icon

Sú sady voňaviek a deodorantov zbytočným darčekom?

14. jan 2025

Ahojte,nepríde vám sada voňavky s deodorantom už ako prežitok ? 🤣 Dostala som od budúcej svokry a každý rok to isté, moja mama dáva priateľovi skôr darčeky ktoré ona vlastne vyrobí čiže ma to nejakú hodnotu ,ale moja budúca svokra mi príde ako keby to len odflakla,proste reálne načo je dobré niečo také dávať ? Nepríde vám to ako zbytočnosť ktorá len stojí v skrini ? A sú to sady za 5€ čo ani nevydrží vôňa nič čiže za mňa zbytočne vyhodené peniaze

zojazoja
14. jan 2025

@jamimo 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 bez komentara 🙂 🙂

jamimo
14. jan 2025

@muchotrafka298 ty dostávaš nenávidenú vanilku... moja kamarátka pracuje v kvetinárstve. Pravidelne, roky u nich nakupuje zákazník mega kytice červených ruží, pre manželku, vek okolo 55 rokov. Dotyčná nenávidí červené ruže, potajomky bola v kvetinárstve povedať, že: Prosím vás, nasmerujte toho môjho manžela, na iné kvety, ja tie ruže neznášam, nepoteším sa, a je mi to ľúto, aj tých kvetov, aj tých peňazí- už sa teším, keď odkvitnú a nevidím ich a nechcem mu to tak povedať, až sa neurazí.... Tak dievčence v kvetinárstve skúsili pána smerovať na iné kvety a kytice a on ani počuť! Ževraj červené ruže sú dôkaz lásky.... Škoda, že nevie za tie roky, aké kvety jeho láska miluje 🤷‍♀️

jamimo
14. jan 2025

@zojazoja toto nevymyslíš... 🤦 Viem, znie to neuveriteľne 🤔

simca06022011
14. jan 2025

A aky vlastnorucne vyrobeny darcok to je?
Ale teda = kazdy dava co ho napadne a ake ma moznosti. Neries. Ak to nechces, posun to dalej. Ja napr. sice vyrabam rucne co - to ale ako darceky to nedavam.. a netesia ma ani taketo haraburdicky dostavat.
@jamimo s kvetmi mam doma toto iste... je druh ktory neznasam, vyslovene... a just mi to bude chlap kupovat, uz som mu aj povedala xy krat, ze si ma s niekym pomylil, tieto kvety sa mi nikdy nepacili, nepacia a su tak pre dochodcov :D ale nie... :D a este to da nejak zakomponovat do tyych predrazenych kytic, co ma ide vystriet duplom z toho 🙂

lenka.25
14. jan 2025

Mňa by naozaj zaujímalo , čo také vyrába tvoja mama .Tak napíš, myslím, že viaceré z nás by to zaujímalo . Ja všeobecne nemám rada darčekovanie , ale tak zoberiem , poďakujem a neriešim . Buď to využijem, darujem, alebo vyhodím . A tvoja svokra je asi praktická žena , tak to berie asi takto ...pre mňa vždy lepšie , ako nejaká dečka, alebo neviem čo by mi teda svokra vedela vyrobiť .
A teda musím podotknúť, že hľadáš na svokre a ešte to ani nie je tvoja svokra ,len to zlé . Nad darovanou kazetou by som sa ani nepozastavili . Veľmi som rada , že mám iba dcéry, takže nehrozí , aby mi priniesli večne nespokojné nevestičky domov 😀

jamimo
14. jan 2025

@simca06022011 ináč ani ja nemám rada červené ruže, strelície, orchideu... Chlap to vie... milujem gerbery, tulipány, hortenzie, turecké klinčeky, alebo také lúčne kytice. Vždy ma poteší. Hitparáde kvetov kraľuje moja švagriná, daruje všetkým chryzantémy, lebo ona ich miluje 🤭 A áno, aj v kvetináči. (dala môjmu 74 r. otcovi, kt. býva v byte...)

basska_b
14. jan 2025

Darček naozaj nemusí vždy sadnúť, ja sa slušne poďakujem, ale keď sa mi ten darček nehodí, tak posuniem niekomu, kto to využije, alebo vyhodím... budúca svokra asi nevedela, čo kúpiť, tak zhrabla v drogérii alebo supermarkete , čo prvé videla - keby si chcela dať trošku námahu, zistí u syna, čo máš rada... ale evidentne to nerieši, nie každý je na darčeky zameraný

simca06022011
14. jan 2025

@jamimo 😂 inak tych chryzantem mi je luto... trvalky to su a ludi to kupuju a vyhadzuju kazdy rok :( Mne kupuje moj chlap gladioly😂 on to ma z rodiny takuto diagnozu, kedysi vedel krasne kvety priniest... ale asom sa takto zopsul :DD ja mam rada pivonie (len tie su kratko a malo), gerbery aj plnokvete ruze .. ale najradsej mam kvetinacove rastliny :DDD okrme orchideii, lebo tym sa teraz u nas ani nedari.

simca06022011
14. jan 2025

@tibor79 zalezi od toho co to je... maju hodnotu a su aj super niektore, ale zalezi na tom, co to je... tazko sa potesim napr. kriklavo zelenemu svetru od babky s cervenou lienkou :DD aj ked sa narobila na nom. Alebo moja mam teraz vyraba dekoracia z kadecoho, napr. trpaslikov a pod.. alebo servitkuje pohare, dozy.. hej nadsena som :DDD Keby ti pristal 3,5l pohar v merrry xmass servitke na polici "na ozdobu", tak si cely nadseny 🙂

silvusias
14. jan 2025

Tiež nemusím darčeky typu "toto kúpim len aby teda bolo a aby sa nepovedalo", ale zas asi lepšie než niečo vlastnoručne vyrobené 😀 Lebo keby videla pri najbližšej návšteve, že to nikde vystavené nemám, tak asi by to zle vyzeralo. 😂

januska12323
14. jan 2025

Kozmetickú sadu môžeš minúť aj na umývanie kúpeľne alebo posunúť ďalej, je to síce darček aby sa nepovedalo ale aspoň sa využije. Doma vyrobené je čo? Ak to nie je koláč ale nejaká haraburda je to ešte horší darček.

babababka
14. jan 2025

Ešte sa vrátim k handmade.darčeky,ktoré vyrobia moje vnučky pre mňa sú nadovšetko cenené.A poteší aj vlastnoručne spracovaný, upečený chlieb.

jamimo
14. jan 2025

@simca06022011 otec dal chryzantémy na balkón. Nuž, alé trošku taký cynizmus od nej, keďže vo všeobecnosti sú vnímané ako kvety na hroby a otec sa lieči na rakovinu 🙄 Ináč sú krásne, hlavne v záhradách.

andymi
14. jan 2025

Hand made darceky maju svoje caro, ak si na ne obdarovany potrpi. Fakt by ma zaujimalo, aky hand made darcek dostava tvoj manzel...nepoznam vo svojom okoli ziadneho chlapa, ktory by si na taketo darceky potrpel (ak to nie je doslova nejaky zberatel napr. nozov alebo este nejaka dobra "domaca", ale to tvoja mama asi nevyraba😀) Autorka prezradis?

h2
14. jan 2025

Pokiaľ tvoja mama doma nepáli whisky, tak neviem, aký iný darček, čo poteší mužov, môže doma vyrábať. 🤪

andymi
14. jan 2025

@h2 Pozri môj komentár nad tvojim...moja reč 😀

biba_18
14. jan 2025

@ivik4 fiiiha, vlastnoručne upletený sveter napr. stojí majland 😂

kiwi3
14. jan 2025

nakoniec z toho bude nejaky dzem alebo co spajza dala...
ak sa ti to nepaci, tak to predaj, vymen, daruj...
tiez by som nechcela rucne vyrobky. ak to nie je vyslovene nieco, po com by som tuzila, tak je to len lapac prachu. vonavka je aspon spotrebna vec.
a este nechapem, kto az do 14.1. stale riesi vianocne darceky... to je najvacsie vzruso v roku?

procrastique
14. jan 2025

@h2 obrus na zakrytie plejka alebo tv? :D

h2
14. jan 2025

@andymi 😀 Teraz vyzerám, že vykrádam tvoj nápad, ale nevidela som to, podľa času sme to písali naraz. 😁

h2
14. jan 2025

@procrastique 😂 Akože "teraz dlho nebudem hrať, ani pozerať, tak nech na to nesadá prach" ??? 😁

dixitka
14. jan 2025

@simca06022011 ja milujem gladioly a chlap mi ich nikdy nekupil 🥲😂🤣

procrastique
14. jan 2025

@h2 hej :D moja babka má taký obrus na zakrytie tv :D

domkakvet
14. jan 2025

Tiez povazujem za darceky, ktore sa nevyuziju zbytocne vyhodene peniaze, neriesila som to bud som to podarovala, alebo uz nejako spotrebovala, ale ked som bola s mojim ex, ktory mal velku rodinu, tak jednoducho uz toho bolo az prilis vela,cize som na rovinu povedala, ze staci ked pridu s bonbonierou, nech nekupuju nic drahe, lebo ja aj tak pouzivam svoju znacku, pochopili a zobrali to v pohode, ale je pravda ze to bolo az po rokoch, hned by som to nepovedala, az ked sme sa uz ako tak poznali.

andymi
14. jan 2025

@h2 Odoslali sme to takmer naraz, ale to bolo prve co ma napadlo, ze co by takeho chlapa mohlo potesit z handmade tvorby 😀

alenka58
14. jan 2025

využi to na WC

sima234
14. jan 2025

A čo také hodnotné vyrába tvoja mama?

simca06022011
14. jan 2025

@dixitka no vidis :D kazdy mame nieco

abbey1
14. jan 2025

Ja mam stále v ušiach staré dobré 'Darovanému koňovi' na zuby nepozeraj. Veľmi rada darčeky dávam ľuďom, na ktorých mi záleží a ktorých si vážim. Dávam si záležať, aby som ich vybrala co najlepšie pre danú osobu.
Na druhu stranu, i keď ma dar naozaj poteší, neprežívam tragicky, že sa niekto netrafil do vkusu, kúpi pre mňa hlúposť a podobne. Za nechcený darček poďakujem a následne buď využijem, ale posúvam charite, v darovacej skupinke, priateľke, ktorú poteší.
Robiť stresy a dusnú atmosféru, kvôli darčeku? K čomu?
Buď osoba síce chce urobiť radosť, ale proste darček vybrať nevie, ako napr môj manžel, alebo je to proste typ osoby, ktorý nemá vkus, nedáva si záležať, či som jej ukradnutá.
Čo mne či situácii ako takej pomôže riešiť to?
Vždy sa nájde niekto, koho práve ten mnou neocenený darček, poteší.

viestta
14. jan 2025

Asi sa nedozvieme co za vlastnorucne vyrobeny darcek dostal bududuci zat, ale fakt ma to zaujima