Vydať sa iba za úspešného
Včera som mala po dlhej dobe stretnutie s kamarátkami.Sme okolo 40 tky.Kazda z nich sa vydala za úspešného muža, ktorým sa darí v podnikaní,ktoré založili buď ich otcovia a pokračujú v rodinnom biznise, alebo v správny čas začali niečo robiť sami na seba.Jeden robí na stavebnom úrade o 15:30 padla a má pekné uplatky.Hanbim sa ako premýšľam, aj, keď máme s mužom VS nedarí sa nám ako ostatným.Ked som sa spoznala s mužom pracoval a podnikal.Casom podnikanie prenechal spoločníkovi a darí sa mu dodnes.Muz pochádza z rodiny kde sa traduje hlavne, že pracuješ.Ziadne ambície, odrobiť od do a gauč TV.
Muž dostal pred 2r vynikajúci ponuku robiť čo robí, ale sám na seba.Ako bonus by som mohla pracovať s ním v administratíve priamo v mieste kde bývame.Dufala som, že to prijme, ale videla som, že vo všetkom videl problém.Roky bojujem s tým, že vidím, že je nepriebojny, boji sa zodpovednosti a už som zalomila palicou, že bude niekedy sám sebe pánom.Pokym iní platia drahé športy hokej, jazykové kurzy a majú smelé plány my sme spokojní s tým čo máme.Teda muž, ja nie🙂Je dobrý človek, žije pre rodinu, doma porobi, ale ako v chlapovi v ňom nevidim potenciál.Hlupo napísané, ale je to pravda.Deti dorastaju a zavidim kamarátkam ten pocit, že vedia, ze sa postarajú niektorí už vedia, že pôjdu robiť k otcovi a pod
Pracovať na stavebnom úrade a brať úplatky je podľa teba úspešný človek?? Dúfam si to isté budeš myslieť a verejne prezentovať aj keď dostane 2-5 rokov na tvrdo za prijímanie úplatkov, keďže je to trestný čin. Normálne mi dekel ustrelilo z toho, čo ty považuješ za úspech 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️
Rovnako tak predpokladám vzhliadaš aj ku kamoškám, že dosiahli úspech vydajom za dobrú partiu 😅 ako sa to hovorí? Každá žena má zlatú baňu a tá, ktorá to nevie, tak má <> 😅
Sklamaná si z manžela, že nie je podľa teba dosť ambiciózny… a ty si akú kariéru urobila? Prečo ty už dávno nemáš úspešný biznis a nepredvádzaš sa tým, čo si dosiahla? Nebude to tým, že sama nie si nejak extra schopná a ambiciózna? Veď ani na dovolenku nevieš ísť bez neho…
autorka teš sa že máš dobrého muža, zdr. deti, pracujete a máte prácu, ba dokonca aj svoje bývanie. niektorí nemajú ani to.
vieš isto že tvoje kámošky majú šťastné životy? čo poznám tých úspešných mužov tak väčšinou si po čase nájdu frajerky, milenky .... a vlastným ženám urobia zo života peklo...
Problém je v tebe, nie v tvojom mužovi. Naozaj. Už len to, že rodinu má zabezpečiť chlap. Veľmi nesprávne. Ste si rovní, rovnocenní partneri, ideálne je zarábať rovnako a rovnakým dielom sa podieľať na chodbe domácnosti a rodiny. My to tak máme. Zarábame podobne ako vy, možno by sa zišlo trošku viac, ale vo firme kde sme sa dá rásť, ak má človek potenciál. Ja som si podnikanie skúsila a teda, hoci som ambiciózna, nešlo mi to. Viac sa mi hodí expertská pozícia, už by som ani nechcela robiť people management, keďže som si to skúsila a dosť ma to vyčerpávalo a trápilo. Ja som perfekcionista, ktorý chce všetko vedieť a všetkému rozumieť. Do takej roly sa staviam aj vo svojej práci. Môj muž je napríklad rodený leader a on chce ísť na leadersku pozíciu čím skôr. Aj by v budúcnosti chcel podnikať. Ja som vytriezvela po osobnej skúsenosti. Stále sa dá byť ambiciózny a zarábať veľmi dobre, dá sa odsťahovať mimo SR, zvýšiť si kvalifikáciu, dorobiť si kurzy navyše, ísť na výborne ohodnotenú expertskú pozíciu. Nemusí byť každý podnikateľ. Avšak problém nie je tvoj muž, ale to, že si hamizna a skorumpovaná "kamarátkami", ktoré v živote nemuseli slamku preložiť, len zbierajú plody niekoho cudzieho. Hanba by ma fackovala. Ja som sa naopak takým mužom vyhýbala. Čo podedili po rodičoch firmu a len prišli menezovat zabehnutý biznis, na ktorom sa nadreli ich rodičia. A tvária sa akí sú úspešní. Prísť do rozbehnutého, úspešného biznisu a iba rozdeľovať príkazy, to vie každý blbec. A vydať sa za takého a potom sa chvastat bohatstvom je snáď vrchol pokrytectva. Nemám to rada a s takými ľuďmi sa ani nestykam. Iné je to, ak si sami rozbehli, vybudovali niečo vlastné... To je úplne o inom. Ale chvastať sa cudzím perím... To je také slovenské
Vazne veris tym kamoskam kazde jedno slovo? Ze je u nich vsetko uzasne a zaliate slnkom? Prosim ta.. ja vzdy ak sa stretnem s niekym po dost dlhom case, beriem jeho vystatovanie s rezervou 🙂
V našej rodine napr. sesternica- top manažérska pozícia- ľudia, ktorí ju nepoznajú bližšie si možno povedia ako sa jej žije, no ale ako sa jej žije? Takým ľuďom, čo končia v práci o 9 - 10 vecer, na sluzobke sú každý druhý týždeň, deti vidia denne hodinu čistého času. Ja som tiež mala dobrú prácu- ale v robote celé dni, je pravda, že teraz zarábam mizerne- ale rozhodla som sa tak sama- lebo nemám stresy v robote a mám malé deti, s ktorými chcem tráviť čas. Nemala by si sa na to pozerať len cez výplatnú pásku- take jednoduché to nie je. Ak sa muz na to neciti- nemala by si ho tlačiť- ak je rodinný typ o to ľahšie pre teba rozbehnúť kariéru.
@vler Na takých stretnutiach sa obyčajne rozpráva zveličene o tí, čo sa vedia pochváliť, si myslia, že tí ostatní ich budú obdivovať, aj keď žijú možno horšie ako autorka.
V veku okolo 40 rokov sa dá ešte začať podnikať, ale nie je to také jednoduché ako to vyzerá, je celkom dobre, keď jeden z manželov by zostal aj pri práci, kde má zaistenú mesačnú výplatu.
Bud rada za vrabca v hrsti, keby bol mega úspešný a bohatý a topite sa v prachoch, tak akurat by sa na neho zacali lepit študentky a horko by si zaplakala po rokoch, ake zijete teraz... zo psa slanina nebude, ďakuj bohu, ze mozte pokojne spat a nie ste ako tí, po ktorych o chvíľu pride NAKA 😋
Veď to, keby chlap chcel, už dávno podniká. Asi má rad pohodlie a pokoj a zmluvu na TPP. Nič hrozne natom nevidím, ešte že mám len jednu kamarátku , s ktorou sa rozprávame o iných veciach a nepotrebujeme sa jedna druhej chváliť. Ináč a nie všetci podnikatelia sú úspešní. Stačí ti pozriet zoznam dlžníkov na sociálke napr, uvidíš, že nie každý je úspešný podnikateľ, niektorí dlhujú aj 10000€ a viac. Na podnikanie treba mať pevne nervy, treba ísť na istotu, minimum času na rodinu a treba mať na niečo fakt talent alebo treba mať patrične zručnosti, aby človek zarobil 5000€. A vieš čo, ja skôr obdivujem ženu, ktorá sama niečo dosiahne. Nie furt sa na chlapa spoliehať. Aj tak má príjem veľmi slušný a na Slovensko ešte nadštandard. Čiže neviem, čo ti furt vadí.
Autorka, čiže všetko bolo v pohode, až kým si nešla na stretnutie s kamoškami, kde ste sa začali predbiehať, ktorá má za muža úspešnejšieho podnikateľa? A keďže ty si z tejto súťaže vyšla, ako posledná, tak ťa to štve? OK, pridávam sa a posielam virtuálnu facku, snáď pomôže.
on je nepriebojny a ty mas deti..kazdy mate vyhovorku...zda sa, ze si nemate co vycitat...
Boze ako ja nenavidim, ked mi toto moje okolie furt hustilo - “mas na viac, si silovna, preco nejdes za niecim vacsim?”
No lebo nechcem! Nechcem zodpovednost, nechcem stres, pre mna peniaze nie su tak dolezite. Staci mi malo. Viac si cenim slobody a kludu.
A asi taky je aj tvoj manzel a nie je to nic zle. Nie vsetci chcu v 50tke zinfarktovat na drahej jachte.
Preco sorry ? Ved si si mala najst muza ako ja. Ja sa na to nestazujem som spokojna. A nerobi na mna. Nemam potrebu dat dieta do jasiel chcem si ho užit. Robi pre svoju rodinu. Ja som zila dobre aj pred tym nez som ho stretla. V urcitych smeroch aj lepsie . A chcela by som viac ovela viac o tom sa ti ani nesniva ale necakam to od muza . Mam svoj plan. Ktory postupne idem zrealizovat. Vsetky extra ocakavania investujem do seba . Ja tu nikde nefeflem ze muzov bratranec mà kuchynu v zahradnom domceku vacsiu a krajsiu ako ja . 😉ale popri tom som spokojna a tesim sa aj z mala. Jasne ze je prirodzena ludska vec chciet viac. Ale chciet ako to robis ty.. tym si len znicis rodinnu pohodu. Lebo to nie je vobec produktivne vycitat muzovi nejaky job co nezobral pred 2r alebo chciet namiesto neho aby on zil inak, maximalne by si ho mohla zapojit si viac uzivat zivot mimo tv a gaucu na to mas urcite narok. Ale porovnavat sa s druhymi? To ti je naco dobre? ( P.s Ja si financujem dovolenky zo svojich $)
No mne udrelo do oci - pracovat na stavebnom urade a brat uplatky, to ako vazne toto sa da povazovat za zivotny uspech? 🤔. Skor na hanbu. A aspon teda viem, ako sa stavia a hlavne, KTO stavia. Vdaka takejto korupcii. Normalnemu cloveku, co ide podla zakonov a cestne, len polena pod nohy...
K ostatnemu, moj muz vystudoval VS a robi uplne nieco ine, jeho hobby sa stalo jeho pracou.
Ja mam 2 VS a som na rodicovskej, mam 39 rokov a ziadnu karieru, pre ktoru by ma niekto obdivoval. Proste zijem pre rodinu a deti, pre niekoho je to podradne, nuz co narobim. Aj ja som mala trosku ine predstavy, ale hlavne je, ze sa mame radi a sme zdravi (relativne). Treba byt vdacni aj za malo, potom pride viac. Velakrat sa mi to potvrdilo.
A deti si budu hladat svoju cestu, a som za to rada. Nie vzdy je rodinna firmicka vyhra. Bola tu nedavno jedna diskusia, ze muz robi u otca a ani OCR si nemoze zobrat na manzelku a chore deti. No krasa a radost robit v takej rodinnej firme...
Hmm zaujimave. Ja som z chudobnej rodiny, od 18 rokov zijem mimo domu a podnikam. Resp.som podnikala. Z nicoho som vybudovala firmu tak prisiel manzel podnikatel spojili sme "sily" a strasne vela sme pracovali a ano mali skutocne dost penazi a hlavne kopec casu a to som mala 26 rokov. Lenze vies co prislo nevera podvody, frajeriny, klamstva v 28 som sa rozviedla a zacala opat s 50€ skutocne mi ten somar nenechal viac. Spravila som si malu firmicku kde som uz nebola podnikatel co zamestnava ludi ale zivnostnik co robi sam na seba. Nasla som si ineho manzela zamestnanca. Mame uplne iny vztah- vztah muza a zeny nie vztah podnikatelsky - obchodny. Firmicku som celkom dobre predala a zamestnala sa za dost malu mzdu. Aj preto lebo sme mali velmi odlisne zivoty a kedze som chcela ostat pri svojom novom priatelovi tak som sa firmi vzdala. A sme spokojni.. Niekedy sice spominam kde by som bola keby som sa nerozviedla, - ale nemyslim ze by som na tom bola lepsie. Mam super manzela aj ked je "len" zamestnanec..ma vacsiu mzdu nez moj ex v zaciatkoch podnikania(cca prve 3 roky) Casto sme sa bavili aj o podnikani a viem ze on na to nie je. Ak raz zatuzim opat po podnikatelskej "nezavislosti" na slovensku. Tak si pojdem podnikat sama.. A ty sprav to iste... Nepodcenuj sa. Kludne rozdelte si bsm a podnikaj co zarobis bude len tvoje. Ale rataj s tym ze nebudete s manzelom na jednej lodi. Moj ex ma profil na internete ako sa mu dari. Ale prd sa mu dari, velmi dobre viem ako je na tom. Zije z ruky do huby... A stretava sa s podobnymi mudrymi podnikatelmi ktorym sa "dari"
@hederamonstera Super napísané!
Hm...mozno tie uspesne kamaratky nie su az take uspesne vo vztahu a ty mas predsa dobreho muza, mate pekny prijem...ja neviem ci je to az take skvele mat totalne uspesneho muza...moj ked sa mu velmi zacalo v praci darit zacali si ho vsimat slecinky v praci ktore sa az tak zabezpecit nevedia same...mali sme krizu ale nastastie muz si uvedomuje ze ja a deti sme to, preco zije a ziadna zaba za to nestoji( samozrejme, jeden nikdy nevie, co sa moze prihodit...)
Nezavid im, nie je vsetko zlato, co sa blysti....
@nevenka no to je dost bezna vec. Ked je rodinna firma maleho formatu a ten clen je “ nenahraditelny.” Lebo robi pre seba. Robi veci na ktore by potreboval 3ludi ako nahradu. Ze vsetko mà svoju dan to uz ludia nevidia. Myslia si ze $ rastu na stromoch, tiez nechapem tu jej kamosku co sa machruje ake uplatky nosi muz domov ale zas ked raz bude v base moze vyplakavat, este ked to tak roztrubuje raz sa jej to vypomsti. Ze je na to hrda. Ja nezavidim nikomu nic ( ok Mozno niekedy pocasie 🤣) Lebo kazdy mà co si zariadi .A kazdy za to niecim zaplati. .
Mozno tvoj muz je laskavejsi alebo lepsi v posteli ked uz sa nemozes kamoskam chvalilt financnym uspechom tak sa chval inymi kvalitami. Alebo si najdi ine kamosky . Pri ktorych nebudes mat pocit menejcennosti
Tak je fajn ze ste sa nasli dvaja rovnaki, ani jeden nevycnieva. Ci co by si chcela? Viezt sa na muzovej vlne? Nie kazdy je dravec s tahom na branku.
Akurat vidim problem v tom ze ty vies co by mal robit muz aby sa VAM darilo. Skoda ze nevies co by si mala robit ty (administrativa popri muzovi neznie nejako ambiciozne).
A čo si urobila ty pre to, aby ste ako rodina boli podľa tvojho merítka úspešní? Veď aj ty môžeš podnikať alebo mať zamestnanie, kde zarobíš ty 5000. Chceš od muža niečo čo ty sama si nikdy neurobila. A hlavnou motiváciou je to, aby si sa aj ty mohla chváliť na stretnutí s kamoškami. Hmm, zvláštne.
Tak ak mate kazdy medzi 2000-3000€, tak to mate uplne super. My ani jeden z nas tolko nemame.. a to mal muz aj vlastnu firmu a nemohol si dovolit taky plat, ako mate vy.. zial, padlo to a teraz v inej firme ma cca tolko, co v tej vlastnej..
Ak si myslis, ze podnikanie je lahke a super zarobok, sa mylis.. je pravda, ze daktorym sa super dari, ale strasne vela zivnostnikov zivori. Ak vsak vies, ze mas super napad, ktory to prinesie veeela prachov, chod do toho! Mnoho zien zaraba viac ako ich muzi a su aj uspesnejsie.
To o tých pekných úplatkoch si myslela vážne?? Dúfam a verím, že NAKA nájde aj jeho. Skus nenávidieť druhým...ale sa.pohnut, a keď sa nepohne muž,tak sa pohni ty. Nie všetci chlapi sú húževnatí, ale predpokladám,že tvoj muž bol taky aj predtým
Inak ked uz porovname u nas v rodine mm vsetci podnikaju a Moj je najmensia ryba. Jedna znama este pred covid sa ma pytala ze to chodite na Floridu len raz dva x za rok? My chodime kazdy mesiac aspon na vikend 🤣Mne to prislo len smiesne ze to mala potrebu tak povedat ale good for her ., ( konkurencna firma) zavidiet ci nedopriat je velmi zla emocia ktora skodi tomu co ju v sebe živy. Na mm by ti zas vadilo nieco ine v com tvoj moze byt lepsi. Proste porovnat nema zmysel. Ty nevies ake nervy mozu robit manzelia tych kamosiek.. Keby si mala chodit v ich topankach Mozno by si zistila ze tvoj zivot je “ lepsi .” Ale Hlavne je tvoj. A zalezi hlavne na vztahoch ake mate doma nie co mate doma.
Ale veľké máte deti?
A ty si myslíš , že keby si bola mladšia , že sa vydáš za úspešného chlapa? To sú dosť smelé slova.
@miadi ved ja viem, ako to je - k tym uplatkom... Len proste na takychto stretkach iba vychvalovanie, podobne ako to je na socialnych sietach a ti menej sebavedomi alebo naivni na to skocia. Casto uspesny podnikatel nie je v reale az tak uspesny. Ma to svoje plusy a minusy. Mojmu muzovi bolo 100x lepsie ako zamestnancovi, aj hypo sme v pohode dostali, aj PN-ku mal dobru, ked mal operaciu zlcnika. Teraz je zivnostnik znova, no a okrem ineho, ruci celym svojim majetkom. Ked daco dodzube, tak...Nema dovolenky, na PN moze zabudnut atd....Ja som isteho casu tiez podnikala, no nedarilo sa mi velmi, sa priznam a zisla som z kratsej cesty, skor, nez som si stihla narobit kopu dlhov. Dobre som spravila.

Mne sa vidí, že celý tvoj problém si vyjadrila v tej vete "nedokážem ísť ani na stretnutie so známymi, lebo každý chlap dokáže zarobiť aj z h***". Ty si proste sklamaná, že tvoj muž ti nedal luxusný život, aby si pred kamoškami sa mohla pochváliť, že ako úžasne sa máte,a koľko šetko tvoj muž zarobi.
Preoac, ale mne prídeš ako veľmi povrchna osoba keď toto riešiš. Ešte by som chápala, keby ste treli biedu a žili povedzme na hranicu chudoby, ale píšeš, že sa máte veľmi dobre
Len... Ty chceš viac. Ty chceš opisovať pred známymi svoj luxusný a úžasný život. A to je celý tvoj problém. Nie manželov. Ale tvoj.
Tvoj muž je skromný, nemá ambície byt dravý podnikateľ, je spokojný s tým, čo ma. Možno ani to, že mu znížili plat (2000 eur je nadstandard stále), by ho až tak netrápilo, keby si ty mu nepilila uši, že "ten a ten zarobi viac". V 45 sa povaha nezmení. Bud sa zmieris s tým, alebo sa budete vadiť, budeš nespokojná stále a vaša rodinná pohoda pôjde úplne k "vode" ale nie vinou muža...