Švagriná má na svadbu prehnane výstredné šaty
Ahojte,
v septembri máme naplánovanú svadbu. Malú, na uráde potom hostina v reštaurácii, 18 ľudí. Ja budem mať biely nohavicový kostým a včera mi svokra ukázala aké šaty si na svadbu kúpila švagriná a skoro ma vykotilo 😢 Brutálna plesová róba takej akoby striebornej lesklej farby.
Čo mám robiť ženy? Ja síce nie som typ ktorý potrebuje všetku pozornosť ale na tento deň som sa ozaj tešila že bude náš. Predpokladám že si dá spraviť ešte aj brutálny výčes a rovno si môže za vrch stola sadnúť ona ...
ona Ti nohavicovy kostym predsa nevybrala - vybrala si si ho ty …
Tym padom je to pre Teba ta TOP volba
( za mna napriklad nohavicovy kostym nieje spravna volba pre nevestu, ale ak je to tvoja volba svet sa do toho nema starat)
tak isto ani ako sa nemas ty starat do svagrininho oblecenia
kazdy ma pravo si obliect na Tvoju svadbu co chce..
ty citlivejsi mozno na Teba ohlad budu brat ty benevolentnejsi nebudu ale to je predsa normalne
svadba je o Vas dvoch
je suma fuk co si hostia oblecu
moj nazor
ja nechápem,čo máte proti nohavicovému kostýmu,autorka píše,že nohavice sú široké a vyzerajú ako sukňa.
Ste malomeštiačky.
https://tvojasvadba.sk/nevesta/svadobne-saty/sv...
@rozculena podľa mňa autorka nemá také pekné nohavice, či kostým, alebo čo :D iba obyčajné široké
Ja ťa autorka chápem. Nerozumiem tomu množstvu hejtov na tvoju osobu. Je to tvoj deň. Ty si si ho vysnívala podľa seba. S oblečením, priebehom, hostinou... Cítila by som sa asi rovnako. Je evidentné, že švagriná chce na seba strhnúť pozornosť. Určite by som sa s ňou porozprávala. Alebo dodatočne oznámila hosťom dress code, jednoduché neformálne oblečenie. Ja som tiež raz mala na svadbu nachystané krásne dlhé ružové šaty, ale keď som sa dozvedela, že nevesta bude mať nezvyčajne krátke šaty, vzala som si iné. Ten deň má byť o tebe, nie o švagrinej. Tie šaty, čo si vybrala nie sú vhodné už len kvôli farbe. Držím palce.
@lienka.7 prosím ťa,koho ja hejtujem? Ja som niekde niečo písala o nejakých šatách a o kaderníčke???
😃 Bojíš sa, že bude krajšia ako ty? Riešiš blbosti, každý vie, že ten deň je iba váš. Už z princípu sa bude pozornosť venovať tebe, pretože si nevesta. Vyrieš si sebavedomie, keď máš mindrák z niekoho handier.
Čo by si robila, keby si o tom nevedela? Vies v com prídu ostatne pozvané damy? Nie. Zial nemáš nad vsetkymi vecami vždy kontrolu. Ešte raz by som asi všetkých informovala o tom, o aký typ svadby ide, odporučila, čo je vhodne si obliecť, určila nejaký dress code. Možno mozu na tu tému s nou hodiť reči muž, či svokra. Ak je aspoň trochu dospela a chapava, zariadi sa podľa toho, ak nie, brala by som, že skratka taký je život, druhých nezmeníš, je to jej vizitka.
Prosím ta nerieš švagrinú. Je to TVOJ deň a navždy bude keby aj v plavkách prišla.
popros brata a svokru buducu kedze aj ta je toho isteho nazoru aby jej to povedali oni ... je to tvoja svadba a ak si ich raz poprosila a decentnost,mala posluchnut .. ale ak riesis len tu hanbu-neries-tu bude mat ona a nie ty .. fotky rob tak aby tam nebola alebo ju strc niekam dozadu a vyriesene .. kazdopadne ty mas pravo rozhodnut ako svadba bude a aj si ich uporozrnila a ak si si vybrala kostym tak co? kazda ri tu moze akurat tak praskovy cukor na ehm fukat ...
Mne sa veľmi páči ten nápad a nohavicovým kostýmom so širokými nohavicami 😍 ja mať na to postavu, tak na malú svadbu s obedom je to ideálne 👌👏 a čo sa týka švagrinej, presne tak je to povedz ako nám tu. Že je to iba malá svadba, tak by mala tomu prispôsobiť svoj outfit, aby nebola nikomu na smiech teraz a ani neskôr na fotkách. V dobrom, s dobrým úmyslom a ak si ich napriek tomu dá, tak s tým už bohužiaľ nič nerobíš 🤷 Hlavne sa na to neupínaj. A uži si SVOJ/VÁŠ deň 🥰
Tak neviem čo čakáš keď si dáš nohavicový kostým (nehovorím, že to je krok vedľa, ale sú ženy ktoré majú radi šaty ako tvoja švagriná). Ale aj keby nie, mala si buď zadať nejaký dresscode alebo tak. Ja som na mojej svadbe také veci neriešila, bola som si istá tým, že vyzerám neskutočne dobre v ten deň a na svadbe boli aj ženy ktoré boli sexy, krásne oblečené a vôbec som to neriešila a tešila som sa, že máme také kočky na svadbe a že sú tam aj iné krásne ženy a hlavne, že nikto neprišiel "v teplákoch"
Ja som si myslela ze švagriná bude nevesta a ty len hosť... ale je to opačne, chápem. No veď jej povedz decentne, že ste na pozvánke zabudli uviesť dresscode, a povedz jej ze na vašu svadbu si prosís ležérne oblečenie. Ze jej výber šiat sa na túto udalosť nehodí. Pripomeň jej ze je to denná akcia, nie večerná. A na dennú akciu platia iné pravidlá.
Aby náhodou nezažila fó pá.
Skus s nou komunikovať tak, aby sa ona ospravedlnila tebe
Asertivne
Ak ta to potesi, moja kamarátka si na moju svadbu chcela vziat rovnaké biele trblietave šaty ako som mala vybrané ja, ako popolnocne .. a vedela o nich.. 😆 a este sa ma snažila presvedčiť ze je to v pohode, lebo do polnoci sa ona prezlečie do iných .. Narovinu som povedala ze s tým nesúhlasím a nepríde mi to vhodne .. je to tvoj den, ak ho nechceš mat pokazený, ze ta niečo takéto rozladi, treba to narovinu povedať. 🙂
Ja k tomu len toľko - mala som malú svadbu, tiež 18 ľudí.....dnes si nepamätám oblečenie ani jediného hosťa.....takže zbytočne si kaziť deň takými úvahami
Neviem nejako sa tu rozprúdila debata o kostýme. Pritom to nebola otázka. A btw podľa mňa vkusný kostým je omnoho štýlovejsi a viac IN ako takáto roba alebo ako to nazvať. Nechapem preco ta tu posielaju kupovat saty 😅 Nadhodila by som švagrinej len tak medzi rečou ci si nemyslí, že takéto saty sú na slávnostný obed prehnane. A uvidíš ako zareaguje . Možno sa tešila ze sa môže vyparadit , ale tak môže si ich dat na inú príležitosť, kde to bude vhodnejšie.
No nehnevaj sa, ale pri nohavicovom kostýme zažiari asi každá žena v šatách… nehejtuj švagrinnú, ale obleč a učeš sa ako pekná nevesta.
Prečo ta trápi, čo si oblecie švagriná, za mňa je divne, ze ty budeš mať ,,nohavicovy kostym,,
Ja si tiež myslím, že ten kto má zmeniť oblečenie a prispôsobiť ho udalosti nie je švagriná ale Ty.
Toto su fakt problemy. Ale asi si este mlada a este si nezazila skutocne problemy. Keby isla aj v teplakoch, je to jej vec. Ty si nenechaj pokazit svoj velky den a neries kraviny. Ja nevidim na tych satach nic vyzyvave. Neries co si oblieka. Aspon vidis, ked sa tak nahodila, ze sa na tu svadbu tesi a a chce byt pekna.
Ja si myslím, že 47r. normálna žena by si to neobliekla...Takže buď vymýšľaš (aj s tým tvojim nohavicovým kostýmom), alebo je to klasická dedinská sliepka, so všetkou "parádou"🙈
Toto je take typicke konikovske. Prva strana komentarov je vacsinou kritika autorky a vyvracanie nazorov za kazdu cenu.
Autorka, ja uplne chapem tvoj uvodny prispevok kde sa obavas toho ze ta svagrina zatieni v den kedy mas hviezdit ty. Toto je velmi padny a dobry argument, lebo ak ja zajtra vojdem do restiky a bude tam zena v bielom nohavicovom kostime a vedla nej zena v takejto striebornej robe, tak automaticky usudim ze nevesta je ta v robe. Tie saty su maximalne nevhodne. Aj koli farbe, aj strihu. Boli by nevhodne aj na obrovsku formalnu svadbu, lebo su prilis podobne svadobnym satam.
Potom, (asi vdaka tej kritike) si to zacala smerovat tam ze sa budes za nu hanbit a ze ma odkojene prsia a to uz mne nedava zmysel.
Zial aj ked s tebou maximalne sucitim, nemyslim si ze s tym mozes nieco urobit. Neexistuje sposob ako to svagrinej taktne odkomunikovat. Ono to je nepisany kodex dobreho spravania ze zeny si davaju pozor aby nevestu nezatienili a to nielen robou, ale aj spravanim. Svagrina to evidentne robit nechce.
Jedine ze si das krasnu svadobnu robu a prenadherny vycesany uces aj ty... a to vsetko tajne aby to necakala a nech ju slak trafi. 😀By som si urobila fotku ked jej spadne sanka.😂
Ak ta to potesi, moja kamarátka si na moju svadbu chcela vziat rovnaké biele trblietave šaty ako som mala vybrané ja, ako popolnocne .. a vedela o nich.. 😆 a este sa ma snažila presvedčiť ze je to v pohode, lebo do polnoci sa ona prezlečie do iných .. Narovinu som povedala ze s tým nesúhlasím a nepríde mi to vhodne .. je to tvoj den, ak ho nechceš mat pokazený, ze ta niečo takéto rozladi, treba to narovinu povedať. 🙂
@beatris0777 To vazne? Uplne rovnake saty si chcela obliect? To je sila.
Ja som zažila veru na mojej svadbe, že frajerka jedného chalana z rodiny si obliekla biele! ultra krátke, obtiahnute šaty, že keď sa zohla, bolo jej vidieť až do Viedne aj spredu, aj zozadu 😂 akože ja som sa na nej smiala v duchu, ako vulgárne to vyzerá. A potom sa ma niektoré baby po svadbe pýtali, že čo to mala oblečené za tričko, že to bolo nevhodné. Ale tak, hlavne, ze sa ona cítila oukej. Niektoré nemajú chochmes, ani takt.
Čo je zle na strieborných lesklých šatách na svadbu? Je to slušná, elegantná udalosť, tak si dá strieborné šaty. Mne to pripadá normálne. Prečo hanba? (Videla som na svadbe aj ľudí v rifliach, to mi skôr pripadá ako hanba. A nie elegantná róba)
@elviku11 pretože pravidlo je, že nikto nemá zatieniť nevestu, je to jej deň. ona má byť tá, ktorá tam najviac zažiari.
@beatris0777 To vazne? Uplne rovnake saty si chcela obliect? To je sila.
@andreatytler ano poslala mi zo salónu rovnaké šaty, ze si také vybrala ako hosť na moju svadbu. Keď som jej napísala ze s tým nesúhlasím, po presviedčaní mňa ze je to ok, sa uz neozvala v ten den 🤣 nakoniec sa robila ze nic a vzala iné šaty ..
@andreatytler ano poslala mi zo salónu rovnaké šaty, ze si také vybrala ako hosť na moju svadbu. Keď som jej napísala ze s tým nesúhlasím, po presviedčaní mňa ze je to ok, sa uz neozvala v ten den 🤣 nakoniec sa robila ze nic a vzala iné šaty ..
@beatris0777 No teda. Aspon ze ti dala vediet dopredu a aspon ich zmenila. Aj ste stale kamosky?
Ja mam, myslim, velmi benevolentny postoj k tomu co si hostia oblecu na mojej svadbe, ale urcite by ma vykolajilo ak by som v den svadby nasla kamosku oblecenu v tych istych satach.
Mám pocit, že vy sa celkovo moc nemusíte. My sme mali svadbu do 22.00 ,ja som mala tiež nohavicovy kostym krémový, vôbec som neriešila kto si co oblečie. To je každého vec , ona sa možno bude cítiť blbo , ty ju nerieš, lebo si neuzijes vlastnú svadbu . Neboj sa ,že si ťa pomylia
Úplne ta chápem. Tie šaty sú plesová roba, nie saty na svadbu a tobôž ako hosť. Absolútne nevhodné. Ale nastastie nie sú vôbec pekne, takze si nelam hlavu, za blbú bude ona 😀.
A nehladá si tvoja švagriná nového chlapa? Čo keď ona vidí tvoju svatbu ako príležitosť niekde niekoho stretnúť? Podľa popísaných šiat jej o to evidentne ide.

ja nechápem,čo máte proti nohavicovému kostýmu,autorka píše,že nohavice sú široké a vyzerajú ako sukňa.
Ste malomeštiačky.
https://tvojasvadba.sk/nevesta/svadobne-saty/sv...
@rozculena Ja som velkomestiacka a aj tak som toho nazoru,ze saty su saty a nevesta v nohaviciach je moderny vymysel. Pokial sa teda nebavime o nejakej pani 55+, ktora ma svadbu len proforma a so svedkami. Moze si tiez obliect bielu teplakovu supravu a tenisky,ved biela ako biela 🤷♀️