Pustili by ste 16 ročného syna na koncert s kamarátmi?
Nie som typ mamy, čo potrebuje vedieť o každom kroku, ale pri tomto váham. Syn má 16, ide s tromi spolužiakmi, ktorých poznám, koncert je v našom meste a po skončení by som po nich prišla autom.
Aj tak mi v hlave ide ten dav, tlačenica a alkohol okolo. On samozrejme tvrdí, že to úplne zbytočne riešim.
Pustili by ste ho za týchto podmienok?
Mam rovnako starého, pred dvomi týždňami bol na koncerte s kamošmi
Prišiel v normálnom stave. Nie všetci sa potrebuju opiť a pobiť.
@anonym_autor je to vo vašom meste, vyzdvihnes ho tam, vies s kym ide. Nevidím absolútne ziadny problém, jedine v tvoje hlave. A to nemyslim zle, proste my matky máme tendenciu niektoré veci zbytočne riešiť a vymýšľat si čo ak....
Pustila by som ho.
Mam rovnako starého, pred dvomi týždňami bol na koncerte s kamošmi
Prišiel v normálnom stave. Nie všetci sa potrebuju opiť a pobiť.
@anonym_e3f946 keď je vo vašom meste a syn má 16 a je zodpovedný,tak kludne,hádam ho nechceš držať doma do 18
Tiez som bola ako 16 ročná na koncerte sama prvy krat s partiou kamarátov. A nic strasne sa nestalo. Alkohol si treba kupit za dost vysoke ceny, tlačenica tam síce je ale pokiaľ nejde na koncert kde bude 100 000 ludi tak v pohode. Pokiaľ mu veríš a poznáš ho, tak by som ho kľudne pustila😊
Jasne, že áno. Ja som pustila môjho 15 ročného. Viem s kým a kam šiel. Prišiel úplne v pohode domov, nesklamal moju dôveru, tak ho nemám problém pustiť zas
@anonym_e3f946 keď je vo vašom meste a syn má 16 a je zodpovedný,tak kludne,hádam ho nechceš držať doma do 18
@timea91 ním už aj v iných mestách. Isli partia zo ZS, chlapci aj dievčatá. Mali kúpené lístky na koncert + vlaky. Mobily keby dačo každý má.
Viem aký je syn, nebojím sa že sa opije, pobije, niečo zle urobí
Ja mu dôverujem. Sám nechodí, vždy idu viacerí, poznám ich
@anonym_autor samozrejme ze by som ho pustila...tiez som chodila v tom veku na koncerty, aj do iného mesta, aj starší syn chodil a nikdy mi nikto nerobil garde, ani ja synovi...ved skončí koncert, vyzdvihnes ho...čoho sa bojíš...
@anonym_autor Môj syn sa chystá tiež koncert má 17 a ide s kamošmi, ale oni sú už dospelí. Sú dobrá partia, dlho sa už kamarátia. Mám tiež menšie obavy, ale pustím ho.
my nevieme nakolko mas zodpovedneho syna, ci skusa cigarety, alkohol, drogy, frajerky ... alebo mu veris ze by sa nedal zlakat. ono v "nasom meste" je velky pojem, ide o 500 000 Ba ci 10 000 mesto kde je menej "príležitosti"... treba sa s nim o tom porozpravat
ja som svojho 15,5 rocneho pustila aj na hudobny festival do stanu 😀
ale - bola tam s nimi aj mama jedneho z kamaratov, a cely cas tam bola ako dospely sprievod. O rok si uz nasli v rodine dospeleho chlapca asi 22 rocneho, ktory isiel s nimi.
Syn je zodpovedny, sportovec, vzdy prisiel v poriadku. aj ostatni kamarati, vacsinou byvali spoluziaci zo zakladky. Najhorsie co bolo, ze prisiel uplne bez hlasu, co sa okričal.
Ide aj o to na co je dieta zvyknute, ako ho poznas. Jeho povahu, ovplyvnitelnost. Ked je to slusny vychovany chlapec, tak by som ho pustila, nech si uzije s kamaratmi.
@anonym_autor moj nazor je, ze 16-ročný clovek je este dieta. A dieta na nočné akcie nepatrí a uz vobec nie tam, kde je alkohol. Este si nepočula o vražde toho 14-ročného dievčata? Vsade to je v správach. A to sa udialo na skole. Co nevidíš, kolko je okolo nas psychopatov?
@anonym_autor moj nazor je, ze 16-ročný clovek je este dieta. A dieta na nočné akcie nepatrí a uz vobec nie tam, kde je alkohol. Este si nepočula o vražde toho 14-ročného dievčata? Vsade to je v správach. A to sa udialo na skole. Co nevidíš, kolko je okolo nas psychopatov?
@anonym_2d6933 takže nebudeš púšťať svoje decko absolútne nikam,len doma bude pri tebe do smrti? Ani do školy,keďže hento sa stalo v škole?
Aký koncert, aká je cieľovka? Kde presne, aké sú opatrenia? Aký typ j tínedžera je tvoj syn a jeho kamoši? Nič nevieme, ťažko radiť.
@anonym_2d6933 takže nebudeš púšťať svoje decko absolútne nikam,len doma bude pri tebe do smrti? Ani do školy,keďže hento sa stalo v škole?
@anonym_889351 vsak ty si svoje decko púšťaj, kam len chces.
Myslím si že je naivné že len na koncerte sa môže opiť 16 ročný chlapec. My sme chodili občas vonku v 16-17 partia z školy. Fajčili sme alkohol tam tiež bol🤷🏼♀️ a sme tu dospelí ľudia ktorý sú normálny, majú slušný život. Za mňa deti skúšajú. Je to už v ich hlave či prestrelia.
Pokiaľ je chlapec zodpovedný ja by som ho pustila.
@anonym_2d6933 Koncerty nekončia v noci, ak začínajú spravidla okolo 19:00.
Neviem aký je to koncert ale opiť a pobiť sa môže hocikde, na to nemusí ísť na koncert. Nech sa ti raz za hodinu hlási a keby niečo prídeš pre neho. A hlavne nech sú kamoši spolu aj keby išli na záchod.
Ty si musis poznat syna nakolko je zodpovedy a nakolko tam budu dobra partia. Aj ked ti tu vacsina napise ze by pustila (necitam diskusiu) zodpovedna si za neho ty a nikto z nas tvojho syna nepozna takze neriadila by som sa podla toho. Ja som v jeho veku bola na par noci, dokonca v 17 aj v zahranici len s partiou (jedna z nas mala 18) ziadne podmienky som nemala v tom veku uz som vedela ako sa spravat.
@anonym_autor ak by som išla pre neho tak pustila.Na koncerty sa môže ísť s fľašou či rozlievaju alkohol?Myslím, že nie.Snad nie je hlúpy, že sa opije, keď vieš, že prídeš.Ja sa tiež všetkého bojím už aj toho, že ho niekde prepadne na ulici zase v Ba nejaky blázon ohrozoval ľudí na zastávke nožom.
Pustila som dcéru na koncert so spolužiakmi. Viem aká je a napriek tomu, že oni fajčia, či pijú pivo, ona si nedala nič. Nevypije ani energeťák. Športuje, sleduje si stravu. Dnes už má 18, v lete bola na hip.hop festivale a vrátila sa domov o polnoci triezva a nezhúlená. Všetko záleží iba od neho. Ak máš obavy, porozprávaj sa s ním predtým. Ak príde domov pod vplyvom alkoholu, nabudúce nikam nepôjde. Je na ňom, ako sa zachová.
Presne viem čo prežívaš. Aktuálne máme doma to isté. Takže z vlastnej skúsenosti. Áno, za podmienok ako píšeš by som ho pustila. Aj keď by som bola celý čas na ihlách.
@anonym_autor na koncert by som ho asi pustila.Horsie je to s diskotekami.
Raz môj nešiel s kamarátmi na diskotéku - nemohol. Zrovna vtedy dostali všetci kamaráti bitku....ani nevedeli prečo
my nevieme nakolko mas zodpovedneho syna, ci skusa cigarety, alkohol, drogy, frajerky ... alebo mu veris ze by sa nedal zlakat. ono v "nasom meste" je velky pojem, ide o 500 000 Ba ci 10 000 mesto kde je menej "príležitosti"... treba sa s nim o tom porozpravat
@anonym_f1798a žijem v BA, teraz tu mal veľký koncert Separ a alkohol sa kontroloval veľmi prísne
Kto sa chce opiť a pobiť sa, tak sa ozerie a bude sa mlátiť aj na dedinskej diskotéke v 3tis dedinke, nemusí kvôli tomu chodiť do BA
@anonym_autor Zbytočne to riešiš. V tom veku som chodil ja na koncerty, dokonca do Budapešti a syna som tiež púšťal. V 16-tich už nemal večierku.

bála by som sa… ale ako pubertiak by som bola veľmi urazená že mi mama neverí…