icon

Svadba - pocity

6. aug 2023

Začnem asi takto… už od mala som snívala o svadbe, rodine. Tak asi ako každé dievčatko…
Mám mesiac do svadby a vôbec sa neteším,
chcem to mať celé za sebou… A začínajú ma zožierať pocity či to čo robím nie je chyba,… Všetci v okolí sa rozvádzajú, plus naši rodičia sú rozvedení…
Možno je to tým, že sme už svadbu presúvali kvôli covidu, do toho sa nám narodilo dieťa..
Sme s mužom 5 rokov, a príde mi, že táto dlhoplánovaná svadba je len preto lebo sa to patrí. Medzi nami to ochladlo… Nemáme si čo povedať, obaja sme na seba nervózny.
Muž začal mať voči mne postoj istoty a nepočujem nič len Ja musím, ja zarábam, ja si potrebujem oddýchnuť… Prestal mi s dieťaťom absolútne pomáhať…
A tou svadbou sa v podstate už nič okrem mena na našom živote nezmení…
Neviem či som len sklamaná, že to nie je podľa mojich predstáv, alebo by sme naozaj mali ísť radšej od seba. A radšej zahodiť svadbu za hlavu… Sú to len peniaze.. Neviem čo by na to povedala rodina :/
Ďakujem za názor

Strana
z4
martinuccia
10. aug 2023

Je cas porozprávať sa vazne s budúcim manzelom a povedat mu všetko co pises tu, ze uvazujes nad zrusenim svadby.. A zistit ako to vnima on, ci je za zrušenie alebo pre vasu rodinu aj niečo spravi

jj298
Odpoveď bola odstránená
didiana333
10. aug 2023

Sorry,nečítam celú diskusiu,to sa mi nechce... Myslím že o svojich pocitoch by si mala v prvom rade povedať JEMU...nikto iný vo vašom manželstve žiť nebude...ani rodina,ani známi. Možno ani netuší,čo cítiš a ako to prežívaš... ON by mal byť ten človek,ktorému povieš vždy a všetko...ak mu to nechceš povedať,bojíš sa,možno naozaj máte problém. Rieš to,kým je čas....velmi držím palce.

andreatytler
10. aug 2023

Ak by mne partner zrusil svadbu mesiac pred terminom, nas vztah by to extremne poznacilo a pochybujem ze by som bola ochotna na tom pracovat. Je to proti akejkolvek logike, povedat ze "Nie, nechcem si ta zobrat, ale chcem si s tebou vybudovat dobry vztah" To ti nikto neuveri.
Podla mna akekolvek rusenie svadby par tyzdnov pred terminom je zbrkly akt a clovek ho bude lutovat. Fakt je ze to mas v hlave totalne pomotane. Proste ludia co maju vo veciach jasno toto nerobia a tak je opravnene ze budes povazovana za rozmaznanu a histerku a nevdacnicu.
Ten komentar o tom ako ta to taha k ex je len dalsi dovod toho ze v tom mas riadny gulas. Miesto riesenia problemov len pred nimi chces ujst do nejakeho vysnivaneho sveta s ex.

levica202
Odpoveď bola odstránená
sashabb
10. aug 2023

12rokov nie je až tak moc a on nemá taktiež veľa rokov. Myslela som, že sa tu bavíme tak o 50-tnikovi. Jemu ťahá na 40-tku, čiže druhá puberta.... asi nemusím viac písať

lunademonica
10. aug 2023

Ja by som tie penuaze pouzila na platenie pestunky/ chyznej ktora by vam poskytla cas pre seba aby ste otuzili vztah...svadbu mozte mat aj malu na urade.

adrianajozko
10. aug 2023

Tak na toto ti musim odpisat lebo mi to neda ked to citam a ten vekovy rozdiel je ozaj velky ver mi bude to len horsie. Niektory muzi su ako zvierata nahanaju ine pohlavie aby mali potomstvo a myslia si ze tym ich uloha skoncila. Mala som 20 rokov syna a stretla som 31 rocneho vyzreteho muza a myslela som si ze je to ten pravy. Vsetko vyzeralo pekne 2 roky sme spolu byvali bola svadba a o 2 roky sa narodil spolocny syn . Nikdy som nemala pochybnosti. Vedela som ze je to ten pravy. Opravili sme jeho starsi dom a na moje naliehanie sme zacali na zahrade stavat novy spolocny dom. Podnikali sme a dodnes nechapem ako uslo tych 20 rokov. Zivot zostal prazdny a stratila sa laska . Ked sme starli tak som zacala pocitovat ten velky vekovy rozdiel. Chcela som uz konecne zit ved som 20 rokov len drela ale som nemala s kym. Ked som odchadzala muz mal 53 rokov bol pre mňa cudzi človek, ktory mi nevedel prejaviť lasku ani nehu. Bohužiaľ vek je citit hlavne ked sa blizi k 50. Az potom som si uvedomila ze takto zit nechcem a som este mlada. Rozviedla som sa ked bol syn dospely.

natalka13
11. aug 2023

@bejusicek u nas neprisla nevesta do kostola. A vsetci prezili. Ono tieto vztahy co uz maju dieta ziju spolu dlhsie rodina velakrat tlaci do svadby bere sa to ako samozrejmost. Nevesta ani nevie ako ma obrucku.
25.000 vyhodit za svadbu je sialenstvo.
Tu je jasne ze on ma peniaze ona nie a nema kam s dietatom ist. Takze bude vo vztahu aj ked nestastna dalej.
12 rokov je dost aj ked nie az taka katastrofa.

Strana
z4