icon

Prečo si ateisti dávajú darčeky?

Včera o 13:09

Táto otázka je skôr na vás, ktoré sa tu prezentujete ako ateistky.Na druhej strane dom osvetlený od komina až po pivnicu a mnoho darcekov pod stromčekom.Prečo???
Veď vy neveríte.Kresťania tým, že zasvietia stromček vyjadrujú symboliku.Ježiš svetlo prišlo do tmy.Darčeky tiež symbolika. Mudrci priniesli Ježiškovi dary.Či ste si vzali od kresťanov to čo vám vyhovuje??Mnohí majú aj štedrú večeru.Za mňa zvláštne.Ved keď neverím, tak neoslavujem.

senta_sofia
Dnes o 12:11
@anonym_4212ea

@anonym_4212ea jaj, a ešte, v kalendári sú vianočné dní, mame voľno kvôli Vianociam a nie kvôli slnovratu. Či u teba áno? Ty nemáš voľno kvôli Vianociam?

@anonym_4212ea pozri si v Slovniku slovenskeho jazyka, co znamena slovo Vianoce a od neho odvodene pridavne meno vianocny a budes prekvapeny, ze aj tam sa spomina slnovrat, o ktorom si doteraz netusil.

anonym_4212ea
Dnes o 12:13
@anonym_d6de30

@anonym_4212ea nastuduj si prosim historiu svojho nabozenstva 🙏
Preco je to tak ako to je teraz. V kalendari je stredry den, nie narodenie Krista… si sa zamyslel/la, ze preco slavite Kristovo narodenie v den, ked sa nenarodil? To si neprislo nikdy zvlastne?
Ale teda v uplnej skratke: aby krestania lahsie “preonacili” Pohanov uctievajucich Matku zem na “svoje” krestanske nabozenstvo nastavili najvacasi den krestanstva na najvacsi den pohanstva… ale toto je tak z lietadla, ze az… ale obavam sa, ze to aj tak nepadne na urodnu podu

@anonym_d6de30 a kde som ja písal o narodení krista? Načo sem miešas to co tu nie je?

anonym_4212ea
Dnes o 12:14
@senta_sofia

@anonym_4212ea pozri si v Slovniku slovenskeho jazyka, co znamena slovo Vianoce a od neho odvodene pridavne meno vianocny a budes prekvapeny, ze aj tam sa spomina slnovrat, o ktorom si doteraz netusil.

@senta_sofia len pre tvoju informáciu, ja viem co je slnovrat.

anonym_d6de30
Dnes o 12:14
@anonym_4212ea

@anonym_d6de30 a kde som ja písal o narodení krista? Načo sem miešas to co tu nie je?

@anonym_4212ea a vy krestania teda neoslavujete narodenie Krista? Ty v tom mas evidentne velmi velky zmatok 😅

anonym_4212ea
Dnes o 12:16
@anonym_d6de30

@anonym_4212ea a vy krestania teda neoslavujete narodenie Krista? Ty v tom mas evidentne velmi velky zmatok 😅

@anonym_d6de30 a slnovrat sa odkedy oslavuje? Mimochodom, ten je 21.12 a nie 24.12.

anonym_c5e96d
Dnes o 12:19
@anonym_4212ea

@anonym_d6de30 a slnovrat sa odkedy oslavuje? Mimochodom, ten je 21.12 a nie 24.12.

@anonym_4212ea Narodenie rímskeho boha Sola a perzského boha Mitru sa slávilo 25.12. vtedy bol podľa juliánskeho kalendára zimný slnovrat
dnes už gregoriánsky kalendár predbieha juliánsky kalendár o 13 dní

anonym_d6de30
Dnes o 12:22
@anonym_4212ea

@anonym_4212ea my sa tu bavime o pohanskom slnovrate, ktory slavili Pohania pred prichodom krestanov. Ktori na ten isty datum stanovili narodenie Krista a to niekolko storoci po jeho smrti. Taktiez ostatne vianocne zvyky si cirkev privlastnila. Cize nie my ateisty slavime “vas” sviatok. Ale vy slavite stary pohansky sviatok, kedze jezis sa v skutocnosti v decembri nenarodil. Ale vidim, ze aj keby som sa rozliala na kolomaz, nepochopis

natalka13
Dnes o 12:24

@anonym_autor preco darceky davaJezisko, Santa, bosorka, skriatok, koza a v vzdy u krestanov?
Stedra vecera preto aby bola dobra uroda, zdravie bohatstvo v dalsom roku.

anonym_cf1b70
Dnes o 12:27
@senta_sofia

@anonym_cf1b70 a preco je to tak datumovo dane? Zamyslala si sa niekedy nad tym? Ked teda bohuzial oslavujes v datume, ktory je dany?

@senta_sofia lebo kresťanská sekta

anonym_d6de30
Dnes o 12:31
@anonym_4212ea

@anonym_4212ea paci sa, je to trochu dlhsie, ale mas tam pekne vysvetlene ako cele vase krestanske vianoce vznikli…
https://www.cibuk.sk/od-pohanskych-sviatkov-k-k...

anonym_a8c94a
Dnes o 12:31
@mircalla

@anonym_a8c94a Ano, tam jedna "krastanka" dala, ze pre bezboznikov su Vianoce len obzerstvo

@mircalla čítala som to, aj som niečo napísala, ale potom som to zmazala.

U nás pred kostolom - dve baby kresťanky viedli pohoršenú debatu - ši vidzela včera keľo CUDZICH ľudzi prišlo do NAŠOHO kostola? - s úžasom som sa ich opýtala, kde je na kostole napísané ich meno. Kde je napísané, kto má dovolené doň vstúpiť? s nami bola na Štedrý deň svokra, ktorá býva vyše 100km od nás - to mala ísť do kostola domov??

Ktosi sa tu pýtal, či sa o slnovrate učilo v škole. Zrejme tá osoba vtedy chýbala, lebo áno, učí sa o tom v škole aj dnes. Je to inak prvý zimný deň a existuje aj letný slnovrat, ktorý sa oslavuje rovnako ako jarná, či jesenná rovnodennosť. Ale keď niekto žije v 'kresťanskej' bubline a nadáva ešte aj na liečivé bylinky, potom nie je o čom. Každý si je sám strojcom svojho šťastia 😉

moonlight1210
Dnes o 12:36
@anonym_4212ea

@anonym_4212ea pretoze ten datum si krestania zvolili
+/- pribliznym odhadom, ze asi tento den by to mohol byt. Ani oni nemaju jasny dokaz, ze presne tento den to je.

Takze to mohlo byt ktorykolvek iny den. Skorsi i neskorsi.

A preto je zbytocne krestanom ako ty (lebo nie vsetci su neznasanlivi a vztahovacni) sa priet o to, ci maju na ten jeden den vyhradne pravo iba oni.

natalka13
Dnes o 12:36
@hopsas

@anonym_autor súhlasím a tiež nechápem prečo oslavuje Vianoce ten kto neverí v Ježiša Krista

@hopsas preco ste si Kracun zmenili na Vianoce? Lebo sa to cirkvi hodilo👏
Vzdy vsetko prisposobit.

anonym_dde617
Dnes o 12:37

@anonym_autor pekne si tu dostala nalozene 😂 ja ako ateista oslavujem lebo je to pekny zvyk, z ktoreho mame radost a je mi uplne u prdele kde kedy ako vznikol a co symbolizuje a ci to niekoho rozculuje 😂

natalka13
Dnes o 12:40
@anonym_autor

@viestta mne to nevadi, len sa zamyslam,
preco to robia, ak neveria...krestania v tom vidia symboliku, ale kvoli comu ateisti.v podstate ste mi tu odpovedali.

@anonym_autor symboliku? Dievca moje ty si na nabozenstve nedavala pozor☝️

anonym_cf1b70
Dnes o 12:41

@anonym_autor už len z toho čo si napísala sudis iných takže hriech 👍🤗

senta_sofia
Dnes o 12:44
@natalka13

Vzdy vsetko prisposobit.

@natalka13 ty si odvazna, ze si sem napisala s menom, ktore znamena “dieta Vianoc”😀

natalka13
Dnes o 12:46
@anonym_4212ea

@anonym_cf1b70 áno? A prečo to robíte akurát v ten istý deň ako kresťania? Keďže tomu ani neveríte? To nejak nesedí.

@anonym_4212ea preco sa krestania rozhodli pre 24.december? 6.januar im nebol dost dobry?

natalka13
Dnes o 12:50
@anonym_4212ea

@anonym_autor nemá vôbec zmysel to tu vysvetľovať. Kašli nato. My vieme kde je pravda, a na takých mudrcov co tu vypisujú nezmysli, môžeš vieš čo.... Ináč sa čudujem ze na to, že sú neveriaci, sa nejak moc vyznajú v kresťanstve. To svedčí tiež o ich neznalosti. Budú len a len útočiť.

@anonym_4212ea neznalosti? Kde?
Ved uz koncene nas dovzdelajte. Mate obe priestor. Ine ako ale preco ich oslavujete? A tvoje ano mas pravdu od vas dvoch anonymiek nevidno.

natalka13
Dnes o 12:53
@senta_sofia

@natalka13 ty si odvazna, ze si sem napisala s menom, ktore znamena “dieta Vianoc”😀

@senta_sofia joj to tu nepis,lebo ma vyzenu.

barbie2023
Dnes o 12:55

Ateista je ten , kto neverí v Boha. Takže to je úplne jedno či kresťanského ,moslimského poháňaného alebo iného. A je veľmi zvláštne takých vidieť ako " slávia " Vianoce . Vianoce sa už pred kresťanstvom slávili a nemá to na pravosti cirkevného sviatku menej váhy pretože sa tomu aspoň našiel ten pravý zmysel ( to je ale na siahodlhé diskusiu) . Každopádne nech je človek akéhokoľvek vyznania je ok slavit Vianoce,ale ak je ateista tak si vlastne sám protirečí a dokazuje ,že ním nie je. Čo vo mne vyvoláva iba dôkaz o tom,že každý vie ,že Boh existuje a je len v jeho vlastnom vedomí či a tou pravdou sám v sebe bojuje alebo to prijal ako fakt. 🤗

barbie2023
Dnes o 12:58
@natalka13

Vzdy vsetko prisposobit.

@natalka13 nemyslím si,že je to také jednoduché ako si to napísala. Trošku si to treba preštudovať z historického hľadiska. Okrem toho nielen Slovania mali oslavu zimného slnovratu 🤦 a tiež je málo pravdepodobné,že by z Blízkeho východu alebo západu Európy potrebovali slovanske zvyky preberať na vlastné keď už kazdy svoj mal. To je len ďalší dôkaz o tom,že je úplne jedno v akom kúte sveta človek bol, Boh sa k nemu dostal v podobe akú vedel v tom čase pochopiť a prijať.

anonym_c5e96d
Dnes o 13:01
@barbie2023

Ateista je ten , kto neverí v Boha. Takže to je úplne jedno či kresťanského ,moslimského poháňaného alebo iného. A je veľmi zvláštne takých vidieť ako " slávia " Vianoce . Vianoce sa už pred kresťanstvom slávili a nemá to na pravosti cirkevného sviatku menej váhy pretože sa tomu aspoň našiel ten pravý zmysel ( to je ale na siahodlhé diskusiu) . Každopádne nech je človek akéhokoľvek vyznania je ok slavit Vianoce,ale ak je ateista tak si vlastne sám protirečí a dokazuje ,že ním nie je. Čo vo mne vyvoláva iba dôkaz o tom,že každý vie ,že Boh existuje a je len v jeho vlastnom vedomí či a tou pravdou sám v sebe bojuje alebo to prijal ako fakt. 🤗

@barbie2023 nemusí veriť v Boha, jednoducho sa prispôsobí davu, väčšina slávi Vianoce tak ich slávi aj on svojím spôsobom, jednoducho využije voľné dni ktoré Slovenská republika zvrchovaný, demokratický a právny štát, ktorá sa neviaže sa na nijakú ideológiu ani náboženstvo určila zákonom ako dni pracovného pokoja.

anonym_4212ea
Dnes o 13:02
@anonym_dde617

@anonym_autor pekne si tu dostala nalozene 😂 ja ako ateista oslavujem lebo je to pekny zvyk, z ktoreho mame radost a je mi uplne u prdele kde kedy ako vznikol a co symbolizuje a ci to niekoho rozculuje 😂

@anonym_dde617 no vidíš, presne na takúto odpoveď som čakal od začiatku. Toto je ta pravá odpoveď, a je mi úplne jedno či si ateista alebo hocičo iné. Namiesto toho sa tu napíše 5 strán samých nezmyslov.

mircalla
Dnes o 13:12
@barbie2023

@natalka13 nemyslím si,že je to také jednoduché ako si to napísala. Trošku si to treba preštudovať z historického hľadiska. Okrem toho nielen Slovania mali oslavu zimného slnovratu 🤦 a tiež je málo pravdepodobné,že by z Blízkeho východu alebo západu Európy potrebovali slovanske zvyky preberať na vlastné keď už kazdy svoj mal. To je len ďalší dôkaz o tom,že je úplne jedno v akom kúte sveta človek bol, Boh sa k nemu dostal v podobe akú vedel v tom čase pochopiť a prijať.

@barbie2023 Ja v boha neverim a uprimne ani Vianoce ma nezaujimaju, nijako si ich nikdy neuzivam a tesim sa, ked skoncia. Dokonca aj vsetky veci spojenie s Vianocami u nas skor neprebiehaju ako prebiehaju. Takze tvoja teoria je len co si chces mysliet

natalka13
Dnes o 13:23
@barbie2023

@barbie2023 ved mi vysvetli ty preco kracun zmenili na vianoce?
Aj tvoje vysvetlenie bude pre mna dostudovanie.

natalka13
Dnes o 13:24
@anonym_4212ea

@anonym_dde617 no vidíš, presne na takúto odpoveď som čakal od začiatku. Toto je ta pravá odpoveď, a je mi úplne jedno či si ateista alebo hocičo iné. Namiesto toho sa tu napíše 5 strán samých nezmyslov.

@anonym_4212ea ved ti to tu vsetky pisali. 🙈

mandzula
Dnes o 13:27
@barbie2023

@barbie2023 Ale prd, pre mna ziadny Boh neexistuje, len mam rada volno, svetielka a rodinne stretnutia, to su pre mna Vianoce.

natalka13
Dnes o 13:28
@barbie2023

@barbie2023 sama sebe odporujes, tak vianoce sa slavili a ked si ich privlastnila cirkev tak uz je to na poradecku nasiel kracun svoj vyznam vianoc a uz teda ateisti nemozu slavit 24.12.

tom_i
Dnes o 13:36

@anonym_autor milá kresťanka 😁😁😁 my si dávame darčeky pretože sa máme radi. My si dobro nosíme v srdci...ty o dobre a láske ku bližnemu len rozprávaš... A ten hriech zloby ospravedlníš spoveďou a nejakou motlidbou 🫣 jednoducho sa skrývaš za vieru a kresťanstvo a tvariš sa že si viac.