Váš názor na meno Lukrécia
Chcela by som sa poradit ohladom mena pre dievčatko.Velmi sa mi páči meno Lukrécia.Myslím že to nieje často použivane meno preto sa chcem spýtať na váš názor či je take meno vhodné.ďakujem 😵 😵
ahojte necital som vsetko ale meno Lukrecia by som nedaval okamzite ma napadla borgia a jej tri manzelstva, sklony k diabolizmu a tak 🙂) ked je autorka neveriaca nech teda holduje tomuto menu 🙂)) pisme to s lahkym patosom, nadlahcene...
@alka1980 čo už, ako tu už raz niekto napísal, čím jednoduchší rodičia, tým zložitejšie meno 😉
Mne osobne to meno evokuje argentinske telenovely, nemozem si pomoct. Vsetko je to vec vkusu, ja by som take meno nedala, ale pokial ste s manzelom za, dajte. Hoci tym, ze si polozila otazku do fora, je zrejme, ze vahas, tak neviem, ci je to meno pre dcerku vhodne...ja som mala pri vybere mena jasno a to je myslim aj signal. Inak mamicky ktore tu pisete, ze lepsie ako nina, nela, sofia, lebo tak sa vola kazda - tak niekedy boli katky, anicky, zuzky a dobre bolo - kazda doba ma svoje oblubene mena, aj tato nasa a urcite by som skor vybrala z tychto mien pre dietatko, ako pre mna ulete meno od zakladatelky
Ja skor nechapem preco sa niekto pyta na fore 😅 Fakt divne pre mna. Bud sa mi paci a potom mi moze nejaka libka aj 1000x napisat ze je to meno pre macku a aj tak ho dam, alebo sa mi nepaci a nie je o com. Taketo divne temy su tu v poslednej dobe v kuse. Sofia alebo Linda? Maxim alebo Georg? To ako nesvojpravne osoby bez vlastneho nazoru 😕
Poznam jednu Lukreciu, uz je to pubertiacka, krasne dievcatko, a volaju ju Luky 😉
jeej stare a peone meno ... tiez hladame meno pre dievca.. zial toto nemozem, ked som bola mala som pozeravala rozpravku kde boli dve macky a jedna bola z nich Lukrecia - ta horsia nejak by som sa furt smiala asi 🙂 ale ja som za vsetky pekne a nevsedne neamerikanske mena co sa teraz dava 🙂
Páči sa ti toto meno a nevadí ti význam tohto mena? Nerieš či sa to niekomu páči. Adélka, Nelka tiež nebolo TOP 5 meno a teraz? Možno aj vaša bude slávna a potom sa roztrhne vrece s dievčatkami ktoré sa tak budú volať.
@tranquillo bohuzial toto skutocne plati. Cim jednoduchsia mamicka, tym potrebuje "vystavnejsi kus" dieta... a oznackuje ho aj patricnym menom. Cim viac ludi sa nad tym menom bude pozastavovat, tym ona bude mat lepsi pocit, ze ako dobre urobila, ze ma dieta, ktore je nieco "extra"... len to extra nie je vzdy prave super, len to im casto ani nedojde. Mam kamaratku, co ma dceru - podrzte sa - Florence Josephine Natalie Zelenajová ... neviem, co ich v predporodnom osiali vtedy pochytilo, ale toto nepochopi asi nikto, ako take meno mohli vybrato... pricom Florence samo o sebe je krasne meno... ale v tejto kombinacii och joj.
Mne osobne sa vobec nepaci, ale ak sa paci vam tak ho dajte. Ja osobne som si vybrala mena deti , ktore sa pacia mne bez ohladu na to ci sa pacia okoliu. Aj tak sa nakoniec rozhodnes podla seba, lebo kolko ludi tolko nazorov 🙂
@andreasiskova3 alzbetka je nadherne meno 🙂 my mame hanku 🙂
Ja som napr.Dominika,co tiez nieje nejak extra kratke meno,a nikdy mi nehovorili inak ako Dominika,ziadne zdrobneninky,az v praci ma niektore najblizsie kolegyne oslovia Nikuska.Aj to len ked nieco potrebuju... 😀
je to vec vkusu, ak sa niekomu páči tak prečo nie? veď nikdy nemôžeme vedieť či práve to meno sa bude nášmu dieťaťu páčiť..to sa dopredu nedá povedať, a to že je to nezvyčajné? no tak je...lebo ľudia nie su naň zvyknutý, ale existuje tak prečo by ho niekto nemohol dať svojmu dieťaťu... veď ani Sofia či iné mená neboli voľkaedy rozšírené a ujali sa....mne dali meno Romana .... odjakživa ako si pamätám sa mi nepáčilo, ani sa mi nepáči... lebo skratka je Romi - čo je dosť blbé vo väčšine oslovovaní, Romanka jak pre malé dieťa nakoľko už som dospelá sa to nehodí a jediné východisko je Romana čo mne sa nepáči, znie tvrdo a ,,nahnevane,, ale meno si nevyberáš.... a dokonca ani nejaká prehnaná zdrobnenina sa z neho nedá urobiť... Romanulinka..? :D veď aj dieťa s nezvyčajným meno, zaprvé môže zaujať a za druhé ľahko si ju každý zapamätá 🙂
Lucretia, krasne meno, ja by som ho urcite dala ak by sa hodilo k priezvisku, zdrobnelinky nemam rada, odmalicka ked ma niekto nazval zdrobnelinou,tak to bolo tak na mord dotycnej osoby. Mne sa zdrobneliny nepacia, vacsina ludi ma oslovuje celym menom a nie zdrobnelinou. A ked tak Lucretia by sa dalo este aj skratit na nieco ako Lu, alebo Lucy.
@andreasiskova3 Ked sme vyberali meno pre nase dievcatko, ktore sa este len ma narodit, vybrali sme meno, ktoreho ziadna verzia mi nevadi. Bude sa volat Kristina a akokolvek jej niekto povie, bude to pre mna pekne a verim, ze aj pre nu. Mne uz ludia vymysleli tolko roznych odrod mojho mena a tiez mi ziadna nevadi, dokonca sa mi tiez pacia. Pride mi zvlastne stale ludi upozornovat, ze nie tak, ale tak volajte moje dieta, ked ta prezyvka je celkom bezna k danemu menu. Betka je nahodou mile oslovenie. Mne sa paci. 😉 Co potom hovoris na Alzbetu? Lebo stretla som sa uz aj s takym, ze si niekto nezelal, aby jeho alebo jeho dieta volali tak, ako to ma v rodnom liste. Rozum sa mi vtedy zastavil. 🙂 🙂 🙂
@denisa_fabian ha,ja sa volam tiez Kristina 😀 a akekolvek zdrobneliny okrem Ki a Kika neznasam. 😀
ako meno je to pekne, nasi to dali ako kompromis, moja babka tuzila po tom aby som sa volala Leontyna, co by mi to Lea pasovalo viac k osobnosti.
@denisa_fabian no vidis to je vec vkusu. To co vyhovuje jednemu nemusi druhemu. Ale myslim ze ked je to moje dieta tak ja rozhodujem o tom ako sa bude volat. Proste Betka sa mi absolutne nepaci. Neviem z akeho dovodu by som mala suhlasit aby ju volali tak ako ja nechcem. Ked to tebe nevadi v pohode.
Uplne s tebou suhlasim. Mame syna Christiana v skole ho niektori volaju Kiko. Uplne to neznasa a my tiez. My sme mu dali meno Christian, kadejake tieto vymysly a skratky toho mena sa mi vobec nepacia a kludne napomeniem ludi aj storkat ze to nie je jeho meno.
@jankaa120 mna by hlavne zaujimalo ako ta napadlo opytat sa toto na MK???
Ked som chystala meno pre svoje dieta, riesila som to len a len s manzelom a ostatny sa meno dozvedeli po porode. Presne preto aby som sa vyhla blbym komentarom, aby ma niekto ovplyvnoval, vymyslal si debilne prirovnania atd. (to co sa deje akurat tebe).
Ak ta ale velice zaujima moj nazor, tak nie...ja by som take meno nedala, ale nemam proti tomu nic. Urcite lepsie a originalnejsie ako uz spomenuta Emka, Laurika, Sofinka, Sarinka, Lara, Zara a pod.
A o tom to je...nevyhovies vsetkym, kazda mame svoj vkus.
Nepytaj sa nikoho, daj co chces. Co sa paci vam ako rodicom. Je to vase decko a ostatnych do toho prd.
ja som mala este z puberty vybrate meno vanda. to som v dospelosti zmenila z dovodu vanda-handra 😀 . sorac vsetkym vandam. a uz ako tehotna som chcela makke meno - vyber bol vladimira-vlaďa, soňa, zoja, naďa. vladimira bola dlha k dlhemu priezvisku a dala som nakoniec naďu - funguje aj medzinarodne a tiez mi nevadi ziadna forma. volam ju: naďa, naďka, nadena, nadenka, nadzeja, naďuska 😎
môj názor je taký, že je to krásna kabelka 😀 🙂
@kiki68 Juuj neviem, ci by som sa chcela volat Leontyna. 🙂 Ja som asi divna, ale taketo veci pre mna nie su podstatne. Pokial mi nikto nenadava, tak som v pohode. 😉 Mamin krstny ma zo srandy volal Hermina a ja som sa na tom bavila. Ked som robila v zahranici, jedna zena z fastfoodu, kde som casto chodila ma volala Marisa. Sa mi to pacilo, tak som ju ani neupozornila. 🙂 Ja mam zase rada tu roznorodost a je mile, ked viem, ze iba tento clovek ma vola Denda, tento Denka a pod. A to si kedysi chalani rymovali moje meno s istou castou muzskeho tela a zvladla som aj to s usmevom a nemala som z toho traumu. 😎 Ale su urcite obdoby mien, ktore by mi tiez prekazali napr. Anca, Hanca, Marusa a pod.
@andreasiskova3 Samozrejme, ze je to kazdeho osobna vec, len mozno by som to potom nechala na to dieta, nech si vyberie, ake podoby jeho mena sa mu pacia. A uprimne ta obdivujem, mne by sa nechcelo to kazdemu opakovat, nevolajte moje dieta Kika, Tina iba Kristina, lebo tak si to zelam. Ved nech si zvyka. 🙂 🙂 🙂 Inak, ucim v skole a neviem si predstavit, keby si kazde dieta urcovalo, ze iba tak ho mozem volat. By som bola asi cely den v strese, ze Luciu nemozem volat Lucka ani Lucinka, Michala mozem volat iba Misko a nedajboze, zeby som sa nahodou preriekla. 🙂 Jaaaj zienky, pekny den vam zelam. A nech su nase deti spokojne s ich menami. 😉
@denisa_fabian ked rodicia nechcu nazyvat dieta uvedenym v rodnom liste, tak pri davani mena "nemali slovo".... Stava sa.... - videla som uz viackrat v reali, potom volali dieta uplne inym menom napriklad Simon v rl, v reali tomas a pod.. 😎
@denisa_fabian sranda, ja som tiez denisa nasich rodicov asi ani nenapadlo s cim sa nase meno rymuje 😠 ..som to od chalanov na zakladke tiez schytala, ale inak v poho..

@tranquillo 😀 celeee zle.