icon

Prečo muži nechcú svadbu?

andrejkap123
19. okt 2019

Boli by ste s takym mužom ktorý by Vám povedal že nevie či bude chcieť mať svadbu vo svojom živote? (Nie sme veriaci)

Strana
z4
katinka71
20. okt 2019

ja som sa mm spoznala tesne pred 40 tkou,obaja sme boli uz rozvedeni,on bez deti ja s dietatom,prva otazka smerovala ci by som chcela mat dieta ja ze ano ale nechcem byt rovedena a to este slobodna s dietatom,moj syn uz bol dospely,,hned som otehotnela,bola aj svadba iba mala my a svedkovia ,ani moja rodina nebola pritomna,ked sme dosli na sk tak sme pozvali moju rodinu na obed,,a vztahy s byvalymi partnermi mame na oboch stranach dobre ja sa mozemen s jeho ex boli sme ju navstivit,dokonca ked sa nam narodil nas syn jeho ex svokrovci nam dali 500 e ako dar,a moj ex ma Syna vvo veku nasho stretavame sa vsetci na narodeninovej Party a tak,ked som Bola iba sama na sk bol ma zobral ex na ihisko ci na plavaren detisa hrali spolocne,deti berieme do kina

topasitta
20. okt 2019

@andrejkap123 zvlastny je pre mna pripad, kedy sa svadba odmieta z dovodu, ze papier im k stastiu netreba. Ale papiere ohladom priezviska deti, dedenia, informaci o zdravotnom stave a pod. sa aj tak pre istotu alebo pre nieco ine bez problemov vybavi 😁
A odpoved na tvoju otazku je, ze ako to uz bolo vaznejsie, som povedala, ze pre mna je svadba dolezita, nie hned samozrejme, a ak pre neho nie, mozeme to radsej skoncit a ostat kamarati. Raz som totiz uz 8 rokov takto premarnila.

deti95060810
20. okt 2019

@tinatitti aj to je pravda...ale ak žijú ako partneri pod jednou strechou - v jednej domácnosti tak príjem sa aj tak berie do úvahy...a nemusia byť ani manželia...

tinatitti
20. okt 2019

@deti95060810 aj keď spolu oficiálne nežijeme? Nemá tu ani trvalé ani prechodné bydlisko

tribaby
20. okt 2019

Otázka by mala byť položená, prečo heterosexuálni muži nechcú svadbu... lebo homosexuálnym nestačí ani registrovaný partnerský zväzok, chcú rovno štatút manželský... prečo im tak na tom záleží, keď pre heterosexuálov je papier blbosť a dieťa je menší záväzok ako svadba??

len_nig
20. okt 2019

Ja by som s takym nebola, čo by odmietal svadbu. My sme mali svadbu len o svedkoch a radi na to spomíname, sme kompletná rodina. 😊

bykaterina
20. okt 2019

@tribaby Nechcú manželstvo to je hovadina Lebo registrovane partnerstvo ma obsiahnuté všetko. Keď chcú deti vedia si to zaobstarať cez Ivf , a svadba a akt registrované partnerstvo je to isté , úrad hostina... Ako len kto chce

kaki3
21. okt 2019

Ja by som nemala problem s takym clovekom byt, treba si podla mna uvedomit to, ze svadba nic nezarucuje 🙂

elaela23
21. okt 2019

U nás to je naopak.ja potrebujem mať svoju slobodu

bykaterina
21. okt 2019

@elaela23 A v čom máš slobodu oproti žene ktora sa vydala?

elaela23
21. okt 2019

Je to o mne môj pocit bola som vydatá a ja som sa cítila zviazaná.chcem mať svoj pocit že môžem ísť bez zbytočných natahovaciek . Nikdy som netúžila po svadbe.aj v salóne mi povedala že takú nevestu čo jej je všetko jedno ešte nemali.

bykaterina
21. okt 2019

@elaela23 A čo ťa zväzovalo a teraz nie?

siska53
21. okt 2019

@katarinka89 pre mna je to formalita.. vacsi zavazok je pre mna mat deti a hypotéku. Ako vidí, ze to nejak nesurim, skor on je ten, co to nahana, ale nie zas kazdy den.. ja nemam rada taketo akcie, pretrpela som stužkovú i promociu.. a je jedno, ci tam budeme len my dvaja a dvaja svedkovia. Alebo viac ludi.. ked sa rozhodnem, nie je to preto, ze by som to nutne potrebovala k zivotu. Svadba nikdy nebol moj sen.. a som bola.rada, ze ani on ju nespomina.. ale ak ked chce, nuz sa teda vezmeme, aj tak sa nic menit nebude, akurat moje priezvisko, aj to rozmyslam, ci si nenecham svoje, kedze som.nan uz zvyknuta roky...

majkeel
27. okt 2019

Preco?
1) Polka manzelstiev konci rozvodom, kde vo vacsine pripadov tahal pred detmi aj popri nich financie on. Po rozvode pripadnu deti vzdy matke, robi problemy pri styku s otcom, narokuje si vyzivne na deti, na seba, chce polku majetku a spolocne byvanie kvoli detom. Ak je chlap totalny luzer a debil (vybrala si ho ale zena sama), tak nema o co prist, deti ma na haku a zena ma problem uzivit deti. Normalneho chlapa taketo nieco znici, prist naraz o celozivotne usilie, aj o deti. Nastavenie zakonov je take, ze na otcov bez zaujmu je zakon bezzuby - posle 30 eur mesacne a dovi dopo, na otcov so zaujmom znicujuci, dava prava iba matke a otcovi iba povinnosti.
Svadba a deti po rozchode znamena pre neho nemat na konci nic. Ani vztah, ani majetok, ani deti.
2) Svadba samotna nie je problem, kludne aj styri. Problem je BSM, ak vo vztahu jeden taha a druhy sa vypocitavo vezie. Keby svadba nebola spojena s BSM, tak by sa jej muzi nebranili a zeny by nemali o nu taky zaujem.
Zivot bez svadby znamena, ze sa obe strany musia viac snazit, aby spolu vychadzali. Paradoxne niekto zije spolu v pohode bez papiera 5-10 rokov, zoberu sa a o par rokov rozchod. Myslia si, ze po svadbe sa snazit uz netreba, staci vylozit nohy a uz len same pozitiva, prava a istoty,... a zrazu krach.
Ktora chce svadbu, hlada dovtedy, kym nenajde muza, co s nou suhlasi. Ktory chlap nechce svadbu, tiez casom najde niekoho, kto je uz unaveny z dlheho cakania na pana praveho svadbychtiveho a hodiny tikaju...

elizita
27. okt 2019

Mne sa titul manzelka a manzel paci, nasi rodicia su tiez v manzelstve, vsetci maju rovnake priezviska... neviem si predstavit zit a byt niekoho druzka a mat deti s inym priezviskom... urcite aj to sa da jednoducho vybavit, ale preco? Mne sa pacilo pred vsetkymi takto formalne sa vyjadrit, ze chceme byt spolu, patrit aj papierovo k sebe.. poznam tiez takych, co svadbu nepottebovali az do momentu ked muz nepoklakol 😀

elizita
27. okt 2019

@mamina6410 a ked si ppviete ze idete od seba ako nemamzelia, myslis, ze by to o co bolo jednoduchsie? O to jedno podanie na sud? Lebo co sa tyka majetku a deti je to to iste a to byva vzdy najvacsi zadrhel.

bykaterina
27. okt 2019

@majkeel hovadina mas nemas sobas ohladom deti vsetko riesi sud. Ked mas majetok a neviete sa dohodnut detto. A to zakazonanie stretavania sa tzv. Rozvodove jedy si myslis ze v partnerskom zivote nie su ? Omyl. Ked ma niekto v hlave vykradnute smola. Nevedia sa.dohodnut skratka.kolko pozmaz xhlapov v okoli ze maju zaujem o svoje deti aj po rozvode? Ja uprimne asi 3. Vacsina chlapov najde si novu partneku a je koniec lasky k detom z ex vztahu

susedka1000
28. apr 2020

Mala som priateľa..bola som jeho prvá oficiálna priateľka, bol odomna starší o 12 rokov.... Boli sme spolu rok a potom mi povedal ze on vlastne nechce ani ženu, ani deti..... Ze chce byť sám.... Keby som Vedela si s nim ani nezacnem. ( do teraz je sám, má 39 rokov) ... Teraz mam priateľa ktorého milujem a už aj pracujeme na Bábätku 🙂

Strana
z4