"Rýchla" svadba
Budem sa v auguste vydávať, s priateľom budeme mať civilný obrad a potom sme chceli len obed s najbližšími a domov. Lenže mojej mame sa takáto svadba nepáči, ona chce aby sa aj tancovalo, lenže môj priateľ netancuje a má z toho akurát stres. Ani ja netancujem. Aj z toho dôvodu sme chceli takú "rýchlu" svadbu, ako som písala obrad, obed, chvíľu posedieť a domov. Mama je naštvaná, že sme ako burani, že je vidieť, že som nikdy na žiadnej svadbe nebola a tak podobne. Že toto svadba nie je a že tam budeme do 22:00, ale to my nechceme. Tlačí na nás a to sa mi nepáči. Je to vážne tak zlé, že to chceme inak?
Chcela by som počuť Váš názor. Ďakujem.
@kornelies Pozri, každý má svoju predstavu, Ty si sa zariadila podľa seba a my chceme takto. Super, že Tvoji hostia aj po dvadsiatich rokoch spomínajú ako im bolo hej.
@asocial ďakujem 🤗 si zlatá..
Tiež som mala podobný problém... A ešte dnes vie mama zatrusit, že si inak predstavovala našu svadbu... Atď.... Samozrejme, spravili sme si s mužom svadbu podľa seba... A to ze mama nebola spokojná, mi naozaj bolo jedno...
Ked vies, co chces, tak naco to riesis na fore. Aby si nebola prekvapena, ze zvysok rodiny ta nikam nepozve, lebo ani vy ste ich nepozvali a budete sa citit ako outsideri. Ja by som na svadbu, kde si nemozem zatancovat a musim ist o 22:00 domov ani neisla. Preto sa radsej zoberte s dvoma svedkami a budete spokojni.
@kornelies no vidis, ty by si nesla. Ja milujem tancovanie, ale s deckami aj tak treba ist okolo 22.00 spat, takze ide jeden z nas (podla toho, cia svadba to je). Ak by chceli takuto, tak pokial by nam pasoval termin, tak preco nie - byvame mimo svk. Zrovna teraz v lete mame ist na velku svadbu, bolo by super, ale bohuzial mame doma nejake povinnosti, tak nemozeme ist.
@kornelies Mňa nezaujíma či by si Ty išla alebo neišla a popravde ja sa nezrútim ak by ma nepozvali.
@benny2020 🙂 hlavne že Vy ste boli spokojní
Tak sed doma a strikuj a neokydavaj si verejne vlastnu matku. Si presne taka ista ako ona, len s tym rozdielom, ze ona to neriesi s cudzimi ludmi.
@kornelies Choď si liečiť komplexy inde. Že sa nehanbíš.
Nie, ja nemam dovod sa hanbit. Ja verejne nepisem o svojej matke ako ta ohovara so zvysnymi clenmi rodiny. To je ubohe. Zena, ktora ta porodila a vychovala. Skus jej ukazat, co si o nej pisala a naozaj budete na svadbe iba vy dvaja. Ja si mojich rodicov vazim a v zivote by som si taketo nieco nedovolila.
@kornelies ty vieš meno autorky, meno matky, vieš kde žijú, poznáš ich rodinu ? Je tu anonymne a úplne anonymne sa radí a spomína ako sa správa jej matka, chcela si pokecať tu na anonymnom fóre a poradiť sa, utriedit myšlienky. Bohužiaľ, iba trápne ženy tu útočia a urážajú, ostatné sa snažia pochopiť zmysel problému a primerane poradiť.
@ivka185 To je tu zbytocne pisat, ony maju kojencov, batolata, skolkarov, ziacikov.... Uz tym dovolia, co chcu, tak jasne, ze aj ked budu riesit o desiatky rokov svadbu, budu drzat usta, ved nech si dieta urobi, ako chce. A same zrejme svadby tiez nemali. Ziju na divoko, alebo na svabdu nemali financie. Tie, co svadby mali a su ich zastankyne tu nenapisu, lebo sa boja. O tom je konik, kto neide s nami, ide proti nam. Opacny nazor ti vyvrati dav a ty ostanes hlupana.
Každý má nejakú tú svoju predstavu a kto ich chce potešiť, tak príde aj na takú svadbu. Ono je to v podstate jedno, tak ako niektoré nechápem, ako sa tu môžte takto urážať, k čomu vám to je
Je to svadba jej alebo vasa? Tomuto nerozumiem preco by ste mali brat akoze na nu ohlady to mi uchadza zmysel.
@kornelies niekto sa nepotrebuje bavit alkoholom, hlukom vo velkej spolocnosti a nutenymi zvykmi. A peniaze teraz ozaj nie su na rozdavanie preco ich minat na to, co ma clovek len raz a este sa z toho polka vyhodi lebo velke oci, len ab bolo vela honosne a neviem co este a potom to uz nikto nechce tyzden po jest. Naco pohlady milion ludi co clovek ledva pozna, len z videnia, naco obrovske ceremonie, prida to laske? Nie…tak nech si kazdy spravi tak ako citi, kto chce mat 10hosti, nech ma, kto chce mat 100 nech ma🤷🏻♀️A uz daaavno neplati ze je to len raz za zivot😂
@elizabet173 👏👏👏 presne tak, táto pani je zrejme už na dôchodku tak si myslí že vie všetko, minule tu postla fotku pribratej ženy v šatách s vysmievacnym komentárom. Po pár komentároch zmazala rýchlosťou blesku. V niektorich rodinách si už ani sprostu svadbu nemôže človek podľa seba urobiť, lebo hostia majú pocit že sa im ženích a nevesta musí prispôsobiť a keď nie tak je zle. Tak isto ako s krstom keď ženy krstia pre pokoj v rodine. Čudujem sa tým ľudom kt. sú schopní tlačiť nevestu do veci ktoré nechce nepáčia sa jej. Ja neviem koho je to potom svadba? 🤷♀️
@misinka0611 vazne nieco take tu bolo ? Ako sa moze vysmievat z druhych ludi ? Toto ja snad nikdy nepochopim.
Tiez som za to, aby si zenich a nevesta urobili svadbu podla svojich predstav.

Vy ste introverti, ked sa nechcete bavit? Ste na smrtelnej posteli? Ved sa zoberte o dvoch svedkoch a budete spokojni. Nikoho neurazite, bude to podla vasich predstav.
Moja svadba trvala od 15:00 do 7:30 rana, este 20 rokov po svadbe hostia spominaju ako sa dobre zabavili. Ano, minulo sa dost penazi, ale je to len 1x za zivot, tak preco nie?