icon

Svadba mojej svokry

13. júl 2023

Ahojte. Poraďte co by ste robili vy. Moja svokra sa ide vydávať teraz na konci augusta. Bude to svatba vraj v nejakej restike kde bude aj terasa. Cca 40 ľudí, len rodina. No problém je ten, že mám 5 mesačného syna, vtedy bude mať 6 mesiacov, a absoutlne tam nemám chuť ísť aj kvôli sebe, ale aj kvôli nemu. Dôvodov mam asi 100, no muž je len taky ze chce aby ho jeho rodina videla. To prečo ho doteraz neprišli pozrieť nekomentujem... A ze ak bude umrncany, pôjdeme domkv.. Ale, svatba je asi pol hodina od nás, čiže 1.dovod je cesta, moje dieťa reve ako pavian keď je v aute, a ešte k tomu keď bude teplo...
2.dovod je aj jeho rodina. Nemáme zle vzťahy, no pokiaľ sa my neunuvame prísť s malým, oni neprídu.. No svokra hej raz za mesiac🤣 ale ostatní chcú nech chodíme my.. Co som jasne povedala ze s mesačným dieťaťom nebudem cestovať do dedín kde bývajú.
Ďalší dôvod je ze malý mal rsv keď mal 10 dní, a dr mi odporúčala aspoň do pol roka sa vyhýbať veľa ľuďom atď.. A keď týmto argumentujem, tak ze už bude mať pol roka, že je to v poriadku 🤷‍♀️
4.dôvod je ze keď je medzi veľa ľuďmi, hluk, atď je nervny taky nesvoj..
Ďalšie dôvody sú jedlo, spánok atď.. Môžem to tu písať do nekonečná. Proste ja mam fakt plno dôvodov prečo neísť, aj kvôli jej partnerovi, ktorého nemusíme ja ani muž, všetci tam budu Maďari a ja viem tak 2 slová po maďarsky, a neverím ze sa budu len kvôli mne baviť po slovensky. Hovorím mužovi, chod sam, a on ze no uvidím.. Keď mu tieto dôvody poviem, povie ze je to za mesiac a ze sa porozprávame potom.. Jemu ide hlavne o to aby ho videla jeho rodina, no ja stále tvrdím ze dvere majú otvorené, môžu prísť...je mi ho aj ľúto, lebo vidím ze ho to serie ako na tom sú, ešte keď my sme úplne iní, myslím moju rodinu.. My sme stále spolu, držíme spolu, píšeme si, voláme.. Oni si zavolajú raz za týždne a ideme sa tu rodinkovat.. No ja neviem.. Chcem počuť vaše názory ☺️

prasiatko30
13. júl 2023

Tvoj hlavny dovod je ten, ze ich nemusis, ze im nebudes rozumiet kedze budu rozpravat po madarsky a ty nebudes rozumiet. To v tebe vytvara neistotu, lebo sa budes citit ako piate koleso u voza. Ja byt tebou tak by som sa premohla. Syna by som zacala davat na kratke intervaly do vajca/autosedacky doma aby si v tom zvykol s jeho hrackami v jeho prostredi a pomaly by som ho zvykala aj na cesty autom - najprv kratsie jazdy a postupne predlzovat domesiaca ho aklimatizujes na 30min cestu. Tak si splnis zdvorilostnu navstevu s celou rodinou, bez toho, zeby si ich musela obskakovat a po 2-3h mozes zahlasit, ze maly je unaveny a idete domov

kristinka92
13. júl 2023

autorka to že si vymyslas 100dovodov prečo tam TY nechceš ist neriesim. veď nie každého bavia svadby…ok
ale týmto chovanim pestujes z dietata totalneho asociála. to naozaj chodíte iba po pár obmedzených miestach? že pri cudzích reve a je nervny je presne znakom toho ako ho asocialne vychovavas…tým že ho budeš drzat len doma a po pár miestach v dedine, nikomu ho neukazes lebo on to nemá rad mu len škodíš do buducna. nebude žiť cely život zavretý v bubline. bude to mat ťažké v živote sa pretĺcť životom… ja som moje dieta od malicka vsade brala kam som išla, čo som potrebovala vybaviť išli sme, autom hore dole aj sama s dietatom, cudzí necudzí…nič takéto čo píšeš momentalne riešiť ani nemusím, dcéra je spoločenská, každého si hneď omota okolo prsta a sú z nej namakko vsade kde ideme…skus sa zamyslieť

lenka_aknel
Odpoveď bola odstránená
nevenka
13. júl 2023

Takto, mam 4 deti a nie, nie je mi u prdele, ako sa citia. Ale to mam 10 rokov sediet na zadku a nikde neist???
K nasim chodime, co je cca hodina a pol cesty, jedine s tretim sme nechodili, lebo covid a dlho si zvykal potom na auto. Idem kupovat detom topanky, oblecko, ideme autom, berieme vsetkych. Muz zabavi 2,5 rocneho a 6 mesacnu a starsi idu so mnou. Alebo zoberie 3 na ihrisko a ja s najmladsou. Pol hodina v ramci mesta. Ano, je kludna, aj obcas reve. Ale zit sa musi. Ideme na svadbu v septembri, bude mat cerstvo 8 mesiacov, vies co, tesime sa. Sobas na peso 3 minuty do kostola a zabava hodinu cesty. Spat potom budeme u nasich, co je dalsia polhodina. Dakedy rano pojdeme 🙃😅. A vydava sa muzova sesternica, nie mama, ci sestra. Ja som dost citliva na choroby, strachy mam vselijake, ale Ty z toho fakt robis kovbojku.

zmrzlinka2021
13. júl 2023

@sasa1310
@elizabet173
Dievčatá, to sa nezdá, ale nie je výnimkou - aj celkom slusny pocet chlapov ma doma taketo manipulativne konfliktne partnerky. Toto je hlavne zensky portal a castokrat je tu vytvarana iluzia, ze zena je ta obet a chlap ten tyran, psychopat, narcista, ale zial, v niektorych pripadoch, kebyze sa na to ludia pozru aj z tej druhej strany, zistia, ze pravda je niekde inde, pripadne uprostred.

jaond19
13. júl 2023

Isla by som len na obrad, zo slusnosti, vsak je to babka.... ta polhodina este nie je nic hrozne, ja som takto zabavala babatko v aute 7hodin cestou do HR, potom domov... aj pomrncal, aj sa zlostil.... nic nove pri detoch. Aspon budete mat "odbité" pripadne dalsie navstevy kedy by sa tetky ujca bratrancovej sesternice dozadovali vidiet dieta....

vmiri
13. júl 2023

Tiež sa prikláňam k názoru, že sú to sprosté výhovorky, máš so svokrou dobrý vzťah podľa toho čo píšeš a ideš tma kvôli nej. Silou-mocou hľadáš dôvody prečo neísť.
Ale chceš počuť niečo iné - nechoď, ostaň s dieťaťom doma, nech ide len muž, určite sa svokra poteší 🤦

nevenka
13. júl 2023

@autorka co je hnus? Ty si prva obvinila zeny, ze su im ich deti u prdele, tak sa laskavo uvedom. Ale co, akoda sa tu nad tym rozculovat.

tamitamitami
13. júl 2023

Šla by som, pozri ja ťa chápem (že sa necítiš komfortne a je ti nepríjemné tam ísť....a nič zlé na tom nevidím).
Ale! Je to mama tvojho muža....ako by si sa ty cítila keby on mal takýto postoj ako ty a nechcel ísť na svadbu tvojej mami (inej veľmi blízkej osoby)? Tým pádom ani malý. Určite by si bola smutná ty a aj tvoja mama keby má takýto postoj.

Dohodnite sa dopredu ako to spravíte aby ste boli obaja spokojný a zvládli ste to vpohode. Choďte tak aby malý spal cestou v aute tam aj naspäť, nakojiť ho môžeš v aute pri príchode aj odchode..... strávite tam hodinu - hodinu a pol. Môžte byť veľa na terase keď sa bojíš aby malý nebol ohrozený. Muž bude spokojný že ste boli všetci, ostatný malého uvidia. Ty tu chvíľu vydržíš a malému to nijak neublíži keď to rozumne vymyslíte.

Takže tiež som názoru že sa treba troška prekonať.

triss83
Autor odpoveď zmazal
pinkgirl
13. júl 2023

Milá autorka, je jedno koľko dôvodov prečo neísť na svadbu svokry nájdeš a vyargumentuješ - je to mužova mama a babka tvojho dieťaťa, to nezmeníš.
Pozri sa na to s odstupom pár rokov do budúcnosti. Ako sa budeš cítiť pri ktoromkoľvek stretnutí s manželovou mamou, keď si jej nebola na svadbe? Aké budeš mať pocity? Čas nevrátiš a bude ti to ľúto.
Veď to je to najmenej čo môžeš pre ňu v ten deň urobiť. Budete na obrade, na hostine kľudne len chvíľočku akú vydrží dieťa a muž ťa s malým môže odviesť domov a on sa vráti keď bude chcieť.
Verím, že ona sa chce pred rodinou pochváliť synovou rodinkou - tebou aj malým. Práve že by si mala mať z toho radosť.
A ak nie pre svokru, tak to urob kvôli svojmu mužovi a choď tam s ním.
Premysli si to prosím.

biankaaaa
13. júl 2023

Určite by som išla. Nič z tých dôvodov nie je tak vážne, aby som zmeškalq svadbu vlastnej svokry...
Neviem, my sme boli so 7-mesačným na svadbe mužovmu kolegovi, tiež sa mi nechcelo, lebo som okrem muža nikoho nepoznala, ale patrilo sa to, nakoľko išli všetci kolegovia s rodinou. Svadba bola hodinu cesty od nášho domu, cestou tam v aute plakal, tak sme mu zapli rozprávky a po ceste naspäť večer už spal. Počas obradu mal akurát šlofika, počas hostiny ho všetko zaujímalo, ľudia, hudba, balóny, iné deti a pod. Keď hrala hudba príliš nahlas, išli sme sa von prejsť. Vydržali sme do 21 a išli sme domov. Spokojný manžel, spokojní mladomanželia a aj my s malým. A to boli len kolegovia. O svokrinej svadbe by som ani neuvažovala. Keď to bude katastrofálne, odídete domov, ale aspoň sa tam zo slušnosti ukážete

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
luccija
13. júl 2023

Čím skôr ho naučíš na ľudí, cestovať tým lepšie.
A určite ísť snáď nepôjde muž sám?

zuzubb007
13. júl 2023

Preco neist, dieta treba naucit na vsetko, nie len na klud doma a prezije to v pohode, to su len tvoje vyhovorky preco neist, treba sa zucastnit ako rodina ak bude maly zly odides skorej s nim, ja som bola s 5 mesacnou a za najvacsej hudby spala v kociku a isli sme o jednej rano uplne v pohode aj zo starsim synom domov, a nepadla ani slza tolko ludi a podnetov pre dieta 😉, nemusis sa bavit s madarmi, bav sa s muzom

deti95060810
13. júl 2023

nevymýšľaj blbosti...
svokra tiež sa nevydáva každý mesiac - tak len pekne choďte všetci spolu...

aurora33
13. júl 2023

Autorka, strašne trapne výhovorky.

cecilia29
13. júl 2023

....a ja som mala výčitky svedomia že.som nešla s 3mrsacnou na svadbu byvalej susede 250 km 😀 doteraz ma to mrzí

No ale prečo by som na tvojom mieste išla ja:
1. Lebo svadbu ma MAMA tvojho muža. Predstav si ze.tebe by to tvoje teraz maličké dieťa neprišlo kvoli manželke na svadbu ci inú udalosť , ktorá by bola pre teba dolezita
2. Lebo je tam aj muzova rodina. Myslím ze je to dobra príležitosť aby si utuzoval rodinne vzťahy.
3. Lebo si dieťa potrebuje zvyknúť aj na zmeny. Zmena prostredia, iný ľudia. To je vlastne pre jeho dobro toto.
4. Je dobré ak je dieta zvyknue cestovať. 30 minut je nič. To ze neznáša auto vám do budúcna dosť sťaží napr cesty na vylety a pod. Ja s našimi cestujem od narodenia. A áno, aj oní zo začiatku revali. Od pol roka mala iz nemá problém s 300km cestou.

Priať pozvanie od svokry mi príde ako úplne základ slušnosti a úcty

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
maryetta
13. júl 2023

Vies co. Ja som bola na svadbe so 6-tyzdnovou dcerkou. Na to aka bola vzdy urevana a nespokojna. Prespala celu cestu (1hodina). Obrad. Este aj prve jedlo.
Potom som ju budila. Nakojila prebalila a isli dalsiu hodinu domov.
Teraz kamaratka bola na svadbe s 3-tyzdnovym babatkom.

Fakt mam pocit ze tam proste ist nechces. Pol hodiny je uplne smiesne. Keby 3hodiny tak som ticho.
To ze nevies madarsky? Bude tam tvoj muz. Budes tam hlavne s nim a s dietatom. Mozes vziat kocik. Ist od nich sa niekam poprechadzat. A ked bude cas spanku vratite sa domov.

danieladugard
13. júl 2023

Kebyze je to tvoja mama a tvoj manzel by nechcel ist, ako by si reagovala..? Skus zapnut krpcovi baby sensory na youtube, hrdlo si nevykrici v aute, na svadbe mozno do nosica.. a… nase 5 mesacne dvojicky sa mali s nami a 3 rocnou dcerou na svadbe vzdialenej 5 hodin cesty vynikajuco, tancovalo sa do 23.30 🙂 manzelova rodina. A nie, svokru naozaj ale naozaj nemusim….😵‍💫

lenka567899
13. júl 2023

Si veľmi rozmaznaná. To je jediné čo ti napíšem

simik22
13. júl 2023

Trúbka pohodlná, čo si myslí že sa jej muž pototo 🙂 pritom není schopná urobiť kompromis a trošku sa premôcť. Pritom chudák zjavne sa snaží aby bolo všetko ok v rodine

mandarinka555
13. júl 2023

@lukbe Ona nechcela počuť názory, tie svoje si už natárala....Ona chcela, aby sme jej pritakávali a ľutovali ju...Stále nechápe, že je to matka jej manžela a ona len tára a vymýšľa si výhovorky.

h2
13. júl 2023

Keby som bola tvoj muž, bola by som sklamaná a možno aj nahnevaná, že odmietaš ísť na svadbu jeho matky. Veď je to najbližšia rodina a svadba je významná udalosť. Pol hodina cesty je nič.
To, že ako Maďari nebudú kvôli tebe hovoriť po slovensky, je istá vec, s tým mám bohaté skúsenosti. Tiež som bola na takejto svadbe, kde som nerozumela ani h...o a nikoho to netrápilo. Tak ani mňa. 🙂 Choď na obrad, potom na obed (alebo čo to už bude) a potom môžete ísť domov. Skús sa pre tento jedenkrát prekonať.

veroonr
13. júl 2023

Ak to dieta naozaj velmi zle znasa cestovanie tak by som ho tam nevlacila. Snad si nenecham revat decko dobordova len aby dobre bolo... Avsak svokre na svadbu sa patri ist bez debaty. Riesenie? K dietatu hlidanie (mama/sestra/kamoska), ty s muzom na svadbu s tym ze ty sa hned po obrade vratis k babu a muz nech svadbuje. No problem

portret7
13. júl 2023

Podla mna by si ist nemala, si konfliktna, vsetko iba ja ja ja a pravdepodobne ta aj tak pozvali iba zo slusnosti, nekaz im vsetkym den, ktory si vsetci radi uziju😉

mamusa123456789
14. júl 2023

To čo píšeš nie sú dôvody, to sú obyčajne výhovorky... Nemala by som to srdce odmietnuť pozvanie na svadbu... Je to veľký deň v životoch novomanželov a keď ma pozvali, tak im asi záleží na tom, aby ten deň oslávili aj so mnou... S najstaršou sme boli na svadbe, keď mala 2,5 mesiaca...isli na chvíľku, na čo sme ich aj upozornili...dalsi prípad... Bratranec sa mi ženil v októbri a syncek mal 3-4 dní pred svadbou pozitívny test na covid, tak manžel s nim ostal doma a ja som si s najstaršou dala blbé rusko na ksicht a išli sme aspoň do kostola(samozrejme pred odchodom z domu sme si ešte urobili test) ... Keď sa chce, tak sa hľadajú možnosti... Keď sa nechce tak sa hľadajú vyhovorky

bambieblue
14. júl 2023

Ja byt tou tvojou svokrou ani by som ta tam nechcela,ani by ma nenapadlo pozývať ta. Čudujem sa jej ze išla na svadbu tebe,škoda že si tiež vtedy nevymysleli výhovorku🙄

tykat
14. júl 2023

Ja verim ze urcite by si dokazala vymysliet aj 15 dalsich dovodov preco neist, vsak?
Na mieste muza si "dupnem", je to jeho mama, jeho rodina, dieta ma pol roka nie je novorodenec, proste sa ide. Hoci aj na polhodinu, na obrad, patri sa. Ked bude mrncat tak ho pojdete pokocikovat. Ci aj chodniky tam maju krive a hrbolate?