icon

Žiadna odpoveď na vianočné pozdravy

25. dec 2021

Dúfam, že neschytám kritiku, len by ma zaujímal Váš názor. Včera som rozposlala veľa správ s vianočným vinšom, myslím si, že je to milé niekomu zaželať pekné sviatky. Ale čo ma naštvalo a sklamalo, že odpovedala ani nie polovica ľudí. Jasné, máme toho všetci veľa, nachystať všetko atď..ale odpísanie zaberie tak minútu času. Neviem, ale myslím, že je to znak toho, že tí ľudia ma majú úplne v paži a nestojím im ani za odpoveď. Ako to vnímate Vy?

autor
25. dec 2021

Ok, baby ďakujem Vám. Aspoň mám na to trošku iný pohľad. Väčšina to považuje za otravné. Ja som v tomto iná.

mogaa
25. dec 2021

sama píšeš - ja som si našla čas, ale veľa ľudí má proste iné priority ako tráviť čas na mobile....čas venujú račej deťom, pozerajú s nimi rozprávky, hrajú sa s nimi alebo si len tak užívajú prítomnosť rodiny - bez mobilu.....

aniele
25. dec 2021

No, práve včera som hovorila mužovi, že neviem, ako odpovedať na tie obrázkové, stokrát preposielané vinše so sviečkami, saňami, veršíkmi... Normálne prianie jednou vetou mi ulahodí viac, je osobnejšie ako táto záplava. Potom neviem, či poďakovať jednou vetou, alebo hľadať ešte gýčovejší obrázok. Nakoniec som riešenie našla, posielam srdiečko. Ale či sú s tým adresáti spokojní, alebo špekulujú a trápia sa, prečo len jedno srdiečko...

veronikaszabova
25. dec 2021

Ja sa priklanam k skupine, ze mna osobne to otravuje. A ano, neodpisovala som, ked mi nieco prislo

autor
25. dec 2021

Ok. Tak ja odchádzam, každopádne Vám ďakujem za odpovede. A aj keď to mnohí nemáte radi, tak Vám prajem krásne sviatky.

sorciera24
25. dec 2021

ak to beries tak, že ides niekhoo potešiť, tka potom ti nezáleží, či ti odpíšu alebo nie....či? o čom to teda z tvojej strany je....ja píšem len pár pre mna doležitym ludom, ostatnym , kt. sa cely rok neozvu a potom rozposlu veršík vsetkym v telefone nie....

syslik81
25. dec 2021

tiez na odpisane vinse neodpovedam a ludom kt mam rada som posielala spravy kt isli od srdca a napisala som ich osobne ... ty ludia aj odpisali ..niektory vcera niektory dnes ... ale kazdy sme iny ja proste basnicky kt su kazdorocne rovnake ci hromadne spravy ignorujem

jaga18
25. dec 2021

Osobne messenger na vianoce ani neotvaram. S každým si poprajeme pekne sviatky osobne, keď sa nedá, zavoláme si.
Toto je veľmi otravné, mne msg ukazuje cez 70 neprecitanych správ, samý vianočný spam. Sa čudujem, že to niekoho ešte baví.
Na vianoce sa ma človek venovať príprave a rodine, nie odpisovať kde komu na preposlane vinše. A nie, nepríde mi to milé, ale neosobné.

staronova
25. dec 2021

Neodpisujem. Lezie mi to na nervy, ked mi stale cinka mobil. Par razy sa mi stalo, ze na virtualnej pohladnici bolo ine meno. Tento rok som dostala mail urceny Dostalkovej Andrey menom mne neznamym. Napisala som tento rok dve priania.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
diamand2326
25. dec 2021

Ani ja neodpisujem, a čas na to by bol, takže nedostatok času nie je moja výhovorka 😉 S ľuďmi, ktorých mám rada, som bola niektorý deň predtým, a sme si popriali, to sú asi traja 😀načo za dva dni znova... S ďalším som si zavolala na štedrý deň a áno, jednému som osobne písala, lebo je ďaleko... Ale niekoľko rokov dozadu som aj ja posielala viacerým ľuďom priania... A čakala, kto odpíše. Vekom a iným životným postojom mi je to už šum a fuk. Stačí tých pár ľudí, ktorými som si istá, že sú. Počas celého roka pre mňa 😉

stary_ujco
25. dec 2021

Mne vcera došlo snad 90 správ. Z toho 80 od ľudí, čo som 10 rokov nevidel. Genericke basnicky, obrazky a podobne pikacoviny rozposlane celemu adresaru, co len otravuju pipanim mobilu. Na tých 10 normalnych som odpovedal, že ďakujem a napodobne. Aspon formalna konverzacia na ďalších par sprav z toho vznikla v troch pripadoch.

marcellka32
25. dec 2021

Neviem koľkým si písala, ale stačí to preriediť na skutočnych priatelov a rodinu a len tým napísať, ti skutoční priatelia ti odpisu, ja mám len 3 a rodinu

marcellka32
25. dec 2021

A mne prišlo 10 obrazkovych správ a tým som odpísala, príde mi neuctive neodpisat nič, takisto odpisujem aj bežne cez rok na správy..a to nie som celé dni na mobile..pokiaľ by ich bolo 30 a viac, treba selektovať, kto to aj myslí vážne, alebo len hromadne rozposiela

janulik2008
25. dec 2021

Mne tiež prišlo x pozdravov a lezie to na nervy 😒 ešte príde nový rok tak to bude detto 😀😀

erickatt
25. dec 2021

Ja som odpovedala len pár ľuďom. Nie nemala som toho veľa, ale uzivala som si volno, dcéru som tu mala, rozpravky sme pozerali. A teda v kuchyni este prerabali stenu a upratovali to.

perthes
25. dec 2021

Ahoj. Mám takú istú skúsenosť. A dokonca poslala som aj svagrine ktorá sa tiež neunuvala odpísať. Som si sama sebe sľúbila že o rok budem už len odpisovať

drakvak
25. dec 2021

Mne sa v posledných rokoch zdá, že ľudia fungujú skôr na sociálnych sieťach, teda aj vianočné hromadné prianie dajú na FB či instagram, napríklad fotku rodiny pri stromčeku alebo skopírujú nejaký vinš s obrázkom, kde poprajú veselé Vianoce vsetkym svojim 300 priateľom a považujú to za vybavené 🤷🏻‍♀️ Takže sa tým netrápte, chápem, že Vás (autorku) to mrzí, hlavne ak to bolo úprimné osobné prianie, ale asi s tým nič nenarobíte, doba internetová… to, že neodpovedali, vypovedá viac o nich ako o Vás.

marcellka32
25. dec 2021

Mne prišla vianočná POHĽADNICA poštou a tá je najviac...všetko online je nič proti tomu

lenkakravcova
25. dec 2021

Je to otravné. Na Slovensku na vianoce, na veľkú noc.. Stále dokola. 😀 proste spam.
Do toho mi ešte chodia pred Eidom na messenger rôzne gify na dane sviatky..
Zaujímavosťou možno je to, že v islame je toto konanie zakázané (ale aj tak niektorí si nedajú pokoja).
Tak ako píšu ostatné ženy, je to zbytočná strata času - pre teba aj pre zaspamovanych. 😄

akinom0077
25. dec 2021

ja posielam kazdemu komu chcem, vzdy sa na to da najst cas a vyhovorky tipu “ mala som toho vela” neuznavam. Dostavam naspat odpoved na kazdy vins ludi som si naucila ze si na to potrpim. Dokonca aj na narodeniny chcem samozrejme osobne ale of tej istej osoby chcem aj na sms aj na fb😂 proste to tak mam rada detto vianoce a vsetci blizky a priatelia to dodrzuju 😉

cubo2
25. dec 2021

Autorka toxické správanie prejavuješ práveže ty sama.

Tak ty chceš potešiť ľudí vianočnými pozdravmi, veď dobre, ale keď ti ľudia neodpíšu tak ich obviníš, že ťa majú úplne v paži a za nič im nestojíš? He? Podobný príklad, ako keď dáš niekomu darček a ty nedostaneš a potom sa hneváš. Toxické správanie - vytváranie tlaku na obdarované osoby. A to tvoje malicherné durdenie, že "prajem vám krásne sviatky, aj keď to nemáte radi" je už len čerešnička na torte, čo to potvrdzuje..

pictbridge
25. dec 2021

Mam v totálnej paži celý telefón aj odpisovanie. Dám si jeden status na plochu pre všetkých ráno a dovidenia kašlem aj celý telefón môže aj vybuchnúť. Asi toľko k tomu neodpisovaniu.

evica17
25. dec 2021

Mne prislo iba jedno prianie na fb, a teda ze mi to ani nechyba, skor ma to otravuje a urcite by som neodpovedala. A taktiez to ocakavam na silvestra takto. (ale ja som znacne preriedila fb, nakolko to zralo cas a mam to teraz len na komunikaciu s rodinou) . Cez sms nic neprialo. Ale s malym sme vyrabali vianocne pozdravy, a to sme dali rodine, a so sestrami sme si zavolali vcera akurat. Takto mi to pride osobnejsie, krajsie ( a volat len s rodinou, ludmi a ktorymi sa casto stretavam a mam si aj co povedat, keby mi volali taky ludia co s nimi nemam vztah bolo by to dost otravne).

stanulienkat
25. dec 2021

Ahojte. Ja sa pripájam k autorke. Podľa mňa je to vrchol nevychovanosti a neslušnosti neodpísať na vianočné prianie akékoľvek. Predpokladám že pred dvadsiatimi rokmi ste vsetky samy skladali basne a tie posielali v originalnom zneni. Uz len uplny buran nemoze odpusat 1 vetu. Oh, vy krestanky😄

bloger
25. dec 2021

Súhlasím s tebou človeka to určite zamrzí. Podľa mňa je úplne jedno či je to skopírované ten veršík alebo nie. Už to, že tomu človeku napíšem a poprajem mu krásne sviatky je znak toho, že mi na ňom záleží. Ak to niekto úplne ignoruje tak je to jeho vizitka. To je ako neodpovedať na pozdrav.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
miskakyska
25. dec 2021

..pozri sa... kým nejde o život,ide o 💩
Nekaz si Vianoce...💙

adka176
25. dec 2021

Píšem len dvom-trom ľuďom, ktorí o to stoja....a určite nečakám priania od ľudí, s ktorými nie som v užšom kontakte.... mám známu, ktorá vyslovene odpíše len tým, čo jej prví napíšu.... to mi tiež príde taká vypočítavosť, že odpíšem len keď mi napíšeš a keď jej nenapíšem nenapíše ani ona....

loginexistuje
25. dec 2021

ja pisem len mne blizkym ludom do messengera a ziadne versiky vlastne prianie kazdemu ine plus foto stromceka na tie zdielane versiky ani nereagujem

miskakyska
25. dec 2021

@stanulienkat ani Tebe nikto neodpísal,keď si taká nervná?😆