icon

Pustili by ste 7-ročné dieťa na oslavu mimo mesta?

Včera o 06:56

Prosím o názor, či by ste pustili dieťa za týchto okolností.

• Pozvaná je vraj celá trieda, sú to prváci ZŠ
  • Oslava je oznámená ani nie 2 týždne dopredu cez víkend.
  • Miesto je vzdialené asi hodinu autom a rodina zabezpečila dopravu
  • Tých rodičov som videla raz na rodičovskom a úplne k nim nemám dôveru. Ich finančná situácia je horšia a preto ma prekvapilo, že idú organizovať takúto akciu.
  • úplne sa mi nezdá ich prístup, napríklad dieťa nosia pravidelne neskoro do školy (8:05) a je im to jedno. Nekomunikujú úplne s učitelkou...je tam toho viac

Hovorila som synovi, že by som mala obavy pustiť ho s (pre nás ) neznámymi ľuďmi hodinu od nášho mesta. Preháňam?

Strana
z3
anonym_7e2ae2
Včera o 06:58

Nepustila by som. A ako vidím, máš pochybnosti. Tak sa radšej drž svojej intuície.

zmrzlinka2021

@anonym_autor

Nepustila, ak tam chýba dôvera v dospeleho

anonym_67973e

Nie.

ivanakal
Včera o 06:59

Ked ide cela trieda, tak ano. Ale dieta by som tam odviezla ja. Urobim si vylet. Hodinku, dve sa niekde pomotam a ideme domov. Mimochodom ako vies o ich financnej situacii ked ich nepoznas?

autor
Včera o 07:06
@ivanakal

Ked ide cela trieda, tak ano. Ale dieta by som tam odviezla ja. Urobim si vylet. Hodinku, dve sa niekde pomotam a ideme domov. Mimochodom ako vies o ich financnej situacii ked ich nepoznas?

@ivanakal raz som to riešila aj s učitelkou a viem to. Snažila som sa nejak pomôcť. Nie sú Slováci, mama ani nehovorí slovensky a je na materskej už x rokov. Nosia stále to isté oblečenie, ten chlapec má na desiatu 2 rožky a sladkosti... Je toho viac

anonym_453567
Včera o 07:10

Verila by som svojej intuícii. Inak celkom odvážne zobrať toľko cudzich malých detí niekam hodinu od miesta bydliska. To by som nemala odvahu ani s 10rocnymi. Dieťa aby nebolo vyčlenené, by som buď doprevadzala alebo zaviezla, pockala a odviezla.

aurelia2000
Včera o 07:11

Keď si pomyslím, aké informované súhlasy píšem rodičom 17-rocnych, kto príde na besedu, kde ten človek pracuje, kam ideme, kto ich vezie, presny harmonogram, čo tam budú jesť, kto má dozor, telef. kontakty, atď a tu má ísť malé dieťa nevie sa kam, nevie sa s kým, kto zodpovedá za jeho zdravie. Ide aj učiteľka? Má alebo nemá za deti zodpovednosť? V prípade úrazu kto je zodpovedná osoba?

kacena4
Včera o 07:12

ak sa bojis chod tam s nim, dieta bude mat zazitok, ty pokoj v srdci

bielasovicka
Včera o 07:18

Hodinu od miesta bydliska? To oni tak ďaleko bývajú, a nosia odtiaľ dieťa do školy?
@anonym_autor
Alebo len oslavu robia tak ďaleko v tramtarii? Riadna blbosť. Ja by som ho nepustila.

barka1
Včera o 07:22
@aurelia2000

Keď si pomyslím, aké informované súhlasy píšem rodičom 17-rocnych, kto príde na besedu, kde ten človek pracuje, kam ideme, kto ich vezie, presny harmonogram, čo tam budú jesť, kto má dozor, telef. kontakty, atď a tu má ísť malé dieťa nevie sa kam, nevie sa s kým, kto zodpovedá za jeho zdravie. Ide aj učiteľka? Má alebo nemá za deti zodpovednosť? V prípade úrazu kto je zodpovedná osoba?

@aurelia2000 za zdravie a bezpečnost samozrejme zodpovedá v tomto pripade vlastny rodič dieťata

autor
Včera o 07:22
@bielasovicka

Hodinu od miesta bydliska? To oni tak ďaleko bývajú, a nosia odtiaľ dieťa do školy?
@anonym_autor
Alebo len oslavu robia tak ďaleko v tramtarii? Riadna blbosť. Ja by som ho nepustila.

@bielasovicka práveže nebývajú tam. Učiteľka nejde.
Myslim, že nebudem jediná, kto má pochybnosti.
A presne mi napadlo, že kto bude zodpovedný?
Ja mám na nich len číslo, nič viac. Toto je z ich strany odvážny krok a nedomysleny.
Ďakujem za názory.

anonym_9cc36f
Včera o 07:25
@anonym_autor

@ivanakal raz som to riešila aj s učitelkou a viem to. Snažila som sa nejak pomôcť. Nie sú Slováci, mama ani nehovorí slovensky a je na materskej už x rokov. Nosia stále to isté oblečenie, ten chlapec má na desiatu 2 rožky a sladkosti... Je toho viac

@anonym_autor ja len, že čo je na tom, že ma na desiatu 2 rožky so sladkosťami. A teda to odkiaľ ty vieš? Mňa to normalne zarazilo, ze o čom píšeš

glorikarebeka
Včera o 07:30
@anonym_9cc36f

@anonym_autor ja len, že čo je na tom, že ma na desiatu 2 rožky so sladkosťami. A teda to odkiaľ ty vieš? Mňa to normalne zarazilo, ze o čom píšeš

@anonym_9cc36f tiež dávam rožok a zeleninu, sladkosť...kokos čo všetko si rodičia myslia o druhých rodičoch....

anonym_9cc36f
Včera o 07:33
@glorikarebeka

@anonym_9cc36f tiež dávam rožok a zeleninu, sladkosť...kokos čo všetko si rodičia myslia o druhých rodičoch....

@glorikarebeka nie myslia, ale hlavne čo riešia. Čo ma čo autorka riešiť finančnú situáciu iných rodičov. Alebo odkiaľ vie, čo to dieťa má na desiatu. Normalne som šokovaná, aké informácie podáva učiteľka druhým rodičom. Alebo aké veci sa pýtajú rodičia detí

ivanakal
Včera o 07:33
@glorikarebeka

@glorikarebeka ja kolko krat nedam deckam ani vodu, lebo zabudnem 😂 a teda neviem aka desiata sa podava triede "bohatsich" ludi, lebo ja tiez davam rozok/chlieb so sladkou 😄

anonym_579464
Včera o 07:34

Nepoznať rodičov, nevedieť v ktorej tramtarii a na akom mieste bude oslava, nevedieť aké jedlo, bezpečné miesto, hygiena, že halóooo. Oslava sa dá urobiť aj v miestnom parku, 30m za rohom.
Riadna odvaha, alebo skôr blbý nápad , nerozvážny a pre mňa neakceptovateľný. Synovi urobte pekný program vy , za mňa by nikde nešiel. A aby som sa trepala ešte aj ja, lebo si niekto niečo zmyslel a nedomyslel - tuuuudle.
Možno by som

autor
Včera o 07:35

Finančná situácia sa riešila, aby sa zabránilo šikane. Niečo tam už začalo...Deťom sa to vysvetlilo. Áno deti sú všimli, že ten chlapec má na desiatu každý deň len to, čo si sám vezme. Typický suché rožky s ničím.
A ďalšie veci, ktoré tu neopisujem

anonym_9cc36f
Včera o 07:43
@anonym_autor

Finančná situácia sa riešila, aby sa zabránilo šikane. Niečo tam už začalo...Deťom sa to vysvetlilo. Áno deti sú všimli, že ten chlapec má na desiatu každý deň len to, čo si sám vezme. Typický suché rožky s ničím.

@anonym_autor deťom sa to vysvetlilo, tak teraz mozes vysvetliť deťom, že nepôjdu na oslavu lebo finančná situácia rodičov nie je lepšia, a rodičia sa ti nepáčia. To len na margo toho ti píšem, že ako k tomu príde ten chlapec, ktorý sa teší na spolužiakov, nemôže za nič a nikto mu tam nepríde lebo všetci majú predsudky ako ty. Urobila by som ako je vyššie spomenuté. Odviezla by som ho, a ostatní by sme išli v blízkosti na prechádzku

anonym_ac1daf
Včera o 07:44

urcite nie

kitycat
Včera o 07:49

@anonym_autor a co ti brani poziadat rodicov o viac informacii?

barbie79
Včera o 07:49

nosi to iste oblecenie... ako to nazoaj takto posudzujete? tak zaovlajte inym rodciom, aky maju postoj voci tej oslave alebo budte dospela a zaujmite svoj

anonym_9cc36f
Včera o 07:52
@barbie79

nosi to iste oblecenie... ako to nazoaj takto posudzujete? tak zaovlajte inym rodciom, aky maju postoj voci tej oslave alebo budte dospela a zaujmite svoj

@barbie79 a potom sa dospelí divia, že deti šikanujú, keď rodičia majú takéto predsudky.

mondolina
Včera o 07:59

opýtala by som sa syna či chce ísť.
ostatné neriešim.
si malomeštiak ako vyšitý.

anonym_d13cb6
Včera o 08:00

Pravdepodobne by som nepustila, v 7r organizovali rodicia oslavy na znamych miestach v ramci mesta, najviac ak na nejakej chate 10min od mesta a dopravu som si zaistovala ja sama a ostavala som s nimi na oslave - este som aj pomahala pri “dozore” nad vacsim poctom deti. Urcite by som nedovolila aby isli 2 neznami ludia s 20+ detmi niekde na celodenny vylet

jazula
Včera o 08:02

Máš na rodičov telefónne číslo, tak zavolaj a zisti viac info. Ja by som im zavolala a takého malého určite zaviezla sama.
Odsudzovaním tej rodiny a vyvyšovaním sa (aspoň ja mám taký pocit z tvojich vyjadrení), syna nenaučíš podľa mňa ničomu peknému.

anonym_967f68
Včera o 08:02

@anonym_autor nie nie a ešte raz nie ....

anonym_5d92cf
Včera o 08:03
@anonym_autor

@anonym_autor to učiteľka s inými rodičmi rozoberá finančnú situáciu a problémy ostatních? O tom naozaj pochybujem ako aj o údajnej oslave mimo mesto

lienka.7
Včera o 08:25

@anonym_autor nie, nepustila. A najmä dietatu veľmi citlivo vysvetlila prečo.
Iní rodicia co na to? Nepoznáš nikoho?

anonym_948148
Včera o 08:36

Oberať deti o radosť a zábavu , kvôli vlastným predsudkom je veľmi nechutné.
Toto nieje o ničom inom len o tebe , nie o rožkoch ani o oblečení ani o tom či dieťa mešká do školy.
Narodeniny má to dieťa , nie jeho rodičia , ktorí sa ti hnusia ich prístupom. Ak tam tvoje dieťa chce ísť a sú kamaráti tak by som ho tam zaviezla ja, počkala niekde a zase vyzdvihla.
Či čoho konkrétne sa bojíš ? Že tam celu triedu 7 ročných deti zavrú do miestnosti a budú ich tam tĺcť poprípade niečo horšie ? Kvôli rožkom a meškaniu? Nerozumiem tvojim obávam. Choré 😁

motylik2559
Včera o 08:37
@anonym_autor

@anonym_autor Autorka, toto je taka osemetna situacia. Na jednej strane mas na nich cislo a nepoinformujes sa ohladom oslavy blizsie informacie, co ako vyriesis tu? Ked 60% zien tu napise, ze by dieta nepustili a 40% pustili, tak ho nepustis, ci? To,ze su zo skromnejsich pomerov netreba hned nejako sudit. To dieta za to nemoze. A to,ze robia oslavu, ako vies ze na to po troskach nesetrili bohvie aku dobu, len aby spravili radost synovi a co ak aj s dobrym zamerom, ze nech ho beru v kolektive v triede, a preto pozvali vsetkych? Ano jasne, beriem,ze treba byt obozretny, ale ved ty nemas ziadne blizsie info a my ti ich nepovieme. Takze podla mna by bolo na mieste, kebyze sa informujes priamo telefonicky u rodicov toho chlapca. A dalsia vec, nic ti nebrani odviezt na oslavu syna a chvilu 10-15min pobudnut na tom mieste, kde sa bude konat oslava niekde bokom a aspon uvidis ako to tam je....
Tazko povedat, len skrz ich financnu situaciu by som ich nesudila hned ako to robis...radsej si dokladne prezisti info a potom sa rozhodni na zaklade toho. Si matka, cize taketo rozhodnutia, preverenia situacie atd by si mala mat v sebe a nie sa pytat zien na koni, co ani nevieme kto su tí ludia, co vsetko je za tym (ak vobec je)...🤷‍♀️

Strana
z3