Zásnuby bez tradičného požiadania o ruku
Ahojte,
dlhšie sa s priateľom bavíme o svadbe. Viac menej sme sa na všetkom zhodli. Tak som čakala že kúpi prsteň a požiada ma o ruku, aspoň trošku romantiky. Boli sme spolu v nákupnom centre a on že podme do zlatníctva kúpime ti prsteň. Ostala som mierne vyhúkana ale fajn. Vybrala som si teda on ho zaplatil dal mi ho a hotovo. Som trošku sklamaná čakala som že zásnuby budú zážitok na ktorý budem spomínať. Preháňam? Ako by ste to vnímali vy? Mala niektorá z vás tiež takéto zásnuby bez romantického požiadania?
My sme to mali podobne, na svadbe sme sa dohodli. Prekvapil ma jedine tým, ze na dovolenke mi zrazu povedal "pod, chcem ti nieco kupit" a skoncili sme v zlatnictve. Takze prsten som si vybrala sama, potom mi ho dal na izbe s otázkou, ci ho uz chcem navzdy a bolo. Nic extra romanticke a popravde ani mi to nechybalo
Tak si z neho vystrel. Ze drahy, termin svadby mame a kedy ma požiadaš o ruku? Ked ti povie, ze mas prsten, tak povedz, jaaaj to mal byt zásnubný, ja ze len tak. Veď si ma ani nepožiadal. Alebo maj po ruke krabičku a daj ho tam, nech ta požiada. Nerob z toho nejaku drámu. Uz mate termin, Cize uz len nieco vtipne vymysli na neho, aby mu doplo. Proste niektori chlapi na to nie su. Poznam kopec romantikov a neviem ake ovácie pri zásnubách a uz su rozvedeni alebo boli romanticky aj pri inych ženách, nie manzelkach 😉.
@petracandle
Ale autorka nepíše o veľkolepých zásnubách. Alebo som niekde niečo prehliadla?
Veď zasnubit sa dá aj jednoducho, prsteň tiež nemusí byť v cene menšieho auta.
Ja som to pochopila tak, že autorke je ľúto, že to tak sucho odbil. Možno by jej stačila ruža, pár milých slov a pokľaknutie.
Mňa by napríklad tiež nepotešili verejné zásnuby a ani gýč, ale asi by som nevedela povedať áno človeku, ktorému by som nestála ani za zamyslenie ako to urobiť, aby ma potešil. Lebo mne to gesto autorkinho priateľa príde také, že keď to musí byť, tak tu si vyber prsteň...
Nikdy nezabudnem na to ako môj muž nachystal všetko na večeru urobil vyzdobu kym som maleho dala do poriadku a uspala. Zavolal ma že sa niečo stalo, ja som sa tak zľakla a on si pekne klakol a požiadal ma o ruku aj mega veľku kyticu mi dal. Bolo to také nečakané, milé, uprimné, krásne...až mi slzy vyleteli a to som si myslela že taketo veci nemusím.
@petracandle písala som, že "nemusí to byť nič extra špeciálne ani teatrálne, stačilo by, že by napríklad doma navaril večeru a pri sviečkach pokľakol" - to ti naozaj príde ako veľkolepé gýčové gesto?
Ide o snahu, o vyjadrenie toho, že na žene mužovi záleží. Ale niektorým zrejme stačí hodiť prsteň, resp. rovno peňaženku na stôl ako psovi, a ženy sa z toho ešte tešia...
Ďakujem všetkým za zapojenie do diskusie a všetko názory. Každý má v niečom pravdu, na jednej strane je to blbôstka ktorú riešim ale zároven je pravda že sa mohol troška posnažiť. Nejdem to teraz hrotiť, dátum máme, na prsteníku mám krásny prsteň. Keď bude vhodná príležitosť tak ho skúsim nejak veselo podpichnúť
Nič si z toho nerob. Mňa môj bývalý veľmi romanticky až teatrálne požiadal o ruku, no a nakoniec vysvitlo, že má podvádzal. Nie všetci muži sú romantici, ale to neznamená, že sú horší. Chlap by mal mať prednosti ako zodpovednosť, schopnosť postarať sa o rodinu a romantiku by som nechala až niekde na konci rebríčka. Ak sa k Tebe dobre správa, váži si Ťa, tak by som z takejto prkotiny scénu fakt nerobila.
@qrstxyz áno je skvelý chlap, verný, doma pomôže, nefláka sa po krčmách, pomáha mi a ľúbi ma
Ja nemam ani zasnubny prsten, pre mna su toto uplne nepodstatne veci. Zobrali sme sa, lebo sme chceli, bolo to prirodzene vyustenie nasho vztahu.
Lepsie to je tak ako to spravil, lebo by sa napriklad nemusel trafit do velkosti.
Mas pragmatickeho chlapa. Ak si ty citlivejsia bude to vyhoda v manzelstve. Nebude stresovat hned zo vsetkeho. Ja som mojmu rovno povedala ked som nasla prsten na stromceku ze na kolena. Chvilu rozmyslal ci si nerobim srandu ale klakol si 🙂
Prsten som ani nedostala 😂 cez vikend sme sa rozhodli, pondelok smer matrika a v sobotu svadba. Neriesili sme, su dolezitejsie veci 😊
Toto je cele take trapne. Je uplne irelevantne ci padla alebo nepadla otazka. Kupil prsten pre nu, vyjadril snad tym svoj zamer. Ona ho prijala, vyjadrila svoj suhlas. Bodka hotovo su zasnubeni. Cau
@really8 pekne pragmaticky zhodnotené 😂
moj muz si zo mna (a zo zasnub) urobil prcu. Nevadilo mi to, prezila by som aj bez zasnub...
@princezna_bosorka to ako ?
chapem,ze ti chyba ta romantika a ziadanie o ruku.ale zasa na utesenie....aspon si si mohla vybrat prsten podla seba!coz je velka vyhoda.
Ja som napríklad rada, že nemám foto zo zasnub, lebo ju nemal kto spraviť. Boli sme len my dvaja a nepotrebovali sme k tomu divákov. Pokiaľ plánujete svadbu, tak evidentne si zasnúbená. Neries hovadiny
Nie som romantik, ale vedel som, že manželke romantické požiadanie o ruku urobí radosť. Keďže má rada more a mačky, tak som ju požiadal o ruku o polnoci na pláži v Izraeli a okolo nás bolo 10 mačiek. Už je to veľa rokov dozadu a doteraz na to spomína. Rozhodne by mi neprišlo ako dobrý nápad vojsť do zlatníctva a tu máš prsteň 😁😁
Poznám také zásnuby, kde muž žiada ženu pred rodičmi slečny , so všetkými oficialitami, to som zazila pred rokmi a bol to stres , no načo také hluposti. Škoda víkendu 🙂))))))))))))
Pozri sa na to tak, ze mas prsten, ktory nemusis ist vymenit, lebo sa ti nepaci. Tvoj chlsp roste nie je romantik typu, lupene ruzi na zemi a 150 sviecok.
ja nemam ani prsten🤣 rovno sme sa zobrali 🙈 Nie sme velmi romanticke duse 😬
Teta mi vravela ze ona na tom bola podobne: kupila si sama nejaky prsten za 6e - a su spolu uz vyse 30rokov.
Ex ma poziadal v Monaku pri zapade slnka a co z toho ked som jasne vedela ze si ho zobrat nechcem.
Ja tiež doteraz manželovi vyčítam že má vlastne ešte nepožiadal 😄 "len" sme kúpili prsteň...proste zmier sa s tým ze nie každý je romantik
Aj u nas tak, proste mi ‘len tak’ dal prsten a potom sme sa bavili ze vlastne by mohla byt svadba 😅 sme spolu 12 rokov (svadobne vyrocie teraz bude 10te) a vztah mame uzasny, sme spolu 24/7, nemali sme za celu dobu ziadnu krizu a pohadame sa tak raz za uhorsky rok a aj to je hadka kvoli nejakej somarine😂 denne si vyznavame lasku niekolko x, stale sa rovnako túlime.. no jak cerstvo zamilovany parik😅💕💕 kaslat na to ze ma ‘romanticky’ nepoziadal o ruku😇 takze kasli na to aj ty , aj ak ta to mrzi, ak budete mat skvely vztah, nemusi ta trapit ze si nemala uzasne poziadanie o ruku☺️
Moje zásnuby boli najsamsuper. Prstienok nádherny. Fotky profesionálne. Aj sme sa vzali. O 8 mesiacov sme už boli rozvedení.
Pri slove zásnuby mam takú zvláštnu bolesť v žalúdku a pachuť v ústach.
Časom aj ty zistíš ze dôležité sú úplne iné veci. Nie tie povrchné sračky
Napíšem aké zásnuby som mala ja.. ako prvé chcem povedať že som maximálne neromanticka (resp.romantiku si predstavujem úplne inak ako rosamunde pilcher.. pre ilustráciu - najväčšia romantika je napríklad film Večný svit nepoškvrnenej mysle),
môj muž je na Tom viac menej rovnako ako ja.. ale teda aspoň nejakú slušnú otázku by som od neho čakala..
Keď som čakala už druhé dieťa, prvé malo pár mesiacov tak som povedala že už je trápne aby sme sa nevzali.. ale že teda ak súhlasí (čo už musel keďže sme čakali druhé dieťa a mali spoločnú hypo a dom) tak nech urobí aspoň ten jeden trápny krok a požiada ma o ruku..
Prsteň som si viac menej vybrala ja - poslala som mu link kde by ich mohol vybrať za normálne peniaze a vyzerali tak že by som ich aj nosila.. ale teda že konkrétny je na nom.. on objednal, nechal si poslať na poštu.. to bolo všetko.. raz ráno som si všimla žlty lístok, že už v ten deň posledný deň na vybratie.. tak som sa ho pýtala čo to je.. a on že jaj to je ten prsteň že zabudol.. mňa to tak nasralo.. že jediné čo mal bolo ho vybrať a potom mi povedať že hej no čo vezmeme sa? Keďže ja som človek že keď sa naserem poviem dôvod, tak sa uvedomil.. prišiel domov a žiadal ma o ruku s ospravedlnením že to nemyslel zle, len proste nemyslel.. 🤷🏻♀️ tak tiež to nebola zrovna romantické, ale keď si vezmem aky štýl romantiky sa mi páči - celkom to vystihol 😅 sme manželia už 12rokov, spolu sme 20.. máme za sebou samozrejme aj problémy, ale to je asi v každom vzťahu.. no jednoducho - to aké sú zásnuby romantické či nie, nevypovedá o nič o spoločnom živote a ten je dôležitý..

@petracandle nikto tu o nejakých veľkolepých zásnubách na verejnosti nepíše, ale obyčajne poklanutie a požiadanie o ruku je podľa mňa úplný štandard a keď už ani to nie je muž schopný urobiť, tak za mňa je to celkom smutné