icon

Pozvaní na svadbu bez detí: Ísť či odmietnuť?

23. sep 2024

Ahojte. Išli by ste? Kamoška organizuje svadbu pozvala mňa aj priateľa ale bez detí. Popravde sa mi to nepáči veď tie deti patria ku mne. Či vidíte to inak? Rozmýšľam že ani nepôjdem a slušne to odmietnem. Bola som už na x svadbách a bolo samozrejme že detičky boli pozvané tiež

queen_el
26. sep 2024

Hlavne si treba uvedomiť, že nie každý ma možnosť nechať dieťa “niekde” a ísť na svadbu alebo kamkoľvek. Toto možno nenapadne mladým, ktorí sa práve idú brať a pravdepodobne deti ešte nemajú. Ja iba vychádzam z vlastnej situácie, u mňa proste takéto neprichádza do úvahy, nie z trucovania. Ale jednoducho to dieťa nemám kam dať. Takže vysvetlila by som situáciu mladomanželom, no bohužial. Odkedy mám dieťa, raz som bola na svadbe. V ideálnom svete som to chcela zariadiť tak, že kým dieťa vládze tak tam bude, a potom by išiel domov/niekam kde by ho postrážili, a my by sme sa vrátili s manželom. No bohužial, stráženie sme k dispozícii nemali a ani nemáme, takže sme išli o ôsmej domov.
Takže to už vieš ty sama posúdiť, či to vôbec ide, či máš stráženie, ake veľké sú tie deti, atď. Ak sa ti to nepáči, nechoď. Určite aj mladý pár ráta s tým, že niekomu sa ich podmienky nebudú páčiť.

mnamko
26. sep 2024

Išla by som,s deťmi si to človek neuzije,stale dohliadať na deti,tie tam behajú jak splašene, všetci stoho nervózny

basska_b
26. sep 2024

Bratranec mal takuto totalne divnu svadbu, v kulturnom dome. Nevesta tam mala 100 ludi, aj deti, on mal 20 ludi a zosekanych na "bez deti". Ale teta zo Ziliny povedala, ze bud s detmi alebo nejde 😁 a tak tam boli vsetci.

sidicek
26. sep 2024

To aj na ples, do divadla ....berieš deti? Mňa by ani nenapadlo kamoške na svadbu brat deti.

nyusika
26. sep 2024

@queen_el a je fajn si uvedomit aj to, ze ist na svadbu nie je povinnost - ked nemate kde deti nechat, nemusi ta, ist.

ale je velmi smutne, ked nmate v blizkosti takych ludi, ktori vedia v takychti situaciACH POMOCT - TEDA POSTRAZIT DETI.

mimik79
26. sep 2024

@cyberk deti na svadbu nepatria??? 🤨

taktotedanie
26. sep 2024

Bez problemov by som sla, patria ku mne a co? Na svadbu ich tahat nemusim ak si to nezelaju

queen_el
26. sep 2024

@nyusika však jasné, preto som písala, že by som im vysvetlila situáciu. Je to smutné, áno.

nyusika
26. sep 2024

@queen_el ano, dobre si to napisala...to som ja len tak sknstatovala vseobecne 🙂

blavane
26. sep 2024

Ak sa nevolajú na svadbu deti, tak preto, lebo pozývajúci chcú, aby sa dospelí na ich svadbe zabavili a nemuseli sa starať o svoje detičky, proste aby mali vyhodenie si z kopýtka. A plus každý pár má minimálne 2 a viac detičiek a tým sa aj dosť navýši počet osôb - miest na sedenie, čo navýši sumu peňazí, a niekedy to ani z kapacitných dôvodov nie je možné. Nie je v tom určite žiadna urážka a neakceptovanie detí. Sú to čisto pragmatické dôvody.

magdusaaa
26. sep 2024

Ja som bola na takej svadbe a poviem Ti pravdu ,že konečne som sa po sto rokoch poriadne zabavila a povedali sme si s manželom ,že už len bez detí!

zofiac
26. sep 2024

Je to rozhodnutie snúbencov,treba ich rešpektovať. Ide o kamarátku,nie rodinu a svadby sú dnes poriadne drahá záležitosť. My sme sa najlepšie zabavili,, až keď sme deti dali spať. Dovtedy sme len dohliadali kde sú, čo robia, naháňali ich do jedenia a pod

kattrin5
26. sep 2024

Akoze tuna v USA akcie bez deti su uplne bezna vec.. Ked mas deti kam dat, chod a neries. Nie kazdy chce na akcii behat bo detoch😄

jaroe
26. sep 2024

Ak by som mala kam dať deti, išla by som. Nenapadlo ti, že kamoška nepozyva deti preto, lebo tam chce mať hlavne teba a s každou ďalšou osobou sa jej to predraží?

leiaorgana
26. sep 2024

Bola som na svadbe, kde sme boli pozvaní bez dieťaťa. Bolo to fajn. Bola som na svadbe s dcérou, keď mala 2 a bolo to strašne. Celý čas som ju tam musela naháňať a nakoniec som to vzdala a odišla s ňou na hotel spať. Znova sme s ňou išli, keď mala 5 a to už bolo o inom. Ostatní s ňou tancovali a bolo to oveľa lepšie, ale bez nej by sme sa určite viac zabavili. A osobne chápem, keď tam niekto deti nechce, hlavne malé, ktoré sa nedajú utíšiť a vyvážajú tam a plaču. Veď je to ich svadba a majú na to právo.

jaass
26. sep 2024

Nie, nešla by som. Dieťa je predsa súčasť rodiny 💙 poďakovala by som, to je všetko 💪

oblecenie99
26. sep 2024

@blavane A našiel sa aj chlap, ktory to zhrnul aj pochopil 😁

Ináč, ja sa stále pozastavujem nad tým postupom v zmysle "dostaneme pozvánku so ženou my dvaja a my ešte zvážime či a ktoré deti berieme sebou a podľa toho prídeme". Neviem si to predstaviť z hľadiska tej organizácie. Keď sme zháňali sálu, museli sme nadiktovať parametre aj rok dopredu (hore dole pár ľudí ešte beriem), ale keď mám napr. 5 manželských párov, ktorí majú dokopy dajme tomu 15 detí, tak to už naozaj urobí rozdiel v počtoch. A keď je sála menšia, tak to už môže byť aj problém, či? Nehovorím o svadbe napr. v kultúrnom dome alebo vo väčších priestoroch, ale v menších. My sme dokonca menili sálu, keďže sa zmenil po čase počet hostí, a z pôvodných 30 bolo 50 (ja viem, my len takú sockarsku jednoduchú ani nie svadbu mali 😉) a kým pôvodne to malo byť v reštauračnej časti hotela, napokon sme boli v stredne veľkej sále hotela (podotýkam, bol to hotel, ktorý mal práve ešte k dispozícii aj iné priestory, keby nemali, tak máme problém a zrejme aj prepadnutu zálohu). Ja nehovorím, že hneď po bookovani musím do posledného človeka nahlasovať presný počet ľudí, ale je dosť veľký rozdiel objednať si na 30 a mať napokon 50, alebo na 50 a mať na konci 85 ľudí. Nechať to na hostí, či a koho prinesú sa mi nezdá..

Deti sa u nás rátali ako ďalšie miesto, ďalšia stolička (s výnimkou batoliat), dokonca aj korkovné! a 75 percent z ceny dospelého a nie tak, že šak ono sa už tam stratí a zmestí a aj tak nič dokopy nezje. Budem sa už len opakovať, ja aj mile rada, ale väčšiu svadbu sme nechceli. A popravde sme tak nastavili aj rozpočet. A cca 90 percent celej srandy sa platila DOPREDU, a nie že spíšem zmenku, že zvyšok doplatíme z darov, čestne sľubujeme. Nech nám to prepáčia, že sme teda nemali aj na celú široko-ďalekú rodinu a kamošov a ich potomkov ako mladí ľudia, po škole, zamestnaní a po čerstvej hypotéke. A jasné, počítali sme s tým, že tak sa nám to vráti na daroch, ale aj po skúsenostiach so sestrinej svadby (kedy sme videli, že neplatilo ani len náhodou že väčšia rodina rovná sa väčšia výška daru), ako aj z dôvodu, že sme nerobili svadbu preto, aby nám ľudia zaplatili akési vstupné, sme zostali pri tom menšom, pre nás finančne reálnom a ešte príčetnom počte hostí.

Na druhej strane sme mali dokonca zriadený detský kútik, detské menu, zabezpečené priestory pre mamičky, čo dojčili, ale aj izby na oddych. Takže snažili sme sa vyhovieť aj v tomto smere a neľutovali na to peniaze. Ale áno, išlo len o deti najbližšej rodiny a viem, že sme nevyhoveli každému. Žiaľ.

killfish
26. sep 2024

Tak rada by som si išla zatancovať niekam bez detí 😄❤️

cheeky82
26. sep 2024

Teraz som bola na takej svadbe a úplne super, nemenil by som.

fialka555
26. sep 2024

Mali sme svadbu s dvoma svedkami, známymi manželmi, samozrejme že som pozvala aj ich syna. Prišlo by mi absolútne netaktné ho odmietnuť. Ja by som na takú svadbu nešla, ani keby som deti mala kde nechať. Z princípu.

zanet266
26. sep 2024

Deti na svadbu nepatria???No to mi je za názor 😁😁😁
Ak by sa vydavala kamoška tak deti by som nebrala.Ak by sa ženil švagor/brat a takýto okruh, tak jasné že by som deti zobrala, pretože sú súčasťou rodiny.

nika_17
26. sep 2024

My sme tak boli pozvaní na sesternicinu svadbu.Zo začiatku som mala strašne nervy a ani som nechcela ísť,no nakoniec sme šli.Bolo mi za nimi smutno,ale zabavili sme sa.A to sme boli 200 km od nich.V sobotu poobede sme šli a vrátili sme sa v nedeľu poobede.Zvladli to oni aj my

silvia2013
26. sep 2024

@autorka, deti tam iste budú, ale z rodiny, ty si len kámoška, tak to rešpektuj. Nie každy chce na svadbe plný dom detí.
@bessdonna deti z rodiny ano , ale ona je len kamoška. Ani ja som nemala cudzie deti, len deti z rodiny .

oblecenie99
26. sep 2024

@fialka555 Ja ti rozumiem, veď išlo o jedneho hostia naviac, samozrejme, že by som automaticky rátala s ich synom aj ja. Ale my sme poukazovali na situácie, kedy ta svadba mala byť pre 50 hostí, ale so všetkými deťmi (nie len s deťmi rodiny) by sa navýšil počet napr. v našom prípade na cca 80-85. A to už rozdiel robí.

earlgrey
26. sep 2024

@zanet266 Ale veď toto tu každá z nás napísala...a myslela to v tomto prípade ak ide o kamarátov, tak moje deti tam nepatria...nemajú čo robiť...Autorka písala, že ju pozvala kamarátka...tak ja osobne som napísala, že na také akcie deti nepatria...a aj to, že ak si to hostitelia neželajú, treba to rešpektovať a buď ísť bez detí alebo slušne odmietnúť...nič viac, nič menej.

veronicka88
26. sep 2024

Nebrali sme deti ani na jednu svadbu. Ak nejde o rodinu nepatria tam deti. Súhlasím. Z rodiny je to pre mňa samozrejme ok,ale teda pozývať všetky kamošky aj s deťmi🙈

tanya65
26. sep 2024

Boli sme na takej svadbe a bola to parada. Clovek si to uplne inak uzije. Deti som nechala babke.

janadidiova
26. sep 2024

@earlgrey môžem sa spýtať, bez rypania, len má to fakt zaujíma. Prečo si myslíte, že deti na také akcie nepatria?

earlgrey
26. sep 2024

@janadidiova Ja som to už písala niekoľkokrát...ak ide o kamarátov a známych, osobne si myslím, že tam deti nepatria...ale to je len môj názor, s ktorým nikto nemusí súhlasiť...ak by išlo o rodinu, tak by to bolo o inom...

18monca18
26. sep 2024

Je to rozhodnutie mladomanželov, tiež sme mali bez deti
Videla som aj situácie kedy cudzie deti zničili intímne koment svadby
Za mna určite deti nie, veď to berte ako príležitosť si užiť d mužom krásny čas