icon

Pustili by ste 7-ročné dieťa na oslavu mimo mesta?

Včera o 06:56

Prosím o názor, či by ste pustili dieťa za týchto okolností.

• Pozvaná je vraj celá trieda, sú to prváci ZŠ
  • Oslava je oznámená ani nie 2 týždne dopredu cez víkend.
  • Miesto je vzdialené asi hodinu autom a rodina zabezpečila dopravu
  • Tých rodičov som videla raz na rodičovskom a úplne k nim nemám dôveru. Ich finančná situácia je horšia a preto ma prekvapilo, že idú organizovať takúto akciu.
  • úplne sa mi nezdá ich prístup, napríklad dieťa nosia pravidelne neskoro do školy (8:05) a je im to jedno. Nekomunikujú úplne s učitelkou...je tam toho viac

Hovorila som synovi, že by som mala obavy pustiť ho s (pre nás ) neznámymi ľuďmi hodinu od nášho mesta. Preháňam?

Strana
z2
martul
Včera o 08:38

@anonym_autor 1. Nepustila, preto lebo ich moc nepoznám
2. Pustila, ale spravila by sa m svojmu výlet, dieťa tam zaviedla, spravila so výlet v okolí a o +-2 hodiny zobrala a išla domov

Čo s tým má desiata dieťaťa, ako chodí oblečené alebo, že chodia do školy 5 min neskôr a moc nekomunikujú s učiteľkou?!

Keby bolo v značkovom tak by si rozmýšľala nad tým a pustila?! Úbohé a malomeštiacke, keď už rodičia hodnotia inych podľa vzhľadu

anonym_84dc7d
Včera o 08:48

@anonym_autor tak teraz ukaz dietatu aj ostatnym, ze nie si povrchna. Rodicia velkoryso pozvali celu triedu, cize ziadne rozdiely medzi detmi.
Tak teraz porozmyslaj, ako by sa to dalo a nehladaj tu drukovanie ako sa tomu vyhnut.

guiseppinka
Včera o 08:54

Mozno kvoli tomu, ze chcu, aby dieta zapadlo do kolektivu, tak robia takuto oslavu. Aktualne nepoznam decka z triedy v skole u dievcat vobec, u syna vo skolke tiez nie. Syn bol pozvany minumy vikend na oslavu do mesta 40km od nas. Ako je to sused (ja ich nepoznam), siel s nim muz. Uz tak bol teraz druhykrat. Jedine, co sa mi na tom nepaci, ze budem musiet aj ja nieco vymysliet pre neho...
Skontaktovala by som sa s rodicmi a dohodla by sa s ostatnymi...

anonym_8b906f
Včera o 09:19
@anonym_9cc36f

@anonym_autor ja len, že čo je na tom, že ma na desiatu 2 rožky so sladkosťami. A teda to odkiaľ ty vieš? Mňa to normalne zarazilo, ze o čom píšeš

aj mna to zarazilo, mozno cakala bio banana cake, domace maliny a prefiltrovanu vodu pri splne mesiaca

vevesh
Včera o 09:27

U nas sa normalne robia taketo oslavy od skolky, s tym, ze rodicia odnesu/dovezu. Stale je moznost, ze to dieta im tam donesies ty. Tiez uz taketo oslavy organizujem, kedze je to tu normalne, a ked mam svoje pochybnosti, tak riesim dopravu po vlastnej osi alebo zakladne informacie pozadujem od rodicov - mena rodica, s kym deti su, ich adresu a kontakt na nich, cize tel.cisla. A pre tvoje prekvapenie, tieto oslavy tu robia aj socialne slabsie rodiny- ako, co je na tom, zaplatit niekde v nejakom centre detsku party, ak to dieta chce (a pomlcim o tom, ako si myslis, ze na to nemaju....).

anonym_948148
Včera o 09:47
@anonym_8b906f

aj mna to zarazilo, mozno cakala bio banana cake, domace maliny a prefiltrovanu vodu pri splne mesiaca

@anonym_8b906f a beluga kaviár k tomu , aj tie reči o oblečení…. Aby si niekto všímal koľko krát ma iný rodič to isté na sebe , to už je porucha, ako keby každý jedinec žil len pre nákupy a pre plný šatník oblečenia a ak tak nežije , tak je hneď asocial a “moje decko nepojde k takým na oslavu ble”

anonym_8b906f
Včera o 10:15
@anonym_948148

@anonym_8b906f a beluga kaviár k tomu , aj tie reči o oblečení…. Aby si niekto všímal koľko krát ma iný rodič to isté na sebe , to už je porucha, ako keby každý jedinec žil len pre nákupy a pre plný šatník oblečenia a ak tak nežije , tak je hneď asocial a “moje decko nepojde k takým na oslavu ble”

@anonym_948148 myslim, ze ludia, ktori nemaju na chleba by nerobili oslavu pre celu triedu, fakt mozno len si nepotrpia vzdy na vsetko nove a vela

anonym_8f729f
Včera o 10:24

Ani ja by som nesúhlasila. Kam ich chcú trepať hodinu od miesta bydliska?😳 dieťaťu rýchlo vymysli náhradný plán, aby sa naň tesil a nebol smutný za oslavou.

anonym_82efbe
Včera o 10:26

Teraz normálne rozmýšľam, či aj moje deti nepovažujú za socky, nosia pár obľúbených outfitov dookola a na desiatu rožok.
Ale teda k veci, ak by chcel, tak by som ho tam odniesla a vyzdvihla. Hromadný odvoz nie.

anonym_59eb4a
Včera o 10:42

Ja svojím robím na desiatu toasty, občas chlebík vo vajíčku, občas bábovku.. a k tomu jablko alebo keksík. Pijú čistú vodu. Teraz neviem, či sme socky alebo high society.

anonym_84dc7d
Včera o 11:03
@anonym_59eb4a

Ja svojím robím na desiatu toasty, občas chlebík vo vajíčku, občas bábovku.. a k tomu jablko alebo keksík. Pijú čistú vodu. Teraz neviem, či sme socky alebo high society.

@anonym_59eb4a asi socky, lebo do toho vajca obalis urcite stary chlieb a do toastov zvysky z chladnicky🤣😂😂, a z jablka povykrajujes aspon medvedikov?

anonym_a83f3f
Včera o 11:11

Je to celé čudné podľa toho čo píšeš .Keby to bolo 10 minút cesty aj tak by som svoje dieťa k neznámym ľuďom nepustila

zuzanaete
Včera o 11:30
@anonym_82efbe

Teraz normálne rozmýšľam, či aj moje deti nepovažujú za socky, nosia pár obľúbených outfitov dookola a na desiatu rožok.
Ale teda k veci, ak by chcel, tak by som ho tam odniesla a vyzdvihla. Hromadný odvoz nie.

@anonym_82efbe Presne ma napadlo rovnake. Nasi maju oblecenie tak, aby som stihala prat. Ziadne plne skrine sa u nas nekonaju. A bezne ma syn napr. 3 rovnakych teplakov. Takze pre niekoho ma chudak 3 dni to iste a ked sa operu, tak zas len to iste. Menej oblecenia maju deti, lebo to tak vnimam ako spravne. Ale asi mame obrovske stastie na zlozenie v triedach, lebo oblecenie deti neriesia a aj deti z bohatsich rodin maju veci z lacnejsich obchodov. Oblecenie vnimaju ako spotrebny tovar, ktore deti nicia a hlavne vyrastu z toho.

vevesh
Včera o 11:30
@anonym_59eb4a

@anonym_59eb4a moje deti niekedy ani desiatu nemaju zo sebou, lebo ju odmietaju jest v skole🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ale este mi ziadna ucitelka nevytkla, ze sme socialny pripad...🫣🫣🫣🫣

glorikarebeka
Včera o 11:45
@anonym_82efbe

Moja puberta dookola nosí tiež svoje naj oblečenie a doma plné skrine....

tamitamitami
Včera o 11:50

Dieťa by som na oslavu pustila, odviezla by som ho, počkala kým skončí oslava a zobrala ho domov.

anonym_579464
Včera o 12:07
@anonym_579464

Nepoznať rodičov, nevedieť v ktorej tramtarii a na akom mieste bude oslava, nevedieť aké jedlo, bezpečné miesto, hygiena, že halóooo. Oslava sa dá urobiť aj v miestnom parku, 30m za rohom.
Riadna odvaha, alebo skôr blbý nápad , nerozvážny a pre mňa neakceptovateľný. Synovi urobte pekný program vy , za mňa by nikde nešiel. A aby som sa trepala ešte aj ja, lebo si niekto niečo zmyslel a nedomyslel - tuuuudle.
Možno by som

@anonym_579464 možno by som si pohovorila s ostatnými rodičmi. Nie v štýle huckania proti tej rodine a ich nápadu trepať sa do tramtarie.

tetapetra
Včera o 12:19

Ak by dieťa chcelo ísť a išli by aj iní spolužiaci, nemám problém. Odviezla by som dieťa, niekde ho aj počkala.
Trošku nešťastný koment ohľadom desiaty. Dávala som jeden rožok, sladkosť, ovocie. Je to ok?

anonym_1fa2b8
Včera o 12:29

Ako sa pise, odviezla by som ho tam a bud s nim ostala alebo sa motala na blizku. My sme mali oslavu v piatok. Mala som tu 5 chlapcov zoskolky, 6 rocne deti. Paradne si to uzili. Jeden chcel u nas ostat spat 😁😁😁

A co sa tyka desiaty. Starsi syn nosi polku rohlika (lebo si to tak vypytal. Ze mu to staci), actimel a nejaku drobnu sladkost (brumika, strudlia, cokoladku)… no musia si mysliet o nas krasne veci teda 🤣

sense
Včera o 12:52

Vraj je pozvaná celá trieda, nie je pre mňa pozvánka.
Ak by oslávenec bolo kamarátom mojej dcéry tak by som tam dieťa pustila s tým žeby som tam dieťa zaviezla ja. Opačne nie. Nie je povinnosť prijať aké kolvek pozvanie

A čo sa týka desiaty, moje dieťa koľkokrát nenosí nič alebo na len jablko, prípadne iné ovocie alebo zeleninu v boxliku. A tiež nosí pár kusov oblečenia dokola a pritom núdzou netrpime
Sladkosť nemáva žiadnu, keďže do školy nesmu

gab1sol
Včera o 13:08

Prváčika by som nepustila, ale išla rovno s ním. Cítila by som sa istejšie, že ho mám pod dohľadom a zároveň by som spoznala bližšie rodičov (možno tam budú takto aj ďalší rodičia spolužiakov).

Avšak, to, čo riešiš… Ani sa nečudujem, že už v prvom ročníku začína šikana, keď rodičia riešia takéto veci - sú v horšej finančnej situácii, preto nechápeš, že robia takú oslavu; chlapec chodí stále v tom istom; na desiatu len 2 rožky a sladkosti… Tebe by malo byť jedno, v čom chodia iné deti a čo majú na desiatu, pokiaľ to vyslovene neobťažuje tvoje dieťa (napr. že by ten druhý kradol desiatu).

slavomira236
Včera o 13:25
@anonym_9cc36f

@anonym_autor ja len, že čo je na tom, že ma na desiatu 2 rožky so sladkosťami. A teda to odkiaľ ty vieš? Mňa to normalne zarazilo, ze o čom píšeš

@anonym_9cc36f moji tiez maju rozky na desiatu s sladkost max banan este..som chudera..davam im to co chcu 😆

anonym_453567
Včera o 20:41

Keď si spomenula tu finančnú situáciu a suche rožky. Alo vlastne zabezpečili tu dopravu pre toľko deti? Lebo aby to nebolo “system hurá”, deti poodvazaju ktovie ako, či vôbec pripútané bezpečne, čo tam vlastne budú jesť? Keď dietatu davaju suche rožky, resp nič, iba čo si dieta klofne z domu…

anonym_bf1370
Včera o 21:09

@anonym_autor Mne to pride cele nejake divne. Ake miesto to vlastne je a aky je tam program? Co tam tie deti budu robit a na ako dlho to tam vlastne je planovane? Mne pride autorkina poznamka ohladom ich horsej financnej situacie a organizacie takejto velkej oslavy pre 20 deti namieste. Neviem preco sa vsetci chytaju len tych suchych rozkov. Dalsia vec, matka nehovori slovensky, otec snad ano, co tiez nevidim najstastnejsie, ved tam bude 20 malych deti. Doprava je akoze autobus? Toto nie je skola v prirode s ucitelskym dozorom. Za mna prilis vela otaznikov, takze nie, nepustila by som. Pokial chceli rodicia zorganizovat oslavu, mohli to spravit aj v mieste bydliska. Preco vybrali to miesto hodinu vzdialene?

anonym_622d09
Včera o 21:14
@anonym_autor

@ivanakal raz som to riešila aj s učitelkou a viem to. Snažila som sa nejak pomôcť. Nie sú Slováci, mama ani nehovorí slovensky a je na materskej už x rokov. Nosia stále to isté oblečenie, ten chlapec má na desiatu 2 rožky a sladkosti... Je toho viac

@anonym_autor Kokos. To vážne. Moje dieťa má PAS, chodí skoro stále v tom istom oblečení (mám niekoľko rovnakých kusov - vždy čisté), na desiatu nosí suchý rožok a niečo sladké - iné mi nezje a tu sa dozvedám, že by si niekto o nás mohol myslieť, že sme čudní a finančne na tom veľmi zlé 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

vevesh
Včera o 21:16
@anonym_bf1370

@anonym_autor Mne to pride cele nejake divne. Ake miesto to vlastne je a aky je tam program? Co tam tie deti budu robit a na ako dlho to tam vlastne je planovane? Mne pride autorkina poznamka ohladom ich horsej financnej situacie a organizacie takejto velkej oslavy pre 20 deti namieste. Neviem preco sa vsetci chytaju len tych suchych rozkov. Dalsia vec, matka nehovori slovensky, otec snad ano, co tiez nevidim najstastnejsie, ved tam bude 20 malych deti. Doprava je akoze autobus? Toto nie je skola v prirode s ucitelskym dozorom. Za mna prilis vela otaznikov, takze nie, nepustila by som. Pokial chceli rodicia zorganizovat oslavu, mohli to spravit aj v mieste bydliska. Preco vybrali to miesto hodinu vzdialene?

@anonym_bf1370 autorka nereaguje....ale u nas je to normalne- aj to, ze rodicia nevededia jazyk, aj to, ze sa ide do hodinu vzdialenej "atrakcie" , lebo jednoducho tam sa ponuka program pre narodeninovu party ( lebo moje deti na takych party boli na konoch, robili voskove sviecky, cukriky, cinove ozdoby, boli v roznych skakacich arenach, zvieracich parkoch, specialnych farmach, zoo, kupaliskove diska, kina- proste rozne). Ak maju taketo nieco zorganizovane niekde, ani rodicia nemusia vediet jazyk- deti len prinesu-odnesu. Stale sa dat aj s rodicmi komunikovat, kedze existuju translatory a na tu zakladnu konverzaciu plne postacia.

guiseppinka
Dnes o 04:15
@vevesh

@anonym_bf1370 autorka nereaguje....ale u nas je to normalne- aj to, ze rodicia nevededia jazyk, aj to, ze sa ide do hodinu vzdialenej "atrakcie" , lebo jednoducho tam sa ponuka program pre narodeninovu party ( lebo moje deti na takych party boli na konoch, robili voskove sviecky, cukriky, cinove ozdoby, boli v roznych skakacich arenach, zvieracich parkoch, specialnych farmach, zoo, kupaliskove diska, kina- proste rozne). Ak maju taketo nieco zorganizovane niekde, ani rodicia nemusia vediet jazyk- deti len prinesu-odnesu. Stale sa dat aj s rodicmi komunikovat, kedze existuju translatory a na tu zakladnu konverzaciu plne postacia.

@vevesh zabudla si na podstatny fakt a za ten tu budem mozno ukamenovana - na svk to nie je tradicne bezne. A pre slovakov je dost typicke (dovolim si zgeneralizovat) nemat doveru voci novym veciam a vidiet vsetko moc katastrofalne. Pomaly sa to meni, chvalabohu, ale len veeeeeelmi pomaly.

vevesh
Dnes o 04:45
@guiseppinka

@vevesh zabudla si na podstatny fakt a za ten tu budem mozno ukamenovana - na svk to nie je tradicne bezne. A pre slovakov je dost typicke (dovolim si zgeneralizovat) nemat doveru voci novym veciam a vidiet vsetko moc katastrofalne. Pomaly sa to meni, chvalabohu, ale len veeeeeelmi pomaly.

@guiseppinka ale uz aj je- moja sesternica chodi na take party a to aj hodinu od bydliska (byvaju na dedine na sk). Ale dovoz/odvoz je vzdy v rezii vlastnych rodicov, nie ako u nas, ze dovezies maximalne dieta ku kamaratovi alebo ti dieta vyzdvihnu priamo z domu....

sense
Dnes o 05:53
@vevesh

@vevesh veru, buď autorka tie info nemá a prišlo s tým len dieťa, že Jurko z jeho triedy pozýva všetkých na oslavu (vraj), alebo zámerne neodpovedá,lebo čakala iné odpovede
Veru aj moja dcéra už bola tak kade tade. Od detského kútika, cez trampolíny park, robenia čokolády, laser game až po farmu z lamamy

victory7897
Dnes o 06:07

Nepíšeš nič o vzťahu chlapca a tvojho dieťaťa,sú väčší kamaráti nesú kamaráti? Bolo by mi jedno kto má koľko rožkov na desiatu a či je 20rokov na materskej...su kamaráti alebo nie,ide ich viac kamošov asi tak to bude zábava,,,toto je pre mňa dôležité a či tam chce ísť ..možno to bude ta najlepšia oslava v roku ...ale chápem že sú ľudia čo potrebujú riešiť kto má čo oblečené atď, v týchto prominentných školách 🤦

Strana
z2