icon

Váš názor na meno Nathanael

kikataldikova
30. sep 2016

Ahojte, čo poviete na meno Nathanael? 🙂
Chceli by sme dať dve mená, aké by ste k nemu navrhli? 🙂 Už máme Ivana Svätopluka 🙂

laurika1517
2. okt 2016

@obsadenemeno a to vadi ked sa meno komoli? mame tobiasa a tiez mu nehovorime tobias :D ma x prezyvok a aj ludia co ho poznaju mu hovoria x sposobmi..co je na tom zle ze niekto si dieta nazyva inak ako ma oficialne v rodnom liste?

obsadenemeno
2. okt 2016

@laurika1517 nazyvat si ho mozes ako chces, len to proste vyznieva cudne, ze meno, ktore sa v jazyku z ktoreho pochadza/pouziva nesklonuje a nemeni. Proste to znie divne. Napriklad taka Jennifer. Jenniferka? Zavolaj Jennifere? Viem, povies mi, ze ju volaj Jenny/dzeny ale to potom popiera vlastne prvotny zamer.
Ja len tolko. Mne to proste znie divne, ked sa neslovenske mena sklonuju a zdrobnuju.
No ale moda je moda, co uz......

stellasweet
2. okt 2016

@obsadenemeno Vidim to tak isto....tiez mi potom tieto poslovencene zdrobneniny cudzokrajne znejucich mien trhaju usi... Ale kazdemu ako sa nam paci nieco ine. Chvalabohu 🙂

stellasweet
2. okt 2016

...a ja uz pisem ako madar😧

mima283
2. okt 2016

Mne sa tiez to meno k proezvisku sice nehodi, ale inak je to meno podla mna velmi pekne. Znie mi tak ladne 😁 tak ked sa nevoete rozhodnut dajte nathaneal samuel a mate po probleme 😊 obe mena su pekne a osobne sa k sebe aj celkom hodia. Neviem preco, ale obe mi pridu take trochu hebrejske alebo co 😁

laurika1517
2. okt 2016

@obsadenemeno tak ale pokial clovek v rodnom jazyku nenajde meno co by mu na dieta sedelo... tak zase kaslat na priezvisko

laurika1517
2. okt 2016

@mima283 lebo su hebrejske :D to bude tym :D

papricka33
Odpoveď bola odstránená
natalka13
3. okt 2016

@sunny8 dievcatu sa neda dat cudzokrajne meno?

obsadenemeno
3. okt 2016

@laurika1517 no ja ti nevim..... ved az kym sa dieta nenarodi, nevies, ake meno mu bude sediet. A presvedcit samych seba. ze na slovensku nie je meno co by mojmu "specialnemu" bejby sedelo, je jednoduche............aby sme boli in, ze ano 😉

womankc
3. okt 2016

@kikataldikova ak netradičné , tak k tomu priezvisku by sa teda hodilo Vincent ,
aj Vavrinec je pekné zvláštne meno Xaver, či Xavier tiež , Pekné Maximilián .
napríklad aj Kombinácia Maximilián Šimon pekné

laurika1517
3. okt 2016

@obsadenemeno pokial ma clovek dlho vybrane meno ktore sa mu paci najviac tak preco by zrovna mal davat slovenske ked sa mu slovenske nepaci ani jedno alebo sa mu paci vyraz menej. nemusi to byt o tom ci chce byt clovek in to meno som vybrala 13rokov predtym ako sa dieta narodilo. vtedy sa tak na slovensku nepomenovavalo v mode to meno zacalo byt o dost neskor.

lucinka511
3. okt 2016

@kikataldikova no mne sa paci ale Natan.Nathanel je troska pomotane mozno kebybsa pisalo Natanel.nie Nathanel..ale nie je to skarede meno..

obsadenemeno
3. okt 2016

@laurika1517 no vidis, takze si to vybrala predtym, nez si vedela, ci to tomu dietatu bude sediet.... takze v tomto si odporujes.
Ale ved ok, daj meno, ake chces, ale potom nevidim dovod, preco sa poslovencuje a zdrobnuje.

Ja nevravim, aby mamicky davali LEN slovenske mena. Ale potom nech ich nekomolia a hlavne, nech ich vyslovuju, ako v originali. Lebo potom sa zosmiesnuju.

laurika1517
3. okt 2016

@obsadenemeno no je pravda ze niektore varianty poslovencovania sa nepacia ani mne ale nepausalizujem. napr sa mi nepači ked sa povie tobiasko, tobinko. ale tobíšek pouzvame aj tobi a to mi sedi.

nikelca
3. okt 2016

Ahoj môj brat je Natanael, pred narodením ho museli dat oceerit na matrike že je z doverihodného zdroja 🙂 Je teraz prvák, svoje meno má veľmi rád 🙂 Natanael je hebrejské meno naši ho našli v biblii 🙂 jeho starší brat je Emanuel čiže spolu toveľmi pekne pasuje 🙂 donedavna meniny oslavoval na Božidara ale už je v -slovenskom kalendári na 29. decembra 🙂

jahodka11
3. okt 2016

Mne sa paci 🙂

stanulienkat
3. okt 2016

Ja sa tu uz nicomu necudujem. Mena ako Thobiass, Mathias , Kevin a ine hovadiny. Vcera som na ihrisku videla Šanelku a chlapec bol Paris. 😀 😀 😀 😀 Najprv som myslela, ze su romska mensina, no boli bieli, takze sa fakt necudujem uz nicomu 😀 😀 😀

laurika1517
3. okt 2016

@stanulienkat tobias a matias su tiez tradicne mena z hebrejciny. potom za hovadinu povazuj aj meno Jan lebo aj to je povodom hebrejske :D

laurika1517
3. okt 2016

@stanulienkat ozaj a co peter? ani to nie je slovenske meno :D

deltaa
3. okt 2016

@stanulienkat mne to pride tiez smiesne hlavne ked niekto ma echt slovenske priezvisko so spoluhlaskami č, š, ď .... apodobne a da si k tomu Thobias alebo Mathias alebo Cherryl tak to je veru trosku trapno smiesne 😀 😀 😀 😀

janussss
3. okt 2016

uplne krasne meno.... ja ked budem mat syna tak sa urcite bude volat tak.... 😀 teraz pri dcérke sme mysleli ze to bude chlapec a mali sme meno nathanael 🙂 ale nakoniec s toho bola ester 😀 a v preklade nathanael znamená bozi dar alebo dar od boha

gita17
3. okt 2016

@kikataldikova @novana si z teba robi srandu. Je to ironia. Meno je strasne

obsadenemeno
3. okt 2016

@janussss v preklade kazde meno nieco znamena.... no ale pokrikovat nanho "bozi dar, pod uz domov, veceraaaa" nebudes snad???? 😀

laurika1517
3. okt 2016

@obsadenemeno a meno Božidara sa bezne dava to ti pride divne?

marfikchov
3. okt 2016

@deltaa mne sa tiež odjakživa páčilo Matias a Tobias a ako pubertáčka som snívala o dvojičkách s tými menami. No a keď prišlo na lámanie chleba, prvému sme dali Jakub, a kedže v pláne druhé nebolo, ale človek mieni, pán boh mení, druhorodený je Matiáš, áno, dali sme so Š, nakoľko priezvisko máme začínajúce sa na Š a aj by sa to so S zle vyslovovalo, aj mi to k priezvisku nekorešpondovalo. Tak sme si ho poslovenčili. Keď ako 8mesačný ležal v nemocnici, prišiel lekár na vizitu a prvé čo povedal "kráľ Matiáš..." , veľmi sa mi to páčilo a že to tak spojil s históriou a iné meno by mu už ani nešlo... Mne sa všeobecne páčia chlapčenské mená končiace na Š, Tomáš, Lukáš, Tedeáš, Tobiáš, Jonáš....

nikelca
3. okt 2016

@obsadenemeno a ked sa niekto volá Božidar?? ved to je to vaše Echt Slovenské v kalendari niekedy v lete. :D stači ze ona vie co to znamena 🙂

nikelca
3. okt 2016

@laurika1517 tiežsami nepáči ked sa niekto oháňa, že musí byť slovenenské meno a ako príklad uvedie -zuzka alebo Peťko... 🙂 🙂 len za to že to u nás začali pred x rokmi používať tak je to odrazu naše.

janussss
3. okt 2016

@obsadenemeno hááh.. to by bolo prehnané... radsej natankooooo 🙂

emily0412
3. okt 2016

Davno som sa takto nezasmiala.. ano Balik je skutocne jedno z tych zvlastnych priezvisiek a hlavne v skole kde si budu z neho robit srandu a este dat aj meno ako z telenovely k priezvisku Balík.. este keby to bolo dievca Balikova to tak ludom neznie ako balik z posty. A k tomu priezvisku by som vybrala zasadne nenapadne krstne meno a neviem preco rodicia robia zo svojich deti buducich sikanovanych..ako napriklad ta mamicka co bude mat Adolfa. Deti si potom daju menit mena v 18.stke.