icon

V čom na svadbu, keď mám nízky rozpočet?

9. sep 2022

Momentálne sme v zlej finančnej situácii,takže nemôžem si dovoliť kúpiť outfit nám aj deťom.Bude veľa hostí s deťmi,všetci sa poznaju,maminy sa chvália v čom a za koľko prídu oni aj deti,ako príde mi to strasne povrchne a ani tam nechcem ísť.Na druhej strane pár nechcem uraziť,sú si blízki hlavne s mužom.Myslite,že môžem ísť v office kostým?Nič spoločenské nemám.Muz takisto 🤦Dcéram som kupila na bazáre,tiež nič extra princeznovske.Isla som podla nasich limitov.Nikdy sme takéto veci doma nemali.Alebo sa vyhovoriť na chorobu a proste neísť.Ale to mi muž neschváli.Za ďalšie ma trápi koľko im dať.Kazdy mesiac sme na nule.Dar nechcú.

alex666
10. sep 2022

@laska86 Juj, no aj ja som bola raz takto na rozlucke+svadbe a vyslo nas to dokopy 1000e. Oblecenie, topanky, doplnky, cestovanie (svadba bola daleko), ubytovanie (sami sme si museli platit), svadobny dar...

laskamojajeidna
10. sep 2022

Milá autorka. Ak budem môcť pomôžem ti. Len mi teda napíš veľkosť šiat. Ak mám rada ti darujem. A možno aj topanky by sa našli. Chápem ťa ako to myslíš, že sa chvália,ktorá kde kupi veci na svadbu. No možno to nie je úplne chválenie. Proste je to ich komunikácia. Možno sa proste nevedia inak baviť. Neodcudzujem. Prosím napíš tu veľkosť ak môžem dám čo mám 🙂

terka224
10. sep 2022

Akú máte veľkosť oblečenia? Mám dvoje šaty dlhé veľkosť L

juliasb
10. sep 2022

Som riadne šťastná, keď vidím, že ľudskosť ešte nevymyzla. Koľko žien tu nuka svoje saty, topánky.....normálne som dojatá🙂

ouwecka
10. sep 2022

Ja som si saty pozicala,muz klasika.oblek a jasne mozes ist aj v najslusnejsom obleceni co doma mas,v pohode bud

euka210
10. sep 2022

@cocolino234 no ja neviem, robila som so zenami a mlade riesili len diety a oblecko...svet teda mimo mojich priorit.

ivec16
10. sep 2022

my ked sme sa brali tak sme pozyvali rodinu a priatelov lebo sme chceli aby to snami oslavili, necakali sme od nikoho velke dary, popravde mne bolo az blbe ze nam vobec kazdy chce dat… vedela som ze jedny odmietli presne pre ten dovod ako vy :( ze aj by prisli ale nemaju nam co dat do daru, bolo mi to luto… bola by som velmi rada keby prisli aj ked nie v honosnom aj keby nam nic nedali… jednoducho len prist a zabavit sa s nami… nemaze peniatky kup 2 zreby po 1€ jednu ruzicku a viac neries… ak su to dobri priatelia vedia asi v akej ste situacii a urcite neocakavaju od vas ze nieco prinesiete, nebudu to riesit…

kimivox
10. sep 2022

Ahoj aku velkost nosis ? Mam doma spolocenske saty ktore vobec nenosim ak nosis velkost S , ak nahodou ano napis mi poslem ti fotky a vyberies si 🙂

atinkaa
10. sep 2022

Vsetky ste ma velmi potesili, radost citat, nie je to s tym svetom az take zle✌️☺️A tiez sa pridavam, triedim akurat veci viem poslat vel.36-38-40, detske do 140 rozne velkosti😅🙈

Svadba sa da poriesit aj nizkorozpoctovo aj host aj hostitel, co nepokryju ziadne peniaze je vrucnost, prijatie od hostitelov a radost, tesenie sa svadobcanov spolu s nimi. Manzelovi na tom asi zalezi, ak odmieta neist, hlavne sa rozpravajte, dohodnite.

olivia1425
10. sep 2022

Napis ale velkosti nosite...kopec bab ako pozeram sa ti ponuklo ja sa pripajam.mame aj pre muza, tiez mam nejake saty aj princeznovske saty pre dievca..viem poziciat.aj postou sa to da poslat.alebo ozaj niekedy chytit krasne kusky v sekaci/na bazari.nalicis a vlasy si upravis aj sama 😊

sabusik321
11. sep 2022

Prvý šaty kúpené cez fb za 15, topánky cez vinted asi za 6-7, nausnice za 1€
Druha fotka šaty zo sekáča, topánky požičané od sestry
Absolútne nikto nikdy neriešim odkiaľ mám oblečenie a mna to tiež nezaujíma. A vieš čo? M oboch svadbách ma niekto pochvialil a mna to veľmi potešilo. A normálne som povedala že sú to šaty z bazáru či sekáča. Každý sme nejaký. Mame svoje priority a štýl. A nikto nemá právo odsudzovať teba za výzor a tiež ty nikoho nemusíš súdit.
Tie druhé kvetovane mám ešte doma, môžem ti požičať je to veľkosť S, detské mám tiež nejaké od 86 po 110 cca

ovecka31
11. sep 2022

Necitala som vsetko.. Ale napr ja som si saty kupila v cinskom za 20 eur.. Pekne.. Slusne.. Hodili sa mi.. Aj tak viem ze ich nemam viac kde obliect.. A topanky v pepcu. 😃 Dcere v kiku za 8 eur.. Nikto naozaj nikto neriesil .. Skor pochvalil ake sme pekne... Podla mna zbytocne kupovat nieco drahe ked to nemas kde vynosit potom.. A kvoli jednemu veceru sa to naozaj neoplati..

andreatytler
11. sep 2022

@anjelicek26 Myslim ze si ju prekukla. Nikdy som tu nevidela tolko ochoty pomoct a ona nic.

nika185
11. sep 2022

tu na konikovi je velmi vela krasnych siat a za prijatelne ceny, dcera si tu vybrala aj na stuzkovu, skus popozerat

janka2273
11. sep 2022

"Milujem" takto ukončené témy, že autorka zmizne 🙈🙏🤣
Ale aspoň sa tu ukázalo ľudské dobro a ochota pomôcť 👏❤️
Pekné nedeľné ráno všetkým 🌹

autor
11. sep 2022

Dakujem vsetkym za nazory aj za pomoc.Dohodla som sa s jednou z vas.A pre tie co si potrebovali nieco dokazat,nieco ako ste ma prekukli,v com ste ma prekukli?Ublizujem tu niekomu alebo som niekoho urazila?neodpisujem hned na komentare a ani sa to neda na kazdy jeden a zvlast ked ste dvakrat po 12h v praci a chcete sa aj vyspat aj byt s rodinou.Dakujem za pomoc a nazory a ano,viem,ze bude zima katastrofa pre vela ludi a mrzi ma,ze vela z vas pustilo debatu uplne inym smerom ako podla otazky mala ist.

lenkakravcova
11. sep 2022

@veronikastrickova No aj na návštevu niečo prinesiem so sebou (hlavne ak by som šla niekam na dlhšie, nie na jeden džús), a nie, naspäť neočakávam nič. 🙂 v tomto sa trochu mýliš. Možno podľa seba sudis mňa, neviem.. Ale nabudúce si to odpustí keď nevieš.

janka2273
11. sep 2022

Uži si tú svatbu😘😘👍

vanilka83
11. sep 2022

Nic si nerobz diskusie a už vôbec nie kto si o vás čo bude myslieť na tej svadbe...veď oni predsa pozvali vás a áno asi sa to hodí niečo proste doniesť na tu svadbu,ja by som si požičala tých 50 eur od rodiny na tu svadbu a kytice a podobne by som už vážne, ale neriešila a akú tu už bolo písané hneď na začiatku ak nepôjdete v rifliach tak je to v poriadku, stačia úplne bežné obyčajne letné šaty trosku sa krajšie ucesat trochu nalicit,ja si tiež vážne nemyslím, že sú nutné dlhé ci spoločenské šaty....veď každý ide v tom co si môže dovoliť uvidíš na koniec tam budu ľudia poväčšine v sukniach a kostýmoch a uži si to zabav sa hlavne pre toto by som sa tam veľmi tešila vo vašej situácii asi ťažko chodíte po večierkoch ci do podnikov si posedieť tak sa teš!a vôbec si nerob hlavu ,že sa tam niekto bude porovnávať kto je za koľko oblečeny ,aj keby ty máš predsa hlavu na krku a nie v zadnici ako ti co to robia 😁

aurora33
11. sep 2022

@any_soj no by si sa čudovala :D poznám osobne zopár párov, ktorí si normálne urobili tabuľku v Exceli kde si zapísali, kto im koľko dal :D a čo nebolo podpísané, tak spätne na videu pozerali kto im dal pri gratulácií akú tašku, alebo obálku aby mali všetko pekne v tabuľke. Keď sa našiel nejaký ,,vinník” ktorý im nedal nič tak tomu potom na svadbu nešli. A ostatným šli, ale dali presne toľko koľko od nich dostali. Normálne som až zabudla zatvoriť ústa keď som to počúvala.

vierkaodjazierka
11. sep 2022

Keď chces niečo lacné a kvalitné choď do sekaca, choď tam pravidelne každých pár dní a určite niečo nájdeš.... Ak nechceš investovať choď v Tom čo máš a nerieš. Všetkým je jedno čo budeš mať oblečené, pre nikoho okrem teba to nie je zaujímavé ani dôležité... Je to o neveste a ženíchovi a nie o tebe a tvojej rodine, vy tam nie ste preto aby ste boli najkrajší ale preto aby ste im urobili pekný deň....

brembo
11. sep 2022

@aurora33 my máme takého kolegu,stále hovoríme,že židia by sa mohli od neho učit. Pred savadbou už prepočítaval,že kolko by mu mali dat hostia do kopy,aby na svadbe zarobil. Svoju vlastnu babku podviedol,ked jej predal 2 ročný televízor o 50€ drahšie,ako kupil. Myslím,že takáto vizitka stačí.

kassandra25
11. sep 2022

Aj ja ti viem ponuknut šaty velkost s/m len tak, ak mas zaujem, kontaktuj ma cez postu, mam az 2 - 3 na vyber

lucopeda
11. sep 2022

Modry kon a ine bazare su plne krasnych kuskov, pripadne vyskusajte darovaciu ci vymennu skupinu vo vasom okoli. A o sekacoch ani nehovorim. Mam odtial nadherne kusky a veru par svadieb a rodinnych akcii som uz takto pochodila.

petrahl
11. sep 2022

V Tescu najdes saty za par šupov. Alebo kdekolvekz vypredaje este asi su. A second handy tiez urcite popozeraj.
V ziadnom kostyme by som na svadbu nesla.

xena0
11. sep 2022

Tiež mám nejaké šaty dámske veľkosť 36/38 ak by autorka potrebovala, darujem

lunademonica
11. sep 2022

Odkial si? Aku mas velkost? Aky vek deti? Pozicala by som ti 🙂

sandynkaaa
11. sep 2022

Nechcú dary,ok
Ale prianie a napr pekný rám na fotky (v TEDI alebo niekde objednaný) sa určite potešia.A už im peniaze dávať nemusíte....
Ja som dávala robiť na dublez.sk aj s iniciálmi ženícha a nevesty a boli takí nadšení🤍je to krásne, funkčné a menej ako 50😉

evkamotka
11. sep 2022

Dar mas jednoduchy. Ked manzel chce ist za kazdu cenu, nech ho zabezpeci on
Ak by to neslo, kupte im dobru knihu a flasu vina. Alebo dve poukazky na masaz (?) Dovysvetlite si s nimi bokom, ak by ta to trapilo, ze ste akt na minime

zuzikak
11. sep 2022

To je pravda ako pise @sandynkaaa - v Tedi predavaju kopec krasnych veci. Ram na fotografiu je pekny darcek. Nevyuziju na svadobnu, tak pre babo isto. K tomu nejaku flasku vina by som pribalila a neveste kvety a isto nepojdes s prazdnymi rukami.....