icon

Svadba až po pôrode

cherset
20. apr 2014

S priateľom nás tehotenstvo trošku zaskočilo, no na bábätko sa obidvaja velmi tešíme. Ja sa nechcem vydávať tehotná (a aj keď trošku bojujem s mojou mamou, lebo z blízkej rodiny s tým nik iný nemá problém), chceme zostať pri pôvodnom pláne našej svadby, teda zhruba takto o rok. To by už malinke malo okolo pol roka. Chcem sa spýtať, či s tým máte niektorá skúsenosti, lebo napriek svojmu rozhodnutiu ešte stále trošku vaham, čo by bolo lepšie. Ešte chcem dodať, že nechceme žiadnu veľkú svadbu, budú tam len tí najbližší. Vopred ďakujem za názory a skúsenosti ;)

zuzzuli
20. apr 2014

My sme sa brali ked mal maly presne 11 mesiacov a musim povedat ze aj vdaka mojim rodicom bola svadba s malym uzasna 😉 Jedine co sme nestihli bolo nejake extra svadobne fotenie a nemame ziadne speci fotky, ale mne to vobec nechyba 😉 Par fotiek mame aj s drobcom a tie su najkrajsie zo vsetkcyh, pred sobasom nam zaspinkal a zobudil sa az ked sme sa navecerali (vdaka mojej sestre ktora ho cely cas kocikovala 😵 ). a vobec som nemala z neho pocit ze mal stres zo svadby, ved tam boli ine deticky co poznal, balony, hudba 😉 zaspal mi pred polnocou a spinkal do rana 🙂

zuzuzv
20. apr 2014

my sme mali mat svadbu v septembri...planovali sme rok dopredu a zrazu bum! bude v juli a ja sa strasne tesim, aj ked uz budem v 5 mesiaci 😅 tiež sa nechcem volat inak ako krpec 🙂

cecil36
20. apr 2014

Ako zasluzila matka ti mozem povedta, ze si neviem predstavit svadbu s polrocnym dietatom ani pri jednom zo svojich deti. Dcera sice bola fajn babätko, ale ja som bola po narocnom porode este rok ko, nevyspana, unavena, ubolena, prsia ako zasobniky na ohrev teplej vody, dieta furt hladne, a kym som neprestala dojcit vyzerala som ako spuchlina. Pri synovi som sice ja bola fit, ale dieta 24 hodin vrestiace, neutisitelne, neustale na pohotovosti alebo v nemocke a v 8 mesiacoch sa mu zauzlili crievka....Padala som doslova na hubu, striedali sme sa s muzom a z tohto obdobia si takmer nic pekne nepamätam... Robit do toho svadbu by bolo zatiahnutie si slucky 😀

lucka1789
20. apr 2014

Ahoj na tvojom mieste by som to urobila teraz keď si ešte tehotná ja som to tiež cchela tak urobiť ale dala som sa presvedčiť že sa vezmeme keď sa malá narodí no a ideme sa brať 26.4.2014 svadba + krst malá ma 4 mesiace a poviem ti je to makačka nikto mi ju nevie poztrážiť takže všade ju berieme zo sebou a je to dosť na ňu vybavovanie papierov na matrike u farára výzdoba teraz nákupy čaká nás skúška v kostole proste všetko určujeme podľa malej hodina sobášu fotenie aby nám vydržala a hostinu to bude všetko zase len okolo malej spať najesť prebaliť vypnem až večer keď zaspí aspoň to tak vidím že to tak bude... a chces sa bratz ked bude mat malicke 6 mesiacov poviem ti ze mala ma 4 a ja mam niekedy dosť čo robiť niekedy je super deň žeje dobručka usmievava a zas je deň keď len plače a chce byť na rukách a dufám že v sobotu jej víde deň a bude dobrá 🙂 🙂 je na tebe ako sa rozhodneš 🙂 😉

manchester1987
20. apr 2014

@cherset ja som mala svadbu ako tehotna teraz ked pozeram na to video a fotky tak som bola dost pribrata ale mali sme peknu svadbu len to ze som bola tehotna som tam plakala co som bola precitlivela a vies si predstavit tie foto. teraz by som asi vymenila ze by sme sa brali teraz mozno by som schudla aj by som si mohla pripit a nemat urevane foto a fotky s babatkom by boli krajsie je to take 50 na 50 vsetko ma pre aj proti 🙂 moc som neporadila. ☹

ukulela
20. apr 2014

@cherset podla mna neurobite nic zle, ked sa vezmete po svadbe ... ved kolko je svadobnych fotiek s malym dietatom . Zaujimalo by ma, preco ta mama tlaci do svadby este pred porodom - aby nebolo, ze slobodna matka? Aby jej susedy nesepkali, ze dcera v hanbe? Smiesne. ... podla mna ked si bola na svadbu nastavena o rok, tak teraz nejake zrychlene vybavovanie ti bude sposobovat len stresy a paniku. Teraz sa sustred na seba a tehotenstvo a babo. Ries lekarov, tvoj zdravotny stav, pohodu a casom vybavicku. Ked ste sa s priatelom uz dohodli, svadba vam neutecie. A ze par krat odbehnes dojcit? Ved svet sa nezruti. Okrem toho - ako pises - svadbu chcete mensiu a komornu, tam male dieta pri neveste urcite prekazat nebude. Ako tehotna nevesta mozes mat nalady, chute, moze ti byt zle, na zvracanie, svadbu si neuzijes. A nevies, co bude o mesiac, dva - mozes skoncit v nemocnici na rizikovom - to by som neriskovala. Porodis, budes kludnejsia, ze uz je vsetko ok, zabehnes sa do mamickovskych povinnosti a buduci rok na jar / pred letom zacnes chystat svadbu. Parada - nech ti to vsetko vyjde podla predstav.

afrika
20. apr 2014

@cherset vezmite sa vtedy keď sa na to budete cítiť a nerieš kedy je to lepšie 🙂 🙂

sarinka2012
20. apr 2014

@cherset Ja by som sa vydavala až po porode 🙂 My sme stihli svadbu sice ešte pred tehotenstvom,ale ak by sa nam poštastilo,tak sa vydavam až po porode,kamaratka mala takto svadbu s polročnym dievčatkom a bolo to krasneeee 🙂 malu niesla svokra k oltaru hned za svadobnym parom,kamaratka mala motivaciu dostat sa po porode do formy a v šatach bola užasnaa,celu svadbu si uzila,mohla si dať šampanske,nebolo jej zle ani ju neťažilo bruško,pretancovala celu noc 🙂 ale každy sme ale iny,tak sa musis rozhodnuť podla seba,v tomto ohlade sa ozaj da povedat len subjektivny nazor,neexistuje že jedna možnosť je spravna a druha nie 🙂 ale ja by som sa tehotna nevydavala 🙂

vulka
20. apr 2014

@cherset My sme to tiež vzali z opačného konca. najskor bývanie, potom dieťa a nakoniec svadba. Chceli sme ju, keď bude mať malý pol roka, aby už vedel sedieť. Ale moc mu to nešlo, tak sme to ešte o mesiac odložili. Svadba bola malá - 15 ľudí, ale úplne super. Možem odporučiť, bolo to krásne.

lead16
20. apr 2014

Janihah je to o každého presvedčení. Pre mňa je svadba len formalita. Žijeme spolu uz sedem rokov, delíme sa o všetko spoločne. Takže preto to pre nás nie je také dôležité. Každý má svoj názor. 🙂. Ja ho neznemím pretože nemám prečo. Vieš koľko poznám ľudí čo to brali ako ty. A dnes sú rozvedení. Keď to chce až po narodení autorka nech je to preto, že to chce ona a nie preto, že by sa to malo.🙂

blahowoman
20. apr 2014

@cherset ahoj. My mali svadbu ked mal syn 9m!!! Svadba krasna,vsetko super ,ale ja bola o 2h rano uplne mrtva. Museli sme svadbu aj ukoncit,lebo sme s manzelom uz nevladali dalej fungovat. Maĺa som sice kamartku opatrovatelku ale aj tak! Ja ho este aj kojila takze saty xkrat dolu,ked ho vecer uspavala a pod. Neviem,ja by sa uz PO porode s tak malym dietatkom uz nevydavala . Vela stresu okolo toho. My mali 30ludi.

moni244
20. apr 2014

nečítala som čo ti radia baby, ak chceš svadbu po pôrode, tak možno skôr o 2 roky ako o rok, nevieš aké budeš mať náročné bábo a keď by malo 1,5, to už bude behať, viacerí sa môžu pri ňom lahšie prestriedať, ak budete aj tancovať, bude tancovať s vami, my sme mali svadbu minulý týždeň, dcérka mala akurát 15 mesiacov a bolo to super, ona si pobehala, chodili s ňou von na striedačku, pekne obsedela aj v detskej stoličke pri stole a ani som nekojila už, stihla sa sama odstavil, tak som si aj trošku vypila a bolo to super, ale my sme tancovačku nemali len obed v reštike, kde mala svoj kútik s hračkami, čo jej tam prichystali, ináč si neviem predstaviť mať, pol ročné bábo a chodiť ho v tých svadobných šatách kojiť 😉

sunshineka
20. apr 2014

Ja by som sa nevydala ani ako tehotna,ani o rok.tehotna si svadbu neuzijes,mas co robit sama so sebou,nieto este vykrucat hosti a svadba bez tancujucej nevesty je nudna.bola som na troch,kde boli nevesty tehotne,o chvilu ideme na dalsiu,kde bude nevesta s bruchom a vobec sa netesim.desna nuda,komorna atmosfera.s polrocnym dietatom si tiez neuzijes.vydavala by som sa,az keby malo dieta cca 3 roky

sunshineka
20. apr 2014

@janinah je krasne,ze mas tak idealne predstavy.no ja ked sa poobzeram okolo seba,v akom hnuse zijeme,ludia len podvadzaju az mi je z toho zle.necudujem sa mladym,ze maju nechut do manzelstva.rozvadzaju sa dlhorocne manzelstva,velke lasky a ludia,o ktorych by si to nikdy nepovedala.a problem je v tom,ze rozviest sa je tak lahke.

kkristin
20. apr 2014

Nemozem si pomoct ale strasne malo bab rozmyslate trosku aj do buducnosti...je vela muzov co im bude vyhovovat byt partnerom nie manzelia...je to aj ekonomicka rovina rovina pravna a vsetko ostatne tiez....ked cakate dieta je to trosku aj o zodpovednosti....osobne pokial sa chcete vziat urob to cim skor a neodkladaj tieto veci...a potom sa babe cudujete a riesite tu a to spomeniem len tie menej narocne temy ako priezvisko nadobudanie majetku davky v pripade zivotnych udalosti / je ich vela aj neprijemnych/ atd.....

janinah
20. apr 2014

@sunshineka moja babka /t.r. by sa dožila 100r/ to povedala krátko a múdro...ani nelíhaj do postele s takým,od ktorého decko nechceš a žiť by sa s ním nedalo....neviem,či v mojom veku ešte môžem mať ideálne predstavy,ale dovolím si napísať,že mám zdravý sedliacky rozum...dnes si ženy zavesia na krk kadekoho,nepoznajú ho,neotestujú,boja sa vážnych rozhovorov o manželstve,zodpovednosti,viere a rodine,len aby muž nezdupkal....a potom sa čudujú ako dopadnú 😒 na druhej strane aká je výchova chlapcov,chlapov? kde je príklad otcov?

h2
20. apr 2014

@cherset Ak sa naozaj chcete zobrať, ale nechceš sa vydávať ako tehotná a svadbu by ste chceli o rok, tak by som Ti odporučila ísť teraz uzavrieť manželstvo na úrad, proste len ísť tam podpísať ten papier, žiadna oslava, žiadni hostia, proste formalita, ktorá vám uľahčí život, keď sa dieťa narodí. No a presne o rok, na prvé výročie formálnej svadby si spravíte svadbu podľa vlastných predstáv, povedzme v kostole, s rodinou, hosťami, pohostením a všetkým, čo k tomu patrí. Čo Ty na to? 😉

jalucija
20. apr 2014

pockaj kym bude mat dieta zo rok a potom sa vezmite, to sa zabavis aj si vypijes..nech to stoji za to a dieta uz bude tiez samostatnejsie. Reci o rovbakych priezviskach a o privedeni dietata do "naozajstnej" rodiny nie su podstatne. Lubit sa budete rovnako teraz aj o rok (snad), naco to silit?

lenka1993
20. apr 2014

Ja som snivala o svadbe v jari a netehotna a vydavala som sa v jeseni a v 4 mesiaci 😀. A teraz mam dvojmesacne babo a naozaj si neviem predstavit robit svadbu. Prisia ako vedra plne mlieka, dieta ktore non-stop potrebuje moju blizkost a je fuuurt hladne a nehovoriac o tom ze som total unavena a neviem si predstavit ci by som si obliekla svadobne saty. Odporucam svadbu pred porodom 🙂.

zonjushe
20. apr 2014

@janinah ano preco?

extrate
20. apr 2014

@cherset mam s tym skusenosti, mala som svadbu ked dcerka mala 5 mesiacov. dalo sa to zvladnut, stale bola pri nej moja teta alebo mama alebo ujo alebo niekto iny z rodiny, jedine co bolo neprakticke, vytahovat z korzetovych siat prso aby som ju mohla nakojit 😀 to vzdy niekto musel so mnou odist, povyzliekat ma, pockat a potom zasnurovat naspat. nastastie som mala na to jednu kamosku ktora sa dopredu sama ponukla za asistentku. inak cely obrad bola kludna, aj sme ju pritom pokrstili. mame peknu spolocnu fotku v bielych satach 🙂
prvu svadbu na urade sme mali ked som bola tehotna, a to bolo uplne v pohode.
poviem ti ale ze najjednoduchsie by to bolo ked ma dieta rok a viac, teda uz sa tej svadby viac zucastni a nie je zavisle len od mlieka.

sunshineka
20. apr 2014

@janinah mala si v zivote stastie na muza.tiwz som mala taketo reci o lihani a plodeni deti.mala som idealneho,ukazkoveho chlapa.ani by ma nenapadli,ze raz budem riesit neveru.schylovalo sa k svadbe...ani si nechcem predstavit,co by sa dialo,keby som sa o milenke dozvedela po svadbe.takze prepac,ale tvohe nazory vyplyvaju z tvojho stastneho manzelstva.

sunshineka
20. apr 2014

@janinah v tomto pripade nejde len o chlapov.ani zeny sa nehrnu do svadby.mlade baby roztahuju nohy,kde je vychova?myslim,ze rodicia obe pihlavia vychovavaju neadekvatne vidme poloprazdne kostoly,pokrutena moralka a podobne.skazena doba nastala.doba internetu,kefy nevieme zodpovedne vynalozit s nasou mocou a moznostami.neviem,ci mas deti,ale ak ano,snad pojdu podla tvojho vzoru.

amouramour
20. apr 2014

ja som mala svadbu ked mala mala pol roka🙂svadba bola bezstarostne, mila...a vobec si nemyslim, ze ked nebudete manzelia dieta sa narodi do neuplnej rodiny🙂ja to len papier....ja by som sa napriklad nechcela vydavat tehotna
@kkristin
@janinah

a vy dve nebudte take uzkoprse🙂ani kedysi nebolo vsetko idealne babicky prababicky casto ostavali s muzmi aj ked ich otlkali lebo sa to patrilo, vdakabohu dnes uz taka doba nie je...nuz a pokial ide o ekonomicku rovinu, vela zien to dieta vie realne aj samo vychovat...a s prehladom🙂

miruska2308
20. apr 2014

Ja som sa vydavala ked mal maly pol roka, bolo to nadherne mat ho tam prezil si to vsetko s nami nervozna som nebola, nechela som sa vydavat tehotna, mne sa to nepaci nevesta s bruskom, ale kazdy mame to svoje co nam sedi skratka nemyslim si ze ked sa vydavas po porode nenarodi sa dieta do rodiny my sme teda rozhodne rodina boli ani sme nemali problemy s nejakymi papierovackami co tu bolo spominane maly sa po narodeni volal po mne a pri zapise na matrike sme to zmenili na muzove priezvisko ktore som po svadbe prijala aj ja 🙂 ja osobne si myslim ze muza najlepsie spoznas ked vidis aky je s dietatkom 🙂 ale musis sama najlepsie vediet ci pred chces svadbu pred porodom alebo az po nom : ja by som nic nemenila 🙂 Maly bol uzastny tiez sme mali izbu nachystanu o pol osmej sme ho ulozili a s odposluchom prespal celu noc a ked som si o siestej isla lahnut maly bol za 10 minut hore :D :D :D :D ale aj tak to bolo nadherne a rozhodne nezabudnutelne ale to by urcite bolo aj pred porodom 🙂

lenka1208
20. apr 2014

ja som v rovnakej situacii, cakame babo a nie sme zobrati, mamy nas tlacia nech sa zoberieme lebo 'usporiadana rodina, spolocne priezvisko' ale zoberieme sa proste az po porode...ked uz svadba, tak si ju chcem uzit, zjest a pit na co mam chut, aj si zatancovat a nie teraz rychlo rychlo vybavovat co sa da 'len aby to bolo cim skor'...

lauricka
20. apr 2014

@cherset ved si len na zaciatku tehu, to sa kludne mozes vydavat, ani to vidno nemusi byt. S babom je vsetko zlozitejsie. Ale to budes vediet, az ho budes mat 😉 A nikto nemoze vediet teraz, ake narocne babo budes mat, ako to bude s kojenim, ako sa budes Ty citit....to sa neda odhadnut. Teraz to mas istejsie, ze bude klud 😀

iguska
20. apr 2014

Ja som sa tiež vydávala s dieťaťom. Mal 11mes. Nemala som tu žiadnu moju rodinu, len túto akože "rodinu". Na všetko som bola sama. Svokra princeznička sa ponúkla postrážiť dieťa (svoje vnúča) 2 minúty pred obradom 😎 Ale skončil u mužovej sesternici, teda som vedela, že bude o nebo postarané....
A 2 týždne po svadbe som zostala tehotná a zas na všetko sama 😝

kkristin
21. apr 2014

@amouramour to niejeo tom zjavne si to vobec nepochopila...najprv si tu vsetky hovorite ved sa zobereme potom potom je tu milion tem kde placete nad svojim osudom....ako si ma uz nechce vziat ako ho dotlacit k svadbe ako riesit to a to pravne a ekonomicke otazky.....ked mam dieta a planujeme sa vziat nevidim dovod odkladat to...a tehotenstvo nieje choroba

kkristin
21. apr 2014

@amouramour vela z nich vie ale dieta uzivit ale miesto toho aby si uzili matersku s dietatom tak dieta je u babky v jaslach a ona pracuje...je to otazka pohladu...byt nezavisla je super ale nie ked to je na ukor rodiny a chlap ta bere tak ze ked idete na veceru polku si zaplatis...muz nech sa stale citi muzom a zena zenou