icon

Zdravé snacky na deň detí: Čo zvoliť?

27. máj 2025

Robím balíčky na deň detí pre známe. Mňa osobne by veľmi potešilo,ak by niekto dal mojím deťom zdravé snacky. Bez cukru, lyofilizovane ovocie, nejaké ovocné kože, oriešky a pod. Mám v pláne robiť takéto balíčky aj ich deťom. Medzi mojimi známymi je však pár takých, ktorí neriešia zdravú stravu a neviem,či tie deti vôbec poteším. Aký je váš názor? Robiť zdravé balíčky, alebo sa na to vykašľať a kúpiť im klasické sladkosti?

Strana
z2
lucia13022023
27. máj 2025

Ak si zástancom zdravej stravy, tak urob zdravé balíčky. To, že niektoré matky dávajú svojim deťom kinderko neznamena, že im nedajú napr lyofilizovane ovocie.

patka06
27. máj 2025

Ja by som dala kvalitné klasické sladkosti, aby sa potešili hlavne deti

marianarem
27. máj 2025

Veci, co spominas, drvivej vacsine deti chutia, aj takym, co jedavaju klasicke sladkosti. Ona taka ovocna koza je podla mna aj sladsia nez bezna cokolada, takze coby nechutila 🙂 My nosime do skolky to lyofilizovane ovocie, ked ma maly narodky, a ma uspech.

majamat
Autor odpoveď zmazal
michaelam2
27. máj 2025

Som za klasiku 😀 zdrava strava je super ale myslim ze deti skor potesis klasickou sladkostou a uz je na rodicoch aby regulovali mnozstvo. Alebo daj nejaku kombinaciu. Ale skor teda to ovocie. Nepoznam vela deti co by ich potesili orechy. Aj ja keby ako decko dostanem orechy tak divne by som na teba pozerala

majamat
Autor odpoveď zmazal
majamat
Autor odpoveď zmazal
autor
27. máj 2025
@majamat
Odpoveď bola zmazaná

@majamat práve od Mixit som im chcela niečo nachystať. 🙂

olimuc
27. máj 2025

Koze a ovocie je fajn., mozno nejaka zdravsia tycinka s coko. Oriesky by som vynechala … aj kvoli alergiam a deti, co poznam nimi nie su nejak nadsene.

deedol
27. máj 2025

Mne napr vela veci od mixit nechuti, vela datli je v tych tycinkach. Ovocne slimaky aj lyo ovocie z dm su super. Dala by som kombo zdrave aj klasika a orechy by som nedavala aj kvoli alergiam.

kiki68
27. máj 2025

Oriesky vynechat, nevies ci su deti uz zvyknute, ale nejake susene ovocie a pod je urcite oki.

kiki68
27. máj 2025
@deedol

Mne napr vela veci od mixit nechuti, vela datli je v tych tycinkach. Ovocne slimaky aj lyo ovocie z dm su super. Dala by som kombo zdrave aj klasika a orechy by som nedavala aj kvoli alergiam.

@deedol mne mixit vobec nechutil, mali sme taky kufrik. Ako kopec lepsich veci som jedla z takych no name zdrojov.

deedol
27. máj 2025
@kiki68

@deedol mne mixit vobec nechutil, mali sme taky kufrik. Ako kopec lepsich veci som jedla z takych no name zdrojov.

@kiki68 presne. My sme mali dva roky po sebe ten advent kalendar a doteraz sa mam tu z neho povaluju veci. Ani moj syn co zje vsetko sladke to nechce

autor
27. máj 2025

Ďakujem za rady. Kúpim teda klasiku. 🙂

anavixy
27. máj 2025

Ved vsetko co si napisala je vyborne. To, ze to tym detom rodicia nekupuju neznamena, ze im to nebude chutit. Ja poznam vela deti, co jedia bezne sladkosti, cokolady, cukriky, ale zaroven si hocikedy radi kupia ovocne koze, daju lyo ovocie atd. Napr musli tycinky (nedavno dostala mala v skolke) atd by som nekupovala, ale ovocne veci, co aj chutia ovocne ja osobne ano.

karmen118
27. máj 2025

Hlavne si pozisťuj, či niektoré deti nemajú potravinové alergie a ak áno, tak aké. Inak deti väčšinou majú radi mix - niečo zdravé a k tomu aj nejakú menej zdravú sladkosť, každé si tak vyberie čo mu chutí. My sme kupovali často aj také tie ovocné kože čo majú vo vnútri kartičku s nejakým zvieratkom, nespomeniem si teraz na názov - ale taký medveď je na obale, tomu sa vždy väčšina detí potešila, prípadne také rolky balené po dvoch ovocné a na koncoch v jogurte omočené alebo v čokoláde.

javiemneviem
27. máj 2025

Daj zdravé podľa mňa. Moje deti papáju sladké v zdravej miere, ale zbožňujú jablcka aj lyo ovocie. 🙂

btus
27. máj 2025
@majamat
Odpoveď bola zmazaná

@majamat bars fine tyčinky sú lepšie ako marvy. Marvy sú veľmi sypké. https://barsfine.sk/ tie malinové sú úžasné.

btus
27. máj 2025

zdravé sú aj chutné. A napr sušené jablká či hrušky - mňam. To majú radi aj deti. Cukríky Chimpanzee, Barsfine, Marva, https://www.mojadm.sk/bombus-ovocne-kusky-fruit... Naturline - vyrábajú v Lipt. Hrádku,

gondyo
Autor odpoveď zmazal
gondyo
27. máj 2025

Bars fine aj mne chutia, ale som asi jediná,synovi veľmi nie, skôr tyčinky z dm pre malé deti také ovocné bez cukru by som kúpila

majamat
Autor odpoveď zmazal
btus
27. máj 2025
@majamat
Odpoveď bola zmazaná

@majamat u nás má rada Marvu len dcéra. my s manželom Barsfine. 🙂 A čítam,že tyčinky s lanom. Tak rozmýšľam, prečo sa dáva lano, potom ma napadlo, že s ľanom. 😀 Ako veľa urobí jeden mäkčeň, potvora.

sticker
majamat
Autor odpoveď zmazal
btus
27. máj 2025
@majamat
Odpoveď bola zmazaná

@majamat no, my ich kupujeme v Ľubovni, keď sme na pretekoch. A potom tak 2x do roka objednám 🙂 Je to pálka, ale nevadí. V obchodoch ich nemávajú.

abbey1
27. máj 2025

Ja by som zvolila zdravú variantu. Moje deti, a deti v rodine, milujú i sušené ovocie a rôzne zdravé maškrty. Práve deťom, ktoré to nepoznajú, je toto dobra možnosť poskytnúť im niečo iné. Veď bežnú klasiku im kúpia rodičia a podobne.

svetlonos
28. máj 2025

No ch email vidieť deti, ktoré si namiesto to klasického keksu/čokolády výberu radsej lokalizované ovocie...
Je deň deti, nie buoeko zdravej stravy. Tak nech deti dostanú to, čo jedia radi.
A teda aby sme sa rozumelu, nechám detim sladkosti na kila ani často. Je to skôr výnimka u nas. Zjedia kludne ovocnú tyčinku z DM ale radšej ti čokoládu 😉 A tu fakt len občas.

svetlonos
28. máj 2025
@svetlonos

No ch email vidieť deti, ktoré si namiesto to klasického keksu/čokolády výberu radsej lokalizované ovocie...
Je deň deti, nie buoeko zdravej stravy. Tak nech deti dostanú to, čo jedia radi.
A teda aby sme sa rozumelu, nechám detim sladkosti na kila ani často. Je to skôr výnimka u nas. Zjedia kludne ovocnú tyčinku z DM ale radšej ti čokoládu 😉 A tu fakt len občas.

@svetlonos
liofilizovane, nie lokalizované...

bielasovicka
1. jún 2025

Daj radšej tým chudencom normálne sladkosti, nech sa tešia.

autor
1. jún 2025

Nakoniec sme zdravým rodinám kúpili zdravé snacky, potešili sa aj deti a tie, ktoré vieme, že zdravé často nepapajú, dostali klasické. Všetci spokojní. Moji dostali tiež zdravé a potešilo ich to. Sú to deti. Im je jedno, či dostanú Milku a Jojo, alebo cukríky na báze ovocia a lyofilizované mixy, ale kedže ste písali, že nie každý rodič a dieťa to ocení, urobili sme to takto.

Strana
z2