Zabezpečovanie darčekov od starých rodičov
Ahojte, není to veľký problém ale chcela by som vedieť ako to majú ostatní. Kupujú vaše mami, svokry, babky darčeky pre vnúčatá alebo to riešite za nich? Ide o to že svokra stále chce aby som tie darčeky kupovala ja, má ďalšie 3 vnúčatá tam vie bez problemov kúpiť darček na sviatky alebo aj len tak, pri našej dcére to chce odomna...ale takým štýlom že najskôr to musí schváliť, nič čo vyberiem sa jej nepáči, a vôbec prečo by som to mala kupovať za ňu, keď dokáže ísť sama do mesta a nakúpiť ostatným deťom? Najviac mi idú na nervy také prosby od nej že cez víkend prídeme tak mi kúp niečo aby som mala pre tú malú...
Zrušila som ju s týmto už pred vianocami, teraz mala dcéra narodeniny a nekúpila nič, stále sa sťažovala že nemá darček kvôli nám. Uráža sa, myslíte že sa dá táto situácia nejako riešiť aby boli všetci spokojní? Mne nejde o darčeky, keď nechce nech nič nenosí, ja ani muž nebudeme stále behať po obchodoch a kupovať čo sa jej páči, keď to zvláda sama pri ostatných vnúčatách, x krát som jej dala tip čo kúpiť ale nikdy to nekúpi lebo nebude to hľadať v obchode.
Mne sa nechce hádať za takúto blbosť, ona sa stále uráža a útočí za to, čo by ste robili?
Zrušila by som to a povedala, že ak chce svojej vnucke niečo kúpiť, nech to kúpi ona sama, ved kupuje aj ďalším trom vnúčatám.
U nás sa darčeky nedávajú ale peniaze a z toho sa následne kúpi dar, aky uzname za vhodné. Alebo idú starí rodičia s vnúčatami do obchodu a nech si vyberú sami.
Moja kolegyňa tiež kupuje darčeky, iba pre vnúčatá od svojej dcéry . Neveste vždy zavolá , aby niečo pre syna/ vnuka niečo kúpi ona sama , nakoľko nevesta aj tak bola vždy zdutá , čo svokra kúpila a teraz je zdutá , že vnučkám vie kúpiť a jej synovi nie ...tak si vyber . Netvrdím, že je to tvoj prípad .
U nas kupujem ja a dam to mame ci svokre. Ale preto,ze ony nevedia co kupit detom a uz nevladzu behat po obchodoch. Alebo ked im poviem presne, co tak kupia. Svokra este zvykne okrem darceka este aj peniaze.
U vas je to cudne, ze ostatnym vnucatam kupi a tvojim nie...preco? Nestazovala si sa, ze kupuje hluposti?
U nás je pekne zaužívané, že nám sestra povie čo kúpiť, aj v ktorom obchode ak majú sviatok, predsa len sú od nás pár sto km a ich mama lepšie vie čo chcú a čo jej doma nebude vadiť. Ak im chceme kúpiť len tak, že pridu tak to vyberie moja mama sama.
Vieš čo, raz toto spravila ja moja mama, a to bolo teraz na Vianoce. Mňa to dosť zamrzelo, pretože to, že mi dá na to peniaze a ja to mám kúpiť, to sa mi teda absolútne neráta. Buď niečo chce kúpiť alebo nie. Pochopila 🙂
uz sa tesim na problem, kde (mozno tato ista zena) budete pisat, ze svokry kupuju same sprostosti, ani sa s vami neporadia 😀
kks, tak tym druhym asi vie, co kupit, lebo nemaju potrebu vsetko rozoberat a riesit...tebe a boji, lebo (asi) pozna tvpju povahu a vie, ze ti vsetko (asi) vadi
Moja kolegyňa tiež kupuje darčeky, iba pre vnúčatá od svojej dcéry . Neveste vždy zavolá , aby niečo pre syna/ vnuka niečo kúpi ona sama , nakoľko nevesta aj tak bola vždy zdutá , čo svokra kúpila a teraz je zdutá , že vnučkám vie kúpiť a jej synovi nie ...tak si vyber . Netvrdím, že je to tvoj prípad .
@lenka.25 presne takto som to myslela - vsetko je dovod na ofucanie sa - ved svokra, ze ano
A mne sa to páči. Vadí mi, keď okolie kupuje hračky, najmä plastové opachy, ktoré zaberajú miesto. Navyše je milión vecí, ktoré pre syna chceme, ale nebudeme vyhadzovať stovky eur do vzduchu len tak. Ja nakupujem malému darčeky v priebehu roka a pred sviatkom/Vianocami oznámim rodine, že mame kúpené darčeky a ak chcú, môžu mu to dať a len mi dajú peniaze. Väčšinou to starí rodičia využijú a zariadime sa takto.
Tu by som však mala problém s tým, že svokre sa darčeky, ktoré navrhnete, nepáčia a vymýšľa si iné. Napísala by som jej pár tipov na darčeky a už nech sa zariadi sama. Keď sa jej nepáči, jej problém, tak nech nič nekúpi.
Z pohľadu starého rodiča. Kupujem ja, ak si nie som istá, ukážem čo som vybrala, či môže byť. Ale tú námahu si dám sama. Ešte toto im zavesiť na krk.
uz sa tesim na problem, kde (mozno tato ista zena) budete pisat, ze svokry kupuju same sprostosti, ani sa s vami neporadia 😀
kks, tak tym druhym asi vie, co kupit, lebo nemaju potrebu vsetko rozoberat a riesit...tebe a boji, lebo (asi) pozna tvpju povahu a vie, ze ti vsetko (asi) vadi
@lenka.25 veď okej, ja by som kúpila ale ona vyžaduje aby to predtým schválila, čo navrhnem to nechce kúpiť a ja som chodila ako debil po obchodoch a fotila jej kým nebola spokojna
@lucia13022023 no ona hotovosť nechce dávať
@ivinkapink nie, veď aj tak som vždy kupovala ja to čo chcela ona. Nechápem prečo jednému kúpi a druhému sa jej nechce behať po obchodoch ako ona hovorí.
@nyusika tak asi ťažko, nikdy som sa nesťažovala na nič čo by kúpila a ako aj píšem tak vždy som kúpila to čo ona chcela. Lebo keď ide kúpiť ostatným nevie kúpiť aj môjmu? A ja chodím po obchode a fotím jej regále aby si vybrala.
a vie, ze ti to vadi ? alebo cakas, kym si sama domysli ?
KOMUNIKACIA je zaklad
a vie, ze ti to vadi ? alebo cakas, kym si sama domysli ?
KOMUNIKACIA je zaklad
@nyusika ale jasné že vie, veď to píšem v príspevku že už som to zrušila. Lebo ona ide ráno do dračíku, nakúpi a poobede tam mám ja ísť a fotiť jej čo majú a kúpiť. Veľa krát sme sa o tom bavili a jej odpoveď je že sa jej nechce behať po obchodoch čo ale aj tak robí.
tak nechod a vybavene.
toto ja za problem fakt neovazujem 🙂
naco zbytocne riesis, co robi pre inych ? to je naozaj jej vec
Dohodneme sa co kúpiť, normálne online sa kupi a necha poslat kurierom babke a dedkovi. Oni urcia sumu, my vyberieme. Nevyjadruju sa k vyberu, tak hadam je to ok. Sami nevieme co im vybrat, nie to este oni..
A teda len na sviatky. Bezna navsteva nechceme hracky, mozu kľudne doniest ovocie, kapsicky, piskoty alebo aj nic
tak nechod a vybavene.
toto ja za problem fakt neovazujem 🙂
naco zbytocne riesis, co robi pre inych ? to je naozaj jej vec
@nyusika čítaš? Ona sa stále kvôli tomu háda, ja sa hádať nechcem, pre mňa to je blbosť na hádky...
tak sa nehadaj...nie jeodozva, nebue hadka.
slusne povies, ze bud nech kupi sama, co ona uzna za vhodne, alebo nech vyber necha na vas a posle penaize.
koniec hadky
Akoze v dnešnej dobe internetu , pošlem 5 linkov a vybavené , aké chodenie po obchodoch a zvlášť keď vies aká je .
Ja kupujem vnucatam,ale casto pytam link na vec,ktora by ich potesila,nech nekupujem hliposti.Nefestu este nemam,s dceramimsa vzdy viem dohodnut.
U nás “svokra” (nie sme zobratí, preto v úvodzovkách) kým žila, kupovala malej sama. Vždy som nad tou vecou v duchu najskôr prevrátila očami a nakoniec sa to vždy ukázalo ako super hračka/bábika. Skrátka mala taký iný pohľad na to. Škoda, že už nie je s nami.
Moja mama ma úkoluje hlavne pred Vianocami, aj keď ona si niečo vymyslí a ja to mám obehať a zohnať. Teraz bude mať dcérka narodeniny, tak som mame poslala dva tipy a tentoraz poverila objednaním môjho otca 😂. Neterkám väčšinou vymýšľame spolu a kupujem/zabezpečujem ja.
navrhni jej zalozit vkladnu knizku a mas vymalovane. ty kupis malickost a povies, ze je od babky. ak bude dcera vacsie vysvetlis jej ako je to. 😉
Babke povedz, se darcek si pojde vybrat spolu s vnučkou do dracika. My nakupujeme za vsetkych ale povedala som, ze na narodky a meniny, nech daju peniaze. Chalani maju 11 rokov. Uz ani ja nemam napady 🤣🤣🤣 Cize oni si vyberu alebo my im doložíme este a kupia si lego.
posli tri veci z online shopu - dracik/alza/... a nech si vyberie z nich, ak sa jej nebudu pacit, nech si potom trhne .... hotovo. a skus ju orientovat na nejake supravy/serie, alebo tak .... u nas ide vzdy lego, kazdemu hovorime lego, staci male, najlacnejsie ... nevadi, ze uz taku motorku maju, oni radi skladaju a ked budu mat 10 rovnakych, budu sa tesit ...
povedz ze bud kupis tycto co chce dcera alebo nech sa s dcerou dohaduje ona.
ja som kupivala vzdy darceky, kde by to svokra znahala. vzdy to co deti chceli
Mne sa toto stalo s mamou, tiez ked sa syn narodil, najskor sa pytala,co mu kupit - to som vzdy povedala, co babatko potrebuje. No ked uz mal rok a viac, uz zacala,ze ona nevie,co mu kupit,ze ona mi da peniaze a ja mu mam nieco za to kupit. Tak som jej povedala,ze ked chce dat peniaze, nech ich da rovno detom, ze ci jej to nebude prekazat, ked od jednej babky dostanu hracku a od druhej peniaze. Ze ja kupovat za nu nic nebudem, deti su male, vnimaju tu hracku,nie peniaze, hodnote penazi este nerozumeju. Este to skusila na mna 2-3x, ale moja odpoved bola stale rovnaka,tak pochopila a zvykla si. Deti su uz vacsie,uz si povedia,co si zelaju, tak to kupi a dolozi peniaze na oblecenie.
Moja mama kupuje vsetkym vnucatam. Ohladne nasich deti sa zvykne opytat, tak jej poradim, napr. pyzamko (uz podla toho, co potrebujeme), salku, knizku... ale konkretny vyber nechavam na nu.
Svokra zvykne dat detom 5-10€, akurat na vianoce kupujem za nu ja, ale tak ona uz nevladze, ledva prejde do potravin, tak nebudem od nej chciet, aby behala po obchodoch.
Kupuje hovadiny,najprv je sklamaná malá,potom aj ja som z toho sklamaná že je ona sklamaná a vytočená som do vývrtky za také debility čo ju iba tak napadne kúpiť a teši sa asi tak jedine ona sama.Hlúposti plný dom.Je staromódna,nemá vkus.Nedá si poradiť.Že eurá, no môžem snívať ani 5€nie ,vraj to nie je darček .Tak si autorka výber,pošlem ti tú moju a ty mi pošli tú svoju svokru.S tou si budem rozumieť 😆
Vždy sa starka aj svokra povedia za koľko mám kúpiť a ja kúpim dajú peniaze deti spokojné a oni tiež😉
Za tychto okolnosti, kedze mam z tvojho popisu pocit ze sa neda ani tak, ani tak so svokrou, by som kupila sama, co uznam za vhodne, bez konzultacie s nou a dala jej to a ked sa zduje, zrusila by som ju, ze ani mi to nehovorte, vy nie ste nikdy spokojna, naposledy ste nic nekupila. A este by som jej povedala, ze nech si laskavo uvedomi, ze tu ide o to dieta a nie o vas dve, ani o nu, ani o teba. Takze nech si uvedomi, co sposobuje tomu dietatu, ktore sa tesi samozrejme aj na ten darcek, ako kazde dieta a ona pride s prazdnymi rukami, ze si sama pod sebou pili konar voci tomu dietatu a ze nech to vobec neotaca proti tebe, ze ty si minule nekupila, lebo ze uz ta to takto nebavi, ze nepoznas nikoho kto by takto fungoval a aj keby niekto takto fungoval, jednoducho ty to uz tak dalej nechces. Tiez predsa nedelegujes ostatnych ludi, aby cosi za teba nakupili a ty to potom niekde prezentujes ako svoje napady a svoju snahu.

vysvetlila jej to, ze ak chce nieco kupit, nech to kupit sama. a aj by som jej povedala to, ez ked vie kupit inym vnucatam, nevidim dovod, preco by nevedela aj dalsiemu..