icon

Pustili by ste 16 ročného syna na koncert s kamarátmi?

Včera o 08:47

Nie som typ mamy, čo potrebuje vedieť o každom kroku, ale pri tomto váham. Syn má 16, ide s tromi spolužiakmi, ktorých poznám, koncert je v našom meste a po skončení by som po nich prišla autom.
Aj tak mi v hlave ide ten dav, tlačenica a alkohol okolo. On samozrejme tvrdí, že to úplne zbytočne riešim.
Pustili by ste ho za týchto podmienok?

Strana
z2
biba_18
•
Včera o 08:51

bála by som sa… ale ako pubertiak by som bola veľmi urazená že mi mama neverí…

anonym_e3f946
•
Včera o 08:52

Mam rovnako starého, pred dvomi týždňami bol na koncerte s kamošmi
Prišiel v normálnom stave. Nie všetci sa potrebuju opiť a pobiť.

anonym_a18b64
•
Včera o 08:53

@anonym_autor je to vo vašom meste, vyzdvihnes ho tam, vies s kym ide. Nevidím absolútne ziadny problém, jedine v tvoje hlave. A to nemyslim zle, proste my matky máme tendenciu niektoré veci zbytočne riešiť a vymýšľat si čo ak....
Pustila by som ho.

timea91
•
@anonym_e3f946

Mam rovnako starého, pred dvomi týždňami bol na koncerte s kamošmi
Prišiel v normálnom stave. Nie všetci sa potrebuju opiť a pobiť.

@anonym_e3f946 keď je vo vašom meste a syn má 16 a je zodpovedný,tak kludne,hádam ho nechceš držať doma do 18

anonym_bff7d0
•

Tiez som bola ako 16 ročná na koncerte sama prvy krat s partiou kamarátov. A nic strasne sa nestalo. Alkohol si treba kupit za dost vysoke ceny, tlačenica tam síce je ale pokiaľ nejde na koncert kde bude 100 000 ludi tak v pohode. Pokiaľ mu veríš a poznáš ho, tak by som ho kľudne pustila😊

thereisabear
•
Včera o 08:54

Pustila by som ho.

marhulka13
•
Včera o 08:57

Jasne, že áno. Ja som pustila môjho 15 ročného. Viem s kým a kam šiel. Prišiel úplne v pohode domov, nesklamal moju dôveru, tak ho nemám problém pustiť zas

anonym_e3f946
•
Včera o 09:00
@timea91

@anonym_e3f946 keď je vo vašom meste a syn má 16 a je zodpovedný,tak kludne,hádam ho nechceš držať doma do 18

@timea91 ním už aj v iných mestách. Isli partia zo ZS, chlapci aj dievčatá. Mali kúpené lístky na koncert + vlaky. Mobily keby dačo každý má.
Viem aký je syn, nebojím sa že sa opije, pobije, niečo zle urobí

Ja mu dôverujem. Sám nechodí, vždy idu viacerí, poznám ich

rachel36a
•
Včera o 09:04

@anonym_autor samozrejme ze by som ho pustila...tiez som chodila v tom veku na koncerty, aj do iného mesta, aj starší syn chodil a nikdy mi nikto nerobil garde, ani ja synovi...ved skončí koncert, vyzdvihnes ho...čoho sa bojíš...

anonym_3bf61f
•
Včera o 09:19

@anonym_autor Môj syn sa chystá tiež koncert má 17 a ide s kamošmi, ale oni sú už dospelí. Sú dobrá partia, dlho sa už kamarátia. Mám tiež menšie obavy, ale pustím ho.

anonym_f1798a
•
Včera o 09:20

my nevieme nakolko mas zodpovedneho syna, ci skusa cigarety, alkohol, drogy, frajerky ... alebo mu veris ze by sa nedal zlakat. ono v "nasom meste" je velky pojem, ide o 500 000 Ba ci 10 000 mesto kde je menej "príležitosti"... treba sa s nim o tom porozpravat

negymama
•
Včera o 09:25

ja som svojho 15,5 rocneho pustila aj na hudobny festival do stanu 😀
ale - bola tam s nimi aj mama jedneho z kamaratov, a cely cas tam bola ako dospely sprievod. O rok si uz nasli v rodine dospeleho chlapca asi 22 rocneho, ktory isiel s nimi.
Syn je zodpovedny, sportovec, vzdy prisiel v poriadku. aj ostatni kamarati, vacsinou byvali spoluziaci zo zakladky. Najhorsie co bolo, ze prisiel uplne bez hlasu, co sa okričal.
Ide aj o to na co je dieta zvyknute, ako ho poznas. Jeho povahu, ovplyvnitelnost. Ked je to slusny vychovany chlapec, tak by som ho pustila, nech si uzije s kamaratmi.

anonym_2d6933
•
Včera o 09:31

@anonym_autor moj nazor je, ze 16-ročný clovek je este dieta. A dieta na nočné akcie nepatrí a uz vobec nie tam, kde je alkohol. Este si nepočula o vražde toho 14-ročného dievčata? Vsade to je v správach. A to sa udialo na skole. Co nevidíš, kolko je okolo nas psychopatov?

anonym_889351
•
Včera o 09:32
@anonym_2d6933

@anonym_autor moj nazor je, ze 16-ročný clovek je este dieta. A dieta na nočné akcie nepatrí a uz vobec nie tam, kde je alkohol. Este si nepočula o vražde toho 14-ročného dievčata? Vsade to je v správach. A to sa udialo na skole. Co nevidíš, kolko je okolo nas psychopatov?

@anonym_2d6933 takže nebudeš púšťať svoje decko absolútne nikam,len doma bude pri tebe do smrti? Ani do školy,keďže hento sa stalo v škole?

valria
•
Včera o 09:37

Aký koncert, aká je cieľovka? Kde presne, aké sú opatrenia? Aký typ j tínedžera je tvoj syn a jeho kamoši? Nič nevieme, ťažko radiť.

janinah
•
Včera o 09:45

Ano.

marianarem
•
Včera o 09:52

@anonym_autor Jasne, v tomto veku sme uz chodili.

anonym_2d6933
•
Včera o 09:56
@anonym_889351

@anonym_2d6933 takže nebudeš púšťať svoje decko absolútne nikam,len doma bude pri tebe do smrti? Ani do školy,keďže hento sa stalo v škole?

@anonym_889351 vsak ty si svoje decko púšťaj, kam len chces.

anonym_7d0b65
•
Včera o 10:00

Myslím si že je naivné že len na koncerte sa môže opiť 16 ročný chlapec. My sme chodili občas vonku v 16-17 partia z školy. Fajčili sme alkohol tam tiež bol🤷🏼‍♀️ a sme tu dospelí ľudia ktorý sú normálny, majú slušný život. Za mňa deti skúšajú. Je to už v ich hlave či prestrelia.
Pokiaľ je chlapec zodpovedný ja by som ho pustila.

valria
•
Včera o 10:21
@anonym_2d6933

@anonym_2d6933 Koncerty nekončia v noci, ak začínajú spravidla okolo 19:00.

januska12323
•
Včera o 10:24

Neviem aký je to koncert ale opiť a pobiť sa môže hocikde, na to nemusí ísť na koncert. Nech sa ti raz za hodinu hlási a keby niečo prídeš pre neho. A hlavne nech sú kamoši spolu aj keby išli na záchod.

anonym_9bc3bf
•
Včera o 11:10

Ty si musis poznat syna nakolko je zodpovedy a nakolko tam budu dobra partia. Aj ked ti tu vacsina napise ze by pustila (necitam diskusiu) zodpovedna si za neho ty a nikto z nas tvojho syna nepozna takze neriadila by som sa podla toho. Ja som v jeho veku bola na par noci, dokonca v 17 aj v zahranici len s partiou (jedna z nas mala 18) ziadne podmienky som nemala v tom veku uz som vedela ako sa spravat.

modrykolibrik
•
Včera o 11:36

Pustila ale s podmienkou že ak by sa opil viac by som ho nepustila

anonym_fc2172
•
Včera o 11:40

@anonym_autor ak by som išla pre neho tak pustila.Na koncerty sa môže ísť s fľašou či rozlievaju alkohol?Myslím, že nie.Snad nie je hlúpy, že sa opije, keď vieš, že prídeš.Ja sa tiež všetkého bojím už aj toho, že ho niekde prepadne na ulici zase v Ba nejaky blázon ohrozoval ľudí na zastávke nožom.

anonym_f263ad
•
Včera o 11:50

Pustila som dcéru na koncert so spolužiakmi. Viem aká je a napriek tomu, že oni fajčia, či pijú pivo, ona si nedala nič. Nevypije ani energeťák. Športuje, sleduje si stravu. Dnes už má 18, v lete bola na hip.hop festivale a vrátila sa domov o polnoci triezva a nezhúlená. Všetko záleží iba od neho. Ak máš obavy, porozprávaj sa s ním predtým. Ak príde domov pod vplyvom alkoholu, nabudúce nikam nepôjde. Je na ňom, ako sa zachová.

martinka13
•
Včera o 11:53

Presne viem čo prežívaš. Aktuálne máme doma to isté. Takže z vlastnej skúsenosti. Áno, za podmienok ako píšeš by som ho pustila. Aj keď by som bola celý čas na ihlách.

2691
•
Včera o 12:27

@anonym_autor na koncert by som ho asi pustila.Horsie je to s diskotekami.
Raz môj nešiel s kamarátmi na diskotéku - nemohol. Zrovna vtedy dostali všetci kamaráti bitku....ani nevedeli prečo

anonym_e3f946
•
Včera o 12:36
@anonym_f1798a

my nevieme nakolko mas zodpovedneho syna, ci skusa cigarety, alkohol, drogy, frajerky ... alebo mu veris ze by sa nedal zlakat. ono v "nasom meste" je velky pojem, ide o 500 000 Ba ci 10 000 mesto kde je menej "príležitosti"... treba sa s nim o tom porozpravat

@anonym_f1798a žijem v BA, teraz tu mal veľký koncert Separ a alkohol sa kontroloval veľmi prísne
Kto sa chce opiť a pobiť sa, tak sa ozerie a bude sa mlátiť aj na dedinskej diskotéke v 3tis dedinke, nemusí kvôli tomu chodiť do BA

esther100
•
Včera o 12:38

Ja by som svojho pustila, ale jeho si poznám.no stať sa môže hocičo

anonym_84b722
•
Včera o 13:07

@anonym_autor Zbytočne to riešiš. V tom veku som chodil ja na koncerty, dokonca do Budapešti a syna som tiež púšťal. V 16-tich už nemal večierku.

Strana
z2