icon

Vydať sa iba za úspešného

30. apr 2022

Včera som mala po dlhej dobe stretnutie s kamarátkami.Sme okolo 40 tky.Kazda z nich sa vydala za úspešného muža, ktorým sa darí v podnikaní,ktoré založili buď ich otcovia a pokračujú v rodinnom biznise, alebo v správny čas začali niečo robiť sami na seba.Jeden robí na stavebnom úrade o 15:30 padla a má pekné uplatky.Hanbim sa ako premýšľam, aj, keď máme s mužom VS nedarí sa nám ako ostatným.Ked som sa spoznala s mužom pracoval a podnikal.Casom podnikanie prenechal spoločníkovi a darí sa mu dodnes.Muz pochádza z rodiny kde sa traduje hlavne, že pracuješ.Ziadne ambície, odrobiť od do a gauč TV.
Muž dostal pred 2r vynikajúci ponuku robiť čo robí, ale sám na seba.Ako bonus by som mohla pracovať s ním v administratíve priamo v mieste kde bývame.Dufala som, že to prijme, ale videla som, že vo všetkom videl problém.Roky bojujem s tým, že vidím, že je nepriebojny, boji sa zodpovednosti a už som zalomila palicou, že bude niekedy sám sebe pánom.Pokym iní platia drahé športy hokej, jazykové kurzy a majú smelé plány my sme spokojní s tým čo máme.Teda muž, ja nie🙂Je dobrý človek, žije pre rodinu, doma porobi, ale ako v chlapovi v ňom nevidim potenciál.Hlupo napísané, ale je to pravda.Deti dorastaju a zavidim kamarátkam ten pocit, že vedia, ze sa postarajú niektorí už vedia, že pôjdu robiť k otcovi a pod

euka210
1. máj 2022

Moj robi 9r v tej istej praci, tazkej fyzickej, a keby tam, na vychodne pomery, nemal dobry plat ktorym nas uzivi, tak by siel robit nieco ine.
Alebo vela kolegov odislo do zahranicia kde ta ista robotu a 2-3× vyssi plat. Ale nepojde, lebo mame 3ch ktori ho potrebuju a ani na gazdovstve si bez neho neporadime.

miadi
1. máj 2022

Spokojnost je stav mysle nie stav uctu ..mas dostatok vsetkeho. Ale akosi nevidis jeho hodnoty. Pripominas mi zeny co tu pisali...zacali nejakou banalnou hadkou az zistili ze ich muz unavuje ze maju pocit ako ty ze vsetko tahaju same....a skoncilo to tak ze sa rozviedli.Ja stale nechapem ze ty chces viac ale chces aby to viac doniesol domov on.
Moj muz podnika ale nie je to daty nadstandard .Mame co potrebujeme a mozeme si dopriat par dovoleniek za rok.Nie som ziadna panicka co si nezariadim to nemam. Mohla by som byt frustrovana ako ty ze muz nema energíu prostriedky renovovat vylepsit business zariadit si to tak aby mal staleho zamestnanca ktory by ho bol schopny nahradit. zeby mal v lete volno a byt viac s nami. (alebo aspon mat volne vikendy)Ale to je uz jeho zivot jeho boj robi co vie. Ty smutis ze deti znamych budu mat job v rodinnom podnikani...mm sa do toho narodil jeho rodicia zacali on pre nich robil od strednej po skole. Chcel ist na VS no nedovolili chceli ho mat pekne doma ako oslika co mu strcia mrkvu pred nos a on taha.. To nie je vzdy vyhra robit nieco co zacali rodicia. Skor je to taka "istota"jedine co clovek pozna a je tam tlak ze musi. Ja chcem aby mali nase deti sancu ist za tym co v zivote chcu aby isli na VS..Ak mam v tomto chceni "viac" niejaku nespokojnost ci ambicie tak ich mam smerovane na seba. Nechcela by som byt "zena milionara." chcela by som byt "milionar." alebo aspon mat viac hojnosti.Ale ani kym to nemam nie som nespokojna tesim sa z malickosti kazdy den.Lebo zijeme tu a teraz dnes..nie v tuzbach..Moj muz uz svoj strop dosiahol. A je to ok. No ja este mam ine moznosti. Ty si nevazis co tvoj muz dava do rodiny,Mozno precenujes jeho potencial.Mozno si donho premietas svoje ambicie. Ibaze tvoje ambicie su a budu vzdy len tvoje nemozes mu ich nanutit. Ale tvoje ambicie sa netykaju teba ..ty len chces nech on zariadi poriesi najde cestu zmeni veci...a toto ta zbytocne zoziera. Lebo kazdy je schopny zit len sam za seba. Vravis ze ho milujes no unavuje ta jeho nerozhodnost okolo prace. Vidis ho velmi negativne. Si mu naozaj oporou alebo ho nevedomky zhadzujes tahas dole?Posledne 2 roky boli dost tazke pre vsetkych. Bolo toho dost ludia maju psychicke problemy.Myslis si ze on nevie aky je tvoj pohlad nanho ?Myslis ze ho to neboli ?

dankuk
1. máj 2022

No mna odrovnalo, s cim sa chvali Tvoja kamoska. Ze jej manzel robi na stavebnom urade a ma pekne uplatky 🤮 Rodinka uzasnych.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
zmrzlinka2021
1. máj 2022

@miadi
No jej cielom nie je robit si suepr karieru, podnikat, nieco vybudovat.
Jej cielom je mat manzela, co bude brutalny čavo podnikatel s velkym BMW + pre ňu poršátko, a s príjmom 10+ aby potom mohla kamoskam vypravat, ako boli na dovolenke v Mexiku ale do 20 tis. sa zmestili 😉

Proste peniaze, spoločenska prestiz, majetok, chvalenkarstvo su pre nu priority, nie manezlsky vztah, byt oporou muzovi a respektovat ho takeho aky je a milovat ho.

miadi
1. máj 2022

@zmrzlinka2021 takto sme to pochopili asi 95%zien len to sme vraj zle pochopili...

andreatytler
1. máj 2022

@jaskolka Ja jej posielam dve facky.

moonlight1210
1. máj 2022

Dievca, ty vobec netusis, co si zelas, ked sa chces vyrovnat tym dobre vydatym kamoskam.

vanilka83
1. máj 2022

To na čo si tu potom písala túto tému?aby si rozčerila zasa stojaté vody koníka?ved je jasne,ze tebe sa robiť tak veľa nechce a ze chceš chlapa,ktorý ti všetko zabezpečí,aby si mala nejaký ten status a o čom hovoriť na tých vašich dejchankoch s povrchnymi kamoškami,pre ktoré je celý svet len dobre vyzerať pred ostatnými,nie byť spokojný sam so sebou a so svojím životom pre svoje šťastie,ale aby mi ho všetci závideli.Prave pre toto neznášam instagram 100% ľudí čo tam dava dokonale fotky svojho dokonalého života chcú aby všetci videli ako sa majú dobré a chcú aby im ostatní závideli, ale presne toto je to zle predsa,vela ľudí si vôbec neuvedomuje ako môže človek človeku uškodiť zlými myšlienkami,závisťou a žiarlivosťou. Veď všetky tie negatívne myšlienky posielajú predsa na toho koho sa to týka a potom sa ľudia čudujú ako sa cítia zle a ze vôbec netušia z čoho a prečo.Presne pre toto, neprajnost ľudí vie urobiť veľa ľudí nešťastnými.Ja osobne práveže robím všetko pre to, aby som nikdy nedala nikomu zámienku aby mi mohol niečo závidieť. Nechcem aby niekto niečo také zlé voči mne cítil.Ktory normálny clovek si zela negativne myslienky na svoju osobu!?A rada pre teba?normálne sa rozved a nájdi si rovnako prázdneho človeka ako si ty.Ktory ma 4 SUV cka a dom za 5 miliónov a chodí na Maledivy každé 3 mesiace.Potom už budeš mať ten život plnohodnotný 🙈

mikadooo
Autor odpoveď zmazal
ixayxa
1. máj 2022

Až ďalšími tvojimi príspevkami som pochopila o čo ti asi ide. Na začiatku som bola pobúrená ako väčšina. Vzor-chlap zo stavebného úradu s uplátkami- z toho sa asi nikdy nespamätám.
Teba neškrie ani to, že manželov príjem nie je extra vysoký, ale jeho pohodlnosť až odmietanie zmeniť svoje zamestnanie, v ktorom ide platovo dole aj sám už nie je spokojný. Musíš mu dať argumenty, prečo by to mal zmeniť a pomôcť mu prekonať strach zo zmeny.

autor
1. máj 2022

@ixayxa chápeš správne.Roky si budoval prax a, keď prišlo k tomu, že dostal ponuku zutekal.Tersz je o stupeň nižšie, nižší plat, práce pridali a rok stagnuje a nechce ani prejsť do inej práce.Sam uznal, že spravil chybu pred 2 r.
Niekedy si myslím, že potrebuje niekomu robiť tajtrlika.Synovi sľúbil, že pôjde s ním na prijímačky tak nemôže, lebo sa v práci niečo zmenilo tak ani pol deň nedostane voľno a môžem ísť ja.Ja by som si to voľno vydupala a rovno napísala výpoveď.To nie je len práci jeho strach a nerozhodnosť a som už unavená dodávať mu silu a odvahu to môžem robiť pre deti.On je dospelý, tak nech sa tak sprava

@vanilka83 ja som na ženu dosiahla toho dosť o to sa neboj.Inak by som nemala skoro plat managera ako môj muž, ktorý trávi v práci veľa veľa času.To, čo píšeš sje nezmysel a popri 2 deťoch s ktorými sa nikdy neučil, nechodil na krúžky.Opakujem to nie je môj cieľ žiť ako pipka.Na to by som si nespravila deti s kým ich mám, ale hľadala v iných vodach.

dankuk
1. máj 2022

A co uz nema ziadne ine moznosti na uplatnenie? Ked ma 20 rokov praxe v odbore, tak sa bez problemov zamestna aj inde. Teraz ked je nastartovany, lebo plat dole a kopa roboty, lahsie ho postrcis do novej roboty ako pred 2 rokmi, ked si myslel, ze vsetko zostane po starom. Vsak bude este 20 rokov makat, kym pojde do dochodku. Este sa moze vysvihnut.

ixayxa
1. máj 2022

Nech si napíše pre aj proti, spolu to prejdite. Možno sa cíti až príliš zodpovedný za celú rodinu, v určitom veku sa už človek necíti na veľké zmeny. Musíš mu pomôcť, ale nevyčítať. Možno je niekto iný v rodine, kto by ho vedel nakopnúť k zmene.

filomenajanska
1. máj 2022

Autorke-taký chlap sa nikdy nezmení, len vyciciava energiu a pozitívne vnímanie žene-viem o čom hovorím. Som rada, že nie som sama žena na tejto planéte, kto chce chlapa aj s chlapským správaním. Úplne ťa chápem, a rozumiem ti. Kecoši sú otravný, oni si neuvedomujú, že negatívne vplývajú svojim správaním na svoju ženu. Je to tortúra, ja som si tým prešla. Tu podľa mňa nejde o prácu, ale o povahu, a to ti asi vadí, je to ako keď máš na sebe lepidlo, ktoré nejde zmyť. Pre mňa sa to stalo rokmi manželstva neznesiteľné, stále za neho všetko riešiť. A on bol spokojný, ruky založil, vypil pivko a bolo. Mne to strašne vadilo, ale každá sme iná.....

dankuk
1. máj 2022

@filomenajanska ako si to vyriesila? Rozviedla si sa?

ixayxa
1. máj 2022

@filomenajanska nemusí mať presne takého muža ako ty. Nepríde mi to s ním beznádejne. Len už je v zabehnutom cykle a nerád ide do ,, neistoty".

filomenajanska
1. máj 2022

Teraz žijeme oddelene, ale asi podám žiadosť, lebo ma len osočuje, uráža a zabudol na všetko pekné a že vraj som všetko pekné zničila. No neviem, je to ťažké, ale nejako mi nechýba. A to sme žili spolu dosť dlho. Veď aj pevne verím, a želám autorke, aby ten jej bol lepší ako môj. Len píšem, že jej rozumiem, mne správanie toho môjho úplne rokmi "rozhodilo" moje ženské vnútro.....

ixayxa
1. máj 2022

Autorke radím založiť inú tému. Začiatok tejto z nej vykresľuje dojem zlatokopky🙂. A predtým nech si položí, čo chce zmenou zamestnania manžela docieliť a či to chce aj on.

aga2011
1. máj 2022

Ty zijes v domacnosti s kamoskami s ich ,,skvelymi,,muzmi?vies nie je vsetko zlato co sa blisti. Mala by si si vážiť co mas... a ked nie si spokojna zacni si od seba,plnit svoje ambicie.

kimivox
1. máj 2022

mam lekara muza, je to super pocit ked si mozem vychutnavat matersku s tym ze je o nas perfektne postarane a vsetko nam dopraje... len dodam ze ja som pred materskou podnikala s bola som zvyknuta ze si viem vsetko zabezpecit a nemusim pocitat kazde euro. mam aj vlastny dom cize nie sim nanho odkazana no ked som bola mala nas otec vsetko prepil a bolo to hrozne vkuse riesit len peniaze takze si to aj vazim ze mam pre svoje deti otca ktory im dopraje lebo ma z coho ... zivot s muzom co nevie zarobit alebo orehajdaka je desny pokial su aj deti

flofi
1. máj 2022

Ahoj, ja ta chapem.. zazila som nieco podobne..
muz dostal v praci hodinovu vypoved, ponuky boli v tom case slabe, tak som ho prehovorila nech zacne robit sam na seba.. teraz je to 6 rokov a neustale mi pripomina ze bez mojho nakopnutia by on sam od seba nikdy do toho nesiel.. ja som to vnom videla ze na to ma, ale hlavne mal v sebe zapal pre pracu..
casto premyslame co by sme robili a kde by sme boli ak by sa vtedy rozhodol inak, lebo teraz zijeme nas najlepsi zivot a plnime si sny, postavili sme dom, kupili sme byt a prenajali ho a v dospelosti ho dame dcere, vela cestujeme atd atd.
a ano pracuje vela ako vsetci podnikatelia, ale volno si spravi kedy on chce to je na nezaplatenie.. pomaham mu ako viem, kedze mu riesim papiere zivy nas firma oboch a stale hovorim ze je mojim najlepsim sefom.. buduci rok planujem zacat aj nieco svoje, uz na tom pracujem, a nieje to kvoli peniazom, len to proste chcem, mat tiez nieco svoje..
ak si vyrastala v rodine kde sa podnikalo, chapem ze ta to laka tiez, mas to v krvi a to sa nezaprie..
verim ze to nebola jedina a posledna ponuka, co tvoj muz pred dvomi rokmi prepasol.. no musi to chciet aj on, ak sa v takej pozicii bude citit nekomfortne to jeho podnikanie rychlo padne.. moj muz je v tom ako ryba vo vode, hovori ze uz si nevie predstavit mat nad sebou niekoho, na druhej strane je to velka zodpovednost..
drzim palce, nikdy nieje neskoro zacat

sivana09
1. máj 2022

Predstava je krásna, ze ma rodinu zabezpecit muz... Hodiť to na neho a potom mu to este aj vycitat :D moj muz pracuje, nezaraba malo, ale ja pracujem daleko viac, plus podnikam a pracujem kazdu volnu chvilu, neustale som v strese, stale sa nahanam, niekedy som z toho unavena, vystavena, inokedy zase myslim, ze to k svojmu stastiu a naplneniu potrebujem, lebo ma to posuva vpred... Tento rok sa mi konecne podarilo predbehnut muza co sa prijmu tyka, no stale mierim daleko vyssie, takže dlha cesta predo mnou 🙂 absolutne neocakavam, ze mi miliony zarobi muž... A ak sa nejakou nahodou podari, potesi.. ale tieto ambicie mam ja, sama na seba davam tu zodpovednosť, ze zarobim miliony.. a popri tom vsetkom som aj matkou...s tym, ze moj muz je nazoru, že o dieta a domácnosť sa stara len zena, takze vsetko je na mne... Ale aj moje dni maju len 25 hodin, takže aby som vsetko zvládala, musim co najviac veci delegovat, takze delegujem takmer vsetko, co moze urobit niekto iny (nakupy, opatrovatelka, upratovacka)

sidicek
1. máj 2022

Ja ti rozumiem, tvoj muž má málo mužskej energie, taky bojko negatívny a ty musíš ci chceš ci nie ťahať aj zaňho. Úplne chápem, že ťa štve, ja by som tiež takého nezvládla, v mojich očiach by išiel dolu. To nie je o peniazoch, skôr o povahe, ktorá ti proste nemá čím imponovat, vodiť chlapa za ručičku a cicikat ho a pritom celý kolotoč domácnosť, deti, tvoja práca.... Začni žiť tak ako chceš ty, prestaň stále prihliadať na to co on. Chceš ísť do USA? Zober deti a choďte aj bez neho, chceš podnikať? Začni, ale servis okolo deti nech teraz preberie plne on. Držím ti palce. Možno sa pri tebe preberie a vyhrabe zo seba nejaké zvyšky sebavedomia.

andreatytler
2. máj 2022

Autorka... ako vysvetlujes, tak vysvetlujes, stale z toho vychadza ze riesis muza namiesto toho aby si riesila seba. Preco potrebujes k svojmu stastiu uspesneho muza? Stavaj svoje stastie na svojich vlastnych uspechoch. Ja mam nepriebojneho muza, leniveho a pohodlneho, ale to mi vobec nekazi skvely pocit, ktory mam zo seba samej ked sa pozriem na to co som dokazala.
Vobez nezapadas do mojej predstavy slovenskej zeny. Slovenky su emancipovane, samostatne, uspesne a hrde zeny ale nie koli tomu akych maju chlapov.

jaskolka
2. máj 2022

No prečítala som aj ďalšie vysvetlenia.. Ale stále mi vychádza to, že ty máš divnu predstavu, prečo sú iní úspešní a vy nie
Argumenty, že všetci majú rodinné firmy a pôjdu robiť k otcom, a ze všetci podnikajú, je taka somarina, že až bolí...
Môj muž je stavbár. Šikovný stavbár, lebo nevie, čo skôr, toľko ma ponúk od súkromní kov aj ľudí, čo chcú prerábať, stavať a podobne.Zarába 1500 eur, plus fusky. Čiže dá sa povedať, že žijeme celkom dobre.
Ano, kľudne by mohol založiť svoju firmu. Kľudne by sa uživil.
Ale nie je ten typ. Proste nieje dravý, on chce dostať úlohu tu si od robí, dostane peniaze a čau.
Nemá otca s firmou, ani podnikateľ nebude.
A teraz co? Mam na neho tlačiť že nech podniká, lebo každý okolo tak robí? Ze ten kamarát, a ten bratranec a ten neviem kto?
Autorka, všetko sa dá urobiť a povedať rôzne. Keď ty ideš spôsobom, že "všetci okolo podnikajú, a idú do rodinnych firiem, a ty nič" tak ver ku ten muž nebude nadšený a bude zdeotany ešte viac
Vravíš, že ho chceš podporiť.. Ale keď to robíš tak, ako sa prezentujes tu, tak to veľmi nepomôže
Lebo tu to vyzerá, že muž je tvojim hlbokým sklamaním, si nas***, že je, aký je, servírujes mu kamošky, ake majú mega úspešne ch mužov, čo berú úplatky a akosi ma nepresvedčís, že doma sa správaš inak..

dankuk
2. máj 2022

@sivana09 vyzera to skor na prvy infarkt ako na prvy milion. Mam tiez spoluziacku z VS, aktivna podnikatelka, prijem daleko vyssi ako manzel, ale jej muz ju vo vsetkom podporuje a venuje sa detom. V ich rodine je ona ambiciozna a muz pracuje, ale nerobi karieru ako ona. On je ten, co vozi deti na kruzky, k lekarovi a pod. Neviem si predstavit, ze zena riesi podnikanie aj celu domacnost a deti. Naco potom zarabas tie peniaze, ked si vystavena a neustale v strese?

miadi
2. máj 2022

Niektore tu z neho uz robia neschopneho chudatka co nevie zarobit ale z toho co bolo napisane zarobi 1000-1500e to je taka slovenska klasika. Cize je stredna vrstva nie je to nic extra ale ani nemaju biedu . Davat mu za vzor kamosky muza co berie krasne uplatky .. ako vzor šikovnosti 🤦‍♀️.. cloveka neprerobis ak je toto neprekonatelny problem tak sa rozved. Potom uvidis ze ti vlastne Nebolo zle.Poznam jedneho co podnikal mal ck detom dospelym na vianoce daval exoticke dovolenky a 2k € hotovost., zkrachoval robi fušky na stavbach a rata kazde euro. Tvoje kamosky mozu este vselijak dopadnut.

liljana
2. máj 2022

Z lasky sa nenajes, peniazky su "vecne". 🙂 Zivot je sv.na. Najskor clovek nahana lasku, potom peniaze, nakoniec zdravie.

martinenka886
2. máj 2022

Heh to je velmi lahko povedat, ci to je v niecom spravne riesenie. Ak ti ide o peniaze, tak no neviem, ja vobec za taketo vztahy a kalkulacie nie som, lebo stat sa moze vselico a peniaze jedneho dna zmiznu a co potom