Urobili by ste chlapčekovi dievčenskú oslavu?
Mám čoskoro 5 ročného synčeka, ktorý je naozaj chlapčisko ako sa patrí. Neposedný, milovník strojov a áut, športovec. Akurát,že má dlhé vlasy a často počúvame v rodine,že vyzerá ako dievčatko. Má však rád jednu špecifickú rozprávku, ktorá je asi dievčenská. Hlavnou hrdinkou je dievčatko a jej mačiatko a celé je to vždy trblietavé a ružové 🤣 Nie je to nič závadné, je to veľmi pekná rozprávka, akurát, že je hneď jasné, že je dievčenská. Malý bude mať narodeniny a ako tému si vybral toto. Máme ho prehovoriť na niečo iné, alebo kašľať na to, čo budú iní hovoriť a urobiť to tak, ako si praje?
A tie predpotopne nazory ohladom dlhych vlasov si nevsimaj…
@guudy Ďakujem za podporu.♥️ Už som nanešťastie zvyknutá 😪
@koniarova prečo nemôžeme mág chlapcek dlhé vlasy? Si myslite he zmení orientáciu čo ako 🙈
Skús sa aj syna opýtať, že základ bude rozprávka a že napr. tie servítky, akej farby by chcel… Možno si sám vymyslí takú, ktorá sa bude hodiť a bufe aj “chlapčenská”. 😉 Veď aj samotná rozprávka je dosť farebná, môže tam byť akákoľvek farba.
Autorka, mojho muza som si brala pred 22 rokmi s dlhymi vlasmi. Dieta ide v jeho slapajach (21 r) 🙂
Sprav mu oslavu podla zelania❤️. Moj dostal na narodky ruzovu babiku lebo chcel 🤷
Môj bude mať 5 rokov a chce žlté všetko. Tak bude žlté aj torta.
hlavne, on podla mna ma rad tu rozpravku, a o to pojde, nie ruzove ozdobky ;)
To vážne niekto rieši pri 4 ročnom decku, či je niečo dosť chlapčenské?? A čo ako asi sa stane, ak má chalan dlhé vlasy a na oslave ružové poháre? Akože vážne si niekto myslí, že to má vplyv na jeho orientáciu?? Žasnem. Btw, vraj deti do cca 5 rokov preferujú všetky práve ružovú farbu, akurát my ich tlačíme do tých "správnych" farieb.
Autorka - kľudne mu sprav oslavu akú chce. Hoc aj s ružovou tortou a ružovými pohármi, hlavne, nech je dieťa spokojné, čo tam po drbnutych dospelých, nech si komentujú koľko chcú.
Ze sedlacke...moji chlapci teda nechcu dlhe vlasy, ale keby chceli, preco nie? Moj muz mal krasne, dlhe, kucerave, leskle, dokonca 2x si nechal az pod lopatky, vonali samponom stale, Boze, ked si na to spomeniem 😇😍. Ale teda po 20 rokoch uz by to neslo, vlasy su poredsie, tak je na kratko. Ziadny sedlak to teda nebol a nie je.
Môžem sa opýtať, prečo synovi nechávate dlhé vlasy? Vždy ma zaujímali argumenty rodičov ktorí toto urobia svojmu synovi
To by som s radosťou podporila, že ma chlapec za hrdinku dievča 😍 v tom by som sa naozaj vyžila, tohto potrebujeme viac v spoločnosti, vzhliadat k ženám, menej patriarchátu. Takže by oslavu mal akú si praje 🙂
A PS: všetky farby sú pre všetkých
Jeho deň, jeho oslava. Keď sa niekomu niečo nepáči nech sa páči on nech si to obišla u ako chce. Tvoj syn má rád rozprávku a túži po oslave na takú tému. Tak prečo by ju nemal mať kvôli názorom iných ľudí? Neblázni, robíš to pre neho a nie pre ostatných. Je to váš deň a hlavne jeho. Treba mu splniť prianie.
Moja mala na 7 rokov oslavu s dinosaurami, torta, všetko. Túžila po takej s tigrami a dinosaurami. Tak mala. Jej den, jej oslava. V obchode sme bežné kupovali dinosaurov. A nie nieje s nej preto chlapec. A vesmír ju baví už od troch rokov a ani preto nieje chlapec. Miluje sukne a šaty a už v 8 rokoch stojí pred zrkadlom viac ako ja.
A k dlhým vlasom, keď sa to jemu páči a chce to tak prečo nie? Nech je sám sebou a nie niekým za koho ho chcú ostatný.
Moja chcela ofinu, no nech sa páči. Osobne ja by som jej ju nedala ale chcela to vyskúšať. Tak mala ofinu.
Bože dlhé vlasy na chalanovi niesú koniec sveta a ani to s neho nespraví dievča.
Riadim sa heslom: ak má niekto so mnou problém je to jeho problém a nie môj.
Píšem ako mama sedemročného dlhovlasého chlapca. Oslavu robíš pre syna a chceš mu spraviť radosť. On nechápe osoby mentálne zaostalé v dedinskom prostredí 19. storočia a určite netuší, čo je zlé na tom, mať oslavu s motívom "dievčenskej" rozprávky. A vlastne to nechápem ani ja, pretože sa to racionálne pochopiť nedá. Že muži musia mať krátke vlasy najviac presadzujú všetečné nudiace sa ženy, čo sa v prvých laviciach kostola klaňajú Ježišovi - mužovi s dlhými vlasmi. A že ružová je dievčenská, je tiež záležitosť len posledného obdobia a kedysi to bývalo naopak. Sprav dieťaťu oslavu, ako si želá a už teraz ho uč, nech si vie svoju pozíciu zastať.
Urob tak , aby tvoje dieťa bolo šťastne . Na nicom a nikom inom nezáleží . Keby moja dcéra chcela loptu v tvare futbalky , tqk by ju malo aj s ihriskom .
@bluka2 Je ale rozdiel medzi nepáči sa mi to a blbými poznámkami a nevyžiadanými radami. Mne sa nepáčia plešatí muži - keď takého zbadám, prvá moja myšlienka je, že to nebude práve intelektuál. No a napriek tomu neinformujem chlapcov a mužov v mojom okolí o týchto svojich predsudkoch.
@lenkakravcova moj muz mal dlhe vlasy bez brady, totalne sexy. Teda ja som z neho isla na tych fotos do kolien. Nema rad glitrovane macky, ale nemala by som s tym problem
@simona20201309 čo mu akože urobili? Donútili ho mať dlhé vlasy????? Daj sa vyšetriť....
Praje si to tak mu to spln čo je na tom že chce toto moja dcéra mala ako tortu veľkého krokodíla a darček pod stromček chcela veľké policajné auto všetko sme jej splnili teraz keď oslavovala 15 rokov jej želaním bola návšteva f1 boli sme a zároveň torta Hamiltona mala nádhernú tortu z jeho portrétom a to je dievča nikdy nemala šaty na sebe tak určite nebude ani problém u tvojho syna najkrajšia je vždy radosť v očiach deti keď im splnia ich sen
@rozculena a ty prestan piť
@simona20201309 a v čom relevantnom k tomuto prípadu je ten rozdiel? Prečo tu riešiš nejakú nedobrovoľnosť, keď celá diskusia je o tom, že chlapec si SÁM VYBRAL niečo dievčenské a jeho mama rieši, či to povoliť, lebo má zjavne nejakých pribrzdenýxh príbuzných.
@simona20201309 jednoducho preto lebo je to jeho telo a on sa rozhodol že sa nechce ostrihať, a ja to rešpektujem. Nedávno sme videli onkologicky choré dieťa, syn ma zasypal otázkami a po mojom vysvetlení že dieťa berie lieky ktoré spôsobujú vypadávanie vlasov sám povedal, že on mu môže dať svoje vlasy. 4 ročný chlapec. Som rada, že sme ho neviedli k predsudkom že chlapec musí mať krátke vlasy.
@simona20201309 tak napríklad moji si nechávali aby vlasy mohli podarovat plus mali zbierku na detsky hospic a predstáv si akú podporu od ľudí mali.. vyzbierali cez 1800€.. ❤️❤️
@simona20201309 😂😂😂 tebe sa nevyrovnám

@vsadeviem to je krásne napísané. Máš pravdu. Je to jeho deň. ♥️