Prečo si ateisti dávajú darčeky?
Táto otázka je skôr na vás, ktoré sa tu prezentujete ako ateistky.Na druhej strane dom osvetlený od komina až po pivnicu a mnoho darcekov pod stromčekom.Prečo???
Veď vy neveríte.Kresťania tým, že zasvietia stromček vyjadrujú symboliku.Ježiš svetlo prišlo do tmy.Darčeky tiež symbolika. Mudrci priniesli Ježiškovi dary.Či ste si vzali od kresťanov to čo vám vyhovuje??Mnohí majú aj štedrú večeru.Za mňa zvláštne.Ved keď neverím, tak neoslavujem.
@barbie2023 Ja v boha neverim a uprimne ani Vianoce ma nezaujimaju, nijako si ich nikdy neuzivam a tesim sa, ked skoncia. Dokonca aj vsetky veci spojenie s Vianocami u nas skor neprebiehaju ako prebiehaju. Takze tvoja teoria je len co si chces mysliet
@mircalla to si ty , ale ďalších 100 to má úplne inak. Koľkých poznám čo vyhlasujú,že sú ateisti a na Vianoce idú do kostola lebo sa to vraj patrí 😂🤦
@barbie2023 ved mi vysvetli ty preco kracun zmenili na vianoce?
Aj tvoje vysvetlenie bude pre mna dostudovanie.
@natalka13 to ako vážne ti mám na pár riadkoch vysvetliť takú históriu ? Nesranduj. Ak ti naozaj záleží na tom nieco vedieť tak si treba kúpiť alebo pozicat literatúru , ktorá sa venuje staroveku, pôvodu náboženstiev resp sviatkov ( ale tam by bolo už dobre poznať základy starovekého sveta) alebo prečítať bibliu s výkladom pre začiatočníkov,aby si pochopila kontext.
@anonym_autor ja oslavujem saturnálie, ktoré tu boli dávno predtým. Kresťanské náboženstvo potrebovalo ponúknuť niečo obdobné a ponúklo Vianoce. Takže milá autorka, najprv si treba zistiť ako s tými Vašimi kresťanskými vianocami bolo...
@mircalla to si ty , ale ďalších 100 to má úplne inak. Koľkých poznám čo vyhlasujú,že sú ateisti a na Vianoce idú do kostola lebo sa to vraj patrí 😂🤦
@barbie2023 To dost pochybuje. Nikoho taketo nepoznam, podla diskusie to tiez tak nevyzera.
Ateista je ten , kto neverí v Boha. Takže to je úplne jedno či kresťanského ,moslimského poháňaného alebo iného. A je veľmi zvláštne takých vidieť ako " slávia " Vianoce . Vianoce sa už pred kresťanstvom slávili a nemá to na pravosti cirkevného sviatku menej váhy pretože sa tomu aspoň našiel ten pravý zmysel ( to je ale na siahodlhé diskusiu) . Každopádne nech je človek akéhokoľvek vyznania je ok slavit Vianoce,ale ak je ateista tak si vlastne sám protirečí a dokazuje ,že ním nie je. Čo vo mne vyvoláva iba dôkaz o tom,že každý vie ,že Boh existuje a je len v jeho vlastnom vedomí či a tou pravdou sám v sebe bojuje alebo to prijal ako fakt. 🤗
@barbie2023 zmysel tych davnovekych oslav slnovratu spojenim s narodenim Krista to dalo len pre krestanov, Vsetci ostatni im davaju iny, ten svoj mysel a uz vobec to nie je dokaz, ze veria v existenciu Boha len este na to neprisli. Zas si to vysvetlujes po svojom a ani len netusis ako daleko si od pravdy, pretoze pre teba je nepredstavitelne, ze niekto moze zit aj bez viery
@barbie2023 to uz akoze ateisti nemozu ani do kostola zajst? To fakt? Vies si predstavit, ze ja som kedysi sla v Cechach do kostola na polnocnu omsu kvoli hudbe? Kvoli Rybovej ceskej msi vianocnej. Mali ma chramu vykazat?
A ak nieko ide do kosole "lebo sa to patri" aj to je jeho sposob ako stravi Vianoce. Jeho rozhodnutie, jeho slobodna vola. A tvoje vyrehotane smailiky vypovedaju o tebe vela. Vysmech nie je nahodou hriech? Vyvysovanie sa nad inych asi tiez. Pycha je prvy hlavny hriech. Nuz zamysli sa nad sebou
@anonym_autor a aby som nezabudla...u nás neznabohov sa rodina stretáva pri jednom stole, nie preto, aby sme sa nasýtili, ale aby sme sa zjednotili. Jedlo sa pripravuje v čistote, pokoji nie v zhone a žehná ho najstaršia žena, nositeľka pamäti a múdrosti. Pravé bohatstvom nie v majetku, ale v žití v súlade s prírodou, rodom/rodinou a vlastným svedomím.
@barbie2023 nezabudnite že pýcha predchádza pád. Ja viem vám stačí spoveď a pánbožko ústami farára odpustí... už sa nečudujem, že cirkev je taká bohatá... lebo tie odpustky niečo stoja ... veď stačí sa z hriechu vykúpiť 👌🫣
@anonym_aed645 ale čo oslavujes?krestania narodenie Jezisa
@anonym_autor slnovrat oslavujeme

@anonym_autor nemá vôbec zmysel to tu vysvetľovať. Kašli nato. My vieme kde je pravda, a na takých mudrcov co tu vypisujú nezmysli, môžeš vieš čo.... Ináč sa čudujem ze na to, že sú neveriaci, sa nejak moc vyznajú v kresťanstve. To svedčí tiež o ich neznalosti. Budú len a len útočiť.
@anonym_4212ea to svedci o intelekte danych ateistov , lebo inteligentny clovek , s vlastnym usudkom , si najprv nastuduje a utvori si nazor ..nezije tym co mu nakecaju ini 😉 logicky , v dnesnom technologicky pokrocilom svete su nabozenstva pre mna len rozpravky ..a este su aj vacsinovymi povodcami zla na zemi ...a Vianoce su pre mna 2 tt volna so svojou rodinou a nadhernou atmosferou , oddychom , vyletmi a venovanim sa aj sirsej rodine . Ja jem aj maso na Vianoce a do kostola nemam absolutnu potrebu ist, je to pre mna napriklad divne ..citim sa ako ovca bez nazoru ...ale , ked to ma niekto rad a oslavuje jezisa a jeho "narodenie " hold jeho vec ..neviem co ta na tom tak trapi , ze o tom zakladas diskusie...mne je uplne sum a fuk ci si niekto spaja vianoce s narodenim mimozemstana napr...a este ja absolutne ignorujem velku noc - tam si myslim , ze je symbolicky krestansky dolezitejsim sviatkom ako zlepenec tradicii okolo Vianoc . Za to mam rada halloween ...tiez koli atmosfere 😃 mam pravo si vybrat , co mame radi a co nam vyhovuje 🙂 a ano , mozno , keby zijem v inej krajine a mam spojene pekne spomienky s urcitymi miestnymi sviatkami , slavim ich bez toho aby som oficialnej verzii sviatku verila ..napr .kukam jednu kocku co zije na bali...uctievaju vela bozikov a stale im robia oslavy a obety ..a idu z toho take pekne emocie a nalada , ze by som sa kludne pridala 😊 tak sa ako spravna krestanka ukludni a skus sa dat do kludu 😉