icon

Svadba - pocity

6. aug 2023

Začnem asi takto… už od mala som snívala o svadbe, rodine. Tak asi ako každé dievčatko…
Mám mesiac do svadby a vôbec sa neteším,
chcem to mať celé za sebou… A začínajú ma zožierať pocity či to čo robím nie je chyba,… Všetci v okolí sa rozvádzajú, plus naši rodičia sú rozvedení…
Možno je to tým, že sme už svadbu presúvali kvôli covidu, do toho sa nám narodilo dieťa..
Sme s mužom 5 rokov, a príde mi, že táto dlhoplánovaná svadba je len preto lebo sa to patrí. Medzi nami to ochladlo… Nemáme si čo povedať, obaja sme na seba nervózny.
Muž začal mať voči mne postoj istoty a nepočujem nič len Ja musím, ja zarábam, ja si potrebujem oddýchnuť… Prestal mi s dieťaťom absolútne pomáhať…
A tou svadbou sa v podstate už nič okrem mena na našom živote nezmení…
Neviem či som len sklamaná, že to nie je podľa mojich predstáv, alebo by sme naozaj mali ísť radšej od seba. A radšej zahodiť svadbu za hlavu… Sú to len peniaze.. Neviem čo by na to povedala rodina :/
Ďakujem za názor

zuzkaemmka17
10. aug 2023

25tis za svadbu? 🙈🙉🙊

natasha1988
10. aug 2023

Nebud hlupa a nevymyslaj ešte aj s byvalym. Možeš byt rada že maš muža čo ta este chce, zdrave dieta atd. Vidiet ze ked nie su problemy tak ty ich budes vyrabat. Važ si to čo maš, znovuobjavte iskru vo vztahu a začni ho zvadzat. Jednoducho nezahadzuj to čo maš ale oprav to. To je uplne slabošske zahodit, opustit a najst si noveho partnera… Mysliš že s tvojim pristupom by si bola v inom vztahu štastnejšia?? Vieš problem je v tebe, že hladaš kto by ta urobil štastnou. Štastie hladaj vo svojom vnutri.

bellaverona
10. aug 2023

intuícia ti niečo našepkáva a často sa nemýli..

17alexis
10. aug 2023

Za takého chlapa by som sa nevydávala a svadbu zrušila. A ešte jedna vec mi nedá, prečo si ženy myslia, že muž im má POMÁHAŤ s dieťaťom? Veď dieťa je spoločné, má sa oňho rovnako STARAŤ! Samozrejme, že to nebude na 100%, keďže na MD/RD je mama, ale muž sa má starať a nie pomáhať.

kiwi3
10. aug 2023

@natasha1988 ja teda vobec nemam pocit, ze ten muz ju chce a ze je o co bojovat. asi tak oprate trenky a navarene chce, inak si ide s kamosmi, ak v tom nie je niekto iny. vobec by som sa tomu necudovala. ten byvaly mi pride skor ako sposob uniku z tohto cudneho vztahu.

rhodesian
10. aug 2023

Autorka ak sa na to necítiš nechoď do toho a absolútne nerieš "kto čo povie".
Mňa do svadby tiež prinútili, lebo proste to tak musí byť. Manželstvo trvalo 2 roky, rozvod 2.5! 🤦‍♀️ zmena priezviska ďalšie 2 roky. Peklo na zemi a o tom čo sa dialo za dverami nášho bytu sa radšej nevyjadrujem. Daj na svoju ženskú intuíciu.

tiika
10. aug 2023

Vieš čo, skúsila by som sa v klude (najlepšie mimo domu a dieťaťa, ak sa da) o tom s partnerom porozprávať. Povedať mu, čo ta trapi, ako sa cítiš, nad cim uvažuješ.. Možno ta uistí o svojich citoch k tebe, alebo to vidi podobne ako ty, možno nájdete nejaké spoločne riešenie. A keby aj nie, pride mi to férovejšie než prist z cista jasna za ním, že tu svadbu chceš zrušiť či ticho trpieť a vydať sa “nasilu”. Potom sa môžeš aspoň zodpovednejšie rozhodnúť, keď budeš počuť i jeho názor na vec.

tiika
10. aug 2023

Ono vela vzťahov prechádza s narodením dieťaťa skúškou vzťahu, krízou, riešením nových problémov či nastavením si nejakého fungovania.

natalka13
10. aug 2023

Dostala si rozum pred svadbou, bud rada.
Velky vekovy rozdiel je super ked ma chlap 40 potom uz to bude iba horsie.
Doteraz mal ochrannu naruc chvastal sa mladym.maskom pred kamosmi, prislo dieta a vyhladava klud.

majkabambulik
10. aug 2023

Dokazete ist za rodinnym psychologom? Pripadne pred niekym z rodiny cize pred neutralnym clovekom povies, ze si chces nastavit v rodinne pravidla. Ak on odchadza na 2 dni prec s kamaratmi, je to OK, aj ty pojdes na 2 dni prec ku svojej rodine ci s kamoskami a dieta mu nechas doma. 2 vikendy do mesiaca ty a 2 viendy on. Ty citis nespravodlivost a ta v tebe burcuje zlost. Necuduj sa ze svadbu v takej zlosti zvazujes. To by zvazoval kazdy na tvojom mieste. Taktiez financie ta trapia, jeho nehnutelnost nadobuda vacsiu hodnotu kazdym rokom no ty nemas narok na tuto nehnutelnost, pretoze on ju nadobudol PRED MANZELSTVOM! mANZELSTVOM PO FINANCNEJ STRANKE IBA ZISKAS, budes mat narok na BSM. Cize polovicu co odteraz nadobudne on. Mozes si podmienit svadbu prepisanim 1/2 nehnutelnosti na teba, ako jeho svadobny dar tebe-inak by si sa ku tej nehnutelnosti nedostala a sudne tahanice urcite nechces. Neboj sa ist sa poradit ku advokatom, poradia ti lepsie ako my tu.❤Drz sa!

zuzu11166
10. aug 2023

Ja ta chapem,mas to tazke,mala som muza,pri ktorom som nadobudla tieto pocity,no pre mna to bolo lahke,lebo sme este nemali dieta,a mala som kam odist,tak bolo lahke ist od seba.ale boli sme uz manzelia
No s dietatom to je zlozitejsie,to verim.
No myslim si,ze by si si ho mala niektory vecer posadit a cele mu to predostriet-vsetko!!!
Normalne mu tak ako to tu pises,polopate povedat vsetko co ti vadí,spytat sa ho,ci ta vobec este miluje,alebo uz len zo zvyku a pohodlnosti chce byt s tebou.Ja som taka proste,normalne by som mu povedala ze nie som takto stastna,ze potrebujem lasku a pozornost a kedze mi ju nedava,tak skratka nech sa vyjadrí.problem niekde bude.
A povedala by som ze na zaklade toho sa vydavat nemienim

levica202
Odpoveď bola odstránená
lizwer
10. aug 2023

Sadla si si s partnerom a povedala mu o svojich pocitoch? Ak nie, tak to urob. Daj dieťa mame, sestre postrážiť a urobte si večer pre seba. Otvorene sa o všetkom porozprávajte, ale bez konštruktívne, bez kriku, scén. Základom vo vzťahu je komunikácia.

lauriik
10. aug 2023

Ja neverim, ze by si dokazala mesiac pred svatbou to zrusit. Uz len preto, kolko penazi ste do toho uz nasypali. Navyse ked len tak zrusis svadbu z nicoho nic tak co si o tom ten partner ma myslet? Skor vidim riesenie v tom, ze naozaj si vyrozpravat vsetko co ta trapi popripade asi aj co trapi jeho. Lebo neni normalne aby jeden dospely chlap kazdy vikend utekal od rodiny za kamaratmi. Chyba bude urcite na obidvoch stranach. Skuste najist spolocne riesenie (aj keby to mal byt nakonec rozchod) a nie skratkovito utiect od problemu. Mate spolu dieta, uz len kvoli nemu by bolo fer o ten vztah zabojovat.

misiellka
10. aug 2023

Ja sa prestavam cudovat ze je rozvodovost v dnesnej dobe taka, aka je, ked clovek namiesto toho, aby riesil problemy s tym, koho sa tykaju ich riesi na modrom konikovi. 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ zmena vo vztahu nepride len tak ako zazrak z cisteho neba a o dobry vztah sa treba starat, komunikovat a snazit. Obojstranne.

mell27
10. aug 2023

@misiellka ja si zase myslím, že pýtať si nezávislý názor iných ľudí vôbec nemusí byť zlé... Aj ja som mala pochybnosti a riešila som ich vtedy s mojím snúbencom, nemala som žiadnu blízku osobu, ktorej by som verila a tak to aj dopadlo. Uverila som táraninám, ktoré mi nasľuboval... Dnes som už rozvedená... Verím tomu, že keby som sa vtedy opýtala nezainteresovaných osôb, nepremárnila by som ďalšie roky života s nesprávnym človekom... Lebo dnes už viem, že som bola úplne zaslepená (a nevyzretá) ...

autor
10. aug 2023

@levica202 Priestor, obrad, vyzdoba, catering, barman, alkohol, a v neposlednom rade ubytovanie pre hosti…

sashabb
10. aug 2023

@natasha1988 môže byť rada, že má muža ktorý ju ešte chce?? to vážne toto? lebo podľa slov autorky ju už teda moc nechce a za ďalšie nie je to jediný chlap na planéte a autorka nejaký odpad aby brala do úvahy, že ju ešte vôbec chce 🙊

zoeeoz
10. aug 2023

Muz ta berie ako samozrejmost ale ty si "zdupkala" lebo ex sa rozviedol a taha ta to k nemu..je v poho svadbu zrusit ale aspon sa nevyhovaraj na chyby u muza....zaroven treba by naozaj kriticky, ci ty si ozaj taka dokonala voci nemu..jednoducho ty ju nechces kvoli svojim dovodom a utekaj za ex..len aby ta aj ten neprestal bavit

Ak sa na svadbu necitis, urco to nou nekomplikuj..ak niesi stastna neni dovod ostavat..ale zaklad je neodist od niekoho kvoli niekomu dalsiemu, podla mna je vtedy naj "ukoncit" vsetkych chlapov a zacat s cistym stitom..aj tvoj ex je z nejakeho dovodu tvoj ex

autor
10. aug 2023

Ďakujem všetkým za názor, každopádne čaká nás dlhý rozhovor, a budeme musieť obaja niečo urobiť pre vzťah. Ide o to, že doteraz keď som mu chcela niečo povedať, všetko bral ako výčitky a že som nevďačná - že on zarába… A že môžem byť rada že si vybral mňa… Vybral - doteraz neviem či mám plakať alebo sa smiať. Problém je, že on svoj život nechce podriadiť zmenám voči rodine. Jemu stačí idylka rodiny na fotke, na oslave, na obede v meste… Ale to čo k tomu patrí doma ho nezaujíma.
To že ja vychystám seba, dieťa a aj upracem popritom domácnosť nevidí… Vidí iba to, že prídeme za ním autom do mesta a dáme si spolu obed. On sa vráti do práce a my zasa do kolobehu domov…

autor
10. aug 2023

@zoeeoz Ten ex, nie je dovod na rozchod. Len proste momentálne mám s mužom taký chladný vzťah, až mi prišlo ľúto to všetko čo bolo…
Určite by som muža nepodviedla.

zoeeoz
10. aug 2023

To mi uprimne ani nenapadlo, ze by si na tajnasa podvadzala. Len ak to ukoncit, ozaj bez myslienok na dalsieho chlapa a uz vobec nie ex..proste ex su ex

natalka13
10. aug 2023

Aky mate vekovy rozdiel?

natalka13
10. aug 2023

@lauriik kamoska tiez sla do svadby lebo uz rodiny boli previazane nevedela z toho vycuvat.
O 9m bola ziadost o rozvod na sude. Dnes ma s novym partnerom dvojicky a je konecne stastna.

daniela595
10. aug 2023

@fauko konecne normalna odpoved👍

autor
10. aug 2023

@natalka13 je medzi nami 12 rokov, ja mam 26

lauriik
10. aug 2023

@natalka13 no jasne. Takych pripadov je vela co uz sa len z nudze zobrali a do roka boli od seba. Ale tak mesiac pred svadbou z toho vycuvat to uz chce poriadnu guraz. Keby to zacala riesit pred pol rokom tak by to bolo lahsie.

bejusicek
10. aug 2023

Neísť do svadby jednoznačne skuste nájsť spoločnú reč a už tu bola spomenutá dovolenka… ale v tomto pripadne by som do svadby určite nešla

bejusicek
10. aug 2023

@lauriik mali sme ísť na svadbu a dva dni pred ňou sa zrušila lebo sa rozišli ☹

yoxinka
10. aug 2023

@fauko
Toto je všetko pekné, čo píšeš, ale na také uvedomenie a na prácu vo vzťahu treba DVOCH!!! Obaja musia cítiť, že majú problém, musia komunikovať a obaja musia chcieť niečo zmeniť. Tuto, problém vidí iba kočka, chlap je v pohode, on nevidí žiadny problém, podľa neho je všetko OK.
Autorka, vo vašom vzťahu chýbajú základné veci: láska, úcta, rešpekt, záujem o druhého. Máte sakra problém a bez jasného odkomunikovania postojov a jasného vyjadrenia, čo očakáva tvoj muž v budúcnosti, by som si tú svadbu sakra dobre rozmyslela, lebo to bude 25 000 (pre milosť, to čo je za svadbu za toľké peniaze) vyhodených do luftu.