icon

Svadba v 17. týždni tehotenstva

27. apr 2020

Ahojte, mame s partnerom naplanovanu svadbu, drobny problem vsak je, ze som ostala necakane tehotna (tesime sa pravdaze) ,ale ja som sa nikdy nechcela tehotna vydavat. Mam pocit, ze tehotna si svadbu uzit nemoze, nemoze pit, brusko obmedzuje pri tancovani (v den svadby by som mala byt v nejakom 17tt), ze saty nevyzeraju pekne a nedaju sa zohnat take, aby to vyzeralo pekne... Skratka mam z toho depku :( Na partnerovi vidim, ze je sklamany z mojho nastavenia, ale ja si neviem pomoct a neviem co mam robit.
Mali ste niektora svadbu tehotna a uzili ste si ju? Zopakovali by ste to? Ake ste mali saty? Viem, ze je to vela otazok, ale myslim, ze sirsi nazor a hlavne zienok, ktore tym presli mi skor pomozu sa rozhodnut.
Dakujem krasne predom🙂

simona92101
27. apr 2020

Vraj aj umyvanie okien 😉 celkovo pomaha,ak sa udrzujes cele tehotenstvo fit,nie len lezat na gauci..mne dobre padli prechadzky so psom,takych 10km denne 😀 tak uz ku koncu bolo len 8kg + na vahe.ale aj tak som si pripadala ako tank 😂

jaass
27. apr 2020

jaaaj 🙂 počuj absolútne nebuď smutná, že sa vydávaš tehotná 🙂 veď sa skús vcítiť do bábätka, VÁŠ veľký deň, kedy budeš najšťastnejšia na svete ty a aj tvoj manžel a bude v tebe malinká alebo malinký - to dieťa bude s vami prepojené....hm neviem ti tu teraz vysvetliť presne 🙂 ale zaujímam sa o to, ako vníma dieťatko svet okolo v čase, keď je v brušku 🙂 alebo na druhej strane, keď sa nechceš vydávať, tak to presuňte a hotovo 🙂 ale nebuď vôbec smutná, nemáš byť kvôli čomu 🙂

autor
27. apr 2020

@simona92101 ja zdochynam od zaciatku tehu, strasne mi je zle cely den a ked mi nieje zle tak mam migrenu ☹ mozno aj preto mam take skor depresivne naladenie a tazko sa mi vidia pozitiva. Ja som predtym bola aktivna, cvicila som kazdy 2.den a teraz sa neviem donutit ani ist na prechadzku, snad to coskoro prejde (a nastastie som este z toho lezania nic nepribrala)

autor
27. apr 2020

@jaass to je krasny pristup, len mi to tazko tak brat, je mi totiz dost zle ☹ ako som pisala vyssie, cele dni mi je zle, a ked nie zle, tak migrena... nevladzem sa ani poriadne hybat. ja svojho partnera milujem a ked ho vidim a predstavim si, ze cakam jeho dieta, tak je to skvele a tesim sa, len potom zas pride nejaky mizerny den a je to cele v kybli, nejak sa z toho neviem vymotat

erickatt
27. apr 2020

Aj mne sa zdá že mesačný je medzi 3 a 4

jaass
27. apr 2020

a keby ste to presunuli?

autor
27. apr 2020

@jaass uz sme to raz presuvali a nechcela som zas... len babatko doslo proste neplanovane 🙂 a ja sa z neho velmi tesim, len proste je to taky skrt...

jaass
27. apr 2020

a svadba je kedy?

autor
27. apr 2020

@jaass v juni by mala byt... akoze v podstate doteraz som to brala tak, ze nebude a spravime si oslavu v lete, lenze ako teraz prislo to uvolnovanie terminov a opatreni tak to vyzera, ze nasa normalne bude a teda aby sme neprisli o vsetky zalohy tak ju mat budeme, preto som to dnes riesila

jaass
27. apr 2020

hm no jun je zachvilku 🙂 nechaj tomu volny priebeh 🙂

h2
27. apr 2020

Veď sa vydaj, urobte si malú svadbu len so svedkami a s rodičmi. V tejto situácii (korona) to každý pochopí, aj keby si nebola tehotná. No a veľkú svadbu s tancovačkou si urobíte napríklad o rok. Viem, už to nebude celkom ono, lebo už budete manželia, ale podľa mňa lepšie, než odkladať svadbu celkom.

autor
27. apr 2020

@h2 to prave partner nechce... nasa svadba bola dost dlho predmetom kompromisov z oboch stran a to, ze nebude mala som suhlasila a hlavne, prideme o vsetky zalohy co nieje mala suma, ked by sme ju urobili len na urade s rodicmi, je to tazko

sofiia87
27. apr 2020

My sme svadbu odlozili, primarny dobod nebolo tehotenstvo ( trosku nas odzubali na cenovej ponuke a povedala som, ze s takymi ludmi svadbu tiesit nejdem) a potom som ostala tehotna, a to som povedala, ze uz teda poriesime po porode. Uprimne by som bola asi radsej keby som to mala za sebou uz ako tehotna. Mam celkom narocne dieta, takze svadba bude ked bude starsia. Na mna inak do 5ho mesiaca nebolo skoro nic vidno 🤷‍♀️A k tomu umyvaniu okien a okopavaniu zahrady. Ja som denne nachodila 8-10km so psom, den pred porodom som presla 6km, okna umyla dvakrat a rodila som 12 hodin 🙈

h2
27. apr 2020

A nedalo by sa dohodnúť, že by Vám len presunuli termín? Proste keď už ste dali zálohu, o ktorú by ste prišli, tak povedať, že všetko platí, ako bolo dohodnuté, len sa to presunie na budúci rok. Termín na úrade, alebo v kostole si necháte, obrad absolvujete. Len veselica bude až o rok. Myslím, že vzhľadom k situácii by sa to mohlo dať zariadiť.
Myslím, že aj kvôli vybavovačkám okolo bábätka by bolo lepšie, keby ste v čase pôrodu už manželmi boli.

h2
27. apr 2020

Ináč, jedna moja kamoška niečo podobné urobila, už je to aj viac, ako 10 rokov dozadu. Mali so snúbencom dohodnutý termín veľkej svadby v kostole, potom mega hostina... Mali to s dosť veľkým predstihom naplánované. Lenže medzičasom si chceli kúpiť byt a kvôli hypotéke a celkovo kvôli tej kúpe by bolo lepšie, keby už manželmi boli. Tak sa zobrali na úrade, nikto o tom nevedel, ani najbližšia rodina. A o pol roka mali potom tú veľkú svadbu v kostole.

mimer
27. apr 2020

ahoj..k veci..svadba naplanovana viac ako rok dopredu..kamera foto sala vsetko..termin september a co sa stalo? Po 7 rokoch akurat pol roka pred svadbou som ostala tehotna.. no a to som povedala ze sa tehotna nikdy vydavat nebudem.. chcela som do svadby schudnut :-/ v hlave som mala napady na svadobnu cestu lebo sme nikde v zahranici s (uz) muzom neboli...ono vsetko ma svoj dovod,verim v to,ze kazdy mame svoj osud daný.. Prijali sme to s radosťou, dieťa sme chceli,len prišlo trošku skor.. Svadbu som si užila,len som mala "svalovicu" na bruchu asi 3 dni (svadba bola 2.9. a vtedy som koncila 6 mesiac cca) odchadzali sme poslední..jedine negativum ze som uz "nezvládla" svadobnú noc..haha ale byť tolko na nohach mi dalo zabrať a bola som ko o 5 rano.. a to bolo 6 ked ame sli spat..a o 8 som mala ist prevziat od cateringu kluce od saly 😂 vsetko sa da.. drzim palce viem co prezivas 😉🧡

lienka.7
27. apr 2020

Chces si uzit svadbu alebo sa opit???
Nevidim problem ani v tom si zatancovat, pokial nebudes skakat ako odtrhnuta z retaze...
Nechapem tvoje pocity. Sorry.

autor
27. apr 2020

@lienka.7 to je v pohode, tiez nechapem, preco mas nutkanie sa vyjadrovat k niecomu co som sa nepytala 🙂 k svadbe patri alkohol, vo vecsej ci mensej miere, patri. rovnako tak k nej patri aj tancovanie, ktore mi v tehotenstve pride tazsie a tazkopadnejsie.. takze chcela som si svadbu uzit so vsetkym a ano teraz je tam dost skrtov, ktore som menovala vyssie, ze mi prekazaju a pytala som sa bab na ich skusenost.

kiki68
27. apr 2020

17 tt budes ako naficany tiger na kokse. To je idealne obdobie tehu. Brusko minimalne a vykon maximalny. No nebudes pit, to je fakt. Mozes zrat beztrestne kolace. Mozes tancovat jak dabel. Lebo vahu mas tak plus 3-4 kg ak vobec. Akoze vtedy sa da asi vsetko. Pre mna to bolo obdobie ked som sa zacala citit akoze fakt dobre.

heidy222
27. apr 2020

Ja som presne z dovodu tehotenstva (a saty,.vino, atd) odlozila svadbu (teda este nebol termin Ani nic). Vydavala som sa Ked mala dcera rok. Po prve nikto sa o nu nechcel starat Tak som ju musela 2 hodiny ukladat ja. Potom, z toho celeho stresu a z toho ze som si pri babatku odvykla od pitia,som sa neplanovane opila, nastastie sme nemali kamerana 😂 rano opica taka,ze do smrti nezabudnem. Kebyze mozem vratit cas, vydavala by som sa tehotna a bez alkoholu. Neni nic horsie ako opita nevesta 😂 a saty... Okrem strihu mermaid v ziadnom inom brusko v 17 tt nevidno

lenkakamen
27. apr 2020

V 20 tyzdni som mala;) uzila som si ju naozaj!alkohol mi vobec nechybal a tancovat som tancovala uplne bez problemov

elizabeth175421
27. apr 2020

Ja som sa síce nevydávala tehotná, ale myslím, že si to užiť môžeš aj tak 🙂 ja napr nepijem vôbec a zabávala som sa teda poriadne. A zabávať sa dá aj s bruškom 🙂 ale s jedným nesúhlasím, že v 17tt nevidno buško.. To, že nebolo vidno tým, čo to píšu neznamená, že nikomu. Ja som čakala prvé, bola som v nejakom 14tt a všetci si mysleli, že som tak v 5 - 6 mesiaci. A to aom v tom čase nemala ani gram navyše a som chudá.. Teraz čakám druhé, som v 21tt a brucho mám menšie ako pri prvom 🙂 takže na to malé bruško by som sa neapoliehala a volila šaty, ktoré sa v prípade potreby budú dať roztiahnúť 🙂 lebo určite ich budeš musieť kúpiť vopred 🙂 nevedno ako to bude s požičiavaním.. A písali ti tu aj to, že svadba je nereállna v tom čase. Nemyslim, že to bolo mierené zle, ale vláda sa vyjadrila, že ak prípady začnú znovu pribúdať, tak môžme zabudnúť aj na druhú fázu, nie to ďalšie 🙂

dovozadokoca
27. apr 2020

Tak sa zoberte o dvoch svedkoch na úrade a parádu so svadbou v Kostole majte napr rok po pôrode. Robí to viac než dosť ľudí takto 🙂

Alebo len oslavu osobitne.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
kristella
27. apr 2020

Možno Ťa poteším. Ja som sa vydávala v piatom mesiaci. Tiež som si nikdy nepredstavovala svadbu s bruškom - presne z tých dôvodov, čo trápia teba. Ale musím povedať, že som si to užila na maximum, napriek tomu, že som za celý čas vypila asi 2 deci červeného. Svadba bola o sto ľudoch, zábava do rána, ja ruka hore na parkete do 6:00. O 10:00 som už vítala všetkých na raňajkách :-P. A malý bol pri tom vlastne s spolu nami - krásne spomienky. Čo sa týka šiat, mala som presne také, aké som chcela. Bruško vyzeralo, že som sa lepšie najedla 😀. Šikovná krajčírka/majiteľka svadobného salóna nemá problém upraviť tak, aby všetko super pasovalo, takže vlastne ani nebolo vidieť, že čakám bábo.
Takže smelo do toho, určite to bude parádny deň, na ktorý budete s radosťou spomínať.

luccija
27. apr 2020

Keď máš už dopredu ideu, že si to neuzijes, nemôžeš piť tak potom načo to silis?Svadbu odložiť nechceš tak?Podľa mňa strašne prehanas, keď už teraz cítiš bruško co povieš, keď budeš mať plus 15-20 kg a brucho.Ja by som to odložila aj kvôli migréne a celkovo starostiam a stresu okolo svadby.

ledgerka
27. apr 2020

Podla mna ten 17tt bude uplne v pohode a uzijes si to. Ja som od nejakeho 14tt do 22tt ani nemala pocit ze som tehotna, vsetky priznaky zmizli. Uplne netehotne som sa citila az na to ze brusko zacinalo byt trochu vidno. Urcite okolo brucha uz potrebujes volnejsie saty lebo nevies ako narastie. Inak ale moje brucho bolo od nafuknutia vacsie v takom 8 tt ako v 15tt a citila som sa celkovo tak tarbavo. Nafuknutie bolo neprijemne, hlad 100% casu a bolo jedno ze som prave zjedla obed aj muzovi. V tom "netehotnom" obdobi som makala vo fitku 3 krat do tyzdna, chodila na tury a mala kopec energie, letecky sme boli na par dnovom vylete. Takze ja si myslim ze ti to vychadza na dobre obdobie a uzijes si to 🙂 Pokial teda uzit si, neznamena pre teba ozrat sa :D

ledgerka
27. apr 2020

inak aj doktorka odporucala 2 trimester na cestovanie a kadejake aktivity lebo vtedy vacsinou vsetky debilne priznaky odzneju a zeny sa citia ako netehotne. U mna to tak bolo 100%, takze to ako sa citis teraz sa najskor otoci.

kajka951
27. apr 2020

Ja som sa vydávala v 14tt a bruško som nemala absolutne žiadne tak ani šaty som nemusela meniť za tehotenské. Jediná nevýhoda je, že si nemôžeš vypiť😊

mimer
28. apr 2020

inak teraz ked tak rozmyslam..mam pocit ze fakt ti ide o to aby si sa opila...😂😂 uplne to tak vyznie..ja som si cuckala vermut 😂