držgroši a neviem čo, len preto, že chcú napr. malú svadbu, alebo inú, akú si mal ty a pritom nejde o svadbu, lebo svadba môže byť taká, akú si mal ty a čo z toho, keď máš život, aký máš. A darmo tu budeš vyskakovať a hrať sa na hrdinu, ako si krízu prekonal, ako je to pre vás tabu a blá blá blá, keď to sám nemáš uzatvorené. Možno len naoko, ale vo vnútri s tým stále bojuješ, stále si neistý, stále nevieš, či sa to nezopakuje. Preto začínaš ľudí nazývať zvieracími názvami, preto útočiš. Úplne ako malé dieťa, ktorému mamka nechce kúpiť lízatko. Ja som nikde na teba nenadávala, nepomenúvala som ťa žiadnými menami, dokonca som ti napísala, že mne je to absolútne jedno kto si, čo si, aký si, aký máš život, len...nie je od teba na mieste moralizovanie, povýšovanie sa nad iných a súdenie. Súdiš, budeš súdený a kľudne kopaj nohami okolo seba, mňa nekopneš a ani sa ma nijako nedotkneš.

yosi
26. sep 2024

@earlgrey Ja som so svojim životom spokojný a tvoje psychoanalýzy ma nezaujímajú

earlgrey
26. sep 2024

@yosi Áno si, úplne to z teba cítiť. Teší ma, že si spokojný a šťastný.

yosi
26. sep 2024

@earlgrey Keby som aj nebol šťastný, tak nerozumiem ako ma prekonaná manželská kríza diskvalifikuje od toho, aby som mal vlastný názor na to, ako má vyzerať svadobná hostina

earlgrey
26. sep 2024

@yosi Ty to stále nechápeš. Vyjadriť svoj názor je jedna vec, ale posmievať sa iným za ich názor už druhá. Pozri, mohol si napísať aký máš názor na to ty, fajn, väčšina názor iných rešpektuje (česť výnimkám, ktoré si musia rýpnuť, tak ako si rýpal ty) a tam to malo skončiť. Verím, že kebyže napíšeš, že ty si takú svadbu nevieš predstaviť, že si to nezažil atď. , tak si nikto tvoj názor ani nevšimne, poprípade dostaneš LIKE a dovidenia. Ale ty si sa tu priam vysmieval iným za ich názory, pomenuvával ich. A neprestával si, išiel si si ďalej svoje a svoje, povýšoval si sa nad iných. Tak samozrejme, že ľudia sa toho chytia. Ale ok, nechaj to už tak, nemienim tu omieľať to isté dookola a aj tak v tom tú pointu nevidíš. Pekný deň prajem.

mandzula
26. sep 2024

@earlgrey tu je zbytocne cokolvek vysvetlovat, tade vlak proste nejde. Ja, ja, ja, jenom ja.

earlgrey
26. sep 2024

@mandzula Hej, už som si klepla po prstoch 🙂 a nebudem už reagovať, radšej si pôjdem zakotkodákať do inej temy 😄

yosi
26. sep 2024

@earlgrey Konečne dobré rozhodnutie. V inom kuríne ti bude lepšie. Budeš medzi svojimi a nebude ťa otravovať taký hulvát ako ja

anna_anicka83
26. sep 2024

@yosi Ty si sem nenapísal svoj názor. Sú tu baby, čo napísali, že by bez detí nešli a tým to končilo. A samozrejme ja ich rešpektujem, aj keď ja mám iný názor ako oni. Rozdiel je, že ty tu podsúvaš svoj názor na svadbu ako jediný správny a nerešpektuješ a odcudzuješ ľudí, ktorí tvoj názor nezdieľajú. Mne sa napríklad vôbec ale vôbec nepáčia svadby, kde je viac ako 100 ľudí, ale nebudem ti tu vypisovať a zapárať do teba, že prečo je taká svadba pre mňa o ničom. Ja rešpektujem, že ty si si takú svadbu urobil, rešpektujem aj tých, čo si spravia aj s 200 ľuďmi. Bola som na takej, neodmietla som pozvanie, lebo sa mi nepáči počet ľudí, rešpektovala som, že takto to tí ľudia chceli. Ale keby som bola nejaký veľký introvert a nemala rada masy ľudí, tak odmietnem, ale nerozčuľujem sa po známych a internete, že čo to už v dnešnej dobe robia za pridrbané veľké svadby, prečo si kvôli mne neurobili len nejakú malú s 20 ľuďmi, lebo tam by som sa cítila dobre.

mandzula
26. sep 2024

@anna_anicka83 neder si prsty, je to zbytocne, ma svoj svet a z neho nevylezie.

anna_anicka83
26. sep 2024

@mandzula Však je mi to jasné. Tak len verme, že autorka príspevku si tu prečítala aj iné názory a dostala iný uhol pohľadu. A nech sa už rozhodne akokoľvek (najlepšie podľa seba, ako to cíti ona), že nebude urazená, dotknutá ani vzťahovačná ako pán vyššie a chápe, že pozývajúci ju ani jej deti nechceli nijak uraziť alebo znevážiť.

mykaellle
26. sep 2024

My sme sa brali pred 15. rokmi, ja som z obrovskej rodiny (mamina z 12 detí, ocino z 10), muž z maličkej. S mužom sme si dohodli termín, zajednali sálu, kúpila som si šaty, pripravili oznámenia, kúpili obrúčky a až potom sme to povedali najbižším. Mali sme 15 ľudí, v tej dobe ešte nikto nemal malé deti, no keby som mala pozývať všetkých, a najmä rodinu, ktorú som nevidela 20 rokov (lebo "sa patrí") tak by sme mali cez 250 ľudí, ako sme to počítali.

cacianka
26. sep 2024

@earlgrey @mandzula a iné
nepripomína vám svojim hmmm mega svojským vystupovaním a vyjadrovaním jedného pána, "ktorého meno sa nesmie vysloviť" ? toho, čo ho komplet zmazali na tomto fóre. niečo podobné chuliakovi, chrapúňovi z očovej ?

mandzula
26. sep 2024

@cacianka myslis toho na "z" s dakym cislom? Nechcela som to sem pisat, lebo sa nezapajam do politickych tem, ale ano, cely cas intenzivne myslim na to, ze to bude typ podobny tomu, co sa ohana googlom pri vysvetlovani slova suka a mysli si, ze su vsetci padnuti na hlavu, ale inak je k zenam extra galantny.

lubina
26. sep 2024

pneviem kolko maju tvoje deti, ale ak je to zelanie nevesty, ze bez deti treba to respoktovat. Zrejme nechce, aby jej tam celu noc behali deti, resp. tie mladsie mozno aj plakali, aby si "kradli" pozornost hosti, ked tu ma mat hlavne nevesta a pod. Ja by som sa nehnevala. Nie si jej blizka rodina, tak preco by mala pozyvat aj tvoje deti. Ja som bola s muzom uz aj na svadbe, kde nasa dcera tiez nebola pozvana lebo chceli mat svadbu bez deti...nechali sme ju doma so starkou a dedom, aj tak by sme sa ani my nezabavili, keby sme ju brali, mala vtedy necela dva roky.

earlgrey
26. sep 2024

@cacianka 😁 sedí mi to na neho, ale ako ho poznám (poznám - mala som tu česť spoznať), on by ani mihalnicu nikomu nepoškodil 😄 nie to prefackať a skoro zabiť niekoho. On mal len silné reči tu na MK a v skutočnosti je úplne iný.

cacianka
26. sep 2024

@mandzula áno Z, a ten druhý - to ani nie je poukázanie na politiku, ale hlavne charakter človeka

earlgrey
26. sep 2024

@mandzula nie, mysli toho na "m" 🤣 teda dúfam

earlgrey
26. sep 2024

@cacianka jaaaj tak potom ja som si ho pomýlila s iným 🤣

cacianka
26. sep 2024
earlgrey
26. sep 2024

@cacianka áno áno, už viem 🤣 tak toto áno, sedí to na neho

mandzula
26. sep 2024

@earlgrey tak toho som, "bohuzial", nezachytila, asi vecna skoda.😀 Ale aj toto bol zrejme plnohodnotny nastupca a zastupca.

earlgrey
26. sep 2024

@mandzula Hej hej bol 😄 tu sa to len tak hemží "super" mužmi 😄

cacianka
26. sep 2024

@earlgrey netuším koho máš na mysli ty, tento bol minulý rok neskutočným zjavom, jeho správanie prešlo až do besnenia

mandzula
26. sep 2024

@earlgrey ja si nemozem pomoct, ale pre mna je kazdy muz, ktory sa dlhsi cas zdrziava na zenskom fore, absolutne nemuzny a nejakym sposobom odpudzujuci. Chapem napriklad, ze si sem niekto po nejakej traume pride po radu, no aby tu potom roky riesil take tie klasicke zenske temy, to je pre mna zvlastne.

cacianka
26. sep 2024

@mandzula júúúj, to bol zjav, ľutovať nemusíš, ku konci by si grcala. ale ľutuj, že si nečítala psychiatrické výplody 😍
na takéto typy je aj očová malá. ženy, to bola taká pekná dedina a teraz takýto hnoj odtiaľ vylezie. že ho susedia neumlátia zahnojenými bagandžami ?!

earlgrey
26. sep 2024

@cacianka No boli si podobní, len ten, ktorého myslím ja, hlavne riešil a do detailov opisoval intímny život so svojou ženou 🤣 ten, ktorého myslíš ty, tak to bol vážne skvost, ale môže to byť on...teraz keď si to pospájam...keďže ja tu nová nie som - len mám nové meno a pamätám si skoro každého...

cacianka
26. sep 2024

@earlgrey možno to nie sú tí istí, ale bratranci to budú, aspoň mozgami

earlgrey
26. sep 2024