icon

Tipy na trendy darčeky pre novorodencov

romana_h2000
29. dec 2025

Ahojte, kamoške sa narodilo bábätko a tak by som sa Vás chcela opýtať, aký darček je vhodný doniesť. Nemám absolútne žiadne skúsenosti s niečím takýmto a nakoľko dieťa nemám absolútne netuším čo je ,,trendy” a čo teraz letí . 🙂 uvítala by som keď tak konkrétne značky/produkty ale aj akékoľvek tipy ,prípadne čo určite nekupovať 🙂 veľká vďaka vopred.

Strana
z2
zobaka
29. dec 2025

ja si pamatam, ze mi doniesli svetriky a oblecenie, babatka rychlo rastu, potesilo

anonym_04476d
30. dec 2025

Poukážka do DM ma veľmi potešila, ostatné veci, čo doniesli známi sme nevyužili. Plienky doniesli inú značku, obrúsky parfumované - to som posunula, fotoalbum sme ešte nevyplnili ani jednou fotkou a to má syn 2 roky preč. Oblečenie sme dostali Lindex, H&M, akože ok, ale zbytočné, nakoľko sme toho mali veľa a prvého pol roka sme skákali veľkosti extrémne rýchlo, čiže nevyužité. To už skôr poukážka do týchto obchodov, nech si kúpi, čo a kedy chce. Fotenie za mna blbosť, nikdy by som tam nešla a už vôbec nie s novorodencom. Mňa by nepotešilo ani jedlo. Ale blízki kamaráti doniesli synovi krásne autá, s ktorými sa stále hrá, to bol výborný darček preňho. A dostali sme taký rámik, na ktorý dme si oslávili všetci traja ruky, máme to ako pamiatku v izbe. Little dutch hračky u nás absolútne nevyužité, tiež zbytočná kúpa. Čiže za mňa poukážka a pre kamošku kvety, to mňa potešilo najviac.

tinka3435
30. dec 2025

Mne sa zišlo keď mi niekto dal niečo praktické.Lebo tomu dieťaťu je to jedno či je to "trendy" . Napríklad pomohli plienky,nejaké oblečenie, nejaké hryzatka,hrkalky poprípade sa opýtať čo by potrebovala .Je to normálne sa opýtať

jablkovastrudla
30. dec 2025

Ked oblecenie tak hlavne vacsie, my sme dostali velkost 6-9 mesiacov takze to som este nemala nakupene.najviac som sa tesila z pyzam na zips, dieta sa vtedy lahsie prebaluje, maju ich v tescu aj v nexte napriklad. Poukazka na fotenie iba ked vies ktory fotograf sa jej paci.
Potesili ma plienky, lebo vedeli ktore pouzivame. Nepotesili vselijake darcekove sady alebo deky, tych som dostala 9 ks.
Najviac som ocenila jedlo, sestra mi upiekla strudlu 🙂

anonym_83cc8f
30. dec 2025

Ja neviem prečo tu vychvalujete stále lindex, ako keby iné obchody neexistovali. Zato ze to niekto vymyslel, a ostatné opakujú po nej? Neuveriteľne aké ste niektoré ľahko ovplyvnitelne.

anonym_2a36dc
30. dec 2025
@anonym_83cc8f

Ja neviem prečo tu vychvalujete stále lindex, ako keby iné obchody neexistovali. Zato ze to niekto vymyslel, a ostatné opakujú po nej? Neuveriteľne aké ste niektoré ľahko ovplyvnitelne.

@anonym_83cc8f Mozno preto, ze ludia nechcu fostat Pepco.

mirkam3
30. dec 2025
@anonym_83cc8f

@anonym_83cc8f autorka zrejme nemá deti a chcela poradiť konkrétne znacky.

Lindex je aj za mna dostupná kvalita. Pyzamko tam kúpi za cca 20eur i menej, čo je úplne v poho cena pre každého si myslím, vydrží to obdarovanému pomerne dlho (naše dieta ma vyse roka a oblečie stále niektoré rastúce kusky čo nosilo už v máji a ešte to nakoniec aj predam bez problemov..) a vie to prať na vysokých teplotách ked treba. Určite lepšie kúpiť tam jeden jediný kus oblečka ako darček (nejakú 62 alebo väčšiu velkost) ako nabehnúŕ do lacného Pepco/Sinsay, ktoré sa tu spomínalo a kúpiť v tej cene trebars 3-4 kusy ktoré po pár prianiach vyzeraju vieme ako.

Argument “niekto to vymyslel a ostatné opakujú” radšej nekomentujem …

michaelam2
30. dec 2025
@anonym_2a36dc

@anonym_83cc8f Mozno preto, ze ludia nechcu fostat Pepco.

@anonym_2a36dc medzi lindexom a pepcom je este vela cenovo normalnych obchodov

anonym_2a36dc
30. dec 2025
@michaelam2

@anonym_2a36dc medzi lindexom a pepcom je este vela cenovo normalnych obchodov

@michaelam2 Co odporucas?

michaelam2
30. dec 2025
@anonym_2a36dc

@michaelam2 Co odporucas?

@anonym_2a36dc ja kupujem v H&M, F&F, C&A a next. Za mna dobra kvalita a cenovo o dost lepsie ako lindex (aj dizajnovo ale to je uz vec vkusu).

anonym_2a36dc
30. dec 2025
@michaelam2

@anonym_2a36dc ja kupujem v H&M, F&F, C&A a next. Za mna dobra kvalita a cenovo o dost lepsie ako lindex (aj dizajnovo ale to je uz vec vkusu).

@michaelam2 H&M a Next moze relativne byt, no tie dslsie sa pozrazaju, predierkuju atd. Lindex a Next vsak bez problemov predas, tie ostatne mozes akurat darovat.

anonym_cd7d74
1. jan 2026

Ja budem rodiť čochvíľa a ako novopečenú mamičku by ma potešili hračky alebo doplnky Little dutch. To si sama nekúpim, lebo je mi ľúto vyhodiť toľko peňazí, ale sú krásne 🙂 Určite sú out nejaké gýčové plienkové torty.

iwesska
1. jan 2026
@anonym_cd7d74

Ja budem rodiť čochvíľa a ako novopečenú mamičku by ma potešili hračky alebo doplnky Little dutch. To si sama nekúpim, lebo je mi ľúto vyhodiť toľko peňazí, ale sú krásne 🙂 Určite sú out nejaké gýčové plienkové torty.

@anonym_cd7d74 To je krasne,ze "sama si nekupim,lebo je mi luto vyhodit tolko penazi", ale kamoska nech vyhodi😂 V zivote by mi nenapadlo diktovat niekomu znacku veci,ktore mi ma pre dieta doniest a uz vobec nie v akej cenovej relacii.

anonym_cd7d74
1. jan 2026
@iwesska

@anonym_cd7d74 To je krasne,ze "sama si nekupim,lebo je mi luto vyhodit tolko penazi", ale kamoska nech vyhodi😂 V zivote by mi nenapadlo diktovat niekomu znacku veci,ktore mi ma pre dieta doniest a uz vobec nie v akej cenovej relacii.

@iwesska tak za prvé píšem za seba, čo by mňa potešilo, nikomu nič nediktujem ani nebudem. Len píšem ako tip, že MNE by to napríklad urobilo radosť. A za druhé, áno, je to DARČEK, ktorý by mi mal pripomínať osobu, ktorá nám ho darovala. Tiež nejdem na návštevu novorodenca s balíkom plienok, príde mi to trápne, ale snažím sa vybrať niečo hodnotnejšie alebo aspoň krajšie, kreatívnejšie, aby to mali ako pamiatku odo mňa. Rovnako ako pri darovaní v rámci iných sviatkov. Nejdem žene gratulovať predsa s balíkom vložiek, ale kupujem niečo, čo si možno bežne nekúpi.

saxalendra
1. jan 2026

@romana_h2000
Celkom dôležité je uvedomiť si koho chces potešiť. Kamošku, či jej dieťa, ktorému je to jedno?
Ak si kamošku poznáš, vieš, čo má rada. Nemusíš vyslovene kupovať jej bábätku, ale samotnej kamoške niečo. Kvet, kávu, čokoládu, hamburger, knihu...
Ak bábätku, tak určite nie hocičo, ani "značkové" hocičo, ale vyslovene sa jej opýtaj, čo pre malé potrebuje. Je pravda, že pri prvom dieťati majú väčšinou rodičia toľko vecí, že polovicu ani nepoužijú. Buď toho majú duplovane, ponožky, čiapky, body, alebo sú niektoré veci úplná zbytočnosť. Napr. cumel, ak dieťa nechce cumel, fľaša ak mamička kojí, a podobne.

milanemila
1. jan 2026

@romana_h2000 podla mna je prakticke kupit poukazku do dmky to vyzzije kazda mama…alebo my mame zauzivane s kamoskami, ze pri prvej navsteve babatka myslime skor na cerstvu maminu a darceky davame jej 🙂 babatku iba symbolicky nejaku drobnost ako kontrastna knizka, muselinove plienocky a podobne. Jedna kamoska chcela hrazdicku a pod nu podlozku, tak jej sme kupili to a jednej sme kupovali aj rodinne fotenie s novorodeniatko m.
Ja osobne by som nekupovala plienky ani kozmetiku ak vylozene nevies pre babo pouziva a aj oblecko je take no myslim, ze toho ma kazdy kopec.

anonym_efbbe7
1. jan 2026

Treba sa jej normálne opytat a hotovo.

anonym_8dac47
1. jan 2026
@anonym_2a36dc

@mirkam3 pises nevyuzite oblecko, ale sama radis Lindex. Ale ano, Lindex potesi a je teraz aj in.

@anonym_2a36dc napr lindex rastuce bodycka moj syn nosi este 68cku a ostatne vsetko uz 80tku. Takze sa trafi na dlhu dobu - oblecka co sme dostali pepco/kik tak kik mi doslo uplne divne, 80 bola velka asi ako 68 takze to mal maly raz lebo som to odlozila na kopu "na potom" a nestihla vyuzit. Pepco 2x operies a je to vytahane.. takze lindex veci, pyzamka alebo rastuce body by ma potesilo uplne najviac. K tomu by som hodila poukaz do DM, tam si vyberie co treba - plienky, mlieko alebo cokolvek sebe/do domacnosti. Am vies co kamoska ma rada ci uz na jedlo alebo nejaku selfcare tak prihod aj nieco tske - mna potesilo ked okrem milion blbosti pre dieta si niekto spomenul aj na mna a doniesol kojaci caj, nejake mnamky alebo vankusiky pod oci pre mna 🙂

anonym_8dac47
1. jan 2026
@anonym_8dac47

@anonym_2a36dc napr lindex rastuce bodycka moj syn nosi este 68cku a ostatne vsetko uz 80tku. Takze sa trafi na dlhu dobu - oblecka co sme dostali pepco/kik tak kik mi doslo uplne divne, 80 bola velka asi ako 68 takze to mal maly raz lebo som to odlozila na kopu "na potom" a nestihla vyuzit. Pepco 2x operies a je to vytahane.. takze lindex veci, pyzamka alebo rastuce body by ma potesilo uplne najviac. K tomu by som hodila poukaz do DM, tam si vyberie co treba - plienky, mlieko alebo cokolvek sebe/do domacnosti. Am vies co kamoska ma rada ci uz na jedlo alebo nejaku selfcare tak prihod aj nieco tske - mna potesilo ked okrem milion blbosti pre dieta si niekto spomenul aj na mna a doniesol kojaci caj, nejake mnamky alebo vankusiky pod oci pre mna 🙂

@anonym_8dac47 a ak mate v meste nejaku dobru donasku/restiku co dava jedla zo sebou tak kludne im daj poukazku tam 🙂 akoby nasli v nejaky vecer ked nebudu vediet kde im hlava stoji, v taku krizu dobre jedlo potesi 🙂

bykaterina
1. jan 2026

@romana_h2000 poukaz do dmky. Tam si ona vyberie. A keď už chces kupovať veci tak nie na obdobie prvých 3m. Toho bude mať nakúpené habadej. Keď tak jej kup na dobu keď bude mať pol roka rok. Lindex má dobre vecí aj next napríklad.
A žiadne hračky to jej bude kupovať všetci

puremum
1. jan 2026

urcite maju vsetko a dalsie haraburdy im netreba... dat im darcekovu poukazku a k tomu malu hrkalku alebo hryzatko napr zirafa ..https://www.vulpi.sk/hryzatko-pre-deti-sophie-l...

bluka2
1. jan 2026

To jedlo, zdrave snacky, kvalitna cokolada, orechy,,nealko vino, kava a vsetko toto su topky s potencialom zachranit den, ked babatko nema svoj den

bokabuka
1. jan 2026

Ja čakám bábo o pár týždňov. Najviac by ma potešili poukážky a kúpim si čo chcem. 😁 Ideálne DM alebo nejaký online eshop napríklad feedo. Ale pozor, mne napríklad kolegovci v práci kúpili poukážku na feedo, kúpili ju osobne na predajni v Nitre, platí len na predajniach a ja mám najbližšiu hodinu cesty. 🙈 Muži proste. 😁 Tak aby to bolo čo najjednoduchšie na objednanie a doručenie. Pre samotné bábo je najlepšie sa opýtať maminky. Ona si toho veľa nakúpila, bábo toho veľa nepotrebuje. Prípadne by som kúpila oblečenie väčších veľkostí alebo hračky na neskôr, čo asi ešte kúpené nemá. Také novorodenecké oblečenie tesne po pôrode kým kamoška operie a nachystá aj bábo vyrastie z tej veľkosti. A samozrejme jedlooo to je stávka na istotu. Ideálne niečo trvanlivejšie alebo čo fakt vieš že kamoška má rada a zje alebo darčeková poukážka na donášku. Tiež je pravda že keď mi niekto donesie jedlo čo nemám rada nikto to u nás nechce a ptom sa to len vyhadzuje je mi to ľúto. Ale ak ju poznáš a vieš sa trafiť určite je jedlo super voľba. 😊

senta_sofia
2. jan 2026

@romana_h2000 zavisi, kedy sa tam chystas. Ak ti dovtedy bude posielat nejake fotky, vsimni si, co ma oblecene, ako ma ladene doplnky. My ju nepozname, takze tazko riesit, co je trendy, vela veci pre take male si mohla nakupit ona. Takze ja by som mozno riesila az nieco na leto, pripadne pyzamka a nejake montessori hracky, prip. knizky pre najmensich o zvieratkach, to sa u nas vyuzilo. Podla mna nie je odveci ani spytat sa, nech ti konkretne povie, co potrebuje.

andrea2323
2. jan 2026

Najst najviac potesilo ked nam doniesli jedlo a odvtedy som oplatila tuto vec dvom kamoskam - kompletne menu aspon na dva dni ☺️🥹 doniest, odovzdat, odist 😀

sandra811
2. jan 2026

@romana_h2000 mňa potešili plienky (spýtali sa aké používame), poukážka do DMky. Ale teda väčšina priniesla hrkálky, oblečenie a kopu veci sme ani nevyužili. A teda čo by ma najviac potešilo by bolo jedlo pre mňa😊

anonym_51c7f6
2. jan 2026

Mám dve deti, obaja mali aj hračky little dutch. Sú pekné ale akurát tak na ozdobu. Vôbec sa s tým ani jeden nehrali. Predala som ich

Strana
z2