icon

Svadba - koľko eur dať ako dar?

31. júl 2023

Aká je minimálna suma peňazí ( dar) za ktorý sa netreba hanbiť? Nie sme na tom teraz najlepšie a svadbu majú naši príbuzní nie nejakí najbližší. 50eur a nejaký ten žreb je za dvojicu malo?

Strana
z5
ness222
1. aug 2023

Autorka, Ano suhlasim s Vami. Nenarazala som tym samozrejme na Vas, len som si na to spomenula ako na vtipnu prihodu zo svadby 😂

kristina0909
1. aug 2023

Žienky vidíte , na komentároch je pekne vidieť , že každý sme iní. Kým jeden si cení účasť a neočakáva nič , druhý očakáva že sa mu istá čiastka vráti. A preto autorka ja by som sa zamerala na konkrétny pár, čo asi oni očakávajú a podla toho sa zariadila . Napr my ideme o2t. Na svadbu ja som chcela urobiť tak ako ti radia vyššie (radšej dar 200€ -ja a dve malé deti v tom prípade sa uskromním na šatách ) ale neveste sa moje šaty nepáčili tak som zašla do požičovne ale povedala som jej , že zvyšené výdavky u mna mi teda nedovolia dať dar vo výške ako som pôvodne chcela . Čiže záleží aj od nevesty , každá je iná a nie vždy sa vypláca uskromniť sa (na sebe)

irusa
1. aug 2023

@kristina0909 to ako fakt nevesta diktuje aké šaty???

kristina0909
1. aug 2023

@irusa áno, ale ja to rešpektujem už nie raz som sa s tým stretla aj z rozprávania . Keď som pracovala v obchode s oblečením často chodili dámy už s konkrétnou farbou šiat ,že nevesta zadala takúto farbu do ktorej sa maju všetky ženy zladiť. No v mojom prípade ide o blizku osobu z rodiny , moje šaty boli krátke nad kolená tak beriem, že sa to nehodí . Aj keď priznám , že mi prišlo lúto že takto zbytočne vyhodím peniaze na ďalšie šaty naozaj by som radšej dopriala im . No ako chcú je to ich ,,velký deň,,

irusa
1. aug 2023

@kristina0909 osobne som sa s tým nikde nestretla.. Ako z amerického filmu

muchotrafka298
1. aug 2023

@irusa mna taketo uz neprekvapi, lebo v dnesnej dobe uz su tu niektore baby tak zmagorene, ze idu tie americke trendy v jednej farbe hostia, tematicke outfity k stylu svadby a neviem co. Pozvanky vo forme magnetiek alebo oznamenie so slamou, lebo bude niekde na farme na vidieku svadba a taketo veci. Teraz mi jedna kamoska hovorila, ze jej nejaka znama ma svadbu v lese (!!!!) a ze sa maju obliect ti co pozvala do "tematicych lesnych outfitov" (toto vobec neivem ze co ma byt, prezliect sa za travu alebo paprad???)

irusa
1. aug 2023

@muchotrafka298 ideálne za medveďa
😄.. Ten národ už je totálne zmagorený

muchotrafka298
1. aug 2023

@irusa my rozmyslame rovnako 😂 Ako ja som zvedava, co povie ta kamoska, ze jake outfity tam boli na tej svadbe, lebo to si fakt ja toto neviem predstavit, ze lesna svadba a k tomu outfit?

autor
1. aug 2023

@muchotrafka298 asi skôr myslela niečo v prírodných farbách tmavozelene hnedé béžové ..ak aj výzdoba bude v takom štýle 😁😁 ja náhodou mám rada ked je niečo tematicke a dostala by som nejaké ,,inštrukcie,, že čo zvoliť nemám síce problém si vybrať sama podľa seba aj bez toho ale nevadilo by mi to 😄pokial by to nebolo niečo vyslovene nepríjemne že prísť holý alebo čo 😂😂😂

konik123_
1. aug 2023

@mamamasama presne tak isto aj u nás. Svadbu sme mali pred polrokom. Od niekoho sme dostali aj 1000€ od niekoho nič. Neriešim, nepozerám na tých ľudí inak. Nevolala som ľudí na svadbu kvôli €.

basska_b
1. aug 2023

Urcite v dnesnej dobe 50 - 100 eur, ale ak vam to naozaj nevychadza, oni pochopia. My sme mali na svadbe aj takych, co nedali nic, lebo proste mali.hlboko do vrecka a ja som to pochopila. Bola som rada, ze prisli. Nerobila som zo svadby beneficny vecierok...

muchotrafka298
1. aug 2023

Ja som napriklad kedysi odmietla pozvanie na svadbu od kamaratky, lebo som nemala na to financie. Oni to mali velmi nobl a dress code boli vecerne saty dlhe a k tomu zodpovedajuci styling. Ja som vedela, ze na to nemam peniaze, aby som si kupovala/poziciavala saty, dala si urobit makeup a vlasy. Ze by ma to stalo vtedy 1 moju vyplatu. Ospravedlnila som sa, ze sa svadby nezucastnim. Nakoneic to skoncilo dost velkym trapasom, lebo tam boli svadobcania pomaly v teplakoch.

kornelies
1. aug 2023

@muchotrafka298 Lesna vila...uplne idealne...stacia dlhe, jednoduche saty a baleriny, vencek na hlavu...to by som hned brala

123kika1234
1. aug 2023

Daj tak ako by si ocenila ty keby ti niekto dal..50 eur by bolo možno ok pred par rokmi, ja by som sa hanbila dat vo dvojici 50... 🙂

autor
1. aug 2023

@123kika1234 poprosím vsetci co stále píšete že by ste nedali 50, posledný krát sa opakujem nikde som nepísala že obalka s 50€ a hotovo. Už v prvotnom príspevku som písala že 50€a nejaký žreb k tomu- samozrejme nie prasa v žite za euro😃ale 50€ a nejaké zreby tak za 20-30eur. A ešte aj poslednýkrát napíšem že sú to ľudia ktorí majú zreby radi a sú na ne zvyknuti nie je to môj výmysel. Takze zhrnuto výsledná suma 70-80€

alickapusinka
2. aug 2023

Bola som na svadbe kde nevestu okrem žrebov nezaujímali žiadne finančne dary. Pred redovým išla o pol noci stierať žreby. A ked vyhrala 2 alebo 5 eur tešila sa ako malé dieťa.

ada12345
3. aug 2023

Zreby su vyhodene peniaze. To radsej daj tie financie co si chcela dat na "drahsie" zreby v hotovosti do obalky. A symbolicky kup k tomu jeden zreb za 5-6e.

rosavia
9. aug 2023

Vsetky jej hovoria, ze minimalne €100 za dvoch. Ved hovori, ze jej to nevychadza. Ked nema, co si ma ist pozicat? Alebo dokonca mesiaca budu bez vecere?

Autorka, daj tak, aby si bola Ty OK s tym, kolko davas. Hadam vas nepozvali preto, aby sa im vratili naklady. To by bolo dost chore. Co keby mali svadbu v 5* hoteli? Kolko by im ludia mali prispievat? Alebo by zavolali do hotela a zistovali, ze kolko ich to asi stalo?

Strana
z5