Vydať sa iba za úspešného
Včera som mala po dlhej dobe stretnutie s kamarátkami.Sme okolo 40 tky.Kazda z nich sa vydala za úspešného muža, ktorým sa darí v podnikaní,ktoré založili buď ich otcovia a pokračujú v rodinnom biznise, alebo v správny čas začali niečo robiť sami na seba.Jeden robí na stavebnom úrade o 15:30 padla a má pekné uplatky.Hanbim sa ako premýšľam, aj, keď máme s mužom VS nedarí sa nám ako ostatným.Ked som sa spoznala s mužom pracoval a podnikal.Casom podnikanie prenechal spoločníkovi a darí sa mu dodnes.Muz pochádza z rodiny kde sa traduje hlavne, že pracuješ.Ziadne ambície, odrobiť od do a gauč TV.
Muž dostal pred 2r vynikajúci ponuku robiť čo robí, ale sám na seba.Ako bonus by som mohla pracovať s ním v administratíve priamo v mieste kde bývame.Dufala som, že to prijme, ale videla som, že vo všetkom videl problém.Roky bojujem s tým, že vidím, že je nepriebojny, boji sa zodpovednosti a už som zalomila palicou, že bude niekedy sám sebe pánom.Pokym iní platia drahé športy hokej, jazykové kurzy a majú smelé plány my sme spokojní s tým čo máme.Teda muž, ja nie🙂Je dobrý človek, žije pre rodinu, doma porobi, ale ako v chlapovi v ňom nevidim potenciál.Hlupo napísané, ale je to pravda.Deti dorastaju a zavidim kamarátkam ten pocit, že vedia, ze sa postarajú niektorí už vedia, že pôjdu robiť k otcovi a pod
Pozri sa na to aj z inej stránky môj muž robí s vlastným otcom už 25 rokov a nemáme z toho nič len výplatu aj tu mu dosť často kuskuje žiadne víťazstvo ale nemá kam odísť proste to nejde všetko musí byť podľa jeho otca a čo sami sme si dokázali kúpiť starší domuz je zručný všetko vie spraviť sám a nás príjem je do 1300 eur ja som doma na opatrovateľskom príspevku mám autistku takže do práce sa mi ísť nedá takže si myslím že ty máš toho až veľa a stazujes sa žijes si krásny život veľa ľudí ti môže závidieť ja svoju kariéru budovať nemôžem ale som aj tak šťastná mám skvelé deti moje zlatíčka celý život som venovala im tak treba sa trochu zamyslieť či náhodou netreba pomôcť iným
@andrejka1974 Juj prajem veľa síl. Nech sa darí. Aspoň autorka uvidí, že aj ini majú kopec iných problémov. A jej problémy sú malé oproti tomu.
@alchemilkazltozelena 15 a 10
Nechce sa mi označovať každú, ale vôbec ste nepochopili podstatu príspevku.Niekto píše, že muž zarobí 2 t eur nie, ja som napísala koľko máme spolu.Moj plat je o niečo málo vyšší ako mužov.Ale o to mi nejde...
Vôbec mu nikto nevytyka, že pred 2 r nevzal tu ponuku.Ja som mu hneď vtedy povedala, že má životnú šancu robiť to čo teraz, sám na seba a ich odvetvie bolo jedno z mála, ktoré cez pandémiu veľmi profitovali.Povedal to teraz sám, keď ma problémy v práci a tlačia ho do kúta a pokým on chodí po služobných cestách kde nemá zaplatené ani diety ja rovno z práce vozím deti po krúžkoch.
Kľudne by som robila tu administratívu u neho v prevádzke, lebo by sme robili na svojom veď by neplatil cudzích.
Viaceré ste ma tu vykreslili, že sa potrebujem chváliť pred kamarátkami to vôbec nie je pravda.Su to naši nielkorocni známi viem ako žijú, kde pracujú nebolo to zadarmo, ale majú niečo vybudovane.Zijem svoj život, nemáme veľkú hypo, nevozim sa v drahom aute.To, že všetci majú svoje biznisy je realita, každý jeden z muzovych spolužiakov, či kamarátov podniká.Kazdy jeden.
A môj sedí doma skormuteny, lebo sa mu nedarí znížili mu plat, hodili viac práce, prevadzok.Mne je to niekedy na smiech.Tak asi niekde bude chyba?
Prečo vo mne?ja som popri deťoch robila ďalšiu VS.
O živnosti rozmýšľam dlho a on mi povie, teraz neriskuj čo, ak mňa vyhodia?Ani slovo podpory.
Rovno vidí, že to nebude dobre a také reči od chlapa ma zabolia.Tak si nájde druhu prácu, alebo sa konečne sa vzchopi.
Že som si zobrala nepriebojneho som nevedela mal prácu a popritom podnikanie neskôr sa toho vzdal. Začína nám to zasahovať do vzťahu a som čoraz viac nespokojnejsia.Ini chlapi idú do zahraničia, vedia risknúť v pravý včas.
Ak by som bola na jeho mieste odídem hneď z tej práce, ale on sa nechá ponižovať.
Ja mám svoju hrdosť on sa vie doma posťažovať a život ide ďalej.Ked som povedala daj výpoveď či som normálna v tejto situácii pandémia, vojna, Ukrajinci
Aj, keby si nenašiel hneď prácu má podporu, máme našetrené.Nie dievčatá úplne inak by ste hovorili, keby ste mali doma takého muža.
A už aj deti povedia, že xy sa má dobre bude robiť u otca vo firme.Jedno súvisí s druhým a prišlo uvedomenie si, že môj muž trávi v práci veľa času na úkor rodiny a nič z toho nemá.
To, čo píšete úspešný muž milenky...rovnako má milenky aj murár či automechanik.
Ja vôbec neočakávam, že muž bude v Trende top podnikateľ roka zase som realista.
Vždy som chcela, aby sme boli ako tak pani svojho času a mať niečo svoje aj, keď len trafiku s novinami, keď to mám prehnať realita začína byť, že ťahám zaňho či s deťmi, doma, lebo on a jeho práca.
Tu vôbec nejde o to, či potrebujem ísť do Dubaja či mi bude dieťa chodiť do súkromnej školy.Ak by som bola taká, tak sa tým zozieram roky, lebo naši známi tak žijú.Len ma to už prestalo baviť, lebo vidím, že s jeho kariérou to ide dole vodou čo by vzhľadom na jeho vek a skúsenosti malo byť presne naopak.Minuly týždeň prišiel s tým, že mal stretnutie s konkurenciou, že od leta by prijímali nových ľudí.Ale, že o plate sa nerozprávali bolo to len informačné nezavrzsne stretnutie s niekým kto tam pracuje.
Pozerala som na profesii čo je potrebné na pozíciu a bol tam uvedený plat o ktorom nevedel.
Tak som sa ho spýtala mal by si tam ako teraz?On mi povedal, že pôjdem aj za menej len nech idem preč.On ani nebol schopný sa pozrieť a zistiť si info.
Plat tam bol takmer o 700 eur nástupný viac ako má teraz.Jednoducho on má asi problém so sebavedomím a predajom samého seba.
Naozaj začínam mať pocit, že sa mám spoliehať iba sama na seba a jeho nechať tak nech sa nechá využívať.
Ako môžem byť spokojná, keď vidím, že on nie je?
Stretneme známeho ten mu povie veď ja poznám xy hľadajú do firmy nejdeš?Sto problémov prečo nie.Vies tu som 9 rokov, poznám kolektív...
No, ale vyšla som z tohto príspevku ako žena bez pokory, mamonarka.
A či veríte či nie to, či sa mužovi darí v práci je veľmi zásadne v rodinnom živote.To, že nezarobí toľko ako ostatní má až tak netrápi ako to, že nemá sebaúctu.
@andrejka1974 toto som chcela napisat presne autorke, kamaratovi otec prepisal firmu, mlady je majitelom v orsr, ale general vo fime je stale otec. Bola som par krat pritomna ich debat, no poviem ti nikdy v zivote by som to nebrala, mlady je uplny nikto. Nie vzdy je vsetko tak ako sa zda.
@andrejka1974 áno, rozumiem.Kazdy má svoje problémy ja viem, že žijeme spokojný život ďakujem za nadhľad.
V celom príspevku mi išlo o niečo iné.Ci ho nechať tak, či podporovať, ja pôjdem svojou cestou v rámci práce to viem celkom urcite
Myslím že ho už nezmenis... Je nepriebojny, to je taká povaha, neurobís s tým nič...
Tak podnikaj ty, budeš úspešná , môžeš ho opustiť. A nie, nieje všetko o peniazoch, ty nikdy nevieš, ako dlho sa bude známym dariť. Máš veľmi malé problémy, preto si vyrábaš ďalšie.
@miadi najlepšie sa len úspech vidí, to, že biznis je vrtkavý, že raz si dole a raz hore, že voľného času minimum( to keby jej chlap rozbieha biznis, bude ho určite minimum), kopec iných problémov okolo toho. Autorka si to veľmi ľahko predstavuje.
Ja by som takto vobec nezavidela inym, lebo si viem domysliet a casto aj vidim a pocujem, co je za tym, co extra to obnasa , atd. Darmo sa ti bude niekto vyskierat do oci, keby si videla a vedela, co tam je, ponosis svoj poklad na rukach. Druhe zeny ti radia, ze mozes pracovat aj na sebe.
Moj manzel je nepriebojny, je radovy zamestnanec, s priemernym bratislavskym platom, neambiciozny, ale JA HO MILUJEM.
Je to jeden uzasny, krásny a láskavy clovek, velmi inteligentny, mudry, tolerantny, vo vsetkom ma podporuje, mam v nom plnu oporu a je pre mna najdolezitejsim clovekom v mojom zivote.
Respektujem svojho muza akeho je. Ja som ta ambicozna, viac zarabajuca, mam narocnu pracu a som tam, kde som aj vdaka nemu, ze mi je podporou a mojim najlepsim priatelom.
Za cloveka, co ma velmi krasny prijem, co ani vy nemate dokopy s muzom ti mozem povedat len tolko:
Peniaze, kariera, uspech nie su zarukou stastia a spokojnosti. Zivot je premenlivy a niet nad to, ked dvaja sa vedia podrzat, podporit, zdielat v zivote nielen to dobre, ale aj zle. Ked som sa zosypala, ked som prechadzala zivotnymi bojmi, zdravotnymi problemami - bol to prave moj manzel "neambiciozny", kto pri mne stal.
Teraz sa porovnavas, ale vo velmi zlej "kategorii", pretoze tvoj manzel ta miluje, a pracuje a potrebuje od teba podporu, lasku, doveru, povzbudenie. Co mu ty ako zena vies ponuknut? Sama si karierne tiez nic nedokazala a mas velmi zlu motivaciu pre podnikanie, co moze sposobit, ze budes neuspesna.
Predstav si, ze o tyzden ti diagnostikuju rakovinu s tym ze 50:50 - zruti sa ti cely svet a posledne co budes riesit, ako niekomu zanechas firmu, co si vybudovala, bude ti to uplne ukradnute... to co teraz riesis. Cintorin je plny ludi, co sa hnali a boli "pazravy" 😉
@zmrzlinka2021 no a konečne napísala aj žena, čo je úspešná, nielen chlap. Najlepšie je úspech očakávať od druhého. No nech sa darí v podnikaní aj naďalej.😁
A ty si co dosiahla? Co ti brani byt uspesnou a bohatou? Mozno maju kamosky uspesnych muzov a mozu sa vystatovat majetkami,dovolenkami,ale su naozaj stastne,maju vztah naplneny laskou,doverou a uctou? Nie kazdy ma na to byt uspesny v biznise. Tvoj muz je uspesny vo vztahu,v rodine. Pises,ze je dobry clovek. Biznismeni povedzme si uprimne nie su az taki ludomilovia,musia mat hrosiu kozu,byt tvrdy a casto aj na hrane zakona. Bud vdacna za to,co mate,ak si nespokojna,zacni od seba. A nie ze prides domov zo zrazu so slepicami,ktore kotkodakaju o ich uzasnom snobskom zivote a ides si pokazit svoj vztah kvoli zavisti. Nemas im co zavidiet. Oni muza casto doma nevidia,musia toho vela prekusnut a privriet oci a radsej zaplacu v luxusnom aute. Nie je vsetko take ruzove ako sa zda.
@annamalaga Praveze nepodnikam a mam slusny prijem, a nie som v IT. Tym chcem povedat, ze aj v klasickych pracovnych uvazkoch vedia ludia krasne zarabat, ale musia byt odbornici, experti, makat na sebe a mat pokoru a pravdaze zdrave sebavedomie.
Moj muz je pre mna uspesny, velmi uspesny clovek.
Lenze Ty si nikde nepisala ze muz je nestastny uplne inak si formulovala veci v uvode a v poslednom prispevku. My tu vychadzame len z tvojich slov a ako to posobi. Pisala si ze muz je spokojny. Stym co mate ako to je. A tie kamosky Proste ako ty formulujes veci tak to vyznieva. Jasne ze ho mas podporit ale to mà svoje limity mozes len tolko a tolko . Ty ho nedokopes ku kariere. Ovela lahsie je seba k niecomu dokopat ako druheho. A podnikanie .. je to tiez narocne. V mexiku je to tak ze ludia maju jeden job pre niekoho a popri tom jeden dva business.. poznala som cloveka co zacal s predavanim svojich triciek co vytlacil po koncertoch . A potom nieco uplne ine uz sa nepamatam co.. Mozno len ty chces pocit usoechu tak kludne Skus nieco popri robote. A nemusi to ani byt mega ziskove Hlavne ked ti to da ten pocit ktory potrebujes. A muz sa musi postarat o svoje sam.
@annamalaga dakujem snazime sa nechodime na dovolenky, ale vidiet ako sa tvoje neverbalne dieta na teba usmeje ako je stastne ked hrkalkou cely den bubnuje na bubon je na nezaplatenie a ci mas menej alebo viacej penazi alebo podporit manzela je pre mna uplna blbost sa tim zaoberat taketo starosti maju len nespokojni ludia ja toto riesit nemam kedy
Autorka, čítala som len tvoj úvodný príspevok. Ja ti plne rozumiem, aj môj, o chvíľú EX bol nepriebojný, mňa išlo miestami "poraziť." U nás som ale všetko "praktické" v živote riešila len ja - dovolenky, výmenu áut, znižovanie horúčky detí, pokazenú chladničku, pokazený radiátor. No hrôza s takým chlapom. A pritom je vzdelaný, rodinne založený, ale práve tá akoby pravá chlapská priebojnosť niekedy žene jednoducho strašne chýba. Aspoň teda mne chýba. A ono sa to nakoniec obrátilo všetko proti mne, pri jednej hádke, a to tak, že sa odsťahoval, že vraj som ho do všetkého chudáčika nútila, nemal nikdy kľud a teraz mám kľud ja. Niekedy je to strašné s takým nepriebojným chlapom žiť, oni to majú niekde v DNA niektorí zakorenené, Ja som sa snažila roky, snažila som sa chápať, chváliť ho, byť dobrá manželka, ale to nestačí, sú také typy, že to aj tak vždy tá neschopnosť, nepriebojnosť vyjde na povrch a práve vtedy, keď to najmenej čakáte. kto s takým nežil, nepochopí.....
A prečo nemá sebauctu? No lebo mu dávaš najavo, že podľa teba nic nedosiahol a nič nemá. Ma to v práci a doma od teba to ma tiež. Nedokážeš a nechceš ho podporiť, lebo sebecky vidíš, len samu seba a to ako to zasahuje teba. Chudák tvoj manžel, má doma zenu pre ktorú nie je dosť dobrý. On ma strach z toho, ze sklame teba a ty to nevidíš.
@zmrzlinka2021 ❤️
To sa niekedy stáva, že v tých firmách sa robia rôzné zmeny a niekedy aj predtým celkom dobrú prácu to pokazí, niekedy aj prepustia z rôzných dôvodov, to je také zlé obdobie. Možno ho to prinúti niekde sa posunúť inde, hľadať iné miesto. Ale kým sa to vyrieši, tak aj on potrebuje podporu.
A potrebujes daco vybudovat? Ja som nedavno dostala ponuku o 900 vyssiu a po zvazeni som ju nevzala - nie je vsetko o peniazoch. Vo firme otca bu som nechcela pracovat (a to mame vyborne vztahy). Deti nech si vybuduju co budu chciet.
On sa už asi nezmení, je taká povaha...aj keď to podnikanie predtým nechal- asi to proste nezvládal. Ak sa chces do niečoho pustiť choď dotoho aj keď ťa nepodporil. A jeho nahovor nech aspoň tú prácu kde zarobí viac vezme
To pises akoby vsetci podnikatelia boli celozivotne uspesni. Kebyze zostane v biznise a krachne mu to tak zas by si nebola spokojna. Ked si si ho zobrala s vidinou,ze sa financne postara o vas +dalsie generacie tak mi je to luto. To uz je co za ocakavanie,ze otec vydlazdi kariernu cestu detom co po nom prevezmu podnik. Poznam podnikatelov co si mysleli,ze deti budu pokracovat v ich biznise ale nevydalo. Manzela neprevychovas,ale deti by si viest k tomu,aby necakali,ze im otecko zaplati hokej,kurz,da im firmu,ale aby sami nieco budovali. A k tej zavisti. Zavidis,ze ma niekto uplatky? To je uz len uspech fakt.
@777januska777 nie, ja som bola roky ticho, lebo ho práca bavila.Rok je tomu, čo sa zmenili podmienky a uvažuje čo ďalej.Ale len slovne.Dostal asi 3 ponuky nič nebolo dobre.Minimalne 5 r mohol mať vlastné prevádzky a nenarobil by sa toľko ako teraz.
@filomenajanska trocha podobne ako u nás.Zacinam si myslieť, že som chlap v rodine.Ja sa potrebujem o niekoho oprieť
@miadi možno sa to nedá opísať jedným príspevkom.
@marca12 ja nepíšem o nejakých zlatokopkach a super podnikateloch.Ale bežne ženy ktorých muži išli do rizika a chytili sa.Tu je len biele a čierne žiadny stred.
@zmrzlinka2021 prosím Ťa nepísme o rakovine chorobách.Ked už... ten kto má financie si vie zabezpečiť lepšiu starostlivosť, lieky, kontakty.Ale o inom je téma nechcem tieto veci vyťahovať.
Z čoho usudzujes, že som kariérne nič nedosiahla?
@loliku tiež to tak vidím.. on je spokojný veď, ak by nebol tak by si išiel za svojím aspoň tou zmenou práce.Zaujímali má skúsenosti či pohľad iných žien len tu si ženy vykreslili, že chcem asi chodiť po kavach s LV a nerobiť nič.Tiez som si nemusela robiť druhu VŠ mohla som povedať, že som mu dobrou ženou, má postarané o deti, nie som neverná a má byť spokojný a pokorný.Byvanie či auto bolo z veľkej väčšiny financované mnou.Len človek si hovorí veď vydržím je v práci nový, potom cestovanie služobné cesty, veď už ho povýšia vydržíme a dostali sme sa k tomu, že dostal za odmenu zníženie platu a vidím, že sa nevie rozhodnúť ani doľava ani doprava.
Niekedy si myslím, že on si doslovne pýta, aby ho každý využil.Pre každého ústretovy, vybaví
@denithestrange1993 nepíšem, že závidím úplatky ten chlap je doma 15:30.A to, že si vie vypýtať tiež na to treba mať odvahu.Ved my sme ho tiež tak spoznali, keď sme stavali dom a ľudia nám povedali dáte obálku máte vybavené veď nebudeme si klamať ako to funguje na dôležitých uradoch
Keby, keby už vidíte, že by skrachoval.To v čom robí 15 r má potenciál len jeho strach a obavy zo zodpovednosti mu bránia.
@jakoma áno, chcela som, aby sme sa posunuli.
@miadi asi bola chyba myslieť si, že sa raz na to dá.Taky bol predtým plán z jeho strany získam prax potom chcem svoje.Posledne roky sa zmenil a zostal stáť na mieste a posledný rok 3 kroky dozadu a ešte povie, že veď ľudia pracujú aj za menej.Ma pravdu, ale aj za viac.
Viaceré ste nepochopili môj príspevok možno mám pretlak emócií a nedajú sa všetky informácie napísať do príspevku.
Nezatracovala by som ho. Zrejme ho sucasna praca tak ubila,ze si prestal verit. Potreboval by nakopnut,nejaky impulz. To vidiet aj podla tych vyhovoriek,preco nechce ist do inej prace.
Z tvojej strany nic ine len zavist. Ja by som teda nechcela mat muza co zaraba cez uplatky,machinacie atd. No nie vzdy clovek vystihne dobu kedy vstupit/vystupit do/z biznisu. A teraz podme zavidiet vsetkym co uspesne podnikaju...a uplne zabudnime na tie kvanta podnikatelov co rocne zbankrotuju.

@nevenka tak tak, vždy treba vedieť svoje limity. Dlžníkov je kopec.